punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle Hayırlısı olsun şimdiden.
valla Soner genel olarak memnunum. önceki araç 95lik dualogic punto evoydu. 1-2 özlediğim kısım var açıkcası.
mesela blue&me yi özlüyorum :D bunda da bluetooth var ancak sesle arama yok mesela, telefon rehberini ortadaki ekrandan görebiliyorsun puntoda direksiyondan kontrol edip önündeki ekrandan bakabiliyordun ki sesli aramada zaten puntoda arayacağın kişinin ismini söylediğinde direk arıyordu ona alışmışken leonda hala tuhaf geliyor.
birde belki şaşıracaksın ama puntonun vites küçültmesini özledim. :D dsg eyvallah vites büyütürken hızlı sarsıntısız ancak gazı köklediğinde punto anında Allah ne verdiyse küçültüyordu 6dan direk 2ye taktığını biliyorum puntonun ancak dsgde vites küçültme baya yavaş kalıyor puntoya göre.
vitesi manuale aldığında punto karışmıyordu sana. sen nasıl istersen kullan ancak dsgde devir belli yere geldi mi kendisi üst vitese geçiyor puntoda sen değiştirmezsen o viteste kalıyordu yani gerçekten manual oluyodu.
Puntoda launch (çakma launch) vardı :D duruken direk gazı köklediğinde ilk önce devir yükselip inceden turbo dolarken biranda kalkıyordu leonda launch gibi birşey yok tabii.
normal modda otomatikte kullanımda frene bastığında puntoda motor freni olarak hemen viteste küçültüyordu. Leon spor modda onu yapıyor.
Puntonun otomatikte manuele almana gerek kalmadan otomatikteykende müdahale edebiliyorsun (otomatikten çıkmadan) leonda öyle bir imkan yok.
son olarakta puntoda viraja hızla girdiğinde otomatikteyken mesela devir bitse bile vites değiştirmiyordu. biliyorsun özellikle keskin virajda hızla giderken vites değiştirme sırasında arkasını bırakabilir araba. dediğim gibi puntoda viraj bitene kadar aynı viteste kalıyordu ne zaman virajda yatma azalınca ( virajın bitiminde mesela) üst vitese takıyordu.
Bunlar bana göre 95lik punto evonun iyi yönleriydi. 95lik evo diye belirtiyorum çünkü 95lik evolar ile diğer puntolar arasında baya baya fark var.
Yol tutuş neredeyse aynı.
Diğer konularda ise Leon daha iyi.
Şuanda aklıma gelenler bunlar açıkcası.
Umarım yardımcı olmuştur.