boş boş malzemelere para verme al fullrace kit bas turboyu![]()
J's Racing filtreyi ben Ferdi'den aldim. Onda da birtane varmis. Fiyati normal filtrelerin yaklasik 4 ila 5 kati daha pahali. Ama guc olarak birsey katmasa da goruntu olarak eziyor![]()
Diger freeflow egzostlara gore kelebegin havayi ikiye bolmesinden dolayi tutma yaptigi konusunda soylemler var en iyi kullanan bilir abi yorumun![]()
Aynen ya eski vare 3 kademeliymis. Yarim acmisim farkinda olmadanherzaman kafa burun gittigim arabalardan 4 boy yiyince anladim olayi
Yok kardesim rahat ol. Ben Varexin 63 lugunu de 76 ligini da denedim. Kafa burun gittigim arabalarla yine kafa burun gittim. Geriye filan dusurdugu yok.
İcim rahatladi abi headers filtre varex![]()
Headersta karar kilamiyorum birde eski aemin duruyormu js den once onu alabilirim fiyat olarak biraz hard js![]()
mugen beyin 750tl
aem cai ucuna hks mushroom 300tl
berk plm headers 1000-1250 tl
70düz boru
70son derim Greddynin 70lik egzozu vardı seste iyidir.250-500 tl arası
76lık egzoz 5-6.viteste biraz boşaltıyor gibi geliyor bana
not:mugen beyini sevende var sevmeyende biz taktık gazladık fark etti.
Varex arabayı 4-5-6. viteslerde kesinlikle geriye düşürüyor. Typerda varexi söküp apexi n1 taktım arabanın üst vitesleri ciddi iyileşti. Varexi de şu konuya istinaden değiştirmiştim:
http://www.techturkey.com/forum/atmo...oz-secimi.html
Varex hakkında bılgıler mevcut bu konuda. typer ıle s2k nın varex konusunda farklı olacagını sanmıyorum sonucta ıkısıde devır donmeyı seven atmosferık motor.
Fakat hepsıne ragmen alacagım s2k ya kesınlıkle varex takacagım bana gore hersey roll degıl cevırmeden dırekt gecmek bambaska bır olay
+ olarak nedense kımse begenmıyor ama varex'in sesi benım cok hosuma gıdıyor..
Tr'den bazı varexli s2k örnekleri:
Varex S2000 Sound in Turkey - YouTube
Honda S2000 Varex Exhaust in Turkey (76mm) - YouTube
Özellikle şu videoda red11'in sesi çok hosuma gıttı; 1.17.sn'de
S2000 Türkiye 1 Mayıs 2011 Buluşması e5 + çamlıca on Vimeo
ben senin yerinde olsam VTC kitide düşünürüm![]()
“The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik
S2000 mi aldın?
intake & egzos sistemi işi derya deniz. bir sürü değişken var. o yüzden hangisi en iyi sorusuna direk & basit cevap yok.
yapılan değişiklikler AFR'yi doğrudan değiştiriyor. ama bu değişiklik farklı devir/yük kombinasyonlarında farklılık gösteriyor.
intake/egzos kıyaslaması gibi olaylar için aynı arabayı birden fazla intake/egzos sistemi ile dyno'ya çıkarıp ölçüm yapmak en doğrusu; ancak böyle bir şey pratikte yok (en azından ben bilmiyorum).
herkesin işine yarayacak şöyle bilgiler verebilirim;
- uzun borulu, filtrenin davlumbaz arkasında durduğu CAI kitlerinde (AEM/Injen/Simota vs.) boru radyatöre neredeyse yapışık. dur-kalk trafikte ya da devirli ama yavaş sürüşlerde borunun ısınıp cold air intake yerine warm air intake haline dönüşme ihtimali var.
- F20C motorda 4 silindir egzos çıkışı (V motorlarda olduğu gibi) birbirinden bağımsız 2 ayrı headers yerine tek headerstan gelip, tek boruda birleşip sonra dual çıkış için 2 boruya bölünüyor. daha rahat egzos tahliyesi için single sistem daha iyi gözüyor (dual çıkışın güzelliğini takmam diyenlere).
- (AP2 kasa için) stock egzos sisteminin ağırlığı: 24kg, stock cat ağırlığı: 9kg (bizzat ölçtüm). daha hafif egzos sistemi takanlar avantajlı olur.
- intake/egzos sistemi değişikliklerinden sonra yarım gaz ve tam gaz (WOT) için AFR değerleri oynayacaktır. tune edilmesi şart değildir, ancak upgrade edilen parçanın verimini tam almak istiyorsanız tune edilmesi gerekir. aksi takdirde çeşitli devir & yüklerde eskisinden fazla yakma/biraz daha az performans alma gibi olumsuz değişiklikler olabilir.
benim ilk s2k da mugen beyin hks 4.1 hedırs 70lik skunk2 cat bag ve aem v1 vardı çok memnundum kprolu typer a bir bir buçuk araba rahat çıkıyordum şuanki aracımda berk hedırs aem v2 70lik skunk2 cat bag var aralarında çok bi fark yok gibi ama mugen beyinli s2k soguk havalarda mükemmel yürüyor![]()
Hks dual exhaust + iskender test pipe, aem v2 filtre hem uygun hem de performansli oluyor.. Bence s2k'da headers'a gerek yok...
Urfa basgan yaa spectre'yi meşhur eden adam![]()
1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
Instagram: @itkopekas #dev20 #project400
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)