Arkadaşlar bu 3 araçtan birini düşünüyorum..Gönlüm ve aklım 208'den yana..Cupra'da dsg ve motorundan dolayı endişeliyim..208 ve Cooper hakkında ise pek bi bilgim yok ama 208 daha ağır basıyo gibi..Siz olsanız hangisini neden tercih ederdiniz ?
Printable View
Arkadaşlar bu 3 araçtan birini düşünüyorum..Gönlüm ve aklım 208'den yana..Cupra'da dsg ve motorundan dolayı endişeliyim..208 ve Cooper hakkında ise pek bi bilgim yok ama 208 daha ağır basıyo gibi..Siz olsanız hangisini neden tercih ederdiniz ?
Valla her an arıyorum cupramı ben:)) 208 i hiç sevemedim ben.Dış görünüşünü içini vs.Ha motoru hacimlidir,manuel vitestir ona bişey diyemem.Cupraya gelince dsg yi kafaya takıyo olmanı anlarım ama kesinlikle motor konusundaki endişeni bence kafandan silmelisin.Ki örnek vericek olursak ülkemizde stock motora defalarca nos basıp yakıt kullanıp hala sorunsuz gazlayanlar var:)
Ben olsam seat ibiza cupra alırım.
Fiyat Performans DSG avantaj benim gözümde.
Edit:Araba dediğin düz manuel olur diyen arkadaşlar çıkacaktır ama devir değişti motor sporlarında ben manuel vites tercih eden bir takım araç görmedim :)
208 dıştan fena değil ama direksiyon ve kadranı herşeyi b.k ediyo
208 pahalı ve
dsg değil
xenon yok
kilit difransiyel yok
suspansiyon yumuşak
208 bak bencede dostum diğerlerine nazaran daha az var piyasada.
yine geldik xds ye :D
dsg olması cok matah birşeyde degil en alt modelden en üst modele arıza cıkarma ihtimali hep var saatli bomba spec
şeklide şemalide güzel 208in
mini aralarında en yaslısı klıyor model olarak
Ben cooperdan yana kullanırdım :)
1-Cooper
2-Cupra
3- YOK :D
Senin eski FA bizde şuanda :) Dsg şıkırtısı var hafif ama normal..Babamda da Golf 7 vardı ondada aynı şekilde dsg şıkırtı yapıyodu ama servis normal diyodu..Birazda saatli bomba gibi..O yüzden Dsg'ye pek yönelmemeye çalışıyorum :)
Fiyat olarak aynılar hemen hemen..Performans konusunda da 208 bi adım önde galiba..Birazda manuel istediğim için 208'e yöneldim :)
Tabiki zevk meselesi göreceli bi kavram..
208 neye göre kime göre pahalı..Dsg olmaması benim için bi avantaj şuanda..Diğer söylediklerinize katılıyorum..
Daha az, daha farklı, ve göze daha güzel geliyo..
Mini hakkında bi kaç kişi gokart gibi vs. dediği için merak ediyorum :)
208 gti düşünen biri olarak takipteyim konuyu
olmadı olmazda zaten
yanlız burdaki ince nokta benim cupra yada gti sahibi olup olmamam değil , şahsi fikrimin bu yönde olması.
madem okadar efsaneydi 1.8e gecmeselerdi ozaman.
fiyata gelirsemde sahibindeni ornek alalım
2013-2014 208 2.eli 53-59 arasında
2013-2014 polo 48 50 civarında baslayıp 67 arasında
- hadi 0 diyelim aa gti yokmus napalım gt olsun
208
208 GTi 1.6 THP 200 hp - 68.500 TL
Bir araba hakkında yorum yapabilmek için illa o arabaya sahip olmamız gerekmiyor.. Bu nasıl bir düşünce yapısıdır ?
Ankete gelince.. Bende cupra ile 208 arasında kalırdım.. 208'in direksiyonu ve kadranı gerçekten kötü.. Ama az olması sebebiyle tercih ederdim.. Ortalık cupra dolu en azından farklı olsun diye alırdım..
Dsg sorunu yaşayan da oldu, yaşamayan da.. Bu iş biraz piyango. Hayırlısı olsun şimdiden..
kısaca dsg nin opsiyon fiyatlaına bakın vw de
ve tabi xenon farkına
xds de unutulmasın
buna göre 208 daha uygun fiyat olması gerekirken
daha pahalı
Cooper ın herzaman için bir albenisi var temizini bulursanız bence hepsinden daha güzel bir araba estetik,perf. açısından kanımca 1.tık önde cooper ikisindende modası geçmiyo arabanın ya :/
208 in ic mekani kotu diyorsunuz fakat burda ic mekani acik ara en kotusu cupra
208 in malzeme kalitesi ve tasarimi cupra dan cok daha ote
Dsg ile problem yasayan cupra veya gti sahipleri acaba merak ediyorum ceplerinden kac para cikmis sorun yasadiklari zaman bayiliyorsunuz sehir efsanelerine
Ben soyliyim en cok 200-300 tl cikmistir bumu abooow dsg ise yaklasma mantigi
Manuel arac daha zevklidir kesin ama arac gunluk kullanilacaksa istanbul trafiginde dsg ile alinan keyfi hic bir maneul arabadan asla ve asla alamazsiniz
Kirin artik su on yargilari ve sehir efsanelerini
2013 - 14 Cupra alırsanız ve bakımları yetkili serviste yapılmışsa DSG'den korkmayın derim, bişi olsada iyi niyetten yardımcı oluyor doğuş, defaatle yaşandı. Cupra şehiriçi kullanımda yakıtta da üzmez DSG olduğu için. Hemde State of art diye nitelendirebileceğimiz çok güzel bir motoru var. Kim ne derse desin,,, Yükledikçe gidiyor araba.
208 GTI içine binince otobüs gibi gelmişti bana.. Spor bir arabaya göre çok yüksek tavan ölçüleri var. 2008 Cooper S çok yaşlı.
Thp ile Gti arasında perf. ve donanım açısından çok fark var mıdır ?
Cooper verdıgın paranın herzaman 2 katı deger gosterılen bir arac. Digerleri ise verdıgın paranın asagısında dusunulen araclar. Caddede gazlama sırasında değilde kız arkadasınla biryere giderken, herhangi bir yere park ettiğinde, benzin alırken bile sanki hiç ulasılamıyacak bir arabaymış gibi davranılıyor. Sanırım cok buyuk bir kesim Cooper konusunda ''zengin oyuncağı'' olarak düşünüyor. Bazısının hosuna gider bazısının hosuna gitmez tabiki senin kararın.
Ben istanbul parkta u.uzunuğlunun 208 sürüşünü incelemiştim. Küçük direksiyonunun gerçekten sürüşe etkisi olduğunu başka incelemelerimde de görmüştüm. Pozisyon gereği bazen kadranı görmeyi zorlaştırdığı aşikar değinmeden edemeyeceğim.
Tasarım olarak oldukça yakışıklı bence araç. Ne cupram, ne cooperim nede 208 im olmadı. Manuel olması sürüş hazzını arttırır diye düşünüyorum kendimce. e vaad ettiği güçte rakipleri arasında yadırganacak bi farka sahip değil. DSG nin konforu ya da hızlı vites geçiş süreleri avantaj olsada ben biraz daha eski kafalıyım diyebiliriz.
Sizin konumunuzda olsam;
bu güçlerde manuel olması, az olması , dizaynının yakışıklı olması, Bi kaç ufak değişiklikle her araç gibi daha da şık olacağı gibi nedenler ile tercihim 208 gti olurdu.
U.uzunoğlunun bahsettiğim videosunuda ekleyeyim hoşuma gitmişti.
https://www.youtube.com/watch?v=h9VQhnki36g
https://www.youtube.com/watch?v=h9VQhnki36g
Zamanında 2 tane peugeot sahibi ve şu an gti sahibi olarak yazıyorum.
Cooper benim için jcw dn ibaret, bu yüzden de 208 gti ve cupra arasında sadece fiyat farkını baz alıp seçim yapardım diye düşünüyorum, bütçeni en az şekilde yoracak hangisiyse.. :) İkisi de zevkli araçlar..
bi xenon diyosun yahu yolu aydınlatmıyor ki gel akşam aydınlatan bi xenon gör:D dsg demişsin o kişiye göre değişir yorum yapamam ama insanlara kullandın mi diyorsun abi asıl sen mekanik kilitli araç kullandın mı . Cupranın tipi güzel içi rezalet motor şanzıman ikilisi başarılı ama bu karşılaştırmada 208 gti alırdım biraz daha BÜTÇE artarsa LCİ cooper s alırdı
Tsin180ndsg candir.diyelim.kisaca :)
Yakalama be abi numaramız var ara buluşuruz daha tanımamışsın beni:)
belirttiğiniz 3 seçenek arasından, yıllar geçse de yüzünü halaa beğenecek olduğum mini Cooper s'i tercih ederdim ... olmazsa ikinci seçeneğim ibiza cupra, 208 gti dışarıdan bile gözümü okşamıyor :)
2005-2006 olacaksa (fiyat bazında konuşuyorum) CooperS veysa JCW veya GP, dediğiniz araçlardan hem haz, hem görüntü olarak bence çok önde..
2008-2009 nasıl bir cooper S olduğuda önemli.. :) (50 tl bandında söylediğiniz için yazdım)
içi dışı halojen farları yakıt tüketimi ve her şeyiyle bence de 208 Gti