arabaya gönül veren esnaf kardeşlerim işleriniz güçleriniz nasıl?
memnunmusunuz hangi sektördesiniz?
yönetim uygun görürse bu konu altında konuşalım..
Printable View
arabaya gönül veren esnaf kardeşlerim işleriniz güçleriniz nasıl?
memnunmusunuz hangi sektördesiniz?
yönetim uygun görürse bu konu altında konuşalım..
Ben mobil jeneratör işi yapıyorum.(sinema reklam klip çekimleri konserler organizasyonlar vs.)işlerimin hiç bu kadar kötü olduğunu hatırlamıyorum.resmen evde yatıyoruz.kime sorsam piyasada durgunluk olduğunu iş olmadığını söylüyor.sebebi nedir bilmem ama allah sonumuzu hayr etsin.
Ah bu dolar yok mu bu dolar!
İnşaat üzerine benimkisi, piyasa berbat ötesi, 100bin liralık hakedişe 30 bin lira 4 aylık çek alırsam iyi... nakit sıkıntısı ha safhada, Allah sonumuzu hayır getirsin, kriz seçimden sonraya kalmaz bence...
Piyasada paranın p si yok.Herkes cart curt kredi kartı-çek-senet..Seçimlerden sonra vay halimize.
Berbat hele birde aileyle yapılınca daha da berbat borcu olmayan zorda olmayan tanıdığım esnaf yok
piyasadaki en küçük işlerden birini yapıyorum bijutericiyim ve piyasa ciddi anlamda kötü nakit para yok herkes kart çekiyo 2 tl için bile kart çekmeye başladık seçimlerden sonra belki canlanır piyasalar
Yeşildirekte bayan toptan yapıyoruz 2014'den bu yana işler pek canlı değil birde doları 2.60-70 civarına gelmesiyle kurlu aldığımız kumaştan da zarar ettik
Istanbul'da kurumsal firmalardan birinde stajyer avukat olarak calisiyorum. Isler durgun, icra takiplerinde haciz kabikiyeti olan dosyalar cok az. Borclulun ya ustunde mali olmuyor, olaninda ustunde 2 sayfa haciz/yakalama var.
işler yeni değil geçen yazdan beri berbat son 4 aydır zarar ediyoruz.
32 yaşındayım, bu ülkede ben hiç kimsenin işler iyi dediğini duymadım :)
Valla çok sükür biz memnunuz son 4 - 5 senedir istikrarli bir artiş söz konusu
Büyük müşterilerimden biri digital yayın yapan bir büyük bir kanal
Adını vermeyeyim
Neredeyse hiç nakit kullanmıyor , herşeye barter..
Bina , daire , un , şeker , araba , benzin ne varsa sistemde döndürüyor..
Bilişim sektöründeyim aşırı kötüye gidiyor.. ciro çok düştü sonu ne olur bilmem.
Yurtici is yapiyorduk, mecburen yurtdisina acildik. Yurtdisinda is yapin, ulke bombok durumda. Şişirme ekonomiyle buraya kadar.
İşini iyi ve kaliteli yapıp müşterinin yüzü gülüyor ise, işler gayet güzel gidiyor demektir :D
1 önceki sayfada biri yazmış 32 yaşındayım işler iyi diyen görmedim bende örnek vericem
sabit maaşlı herhangi bir x firmasında çalışıyorum aldığım para bana az geliyor taksici arkadaşlarım abilerim var işler berbat piyasa ölü diyor yine başka sektörde aynı şeyleri söyleyen var, neye göre kötü hani 10 bin kazanırken kazanç 7 yemi düştü 5 e mi düştü yoksa ? lafım meclisten dışarı ağlayan herkes benden fazla para kazanıyor yani eski kazanılandan dahamı az kazanılıyor yoksa işyerimi döndürülemiyor artık
neye göre kötü kime göre kötü önemli olanda bu değil mi ?
8 yıllık işletmecıyım son 4 aydır bu kadar kotu oldugunu gormemıştım pıyasanın, su sıralar ufak bır kıpırdama var gıbı hayırlısı bakalım herşeyın
yok barter dediğim takas sistemi
çek değil
çek ayrı hikaye..
adam sana ödemeyi arsa ile veya daire ile , yakıt ile yapıyor
mesela bir otomotiv firması da benim müşterilerimden biri , holding kardeşiyiz
bize biriktirdiği bakiyeyi 9 tane kamyonla ödedi :):)
durduk yere lojistik filomuz oldu :):)
Samimiyimdir.. Olmasak ne yapabiliriz ki.. İyi olduğu zaman da tepki şöyledir; ee işte bi kıpırdama var hafif.. Sanki herkes ''işler iyi bizim sana borç vereyim istersen'' kafasında demek ki işler hiç iyi olmaz..
Sonrasında bu ülkede araba işleriyle uğraşıyorsan, ev emlak işleriyle uğraşıyorsan genelde gidişat bellidir zaten adam akıllı başka iş tuttuğu yoktur ki insanımızın.. Müteahhit-galerici-muhasebeci :) Onlar bile mır kır eder..
bizim işler çok iyi yetiştiremiyoruz suanda ama nakit yok surekli vade
Sizin sektör kolay kolay ölmez :)
Allah herkesin çarşısını pazar etsin. Eskişehir'de de büyük-küçük bir çok işletmede nakit problemi var. Piyasada para yok. Hayali dönüyor ortada ama, cepte yok. Dolarla ters orantılı bir ülkeyiz maalesef. O yükseliyor, biz düşüyoruz... Allah hayırlısını versin
Taksicilik yapıyorum. İşler Kasımdan beri gerçekten çok durgun. Zaten genel olarak buralar durgundu fakat bu sıralar cidden böyle. Zaten olan her daim vatandaşa küçük esnafa oluyor.
piyasada para olmadığı doğrudur ticaret yapan arkadaşlarımla görüşüyorum çoğu çek ile dönderiyor
Allah küçük esnafın yardımcısı olsun. Bu devirde ayakta durabilmek çok zor bence
Hic korkmayin turkun isi hep kotudur :)
Kozmetik sektöründeyim, her sektörün büyükleri dışında orta ölçekli firmalar için düz mantık kuruyorum.
Maaşlı çalışan, memur kesime son 10 yıldır ev sattılar, tüm maaşını bankaya bağlattılar.
Elektronik ve otomobil vs gibi sosyal statü göstergesi şeyler dışında kaliteli yaşam için harcamaya bütçe bırakmadılar.
Bu kesim bahsettiklerim harici harcama yapamadığı için ticarethanelere para kazandırmıyor.
Para kazanmayan ticarethane sahipleri de harcama yapamıyor, çalışanına hakettiğini veremiyor vs.
Çok kaba bir domino.
Son 2 aydir bende hep iceri giriyorum oncesine kadar cok memnundum bir sekilde oluyordu biseyler. Boyle giderse dukkani devretmeyi bile dusunuyorum kucuk esnafin durumu gercekten zor
Konu siyaset değil amacım siyasette yapmak değil ancak maalesef ucu bir şekilde oraya dokunuyor neden derseniz şöyle açıklayım ;
Babam maliye bakanlığı vergi dairesinde müdür yardımcısı görevindeyken,önemli bir risk alıp mali müşavirlik ofisi açmaya karar verdi. Çok şükür işler yolunda gitti uzun süre hala idare ediyoruz . Ancak piyasa boktan da öte artık ne kadar öte bilemiyorum. Mükellef sayısı günden güne azalıyor , herkesden gidip para tahsilatı yapamaz olduk kimsenin de gırtlağını sıkacak durum da değiliz . İşlerini ellerindeki parayı az çok bildiğimiz için para durumları olmadığını biliyoruz .
Küçük esnaf diye bir şey kalmıyor zaten , bizim bu sene toplam 5 küçük esnafımız işi bırakma verdi ve dükkan kapattı . Kuyumcusundan tut sanayi esnafına kadar herkes isyanlarda bizim mükelleflerde .
Diyeceğim o ki , ülkede elle tutulacak bir OLUMLU olay yok ama yine seçimde hiçbir şey değişmeyecek ona üzülüyorum .
Ana mesleğimiz çiftcilik seralarimiz var. Bu sene para etti mahsüllerimiz çok şükür.eniştemin komisyon dükkanı var antalya toptancı halinde yani az çok halle de alakam var. Batan trilyonluk komisyon , tüccarlar çok 2 senedir .. Allah yardımcısı olsun tüm borcu olanların.
Abiler yanlış anlamayın da gizli bir kriz var bu yadsınamaz bi gerçek.. Likidite piyasada çok azaldı bunu herkes hissediyor ama ne ev fiyatları ne araba fiyatları bu durumdan etkileniyor. Benim bildiğim piyasa durgunsa likit sağlayacak şeyler ucuzlar bu ülkede durum niye tam tersi? Yoksa daha o hadde mi gelmedik araba yerine bisiklet almak uzun vadede kazanç mi olacak? :D
Çok şükür, azda olsa bir şekilde teker dönüyor. Rahat değiliz ancak açta, açıktada değiliz.
şöyle söylim dolar çok yükselince kimse para çıkarmıyo elinden haliyle olan küçük esnafa oluyo geçen sene bir nebze rahatık ama bu sene berbat durumdayız devamlı nakit çalışan müşterim bile ilk defa vade yaptırıyo sektörüm kırtasiye bu arada