SErhat. Nickli Üyeden Alıntı
Ben de bisikleti sevenlerdenim.:) Bayram tatilinde 8 gün memlekette kaldım; 7 gece bisiklete bindim. Toplamda sanırım 70-80 km yol yaptım bisikletle. Yine kaldırdım sonra. Bu arada bisikletim sizinki gibi kalite değil ama kendi klasmanında iyilerden. Bisan Roadstar.:) Şu dede bisikleti gibi olan klasik tip, çift kadrolu olan bisiklet.
Kron, Sedona gibi markalarla kıyaslandığı zaman ciddi anlamda ağır bir bisiklet ki, bunu arkadaşımın Sedona'sına bindiğimde anladım. Üstelik tek vites olması da onu sadece düz yolda kullanabilmeyi zorunlu kılıyor. Rampalar ölüm.. O sebeple İstanbul'a getirmek istesem de sırf rampalar yüzünden o bisikletimi getiremedim buraya.
İstanbul'da bisiklet sürmek hep aklımda, arkadaşım buradayken biniyordum da ama o da gidince bisikletsiz kaldık.:D Aklımda burada da binebilmek için bisiklet almak var yine, zira trafik illallah dedirtiyor. Aklımda ise Gazelle, Kron ve Sedona markalarından biri var. Nasip.:)
Bunu ben de çok istemişimdir. Bazı yabancı filmlerde olsun, izlediğim 1-2 belgeselde olsun imrenmişimdir Hollandalılara. Ülkede her yer dümdüz ve herkes bisiklete biniyor. Çok güzel bir olay bu. Resmen medeniyetin göstergesi bana göre.
Bir de bisiklete binenlere "çocuk musun?" gözüyle bakılmıyor mu.. İşte Hollanda ile bir farkımız da budur ülkenin dümdüz olmasından sonra..
Oysa insan her yaşta bisiklete binebilir, bu keyfi sürebilir..