http://www.youtube.com/watch?v=5a7ds...eature=related
Printable View
güzel video,,,astra ne güzel kesiyo öle olduğu yerde beğendim egzoz sesini baya :)
opel güzel bir eksozla fena olur yalnız :)
ayıklamış focusu:)
olsa da bi tane st tadına baksak :rolleyes:. video için teşekkürler.
astra daha güzel bence :)
ne şartla olursa olsun st dir benim için :)
opc çok özel makıne biraz severım kendısını:)
1 boy geriden başlamasına rağmen 1 boyla gecmıs gerçi normal ztn:)
seside hoşmuş..
focusun sesi çok daha iyi
nasıl yani st nin sesi opc den daha iyi değil mi deeye getiriyosunuz. kısaca yok artık:) sıralı 5 silindir sesi kesinlikle süper.
26. saniye
ilk başta st nin sesi duyuluyor galiba
yahu ne diyosun anlamıyorum ben ne gibi bir yorumda bulunmuşum fanatikliğimi ortaya çıkaran?. ha evet fanatiğim de.
ama yani göz var nizam var sen böyle yazarken hiç bi kelime söylemeyeyim mi? 88 tane de video koydum focus st nin egzoz sesi ile alakalı kafamdan uydurmuyorum.
ben kafandan uyduruosun demedim ki:soru:
ben kotu bišeyde yazmadim gorušumu belirttim senin fanatikliin bu konudan gelmio zaten bu foruma uye olan azcok cogu kiši biliodur heralde senin fordla ilgini alakani..fanatik oldugunu kabul edipte genede boyle bi cevap vermen sačma kačti biraz:)
mantıklı olan ztn st nın sesının gusel olması bence.. 2.5 falan fılan.. sasırdım videoda ztn opcden öle ses cıktığına..
evet fanatiğim bu kötü birşey mi? anlamadım.
sen mesajında st nin sesi duyulmuyor demişsin. e ben duyuyorum nasıl oluyor o iş? ya sen astra ile focusun sesini ayırt edemiyosun ya da önceden duymadığın bir ses için yorum yapıyorsun.
ki ben astranın sesi kötü demedim sadece focus stnin hoş olan sesine haksızlık ettiğni belirttim. ki bilen bilir volvo dan da st den de I5 sesinin homurtusunu.
geç kalkmıyo sarıyo biraz ama bencede st nin sesi daha iyi belki kamera opc nin tarafında ondan sesi daha fazla geliyo bi ara kamera st tarafına geçince onun sesi geliyo çünkü ayrıca bunlar standart arabalar çok yüksek bi ses beklemek yanlış olur
Bir de astra geçiyo 1 boy sonra focus yüksek süratta geliyo gibi hacim avantajıyla sanki
Bide virajlara girsinler bakalim :)
Güzel cekim olmus.
Simdi orda kesiciye giren OPC degilmi?
Videodaki güzel gelen ses de o zaten...
Focus ne kadar viraja girerse girsin isterse twinturbo motoru olsun yinede dizaynı dolayısıyla hiç ilgimi çekmio dorusu ... Bence OPCnin tek eksiği arka tarafa büyük bir spoyler ... bence o zaman araba tamamlanmış olur .. hani şu 206 WRC nin sparco spoyleri gibi bişey lazım sanki
vırajda st ama rollde opc alır gider:)
arkadaşlar herkeze merhaba tanıtma bölümünede gereklı konuyu acıcam kendını tanıt öle yaz demeyin diye direk burayada yazayım dedim.. bende ford u astradan daha cok sevıyorum hem kendı aracım ford focus hemde bana göre facus daha guzel bu drag takı 1 boy gece olayı ıse bana göre aradakı 15 hp lık farktan dolayı kaynaklanıyor ford focus 225 hp opc ise 240 hp videodada farkındaysanaız ceken kamera astradan tarafta ve astra kesıcıye sokuyor eger focus 2.5 lık motoruyla kesıcıye sokarsa emınımkı astradan cok daa iyi ses verıcektır
focus 3500 devri geçmiyor araç duruken:)
Denemislerdi sanirim, opc daha kotu yol tutmasina ragmen gecmisti.
Virajlarda ST super, ama opc kalkis ve rollingde hep eziyor.
Ha ben opc alirim, burda cok populer 50 bin kisilik sehirde 3-4 tane gordum, tutmus;)
herkes ST nin pist te daya iyi olduğunu söylemiş sakın şimdi yanlış anlamayın sadece merak tan söyliyorum youtube a baktım bulamadım pist te astra dan ne kadar daha iyi videosu olan varmı acaba ?
alkışlar bittikten sonra şöle sölesem. sonuçta kimse arabayı pistlerde yarışmak için almıyo. ama arabada düz yolda basmak hoşunuza gidiyosa başka. virajlarda eğlenmeyi seven için focus çok eğlenceli. astaradan bariz farkı vardır ama pist süresine ne kadar yansır denemeli yada denenmişini görmeli.
nasıl bu kadar eminsiniz farkı vardır diye nerde gördünüz onu merak ediyorum ben ( astra daha iyidir diye iddaa etmiyorum ama sadece merak ettim )
@ibrahim ; tşk ederm :D
en kötüsünde bir focus kullanırsan demek istediğimi anlarsın. standart 5 kapılı 1.6 en basit sürümü bile orjinal amortisörleri ile muazzam bir tutuşa sahip. hatta yolcu koltuğunda oturuyorsan şaşırabilirsin. st ise özel amortisörler kendi gergi sistemine. prefelex olması lazım adı çapraz geometrili sportif kullanıma uygun alt takıma sahip. araç yol tutuşu ile tanınıyo bunun ile meşhur. peki astra hiç bunun ile ön plana çıktımı ? ben duymadım bilmiyorum. tabi benim bilmiyor olmam bunu doğrulamaz. Duyan varsa bende öğrenmek isterim.
zaten tuning ve araba sevdası olan birinin focusun yol tutuştaki rakipsizlini bilmemesi imkansız bence kendı sınıfından daha yüksek modelli araclardan hatta 4 kapılı aile arabası olan modelinin bircok spor otomobilden daha iyi yol tuttunu bilmeyen yoktur düz yolda şahin bile yol tutuyor ama araba istersen 400 hp olsun virajda sizi üzüyorsa bi anlamı kalmaz bence herkezin zevkı başka sonucta kimi astra der kimi focus ama ben kesınlıkle focus diyorum çünkü astra opc izmirde var sesinide duydum içinede bindim focusunda sesini duydum ama içine binmek nasab olmadı ama kesınlike ses olarak canlısını herkezın duyması gerek ;)
pist dediniz de autozeitung'un pist süreleri :)
Audi S3 1:46.0
Opel Astra OPC 1:46.6
Ford Focus ST 1:47.4
BMW 130i 1:47.5
VW Golf R32 1:47.8
Renault Megane Sport Trophy 1:48.2
Seat Leon Cupra R 1:49.3