piyasalar hakkında tartışıp ekonomik verileri yorumlayabileceğimiz bir konumuz olsun istedim
yatırım tavsiyesinde bulunmadan, kişileri ve forumu zan altında bırakmadan altın haricindeki emtia ve pariteleri yorumlayabiliriz..
burdan devam edelim..
Printable View
piyasalar hakkında tartışıp ekonomik verileri yorumlayabileceğimiz bir konumuz olsun istedim
yatırım tavsiyesinde bulunmadan, kişileri ve forumu zan altında bırakmadan altın haricindeki emtia ve pariteleri yorumlayabiliriz..
burdan devam edelim..
güncel olsun özellikle eur/usd gidişi 1.31mi 2.24 mü mutlay abiye sormak isterim :)
yüksek lisans da vermiştim bu dersi ben İleri düzey Finansal Analiz :) Hayırlı olsun konu.Coolvtec Abi'den ben de faydalanacağım bu sefer.
bizde işlt 4 te aldık bu sene hatun okuyor hocamız yeni bir uygulamaya girmiş yatırımyapıyorum.gov dan hesap açıp yatırım yapıyorlar dönem sonu bakiyelerine göre final notu alacaklar
allah kahretsin dedim benim senemde yapsaydı en azından cc nin üstünde geçerdim :D
Birşey yok ya bir dikey bir yatay analiz.Alayını birbirine böl, bitti gitti :)
Benim risk iştahım yukarıda olduğundan sepete biraz ondan biraz bundan atmıyorum.Az olsun öz olsun düşüncem yok öyle olsa gider eurobond alırım.Trend olarak yukarı düşündüğüm enstrümanı atarım sepete. Yani %40 TL %20ALtın % Bilmem kaç şundan şeklinde uğraşmam şuan USD-Altın takılıyorum mesela ;)
belirli bir sepetin yok yani hangisinde ışık varsa oraya yöneliyorsun anladığım kadarıyla..
1.77 den usd 1681 den altın var elimde fx te, bahsettiğin rakamları beklicem açık kalıcak o hesaplar ama hala altından bir kar realizasyonu bekliyorum şöle 1712lere falan inerse bi alım daha yapıcam :)
Portdöy-Portföy olması gerekmiyor mu yazım yanlışı mı var yoksa Portdöy bizim bilmediğimiz başka bir terim mi?
hamdi'nin 1000 tl'si var...bunun 250 tl ile aracına filtre yaptırmış, hayalini kurduğu +48 hp'yi alamamış...daha sonra 500 tl karşılığında Amcaoğlu Tunink and Modifiyon Senter'da aracına çip tunik yaptımıştır. yine beklediği tork /hp paritesini yakalayamamıştır. kalan 250'sini karıya kıza kır pidesi ısmarlayarak harcayan hamdi şimdi ne yapacaktır?
Hamdi'yi diferansiyel geometri dahi kurtaramaz bu saatten sonra
diferansiyel geometriyi bilmem de ısmarladığı pidelerin dönüşüde taktığı hava filtresi gibi olmuşsa vay haline hamdi''nin :D:D
merak ettiğim bi sürü parite varken gelde şimdi hamdiyle uğraş ölemi :)
edit: hoşgeldin dağhan öle bedavadan okumak yok :D
arkadaşlar kusura kalmayın, amerikanyadan aplam geldi, daha yeni oturabildim.
EU> kısa vadeli yukarı tepkiler gelebilir ama haftalık ve aylık grafik aşağı, ilk hedef 1.25 ardından 1.20 diyor. (ben demiyorum price action öyle diyor.) benim de halen, 1.3126, 1.3097 ve 1.3062 den pozlarım var, stoplarımı alış fiyatına çekmiştim ve o şekilde duruyorlar. ve şimdilik o şekilde durmalarında bir sakınca görmüyorum.
1.25 lerden yukarı güzel bir al sinyali gelirse bu pozları bozmadan (ya da en fazla en alttakini bozarak) alış yapabilirim bir miktar.
bu arada ittiret hamdiyi tünay. bir süre böyle devam eder, ardından ya bu işleri bırakır ya da tillahına kadar öğrenir hangi araca ne yaparsa kaç hp alacağını :) çevremde zamanında "-abi bu ne saati, ne işe yarıyo?" diye soru sorupta şimi benden bilgililer var.
katılmana sevindim mutluay abi :)
satış pozumu geç açtıkm eur/usd de 1.25-1.2450 görünce alışa geçicem
yıl sonu beklentisi 2.34 bi çok danışmanlık firmasında
Mutluay Abi,teknik analiz yaparken hangi indikatörleri birlikte kullanıyorsun? Trendi oto mu çizdiriyorsun yoksa alıp kendin bir yerden bir yere mi çekiyorsun? Özel değilse paylaşabilirsen çok sevinirim.
rica ederim. fırsat oldukça, işlemlerimi etkilemedikçe katılmak istiyorum.
tabiiki özel değil tayfun. sadece hareketli ortalamalar kullanıyorum. bazen de 4 sattlikte ve yatay piyasada rsi kullanıyorum.
uzun vade trend için aylık,haftalık
orta vade trend için günlük, 4 saatlik
kısa vade trend için ise 1 saat ve 15dk grafiğe bakıyorum.
işlemlerimi ana trend yönünde ve low risk ve tight entry olabilmesi için en son 5dk grafikle yapmaya çalışıyorum.
diğer önemli seviyelerim ise major numbers. (1.20-1.25-1.30 gibi)
Çok teşekkür ederim abi.
günaydın arkadaşlar abiler..
bana eur/usd için yıl sonu tahmini yapabilecek olan varmı?
bi danışmanlık firması 1.34 açıklarken aracı kuruluş 1.15 diyor
birde mod arkadaşlar başlığı portföy olarak değiştirebilirlermi?
teknik analize göre ikisi de olabilecek rakamlar.
EU da yukarı tepki 1.28 kerden satış yedi. 1.2675 gibi ikili dip deneyip yukarı bir çaba gelebilir alıcılardan ama başarazlarsa işleri kötü.
rebelh konuna sahip çık :)
abi yazmıyorsunuz dağhan gördü cevap vermedi ztn forumdada yazmıyor pek bende kendi kendime takılmaya başladım :)
gelmişken genel bir değerlendirme alsak nasıl olur?
usd/jpy herkesin beklentisi 83-84 seçimler dolayısıyla
eur/usd ben yine 1.2655 lere yaklaşıp tekrar 1.28lere hareket eder diye düşünüyorum
aud/usd 10150 gibi hedefler var ki sağlam düşüyor dünden beri
altın ise 1707-1717 arası tıkandı 1711den alım yaptım uzun vadede beklemek istiyorum ama tekrar geri dönermi bilemiyorum
ışık var çözücem sanırım bu işi bu ay şu an için 1300pips gibi bir + dayım ama tabi hala 0.01 lotla işlem yapıyorum :)
İsrail filistin arasindaki gerginlik MTA lara pozitif anlamda etki edebilir diye dusunuyorum. Gelismeleri takip etmek lazim.
mutluay abi typh10 arkadaş güncel olsun
bi tek benmi ilgileniyorum diğer paritelerle forex konusu isteyen diğer arkadaşlar nerede :)
brent e 111 den kısa vadeli short denenebilir diye düşünüyorum ama trade şeklinde gün içi kapatman lazım başında beklemen gerekli. Stopunu filanda koy
benim petrolden çok yandı ağzım bide crude ile arada çok fark oluştu biri birine gidecek ama hangisine bilemiyorum..
usd/jpy de scalping yapiorum bu ara ufak ufak
paritelere yöneldim biraz altındada 1742nin aşılmasını bekliyorum işlem için
brente bi göz gezdiricem ama şşimdi
Rebelh,hocam forex şirketine yazıyorum bir de çok yoğunum fazla ilgilenemiyorum kusura bakma :(
altın için 1738 üstü kapanış ki yarın olabilir tek nefes 1780 olabilir altın.
işte sorun hala aynı yerde çalışıp forex şirketine yazıyorumm
1738 üstü kapanış olursa hiç düşünmeden evi köyü satıp altına girmek lazım benden söylemesi.
eur/usd için yıl sonu hedefi ile ilgili yorum yapmak bence zor.Çünkü çok fazla etki eden faktör var.Sadece USD/TL için güçlenme bekliyorum.Yıl sonu hedefim 1,83 üstü benim
Ananlist değilim.Traderım sadece piyasayı iyi okuduğumu düşünüp teveccühte bulundular sağolsunlar.Görüşümü öğrenmek için günlük yorum yazmamı istediler.
http://i46.tinypic.com/2dkity.jpg
altın için böyle bi grafik çizdim kendi imkanlarımla :D
30dan altın long
111 den brent short yaptım
hunharca yazdım
bkalım kısmet :D