Arabayı pistte ilk kullanımım olduğu için tanımaya çalıştım. Bu sebeple öyle ciddi bir süre kasma durumum olmadı. Bir noktada lastik basınç lambası yanınca bende biraz yavaşladım.
Bu arada videoda emir'in 458 ile yanımdan nasıl geçtiğini görebilirsiniz :) Arabayı alma sebeplerimin başında pist geliyordu. Süre olarak 2.30.404 yaptım benim için kötü bir süre değil. Zaten ciddi anlamda debriyajımda kaçırma vardı videodada izlediğinizde sesten anlayacaksınız.
Orjinal Süspansiyon ve Conti Supercontact 5 ile elimden gelen budur. Olumlu ve olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.
Sıfır debriyaj geldi,semi slick lastik ve Fren kiti siparişlerini verdim geriye coilover kaldı. Önümüzdeki sene daha heyecanlı olacağı kesin :)
Debriyaj ve lastikten sonra daha güzel süreler gelir inşallah.
05-12-2013, 16:39
[RaCeR]
İzlerken kendimden geçtim maşallah bayılıyorum şu arabaya ya.. Allah kaza bela göstermesin inşallah.
05-12-2013, 16:41
HUSNU
Sürüş ve zaman için tebrikler Aracın maşallahı var zaten. Aracın eksiklerini giderince çok daha iyi olacağına eminim
05-12-2013, 16:44
HellRot06
Başlangıca göre gayet iyi bence. Gözlüğü taktıktan sonra ayna bakmayı da ihmal etmemişsin :D :D Bu arada 458in kompresör sesi videoda yankı yapıyo resmen :)
05-12-2013, 16:51
Onrcn
Masallah :D mart nisan cekismeli olacak ehe :D
05-12-2013, 16:52
Jem89
458 ne geçti bea :) Maşallah...
Csl'de çok güzel.. Debriyaj sorunu halledilip piste alıştıktan sonra süre daha da gelişecektir eminim.. Keyifle izledim videoyu. :)
05-12-2013, 16:52
kelalper
Debriyaj kötüymüş gerçektende. Hele rampada vites değişiminde bir türlü kavrama yapamamış. Bir tavsiye direksiyona uzakta kalıosunuz. Normalde kolu tam sağ tam sol yaptığınızda omuz başının koltuktan ayrılmaması gerekir. Biraz daha yaklaşırsanız kontrol artacak tepki süreniz ciddi düşecektir.
05-12-2013, 16:57
Kahn23
CSL standart M3'ten ne kadar daha hafif ?
05-12-2013, 17:04
kıvancr
M3 ede sizede maşallah. Egsoz stock mu merak ettim?
Aracın sesi mukemmel.
05-12-2013, 17:10
sde30
Video ilk başladığında sola virajda sinyal vereceksiniz sandım :D Şakası bi yana aracada size maşallah
05-12-2013, 18:18
lethaldoze
Maşşallah harika bir araç csl. Debriyaj çok kötüymüş bariz belli kavrayamıyor.
458 ne geçti öyle hakikaten :)
05-12-2013, 18:36
Batw0han
Alıntı:
GGN40 Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah, daha da iyi olucagı kesin :)
Debriyaj ve lastikten sonra daha güzel süreler gelir inşallah.
Aynen izlen bakalım ufak bir test yapayım dedim :) tam bir pist arabası
Alıntı:
[RaCeR] Nickli Üyeden Alıntı
İzlerken kendimden geçtim maşallah bayılıyorum şu arabaya ya.. Allah kaza bela göstermesin inşallah.
Tesekkür ederim.. Allah daha iyilerini herkese nasip etsin.
Alıntı:
HUSNU Nickli Üyeden Alıntı
Sürüş ve zaman için tebrikler Aracın maşallahı var zaten. Aracın eksiklerini giderince çok daha iyi olacağına eminim
Başlangıca göre gayet iyi bence. Gözlüğü taktıktan sonra ayna bakmayı da ihmal etmemişsin :D :D Bu arada 458in kompresör sesi videoda yankı yapıyo resmen :)
Supersport sınıfı olunca ne zaman arkanda ne belireceği belli olmuyor mecburen dikkatli oluyorsun..
Alıntı:
Onrcn Nickli Üyeden Alıntı
Masallah :D mart nisan cekismeli olacak ehe :D
Orası kesin onurum :D hayırlısı bakalım kim kimi asağı alacak görücez :D
05-12-2013, 18:40
Batw0han
Alıntı:
Jem89 Nickli Üyeden Alıntı
458 ne geçti bea :) Maşallah...
Csl'de çok güzel.. Debriyaj sorunu halledilip piste alıştıktan sonra süre daha da gelişecektir eminim.. Keyifle izledim videoyu. :)
Tesekkur ederım..
Alıntı:
kelalper Nickli Üyeden Alıntı
Debriyaj kötüymüş gerçektende. Hele rampada vites değişiminde bir türlü kavrama yapamamış. Bir tavsiye direksiyona uzakta kalıosunuz. Normalde kolu tam sağ tam sol yaptığınızda omuz başının koltuktan ayrılmaması gerekir. Biraz daha yaklaşırsanız kontrol artacak tepki süreniz ciddi düşecektir.
O kadar detayları bılmıyorum ama tavsıyeler için tesekkurler alper
Alıntı:
Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı
CSL standart M3'ten ne kadar daha hafif ?
Yaklasık olarak 170-180 kg olması lazım ama benım kaputta boyalı carbon 200 kg gibi bir fark var yani aralarında normal m3 den 17 hp daha guclu ama bende yazılım ve komple egzoz var tekerde 356 hp.. yanı yaklasık 400 hp krank gucu var..
Alıntı:
kıvancr Nickli Üyeden Alıntı
M3 ede sizede maşallah. Egsoz stock mu merak ettim?
Aracın sesi mukemmel.
Supersprınt egzoz var komple kat ıptalı fılan..tesekkurler...
Alıntı:
sde30 Nickli Üyeden Alıntı
Video ilk başladığında sola virajda sinyal vereceksiniz sandım :D Şakası bi yana aracada size maşallah
Aslında cokta yavas degılım kadrana bakarsan az ck gorebılırsın.. vıdeoda oyle gelıyorda pıste cıkınca duracakmı bu araba dıye dusunuyorsun :D
Alıntı:
lethaldoze Nickli Üyeden Alıntı
Maşşallah harika bir araç csl. Debriyaj çok kötüymüş bariz belli kavrayamıyor.
458 ne geçti öyle hakikaten :)
Yapacak bırsey yok gereklı onlemlerı aldım.. Onumuzdekı sezona kadar dınlenecek canavar :)
05-12-2013, 19:17
E46
Maşallah kardeşim Allah nazarlardan saklasın
yalnız hakkatten 458 ne sapladı öyle kaçla geçti acaba
bide bu senin lastikler supercontact 5 mi sportcontact5 mi
memnunmusun lastiklerin yoltutuşundan
araç sanki rayda gidiyor çok stabil etkileyici
05-12-2013, 19:42
OrcunInce
Tebrikler. Sürüş pozisyonu ve virajlara daha geç girmekle başlayabilirsiniz:)
Başarılar dilerim..
05-12-2013, 19:59
997TT
Ilk cıkısına gore gayet guzel dıyelım de,daha ıyısı ıcın tekrar gel pıste ;)
Bıraz dıreksıyona yaklastır koltugu.
Erken gırmenın avantajı yok,bıraz cızgı takıp edersen kurtulursun,gunluk kullanımdan dogan bu vıraj alma alıskanlıgın emınım gecıcektır.
458 e yaptıgım kat ıptalı o kadar guzel kı,sankı egsoz takmısım gıbı ;)
05-12-2013, 20:30
m. ali öz
Ses harika :)
maşallah
debriyajdan sonra değeşecektir dediğiniz gibi
05-12-2013, 20:43
Semii
Tek basina istanbul parklarada gidermisssss :D
Masallah batu :)
05-12-2013, 20:47
HaKo
458 in geçişi o downshift sesi felaket :)
Araca maşallah ses müthiş bence çok daha iyi süre çıkarmış hiç kasmamışsınız
05-12-2013, 22:19
Firat.M3
maşallah harika. işte bana da böyle bir alet lazım pist için. :) olmadı e36 yı bu uğurda feda edecem -)
06-12-2013, 07:42
Batw0han
Alıntı:
E46 Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah kardeşim Allah nazarlardan saklasın
yalnız hakkatten 458 ne sapladı öyle kaçla geçti acaba
bide bu senin lastikler supercontact 5 mi sportcontact5 mi
memnunmusun lastiklerin yoltutuşundan
araç sanki rayda gidiyor çok stabil etkileyici
Supercontact 5 lastıkler, 458 o gün 2.13 yaptı :D normal değil mi sencede :D
Alıntı:
OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı
Tebrikler. Sürüş pozisyonu ve virajlara daha geç girmekle başlayabilirsiniz:)
Başarılar dilerim..
Acemilik diyelim. :D Teşekkürler
Alıntı:
997TT Nickli Üyeden Alıntı
Ilk cıkısına gore gayet guzel dıyelım de,daha ıyısı ıcın tekrar gel pıste ;)
Bıraz dıreksıyona yaklastır koltugu.
Erken gırmenın avantajı yok,bıraz cızgı takıp edersen kurtulursun,gunluk kullanımdan dogan bu vıraj alma alıskanlıgın emınım gecıcektır.
458 e yaptıgım kat ıptalı o kadar guzel kı,sankı egsoz takmısım gıbı ;)
Teşekkürler murat abi, Seneye kısmetse katılımı dahada aktiv hale getiricez :D
Alıntı:
m. ali öz Nickli Üyeden Alıntı
Ses harika :)
maşallah
debriyajdan sonra değeşecektir dediğiniz gibi
Teşekkürler..
Alıntı:
Semii Nickli Üyeden Alıntı
Tek basina istanbul parklarada gidermisssss :D
Masallah batu :)
Eyw kankacım :) Caddelerden pistlere artık ;)
Alıntı:
HaKo Nickli Üyeden Alıntı
458 in geçişi o downshift sesi felaket :)
Araca maşallah ses müthiş bence çok daha iyi süre çıkarmış hiç kasmamışsınız
Ewet bencede daha iyi süre çıkabilir ama dediğim gibi amacım arabamı tanımaktı.
Alıntı:
bmwstyle Nickli Üyeden Alıntı
maşallah harika. işte bana da böyle bir alet lazım pist için. :) olmadı e36 yı bu uğurda feda edecem -)
Valla Supercharged la daha keyifli olacağına eminim :) Seninde aracına maşallah..
Gördüğüm en güzel e36 lardan biri ;)
06-12-2013, 07:54
DENON
o nasıl bı pistte araba kullanısı batu , bıraz direksiyona yaklaş kolun dirsek açısı dıreksıyon duz ıken 45 derece olsun manevra kabiliyetin artar , fsm de turlayan corwette çiler gibi kullanıyosun :D
06-12-2013, 08:09
E46
Bence direksiyonun gayet güzel, aracı tanımak için fazla kasmadığın belli kısa zaman sonra çok daha iyi zamanlar yaparsın aynen devam ;)
06-12-2013, 08:25
Batw0han
Alıntı:
DENON Nickli Üyeden Alıntı
o nasıl bı pistte araba kullanısı batu , bıraz direksiyona yaklaş kolun dirsek açısı dıreksıyon duz ıken 45 derece olsun manevra kabiliyetin artar , fsm de turlayan corwette çiler gibi kullanıyosun :D
Olum sen ne anlarsın ya :) gerci doğru müziği açmayı unutmusum :)
Alıntı:
E46 Nickli Üyeden Alıntı
Bence direksiyonun gayet güzel, aracı tanımak için fazla kasmadığın belli kısa zaman sonra çok daha iyi zamanlar yaparsın aynen devam ;)
Aynen öyle birde bazı eksikliklerden dolayı arabayı çok zorlamadım..
Seneye canını alırız :)
06-12-2013, 08:25
LnchCntrl
Çok zevkli olmuş başlangıç seviyesi olunca kendime daha yakın hissettim :D pist farklı bi iş gerçekten :)
06-12-2013, 08:28
DENON
Alıntı:
Batw0han Nickli Üyeden Alıntı
Olum sen ne anlarsın ya :) gerci doğru müziği açmayı unutmusum :)
olum dua et aynı arabadan bende yok sana o pistte 1 sanıye fark atardım :D maşallah kanka araban katil gibi ;)
06-12-2013, 10:17
ceyhun737
Maşallah gerçekten aracınızın sesi çok güzel:) Süre olarakta eminim daha çok gelişttirirsiniz bu süreyi.
Sormak istediğim soru bende sport contact aldım geçen hafta ama super contact ile arasındaki farklar nedir bilmiyorum
06-12-2013, 10:28
Batw0han
Lastik konusunda cok ciddi bir bilgiye sahip değilim, ben tavsiye üzerine aldım, özellikle ıslak zeminde cok başarılı.
M3 gibi 400 beygirlik bir canavarın arkası dsc kapalıyken 2.viteste stabil kalabiliyorsa.. Benim için başarılı bir lastik.. Soğuk havada tutunmama gibi bir sıkıntısı var sadece..
06-12-2013, 10:29
Batw0han
Alıntı:
olum dua et aynı arabadan bende yok sana o pistte 1 sanıye fark atardım :D maşallah kanka araban katil gibi ;)
Sen atarsın zaten :D hatta senin typerla bile geçersin sen beni :D
06-12-2013, 10:38
DENON
Alıntı:
Sen atarsın zaten :D hatta senin typerla bile geçersin sen beni :D
typer la sana benzin yakmam sana sohc vtec ım yeter :D
06-12-2013, 10:38
R21TURBO 41
Maşallah Batu ;)
06-12-2013, 10:39
ceyhun737
Alıntı:
Lastik konusunda cok ciddi bir bilgiye sahip değilim, ben tavsiye üzerine aldım, özellikle ıslak zeminde cok başarılı.
M3 gibi 400 beygirlik bir canavarın arkası dsc kapalıyken 2.viteste stabil kalabiliyorsa.. Benim için başarılı bir lastik.. Soğuk havada tutunmama gibi bir sıkıntısı var sadece..
Evet o sıkıntıyı bende yaşıyorum ama ısındıktan sonra çok güzel yapışıyor asfalta ancak yinede meraktayım super ile sportun farkı neler diye bilen biri varsa söyleyebilirse sevinirim.
Bu arada tekrardan maşallah çok güzel aracınız:)
06-12-2013, 11:23
alp1903
Maşallah Batuhan, subarudan sonra CLS güzel bi tarcih olmuş SC falan düşünüyomusun buna? her iki araçlada cıktın piste sanırsam piste ne gibi farklılıklar var sence?
06-12-2013, 11:46
Gko
sesi falan çok iyi ya maşallah
06-12-2013, 11:49
Canselmo
Videoyu okulda anfi de acip izliyordum ses full acik kalmis birde uzerune ferrari gecince , sagolsun finansman hocasi dersten atti :D
M3 cok basarili iyi gunlerde kullanin
06-12-2013, 13:42
Batw0han
Alıntı:
typer la sana benzin yakmam sana sohc vtec ım yeter :D
Ahh ahh bşrde otobanda kursana sen şu cümleleri bana :D
Alıntı:
R21TURBO 41 Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah Batu ;)
Eyw ilker abim...
Alıntı:
ceyhun737 Nickli Üyeden Alıntı
Evet o sıkıntıyı bende yaşıyorum ama ısındıktan sonra çok güzel yapışıyor asfalta ancak yinede meraktayım super ile sportun farkı neler diye bilen biri varsa söyleyebilirse sevinirim.
Bu arada tekrardan maşallah çok güzel aracınız:)
Teşekkür ederim.
06-12-2013, 13:43
Batw0han
Alıntı:
alp1903 Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah Batuhan, subarudan sonra CLS güzel bi tarcih olmuş SC falan düşünüyomusun buna? her iki araçlada cıktın piste sanırsam piste ne gibi farklılıklar var sence?
Valla alp öncelikle teşekkürler , ikiside birbirinden çok farklı araçlar,
Subaru istanbul park arabası kesinlikle değil, yağ ısısı olsun pistin arabayı zorlaması adına gerçekten CSL tam bir pist arabası, yaklaşık 20 turun üstünde döndüm yol tutuşu ve viraj kabiliyeti kesinlikle subarudan üstün, ayrıca 20 tur subaruyla o pisti dönmeye çalışmasının sonuçu baya baya sıkıntılı olabilir :D
06-12-2013, 14:11
Aps
nerde o subarudaki 5 e atis hareketi :D
masallah kankacim.