Bu yasayı değiştirdiklerinde tüm uzmanlar çıkıp "Bu piyasalar için çok kötü olacak, dolandırıcılık artacak" demişlerdi. Piyasaları bozdular şimdi düzeltmeye çalışıyorlar.
Ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye devam.
Printable View
Yaptıgım trollük değil gerçekler 50 kere şikayet ettim her yeri hiç kimsenin birşey yaptıgı yok ruhsatsız ruhsatsız çalıstırıyorlar otelleri apartları
Vallahi bende yeni nesil çay ocağı açıyorum madem kimsenin işi yok çay kahve içmeye gelirler belki : )
3/10/2016 itibariye hala .ok gibi.
Sıtmaya uzun zamandır razıyız öyle güzel alıştırdılar ki insanları! öyle güzel kanunlarımız varki! borcunu ödemeyen alacaklıdan daha haklı. Adamın birinden alacağım milyona yakın evine hacze gidildi yedekli mal olmadığı için evden haczedilen malları için bide karşılık tazminat davası açtı bana :) Bana karşı açılan benim davamdan daha önce sonuçlanacak mahkeme tarihi daha erken... Bu düzenede alışırız nasıl olsa güdenler çok milleti!
arkadaşlar aranızda ıhracat yapıpta İsrail ile çalışan yada çalışmak niyetinde olanlarınız varmı?
Hasanpaşa Mahallesinin yarısı apart olmuş. Özellikle Misak-ı Milli ve Rıhtım bölgesi komple apart. Travesti ablalar vardı gittiler sabahlara kadar son ses techno dinliyorlardı. Hayır zoruma giden ben ayda 2500 Tl vergi veriyorum 3 ayda birde 5000 Tl stopajım var, adamlar sadece elektrik su parası ödeyip çalıstırıyorlar.
Hamd olsun yeni işim nefes aldırmıyor,evde bile çalışır oldum baya bir yogun
Sıcak paranın ve günlük tüketimin döndüğü market piyasasına bakıldığında:
Carrefour bitik. Kiler satınalması ve pek yanlış yatırımlarla bittiler.
Tesco İngiltere'de geçen sene muazzam zarar ettiydi. Bizde de Tesco Kipa zarar üzerine zarar; bitti, Migros aldı.
Metro yeni mağaza açmıyor gibi, grev haberleri vs.
DIA kaçtı, Şok'a sattıydı.
İzmir'de büyüklerden Pehlivanoğlu parçalandı, ayrı devam ediyorlar.
Kiler'ler Carrefour'a satıldıydı.
Çağrı Semt'ler A101'e satıldı.
UCZ 1400 mağazadan 400'e düştü.
Antalya'da Genpa gümledi.
Ankara'nın en büyüğü Makromarket yatırım yapmıyor, mağaza kapatıyor.
Real satıldı, alan Beğendik iflas ertelemede..
Diğer yerel marketler okeye dönüyor.
İşin kötü tarafı, aktifini büyütmeyen market zincirleri iyiye gidemez; dünyada teamül böyledir. Bizde yeni mağaza açan Migros, BİM, A101 ve ŞOK kaldı. Gerisinin çoğu son demlerde. İyi giden zincir market sayısı 10 ediyor etmiyor. Günlük harcamanın ve muazzam pozitif işletme sermayesinin döndüğü marketlerde durum buysa, vaziyet kötü demektir.
Abi ONUR ve KİM marketleri unutmuşsun onların işleri çok iyi.
Mümkünse mobilya sektörü ağlamasın nakit parayla alışverişe gidiyorum %6-7den fazla iskonto yapan yok.
Öncelikle hayırlı olsun yenii iş , Allah bol kazanç versin Aslan.
Bu devirde işleri iyi olan da saklıyor yalandan ağlıyor. Çok şükür işimiz gücümüz dönüyor diyen adam kalmadı şükreden.
Yiğit Sana da Allah bol kazanç versin.
Seviniyorum ya şöyle çok şükür bir şekilde dönüyoruz diyen görünce.
Sokakta 70 80 bin altında araba yok olmuş clio symbol dizel 68 lira ama herkes ağlıyor iş yok öldük diye.
Ağladıkça da gelecek nasibi de kapatıyor adamlar.
mobilya sektoru daha fazla yapar helekı su zamanda duguncu zamanı gectı su an buyuk ındırımler var hangı markaya bakıyosunuz
KİM son 1 senedir mağaza açmadı. Kiler'i bölüp Kiler, Burda, Kim olarak ayrıldıklarından biri eski nefeslerinde değiller. İnşaat hırpaladı o grubu.
Onur da Ekspresleri Şok'a sattı zati. Son 1 yılda 3-4 yeni mağazası vardır. Yatırım kesat.
Market sektörünün 1-2 bilemedin 3 yılı daha var. Sonrası yaprak dökümü.
Esnaf patır patır patlıyo herkesin elinde ödenmemiş tomarla çek, senet. Suç dünyasının önü açık görünüyor.
İnşaat sektörü çok canlı, işini bitirmek zorunda olan binlerce şirket ve bir okadar da proje var... sorun şu ki hiç birinde para yok, parasız çalışmak isteyen herkese iş var, gece gündü de çalışırsınız süper olur, sonunda para istediğinizde alacağınız cevap belli, 'bugün git yarın gel!'
denizli'deki avm'de faliyet gösteren gold bilgisayar'da kapatmış
62.900 tl çek yazıldı alamıyoruz, ana firmaya kayyum atanmış (iflas erteleme)... Çekler dökülmeye başladı
kayyum atandıysa geçmiş olsun:(,
ödeme sıralamaını biliyorsunuzdur umarım. geçenlerde benimde alışveriş yaptığım bir firmaya kayyum geldi gelecek dediler, çeki verip %20 aşağısına mal aldım. canımı zor kurtardım. 1-2 seneyi bulur diyorlar ödemeler için.
Yarın Kayyum ile görüşmeye çalışacağız bakalım... Anasını satayım adamlara ulaşamıyoruz bile... Bir önceki krizde "rızam hilafı elimden çıkmıştır" diye aptalca birşey getirdiler millet çeklerini ödemedi şimdide kayyum... Adalet adiden dolandırıcıdan yana .. Yinede canımı çok sıkmıyorum para kazanılır yine buna şükür
Bugün bizim Yusufla Bakırköye gittik dolaşıp bişeler yemeye, carruselin yanındaki mc donnalds'ın yanında çok sevdigim bir ayakkabıcı vardı luccy. Yıllardır orada adamlar, kapatıp gitmişler, pasajlardaki dükkanlar bomboş. Allah herkese yardım etsin.
Atakoy marinadaki muhurlu dukkanlar ne is ? Starbucks ta muhurluydu .
Lucci benim cocuklugumdan beri oradaydi abimle az ayakkabi almamistik oradan .
Ankarada park vera ve carrefour bomboş istanbul yolunda, kapatan kapatana
USD 3,06 - eur 3,43
Şu bir gerçek ki türkiye bir kaç yıl içinde ciddi bir ekonomik sorun yaşayacak. Haa teğet geçer, he deler geçer bilmiyorum. Ama bütün dünyada bu gerçeklik var TR de 2-3 kat fazla hissediliyor. Ekonomik krizde çıksa 'abd nin oyunu bunlar' - 'faiz lobisi' - 'pensilvanyadan emir alanlar' derler yine iktidarda kalırlar.
Abd hazinede olmayan altın için para bastı sürdü piyasaya bir güzel
Şimdi savaş çıkartarak yeni denge kurmak istiyor
Planda suriye bataklığında bir taşla iki kuş
Hedefte bizde varız
Ayağımıza yorgan uzatmak yerine hala harcamaya devam eden bir ekonomi
Dolar 3.06 olmuş gıkkk yok hala neyi bekliyor acaba merkez bankası :)
Erdem başçı gibi sürekli dengede tutma çabası beklemiyorum açıkçası. Şu anki görüntü, döviz nereye giderse gitsin , faizler düşsün. Bir bakıma şu durum otomatik olarak dış açığı azaltacaktır. Bir süre dövizde düşüş olacağını sanmıyorum. BMW Mercedes normalde döviz dalgalanmalarına karşı hızlı davranmazlardı. Bu ay başı iki firma da direk zammı koydular.
Büyük şirketler uzun zamandır ya personel çıkarıyor yada mevcudu koruyor. Bir kısmı çok az personel alımı yapıyor. Büyüme büyüme deniyor ama istihtama yansıması uzun zamandır yok.
Küçük esnafın bir çoğu ayakta zor duruyor. Ha iyi oldu ha iyi olacak diye cepten yiyor. Bi kısmı çoktan kepenk kapattı.
Yeni mezunlara bakıyorum çok az sayıda işe giren var. İyi üniversiteden mezun 2 yabancı dili olan arkadaşım asgari ücretin altında maaş teklif edildiği için çalışmıyor. Çince ve ingilizce bilen iş tecrübesi olan arkadaşıma 1400 lira teklif etmişler adam bu maaşa çalışmam limon satarım daha iyi diyor.
Mevcut çalışanların bir çoğu işini kaybetme korkusuyla çalışıyor. Özgüvenlerini yitirmiş durumda. Emeği sömürülenler manipüle edilmeye daha elverişli hale geliyor. Korkuları çok kolay yönetiliyor (işsiz kalma, aileye bakamama, ödemeleri yapamama)
Kamuda ciddi bir ihraç ve açığa alınma var. Oradanda dünya kadar işsiz geliyor.
Piyasa evrak üzerine kurulu. Kimsenin cebinde para yok. Alacaklı olanı koruyan bir sistemde yok.
Kamudaki sistemi bozmuşlardı, ekonomi hızla kötüye gidiyor, ortadoğu gibi bir alamete girdik.
Hiç iyi yere gitmiyoruz gibi geliyor.
Hükümet doların 3 seviyelerinde olmasını istemiyor, Mb ve veya başka şekilde kontrol ediyordu bugüne kadar ancak son darbe girişimi ,not düşmesi ve doların değerlenmesini düşmesini sağlayan fed faktörü eklenince yapacak birşey yok.. Doların yükselmesi hem bilançoları bozuyor hem enflasyonu artırıyor hemde insanlarda kriz algısını tetikliyor.. Fed'in söylediği aşırı düşük faizlerle gelişen ülkelerin aşırı borçlanması sonucu yeni bir krizin çıkması korkusu... Türkiye için konuşursak kimse kusura bakmasın ama herkes epeyce bir süre lüx yaşadı borç harç kedi ile... Şimdi Reisin söylemesi gereken şu , vereceğiniz bize yeni kredi bizde eskisini ödeyeceğiz.. Almadan vermek Allah'a mahsus...
Lucci ye üzülmeyin ekonomi kötü olabilir fakat bulunduğu han dahil onun gibi 50 den fazla hana sahip merterde ki yerine kira ödemeye gidiyorduk adam koca ajandadan yeri bulamıyordu zevkine ticaret yapıyordu kısacası
Reis anasını belledi dürttü tepik attı
Son bi kütlemeeee kaldı onuda yapsın rahatlasın
Bu ay sonu 10 kişiyi daha işine son vereceğiz babamgiller öyle karar almışlar
Çoğu kişi 17 yıllık aile gibi olmuşuz ama ekonomi işte
Yanlış politika bedelleri
Üretim yapmayıp özelleştirme satma yapıp tüketen bir toplumun olduk
Bu kredileri kartları son bir kaç yıldır sıkı politika uygulamama bedeli bunlar
Şimdi şemsiye çıkar mı kanar bayağaaa çıkana kadar :)