Enes-x Nickli Üyeden Alıntı
Serhat abi öncelikle aramıza hoşgeldin 2 teker virüsünü sende kapmışsın :)
Bende vespa gts300 le başladım sonra klasik naked arayışı mt09,z800, monster 696...tasarımı en çok hoşuma giden z800 dü teknik verilerde de mt09 eziyodu , o dönem mt09 bi türlü gelmedi trye z800 e de oturdum çok büyük hakim olunamaz gibi geldi. En son monstera baktım 2 silindir ve 80 hp olduğu için listenin sonundaydı.üstüne oturunca heh tam aradığım alet diye düşündüm . Çünkü sele alçak motor hafif dizlerimle kavrayınca bütünleşmiştim,abartılı gelcek ama tam bisiklet gibi hakim olunabilir hissettirdi. E bide tarzı var italyan makina 2 tekerin ferrarisi filan dediler kitlediler bize :D
12 bin km kullandım o 80 hp az mı gelir diye baştaki soru işaretleri kullandıkça yok oluyo çünkü tork var makina hafif cadde için müthiş bi ağırlık güç oranı.0-100 baya hızlı, güçlü makinalar patinaj ve tekere gelmemek için uğraşırken monster çoktan 100 kmyi geçmiş oluyor.L şeklinde konumlandırılmış silindirler ,sağlam bi tork ,egzantrikli 106 rölantisi.Viraj kabiliyeti ağırlık dengesi çok iyi , frenleri bi çok supersport makineyi bozar o derece kuvvetli.tekere gelme eğilimi sıfır. acemi ve doyasıya gaz açmak isteyen adam için süper bişey bu.max hız 235 civarı tüketim 5.5 lt ortalama.Yanlamak çocuk oyuncağı kısacası keyifli bi şehir eşkiyası.
dezavantajları : konforlu değil süspansiyonlar oldukça sert ve oturuş pozisyonu öne doğru eğik ,selede depoya doğru eğik oldukdan her frende omlet oluyo :D düşük devirler baya vibrasyonlu. Parçaları pahalı sıfırı şu anda yok.
Mt09 naked için gereksiz güçlü abi , ilk iki vites ya tekerde ya patinajdasın virajda tecrübeli bi gaz kontolü istiyor.naked ın işi top speed değil rüzgar 150-160 dan sonra çok rahatsız ediyor.öğrenirken hata yapmaya çok açık bi alet.
Hepsine tek tek oturmadan karar verme derim.