"Videoda da izlediğiniz gibi i30 geyik test parkurunun dışına düz olarak devam ediyor çünkü servo direksiyon sistemi kendini kapatıyor. Kadranda küçük kırmızı bir ışık bana direksiyon ile ilgili birşeylerin ters gittiğini söylüyor ama buna gerek yok, direksiyonu çevirmeye çalışırken bunu zaten anlıyorsunuz."
"Evet, servo kapanınca bu kadar kötü oluyor. Böyle bir durumu seyir halindeyken kontrol edebileceğinizi düşünmeyin bile. Son derece tehlikeli. Rezalet!"
yani önüne aniden bişey çıkıp direksiyonu kırsan kırdığın tarafta ne varsa vuracaksın anlamına mı geliyor bu ? :D
27-05-2014, 11:45
darkmoon
i30 da varsa bu sorun ceed de olabilir.. aynı altyapıyı kullanıyorlar neticede.. servo larıda ortak aynı olabilir.
tehlikeli bir mevzu cidden böyle bir şey varsa türkiyedeki araçlardada test edilmeli
Allah korusun önünüze uzun yolda aniden insan,kedi,köpek fırlasa yada başka bir şey son dakkada görüp kırsanız hızınızda yüksekse olay bitmiştir geçmiş olsun nasıl bilirdiniz rahmetliyi ??
şakaya gelmiycek ciddi bir sorun..
27-05-2014, 11:46
Oznsrl
servo ne oluyor tam olarak elektrikli direksiyon mu
27-05-2014, 11:46
Cans1993
Aynen cok tehlikeli bir olay cıkan cisime carpsan daha cok kurtulma sansın var valla :D
27-05-2014, 11:49
Ufuk
abi kuru düzenin gözünü seveyim ya. Oturt kontrayı devam et. Bileğin kadar şöförsün,araban kadar değil.
27-05-2014, 11:54
darkmoon
i30 lar fiyat performans eğrisinde çok ideal araçlar tasarımıda çok şık..
sunduğu donanım yakıt ekonomisi ve fiyat çok ideal.. benim C segmentinde Ceed ile beraber beğendiğim bir araçtı.. şimdiye kadar kronik bir sıkıntısıda çıkmadı bildiğim kadarı ile kullanıcı feedbackleri yani geri dönüşlerde pozitifti..
umarım bu olay belli ülkelere yollanan belli modellerle kısıtlıdır.. yoksa ciddi büyük bir sıkıntı.. şakası yok böyle bir şey ciddi bir kazaya sebeb verir..
27-05-2014, 11:56
onursumer
çok tehlikeli bir durum oluşmuşta video çok kısa ve tam olarak hangi şartlarda nasıl kapanıyor anlayamadım
boyle bir hata nasıl gozden kaçabilir oda ayrı bir mevzu tabi
27-05-2014, 12:12
Akın Sarıkaya
sevmiyorum bu kadar elektroniği, direksiyona kadar girdi artık. hadi video karalama diyelim, şimdilerde sağlam bile olsa, bu araçlar elbet yaşlanacak. o servo motor arıza verecek elbet. ya yolda giderken kitlense birşey olsa ne olacak. yoldayken en önemli şey bu.
27-05-2014, 12:14
by.gkn
Son kasa i30 larda abs sisteminde de yazılımsal olarak sorun vardı. yazılım update edilerek giderilmişti. Acaba bu da yazılımsal olabilir mi? o sorunda da panik dip fren yapıldığında zaman zaman devreden çıkıp abs ışığı da gösterge panelinde arızalı gibi yanmaya başlıyordu.
27-05-2014, 12:16
Shadow_Dancer
Berkan koş seni çagırıyorlar :D :D
27-05-2014, 12:19
Frid
ciddi tehlike arz ediyor. yazılımsal düzelme ihtimali nedir?
27-05-2014, 12:24
Emre Ekrem
Çok tehlikeli, hele ki Türkiye koşullarında böyle bir duruma maruz kalmak an meselesi.
27-05-2014, 12:26
darkmoon
bende öyle düşünüyorum yazılımsal tepkimesi yeniden calibre falan edilirse belki düzelir.. yoksa ciddi hyundai ye masrafa yada imajı yeniyeni doğrultmuşken imaj kaybına yol açar..
bu servolar yıllar önce polo ve golflerdede sıkıntı olmuştu ama vw dallandırıp budaklandırmadan mevzuyu çözmüştü..
27-05-2014, 12:28
onursumer
boyle onemli bir sorun olupta bunca zaman ortaya çıkmaması ayrı bir olay yeni piyasaya çıkmış bir araç değil
video yeni yayınlanmış bu aracın daha once hiçmi geyik testi olmadı ?
bu zamana kadar izlediğim en kotu geyik testi cheroke idi ikincisi bu oldu :D
27-05-2014, 12:29
uniquel
Anneme aldıgımız i30 da neredeyse vidyodakine yakın bir testi kendim bizzat denemistim. Normal/Comfort/Sport seceneklerinin herbirindeki ani hamlelerdeki tepkimeyi merak ettigim icin denemiştim ve boyle bi problem yasamamıstım.
Ama bu ilerde yaşanmayacagı anlamına gelmiyor tabiki. Ciddi bir sorun.
27-05-2014, 12:32
efe_
Hyundai :)
27-05-2014, 12:34
darkmoon
Alıntı:
onursumer Nickli Üyeden Alıntı
boyle onemli bir sorun olupta bunca zaman ortaya çıkmaması ayrı bir olay yeni piyasaya çıkmış bir araç değil
video yeni yayınlanmış bu aracın daha once hiçmi geyik testi olmadı ?
bu zamana kadar izlediğim en kotu geyik testi cheroke idi ikincisi bu oldu :D
aynen bu araçlar üretilmeden önce ve üretim sonrası dergilere tvlere testlere yollanıyor i30 unda bir sürü uluslar arası popüler tv programları ve dergilerinde testleri var hele fifth gear gitmişse jason yada tiff aracın canını almıştır pistte.. :)
böyle bir sıkıntı olsa şimdiye kadar çok dan ortaya çıkması lazımdı..
27-05-2014, 12:35
Emre Akçay
Bizim i30 da da böyle bir sorun yok. Böyle sorunu olan bir i30 - Ceed sahibi de hiç duymadım.
27-05-2014, 12:35
individual
Hyundai'nin bu video hakkında açıklaması oldumu acaba ?
Kullanıcılar bu sorunla ilgili bu zamana kadar hiç şikayetlerde bulunmadılarmı ?
27-05-2014, 12:41
volume81
aynı şey opel'de otoyolda giderken oldu :)
düz giderken durup dururken EPS lambası yandı yavaşladım sonra direksiyon gitti bildiğin taş gibi oldu stop edip tekrar çalıştırınca düzeldi :)
e21'in gözünü seveyim herşey mekanik :D
27-05-2014, 12:45
BARR
Alıntı:
darkmoon Nickli Üyeden Alıntı
aynen bu araçlar üretilmeden önce ve üretim sonrası dergilere tvlere testlere yollanıyor i30 unda bir sürü uluslar arası popüler tv programları ve dergilerinde testleri var hele fifth gear gitmişse jason yada tiff aracın canını almıştır pistte.. :)
böyle bir sıkıntı olsa şimdiye kadar çok dan ortaya çıkması lazımdı..
Cherokee'de çok daha büyük lastik patlatma sorununu da bu arkadaşlar ortaya çıkartmış, Firmadan adamlar gelmiş farklı farklı kombinasyonlar denemiş ve hepsinide aynı hata olmuştur.
Cherokee gibi bir araba emin olun i30 'dan daha çok kontrolden geçmiştir onda olabiliyorsa i30'da da olur.
27-05-2014, 12:50
KÖROĞLU
Alıntı:
volume81 Nickli Üyeden Alıntı
aynı şey opel'de otoyolda giderken oldu :)
düz giderken durup dururken EPS lambası yandı yavaşladım sonra direksiyon gitti bildiğin taş gibi oldu stop edip tekrar çalıştırınca düzeldi :)
e21'in gözünü seveyim herşey mekanik :D
Bu tip bir sorunu şehir içi çok düşük hızla keskin bir dönüşte Skoda Fabia (2006) ile yaşadım, normalde direksiyonu tek elimle tutarım, tesadüfen iki elimde direksiyondaydı duvara çarpmadan manevra yaptım. Çok ürkütücü oluyor, hele ki karşında canlı varsa düşünemiyorum bile. Yüksek hızlarda ölümcül olur Allah korusun.
27-05-2014, 12:52
Cans1993
Alıntı:
Bar35 Nickli Üyeden Alıntı
Cherokee'de çok daha büyük lastik patlatma sorununu da bu arkadaşlar ortaya çıkartmış, Firmadan adamlar gelmiş farklı farklı kombinasyonlar denemiş ve hepsinide aynı hata olmuştur.
Cherokee gibi bir araba emin olun i30 'dan daha çok kontrolden geçmiştir onda olabiliyorsa i30'da da olur.
çıkar tabi çıkmaz diye bir şey yok.. önemli olan soruna bir açıklama yapılması..
bu belli ülkelere giden araçlardamı olan bir sıkıntı yoksa bütün dünyaya satılan i30 lardamı var yoksa belli yıl arasında üretilen bazı versiyonlarında bazı donanım yada motor seçeneklerindemi var.. bu hyundainin vermesi gereken bir sınav.. büyüme yolunda olucak sancılar.. önemli olan hyundainin bu sınavı başarılı bir şekilde geçmesi.. aman banane derse sıkıntı büyük benim bile gözümden düşer hyundai..
27-05-2014, 13:04
Cans1993
Alıntı:
çıkar tabi çıkmaz diye bir şey yok.. önemli olan soruna bir açıklama yapılması..
bu belli ülkelere giden araçlardamı olan bir sıkıntı yoksa bütün dünyaya satılan i30 lardamı var yoksa belli yıl arasında üretilen bazı versiyonlarında bazı donanım yada motor seçeneklerindemi var.. bu hyundainin vermesi gereken bir sınav.. büyüme yolunda olucak sancılar.. önemli olan hyundainin bu sınavı başarılı bir şekilde geçmesi.. aman banane derse sıkıntı büyük benim bile gözümden düşer hyundai..
Hyundai ye oldum olası güvenmedim ve asla da binmeyecegim bir aractır.Bence hyundai ne kadar caba sarf etse boş o zamanındakı vites karmaşasını çözemedigi için hep gözümde eksi derecededir.
27-05-2014, 13:05
vinz
Cherokee'ye bak tırt çıktı valla
27-05-2014, 13:11
Berkan
Alıntı:
Shadow_Dancer Nickli Üyeden Alıntı
Berkan koş seni çagırıyorlar :D :D
geldim geldim şimdi gordum :D
2009-2012 kasım kadar eski kasa i30
2013 kasımdan suana kadarda yeni ceed kullanıyorum
tüm sacma sapanlıkları denedim yolda. 2009 dan beri
ceedlede yeni yeni :D, hatta leventte edirneden donerken verdim oda yazar, sport modda acaip derecede tepkili ve sert comfrotta yumuşacık(fiat city gibi) tepkisiz hissiz
Alıntı:
Çeviri:
"Videoda da izlediğiniz gibi i30 geyik test parkurunun dışına düz olarak devam ediyor çünkü servo direksiyon sistemi kendini kapatıyor. Kadranda küçük kırmızı bir ışık bana direksiyon ile ilgili birşeylerin ters gittiğini söylüyor ama buna gerek yok, direksiyonu çevirmeye çalışırken bunu zaten anlıyorsunuz."
bu araçta htimal dahilinde şu olmuş olabilir başıma geldi çünkü konusunda açmıştım
Alıntı:
Berkan Nickli Üyeden Alıntı
Akşamüstü arabayı normal şekilde sapasağlam koymuştum. az once arabayı çalıştırınca Eps nin sönmediğni gördüm biraz gidiyim yada tekrar çalıştırıym geçer ümidiyle azcık bir kullandımda direksiyon bildiğiniz taş kıvamında ve dondurdugunde kendini toparlamasın diye resmen güç gerekiyo nerden kaynaklanır bu sonuç sinir etti durduk yere çıkınca
-zamanında golf 7lerede su alıyor dediler. noldu duyan oldumu hiç su aldm pişmanım diyen golf 7 sahibi
Alıntı:
Haftalık yayınlanan dergiye göre yeni Golf, klimanın hatalı bir hava tahliye borusu sebebiyle ön yolcu ayak dayama bölgesinden içeri su alabiliyor.
Auto Bild, aynı platformu paylaşan Audi A3 ve Seat Leon'larla birlikte tam 300.000 aracın bu problem nedeniyle geri çağırılabileceğini söylüyor. Volkswagen ise Reuters'a yaptığı açıklamada, yalnızca 46 Golf'ün tamire ihtiyacı olduğunu ve Audi ya da Seat'ların bu sorundan etkilenmediğini ifade etti.
27-05-2014, 13:14
Alpero
Özet : i30 la giderken önünüze at eşek çıkarsa düz devam edin
27-05-2014, 13:16
Y.Emre
Alıntı:
Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı
servo ne oluyor tam olarak elektrikli direksiyon mu
Elektrik motoru, elektrikli pompa.
Umarım yazılımla çözülür ama şahsen öyle olacağını düşünmüyorum..
Bence çok ani harekette motorun (varsa) redüktörü kilitleniyor, yada aşırı yüklenmeden gücü kesiyor.
27-05-2014, 13:17
darkmoon
Alıntı:
Cans1993 Nickli Üyeden Alıntı
Hyundai ye oldum olası güvenmedim ve asla da binmeyecegim bir aractır.Bence hyundai ne kadar caba sarf etse boş o zamanındakı vites karmaşasını çözemedigi için hep gözümde eksi derecededir.
büyük konuşmamak lazım .. hyundai çağ atladı hem teknolojide hem tasarımda zaten tasarımın başında peter schreyer var.. kia hyundai grubunu genesisde buna dahil tasarımda çağ atlattı dahada atlatır..
ister beğenelim ister beğenmeyelim alman kaliteyi düşürdü fransız kore li kalite çıtasını arttırdı..
bunlarında işi çinliler tam anlamıyla piyasaya girdimi biticek.. o zaman almanlar daha ucuza satabilme adına kaliteyi baya dibe çekmek zorunda kalıcaklar.. bugün adam yerine koymadığımız benimde koymadığım çinli markalar dünyada liderliğe oynıycak.. geely değerinden fazla fazla para verip boşuna volvoyu almadı..
27-05-2014, 13:23
burkaykalyon
Alıntı:
büyük konuşmamak lazım .. hyundai çağ atladı hem teknolojide hem tasarımda zaten tasarımın başında peter schreyer var.. kia hyundai grubunu genesisde buna dahil tasarımda çağ atlattı dahada atlatır..
ister beğenelim ister beğenmeyelim alman kaliteyi düşürdü fransız kore li kalite çıtasını arttırdı..
bunlarında işi çinliler tam anlamıyla piyasaya girdimi biticek.. o zaman almanlar daha ucuza satabilme adına kaliteyi baya dibe çekmek zorunda kalıcaklar.. bugün adam yerine koymadığımız benimde koymadığım çinli markalar dünyada liderliğe oynıycak.. geely değerinden fazla fazla para verip boşuna volvoyu almadı..
Bkz. Chery abi :D 1,5 senedir Chery Kimo kullanıyorum. Malzeme kalitesi dışında şikayetçi olduğum bir konu yok. Hele ki 2015 yılına bir modeller getiriyor. Aman yarabbi.
27-05-2014, 13:23
Cans1993
Alıntı:
Valla o kadar bişi diyemem ama ben ''binmem'' :D Sonucta hayatımızı tasıyoruz bu araclarda giderim basarım parayı alırım en iyisi alamıyorsam zaten de binmem :(
27-05-2014, 13:27
Berkan
yine cok degerli vw ile kıyaslıyorm senelerce vwsinden skodasına pancar 102lik 1.6 yı gazladılar elaleme gıkı cıkmadı kimsenin oo sorunsuz motor. yeni tsi da ne fritozu ne yag yakmasını bıraktınız ama yine el üstünde.
hyundaide vitesinde cözülmedik bişey yok adamlar sorunsuz sıkıntısız 6 ileri eski tip sanzımandan devam ediyorlar.. eminim cıkartırlar yakında cift kavrama ıvır zıvır bişey.
@cans1993.
senin gibi binmem etmem kia-hyundai neymiş vs. diyen büsürü arkadasım araca bindiginde. oha bu nası kia-hyundai, hoşmus , güzelmiş lafları pesinden geldi.
27-05-2014, 13:33
Cans1993
Ben kia ya binmem demedim hyundaiye binmem dedim. Kia ceedler felan suan on numara araclar ama hyundai bir türlü hosuma gitmiyor.
@Berkan yine cok degerli vw ile kıyaslıyorm senelerce vwsinden skodasına pancar 102lik 1.6 yı gazladılar elaleme gıkı cıkmadı kimsenin oo sorunsuz motor. yeni tsi da ne fritozu ne yag yakmasını bıraktınız ama yine el üstünde.
hyundaide vitesinde cözülmedik bişey yok adamlar sorunsuz sıkıntısız 6 ileri eski tip sanzımandan devam ediyorlar.. eminim cıkartırlar yakında cift kavrama ıvır zıvır bişey.
27-05-2014, 13:34
KMR2-GT
test surusune cıktık o kadar i30 la bu hareketlerı yaptık hıc bole bısıgormedık.hyundaı dıye ezıosunuz ama vw den opelden forddan fln ıyıdır anasını satım
27-05-2014, 13:35
BARR
Yahu VW sanki bulunmaz hint kumaşı 98 de TT'nin arka kanadı olmadığı için kaç araba takla attı sonra bütün TT lere arka spoiler koydular. Mercedes desen adamlar A serisi le geyik testinde takla attılar daha ne olsun.
İnsan yapımı bunlar tabiki hatalar olacak önemli olan testleri bu adamlar gibi GERÇEK TEST şeklinde yapmak. Arabanın içine oturup eşya gözü fazla, şurası yumuşak burası sert, diiyip 1-2 gazlayıp test yapılınca ortaya çıkmıyor böle durumlar.
27-05-2014, 13:45
Berkan
Alıntı:
Ben kia ya binmem demedim hyundaiye binmem dedim. Kia ceedler felan suan on numara araclar ama hyundai bir türlü hosuma gitmiyor.
bu daha ilginc :) cünkü hyundai neyse kiada o. biri alt biri üst kalite degil direk aynılar.
Alıntı:
Bar35 Nickli Üyeden Alıntı
Yahu VW sanki bulunmaz hint kumaşı 98 de TT'nin arka kanadı olmadığı için kaç araba takla attı sonra bütün TT lere arka spoiler koydular. Mercedes desen adamlar A serisi le geyik testinde takla attılar daha ne olsun.
İnsan yapımı bunlar tabiki hatalar olacak önemli olan testleri bu adamlar gibi GERÇEK TEST şeklinde yapmak. Arabanın içine oturup eşya gözü fazla, şurası yumuşak burası sert, diiyip 1-2 gazlayıp test yapılınca ortaya çıkmıyor böle durumlar.
test aracında aküsel problem varsa yada azalma sonlarıysa akünün diyorum bende olabilir ozaman. direksiyonu 2 kisi tutup anca cevircek kıvama geliyor cünkü videonun sonundaki gibi.
27-05-2014, 13:46
darkmoon
Alıntı:
kia hyundainin alt markası yani hyundai ye ait kendi markası ayrıca ceed ve i30 aynı araçlar nerdeyse aynı platform üstünde geliştirilen motorları ve bir çok parçaları ortak..
nasıl vw audi var hyundai de kia yı prestige sınıfına satmaya çalışıyor..
27-05-2014, 13:48
Cans1993
Valla bakıcaz artık teknik sorunlar teker teker dökülüyor ortaya yaz gelsin de bi :D