Biraz geç oldu, ama 1 günde baştan sona okudum..
Hala etkisinden çıkamadım, buyrun bide siz bakın..
inci sözlük
Printable View
Biraz geç oldu, ama 1 günde baştan sona okudum..
Hala etkisinden çıkamadım, buyrun bide siz bakın..
inci sözlük
Çok sağlam bir hikaye herkezin okumasını tavsiye ederim..Etkisinden bir kaç gün kurtulamıyorsunuz
Ohh barış abi nin hikayesi, bi ara birisi çalıp kitap yapmaya çalıştı ondan ara verdi kendisi, geçen sene okumuştum.
Fon müziğini cem karaca kerkük zindanı yapın öyle dinleyin.
bende diyorum bi kopukluk var.. 360 sayfaymış ya la..
Bu sadece Barış Astek'in yazdığı bölümler, o yüzden 50 sayfacık :)
Dönem efsane komutan Osman Pamukoğlu'nun K. Irak'a yaptığı muhteşem operasyonu zamanını içeriyor.
Yer yer çok duygulandım, çok güldüm. Muhteşem bi hikaye, bilinçle okunursa birçok gerçeğide anlatıyor.
incide çok güzel hikayeler oluyor.başlıyorum şimdi
adamın a. koyar, çok iyi hikayedir.
Daha önce okumuştum, şimdi son iki sayfayı tekrar okudum tekrar ağlattı.
Sıkıntılı bi hikaye. 3-4 kere okumuşluğum vardır... İnsanı mahvediyor. Hikayenin sonundaki topuk parçalanma kısmını okuyunca kendi topuğumda bile yanma hissediyorum. :)
şimdi bitti yamuldum yeminle
ozamanı anlatanen iyi hikayedir..
"bide mesela aklıma geldi yazayım bolu dağ komando doğuya gelirken genelde yürüyerek gelir dağlardan intikal halinde. "
?????? :)
O hikayeyi canli canli sozlukte takip eden tayfaydik.
İnsanin icini yakar. Hele ki su zamanlarda
Kitap yapıldı mı peki ?
Okumaya basladim, bakalim nasil sona erecek. Simdiden surukleyici. Askere giderayak farkli moda soktu biraz.
Gerçekten yaşanmış bir olayimi anlatıyor
Linki bitek ben mi acamadim acaba
bende okumaya başladım, hadi hayırlısı :)
Çok sağlam hikayeydi. Ne okumuştuk be...
Saat 6 gibi basladim okumaya saat 22.00 olmus. Cok iyi kesinlikle
Hayırlı olsun kardeş internet bağlatmışsın.
bi oturdum 15 sayfa okumuşum. gözüm ağrıdı ara verdim
Siz beğendikçe bende mutlu oldum :)
Arkadaşlar, bolu'dan yürüme olayı nedir bilmiyorum. Belki çok yürüdüklerini kastetmek amacıyla mübalağa etmiş olabilir. Ama Yüksekova'dan K.Irak'a yürüldüğü gerçek..
Çok göğsüm kabardı, NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE, Taşına toprağına kurban bu vatanın..
Yürüme olayını abimden biliyorum Isparta Dağ Komandoda 1 gecede 70 km yol yürümüşler :) Şimdi bize çok uzak gelir hatta duydum inanmadım ama insanı şartlardan çıkıyorlar bi süre sonra.
kastetmek amaçlı değil gibi çünkü 2 kere falan belirtmiş onu soru üzerine.
paylaştığından beri okuyorum şu saate kadar,güncel hayatta da çok senaryolar kurduğum bi kaç olay hakkında bilgi edindim
-Ya operasyon tvlerde veriliyor adamların haberi olarak operasyon mu yapılır diyordu ben dahil çoğu kişi,
mesela burda operasyon tv ye çıktığında biz 2.3. günü bitirmiştik vs yazmış..
paylaşım için sağol eline sağlık
komando eğıtımı almak ve doğuda askerlik yapmak zor deıl ımkansızı başarmaktır :) aslında ılk etapta zor, eğıtımler yaşananlar tahmın edilebılecek cinsten bıle deıl ama zmnla normal rutın bı hale gelıo..
yazılanlara bıraz goz gezdırdımde gerçekten orada kı duyguları yazmış arkadaş, bu tarz bı askerlik geçıren kışıler bu olayları ara arada olsa hatırlar, bı ortamda bı mekanda bı muzıkte vb hıç ummadığı bı anda aklına gelır, çok farklı duygulardır, orada yaşananlar askerlik deıldır farklı bı hayat farklı bı dünya resmen, hanı 'anlatılmaz yaşanır' derler yaa aynen oyle saatlerce anlatılsa günlerce konuşulsa bıle o ortam o ambıyans hıssedılemez..
doğuda askerlik yapan herkesın psıkolojısı kalıcı olarak bozulur (belkı maxımum %5 dır ama) hayatta farklı bakmayı oğrenır, askerlik sonrası onu yepyenı bı hayat bekler dığer ınsanların goremedığı hayal edemedığı şeylerı gormuş olmak hıssetmış olmak bambaşka bı duygudur, çunku oralarda hergun maceralı geçer, hayatın boyunca unutmazsın..
Allah oradaki ınsanlara ve tum askerlerımıze yardımcı olsun..
Ulan kıza çok üzüldüm yaaa.....
Geçmiş kötü anılarla dolu olunca, anmak o kadar kötü, pişman hissettiriyorki. En kötüsüde elden birşey gelmiyor bu sefer düşündükçe, irdeledikçe bugünü yaşayamaz hale geliyorsunuz. Keşke geçmişte sadece güzel anılar olsa
hikayeden ufak paylaşımlar yapayım biraz :)
çocuğun bastığı yerleri kesmeye çalışıyorum oralara basıyorum yani, ulan zaten elinde dedektör var, sana o mayın gelene kadar çoktan öter.
ama korku işte,
gene ilerledik bir 10 dk kadar, bu gene durdu makinayla uğraşıyo,
dedim ne oldu amk ya ne oldu gene niye durdun neyle oynuyon ikide bir dedim,
komutanım açmayı unutmuşum demez mi,
ben iptal amk.
olduğum yere yığılıp bayılıcaktım resmen elim ayağım bir anda buz kesti anlatamam size o anı beyler yani kafama mermi yemiş gibi oldum resmen o lafı duyunca.
Hem ağlıyorum hem gülüyorum çok güzel anlatmış çok açık çok net tabiki yaşayan bilir ama sanki okurken yaşıyorum...
evet bu adamlar hep aramızda ve olmaya devam edecek.bu adamlar isimsiz kahramanlar arkadaslar.bu komandoda bunlardan sadece bir tanesi.kendisininde dediği gibi belki bindiğiniz otobüste aynı koltukta yolculuk yapmışsınızdır bu kahramanlardan bir tanesi ile kim bilebilir.Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum bizede kıyamet günü şefaat ederler ins.Ne mutlu Türküm diyene
Okumayan varsa kesinlikle okusun, birde yaprak seven :D kelebek var sözlükte onun hikayesini de okuyun bu hikayenin üstüne birebir
Akşam saat 7'den beri okuyorum, 44. Saayfaya yeni geçtim. Güldürdüğü yerlerde oldu ama çok talihsiz olaylarda oldu. Üslubunu çok brğendim yazan arkadaşın ki kitap haline getirse düşünmeden alır kitaplığımda saklarım
hakkaten iyi bir hikayedir okumuştum daha önceden
Bu arada okurken Türkçe dersimizi unutmayalım.. :)
tez zamanda bir boşlukta okuyacağım