Arkadaslar s2000 icin en iyi en verimli headers hangisi filtre hangisi egzost ve ara borular ?
Printable View
Arkadaslar s2000 icin en iyi en verimli headers hangisi filtre hangisi egzost ve ara borular ?
bana gore hytechtır en verımlı headers, sonrasında berk plm ve kıddracıngdır. fıyat makul olsun derken berk kıdd ve plm ıyıdır.
fıltre olarak JS dıyebılırım, egzoz sıstemı ıcınde bana gore sıngle 70 ara boru ve 76 sondur
Hytech bulmasi ve almasi biraz zor :) berk mi plm mi dersek berk daha iyi dimi ?
PLM tercıh ederım
zaten plm berk'in replikası oluyor.
Fiyat performance iliskisinde plm daha uygun fiyatli o zaman
Mugen headrs , veya hytech plm berk bilmemne yalan :D
şafak kefeli SC liyken mugen kullandı BKM de hala mugen var bütce olsa T1R full titanium headrs alın derm ama gerek yok çok pahalı:D
T1R full titanium catback tek çıkış devam:D filtre içinde j's racing, pwjdm de oldukça başarılı
Full titanium bozar kanka arabayi zor alcaz onu nasi alim :D ucuz ama verimli :D
custom garage titanium egsoz yapıyomuş galiba belki yardımcı olabilirler... berk headers 70 düz boru single invidia çıkış ses olarak kör edebilir :D
en iyisi ne dersen
bence
filtre: psswrd:jdm veya injen (büyük filtreli)
header: J's veya Hytech (son çıkan N/A versiyonu test pipe ile beraber)
egzos: J's FX70RR veya T1R 70RT dir
he arabanın motoru sağlıklıysa, ne takarsan tak yürürsün zaten :)
birde bunları aldıgın paraya türkiyede 2.elden supercharger yaparsın :D E60 M5 geçersin
Son susturucu olarak single olucak ama varexmi olsa diye dusunmuyo degiliz cunku gunluk kullanimda baya bi sorum olabilir ara boru 70 lik olucak j's carbon basarili oldugu bi gercek fiyat arastirmasini ona gore yapicam :)
günlük mü kullanıcaksınız yürütecekmisiniz :D
Varexle o araba yürümez
edit : Fiyatlara bakıyorsanız tabii Varex yada single greddy alın. Titanium T1R biraz yüksek fiyatlar, ikinci el bulabilirsiniz ama günlükte sıkıntı çıkartabilir
Gunluk olcak kekuti kankam hergun bincem :D hafta sonuda gazlariz :D ama single egzostla o sesle varex olmadan gunluk nasi bincem :D
Titanium T1R hem hafifliği avantaj,hemde sesi inanılmaz güzel paranın hakkıdır diyebiliriz.
Head.olarak kullandıklarımdan var sayım yaparak söyliyim mugen bence en başarılıysı..
Berk head.-Js racing in çakması diyorlardı ben s2000 kullanırken şimdi plm berk ın çakmasını
yapmış bu aynı bahçıvan uşak ilişkisine dönmüş. H.filitresi olarakta bence o şatafatlı js racing ler
password lerın hepsı birer ısraf 50 tane civata deliği delikler uyuşmaz taksan bile bidaha
sökünce 15 -20 tan delik eskı yerıne gelmez o carbon kutunun her yanı açık kalır snorkel
arabanın ön panelini çizer ıvır zıvır bır sürü iş bence injen takman hem ses olarak hemde
arabanın yürüyüşü oalrak
en güzeli..
Egzoz olarak Amuse R1000 Race, youtube da bakabilirsin bu egzozun sesine hastayim :)
Filtre olarak Aem V2 den J's Racing' e gectim. Farki Afr de gormek mumkundu. Ozellikle de vtec acisinda epegi bi farketti. Bunlar da resimleri. Yeni cektim;
http://f1205.hizliresim.com/x/b/5m4q4.jpg
http://f1205.hizliresim.com/x/b/5m4rj.jpg
Egzoz olarak ben 70 lik testpipe, 70 lik ara borulari + 76 lik Varex tercih ettim. Varex gercekten buyuk rahatlik. Zaten sehir icinde orda burda basip insanlari egzoz sesimle rahatsiz eden bir adam olmadigim icin sesi kapattigimda kafami dinliyorum. Ozellikle de apartman garajina giris cikislarda gec saatlerde insanlari uyandirmadan rahatsizlik vermeden girip cikiyorum. Bence bu cevreye saygi acisindan cok onemli. Tavsiye ederim.
Ses anlaminda t1 de fenalarda fakat tek derdim gunluk nasil binicem :D varexi bora abi kullanmisti sanirim eznde son susturucuya o ne dicek bakalim
Tam yazdigimin ustune geldi yorumun bora abi js daha verimli dimi birde temin ettigin yer ve rakamla ilgili pm atiyorum :)
Birde varexin arabayi tuttugu konusunda yorumun nedir cok geri dusuruyormu seni
boş boş malzemelere para verme al fullrace kit bas turboyu :D
J's Racing filtreyi ben Ferdi'den aldim. Onda da birtane varmis. Fiyati normal filtrelerin yaklasik 4 ila 5 kati daha pahali. Ama guc olarak birsey katmasa da goruntu olarak eziyor :)
Diger freeflow egzostlara gore kelebegin havayi ikiye bolmesinden dolayi tutma yaptigi konusunda soylemler var en iyi kullanan bilir abi yorumun :)
Aynen ya eski vare 3 kademeliymis. Yarim acmisim farkinda olmadan :) herzaman kafa burun gittigim arabalardan 4 boy yiyince anladim olayi :)
Yok kardesim rahat ol. Ben Varexin 63 lugunu de 76 ligini da denedim. Kafa burun gittigim arabalarla yine kafa burun gittim. Geriye filan dusurdugu yok.
İcim rahatladi abi headers filtre varex :D
Headersta karar kilamiyorum birde eski aemin duruyormu js den once onu alabilirim fiyat olarak biraz hard js :)
mugen beyin 750tl
aem cai ucuna hks mushroom 300tl
berk plm headers 1000-1250 tl
70düz boru
70son derim Greddynin 70lik egzozu vardı seste iyidir.250-500 tl arası
76lık egzoz 5-6.viteste biraz boşaltıyor gibi geliyor bana :)
not:mugen beyini sevende var sevmeyende biz taktık gazladık fark etti.
Varex arabayı 4-5-6. viteslerde kesinlikle geriye düşürüyor. Typerda varexi söküp apexi n1 taktım arabanın üst vitesleri ciddi iyileşti. Varexi de şu konuya istinaden değiştirmiştim:
http://www.techturkey.com/forum/atmo...oz-secimi.html
Varex hakkında bılgıler mevcut bu konuda. typer ıle s2k nın varex konusunda farklı olacagını sanmıyorum sonucta ıkısıde devır donmeyı seven atmosferık motor.
Fakat hepsıne ragmen alacagım s2k ya kesınlıkle varex takacagım bana gore hersey roll degıl cevırmeden dırekt gecmek bambaska bır olay :)
+ olarak nedense kımse begenmıyor ama varex'in sesi benım cok hosuma gıdıyor..
Tr'den bazı varexli s2k örnekleri:
Varex S2000 Sound in Turkey - YouTube
Honda S2000 Varex Exhaust in Turkey (76mm) - YouTube
Özellikle şu videoda red11'in sesi çok hosuma gıttı; 1.17.sn'de
S2000 Türkiye 1 Mayıs 2011 Buluşması e5 + çamlıca on Vimeo
AEM filtrem var PLM hdrs Tanebe 70 mm son susturucum var ben gayet memnunum :)
Plm den baska headers kullandinmi hic mehzent yoksa hep plm mi vardi ?
hep plm vardı
ben senin yerinde olsam VTC kitide düşünürüm :)
S2000 mi aldın?
intake & egzos sistemi işi derya deniz. bir sürü değişken var. o yüzden hangisi en iyi sorusuna direk & basit cevap yok.
yapılan değişiklikler AFR'yi doğrudan değiştiriyor. ama bu değişiklik farklı devir/yük kombinasyonlarında farklılık gösteriyor.
intake/egzos kıyaslaması gibi olaylar için aynı arabayı birden fazla intake/egzos sistemi ile dyno'ya çıkarıp ölçüm yapmak en doğrusu; ancak böyle bir şey pratikte yok (en azından ben bilmiyorum).
herkesin işine yarayacak şöyle bilgiler verebilirim;
- uzun borulu, filtrenin davlumbaz arkasında durduğu CAI kitlerinde (AEM/Injen/Simota vs.) boru radyatöre neredeyse yapışık. dur-kalk trafikte ya da devirli ama yavaş sürüşlerde borunun ısınıp cold air intake yerine warm air intake haline dönüşme ihtimali var.
- F20C motorda 4 silindir egzos çıkışı (V motorlarda olduğu gibi) birbirinden bağımsız 2 ayrı headers yerine tek headerstan gelip, tek boruda birleşip sonra dual çıkış için 2 boruya bölünüyor. daha rahat egzos tahliyesi için single sistem daha iyi gözüyor (dual çıkışın güzelliğini takmam diyenlere).
- (AP2 kasa için) stock egzos sisteminin ağırlığı: 24kg, stock cat ağırlığı: 9kg (bizzat ölçtüm). daha hafif egzos sistemi takanlar avantajlı olur.
- intake/egzos sistemi değişikliklerinden sonra yarım gaz ve tam gaz (WOT) için AFR değerleri oynayacaktır. tune edilmesi şart değildir, ancak upgrade edilen parçanın verimini tam almak istiyorsanız tune edilmesi gerekir. aksi takdirde çeşitli devir & yüklerde eskisinden fazla yakma/biraz daha az performans alma gibi olumsuz değişiklikler olabilir.
benim ilk s2k da mugen beyin hks 4.1 hedırs 70lik skunk2 cat bag ve aem v1 vardı çok memnundum kprolu typer a bir bir buçuk araba rahat çıkıyordum şuanki aracımda berk hedırs aem v2 70lik skunk2 cat bag var aralarında çok bi fark yok gibi ama mugen beyinli s2k soguk havalarda mükemmel yürüyor :D
Hks dual exhaust + iskender test pipe, aem v2 filtre hem uygun hem de performansli oluyor.. Bence s2k'da headers'a gerek yok...
Urfa basgan yaa spectre'yi meşhur eden adam :D
Yabancı forumlardan tecrübe edilmiş bilgiler var , ağırlıklar ve hangi devir bandında performans sağladığı , ortalama bir araçta kaç beygir verdiği yazıyor.Bu link header seçiminde yardımcı olabilir.
***Official Header Thread*** - S2KI Honda S2000 Forums