Arkadaşlar spacer yaptırmak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olurum, CNC tezgahlarında sorunsuz montaj garantisi vererek üretim yapıyoruz, yerimiz İzmir'de dir, tüm TR 'ye kargo ile gönderim yapmaktayız.
İletişim: 0535 783 07 71 Murat
Printable View
Arkadaşlar spacer yaptırmak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olurum, CNC tezgahlarında sorunsuz montaj garantisi vererek üretim yapıyoruz, yerimiz İzmir'de dir, tüm TR 'ye kargo ile gönderim yapmaktayız.
İletişim: 0535 783 07 71 Murat
Örnek çalışmaların görselleri varmı? Jant göbeğiyle bire bir uyumlumu? Kolay gelsin
fiyatlarla ilgili de bir örnek verebilirseniz herkes için çok daha yararlı bir konu olur..
Arkadaşlar jant ve araç göbeğine bire bir uyumludur janta faturalı geçme olarak yapıyoruz, extra hiçbir işçiliğe ve aparata gerek kalmadan takıp kullanıyorsunuz, standart 20mm kalınlığındaki spacerın tk. fiyatı 345 tl dir. örnek uygulamalar için buradan resim yükleyemiyorum Fa.Bo. dan takip ederek yada cepten ulaşarak whatsapp dan yollayabilirim.
neden resim yükleyemiyorsunuz?
buraya resim ve örnek uygulamaları koyunuz
hangi tip malzeme kullanıyorsunuz yazınız (7075-6066?)
cnc tezgahın iş yaparkenki resmini koyunuz
iş yeri sizinmi kendi imalatınızmı?
bunları anlatın ve yazın yoksa olmaz öyle biz spacer yapıyoruz demekle.
bu tip imalatınız oldumu?
http://tunertools.com/prodimages/lar...20.002.4-1.jpg
ama alu olacakki hafif olsun ve paslanmasın, makul olan o
mesela benim spacerlar imalat çeliği eni 18mm, tanesi 2.1kg (bijonlar hariç)
bunu aludan yapınca muhtemelen (sallıyorum) 500gr olacaklar.
edit:
hesapladım yaklaşık 750gr olacak alu
yani 3 kat hafif
Alüminyumdan yapılan spacerlar doğru hafif olacak ama mukavemeti olmayacak, paslanma konusundada zaten herkes kampanalarını boyuyor spacerların boşta kalan kısımlarınıda boyuyorlar (bende öyle kullanıyorum) çok hassas müşterilerimize polisaj kaplama yada fosfat kaplama yaptırıyoruz,
Al. spacerlarda diş açılan noktalar ilk bijonu sıktığınızda sıyırılacaktır, diş açılan bölgeye çelik burç çakılabilir fakat oda sağlıklı değil sanayide en düşük bijon sıkma yükü olarak 110-120Nm. kullanıyor, buda yüke binen çelik burçların alüminyumu sıyırarak dönmesi demek oluyor (tecrübemizle sabittir) bu nedenle aklında hafiflik mi? güvenlik mi? sorusunu taşıyan müşterilerimize her zaman güvenlik cevabını veriyorum ve çelikten üretim yapıyorum, 1-1,3kg için bu riske girmeye gerek yok, sonuçta aracın direk güvenlik noktasında değişiklik yapıyoruz.
Kesinlikle katılmıyorum.
7075 aluminyum, otomotiv yan sanayiinde spacer yapımında kullanılan "gözde" bir alaşımdır.
6061-T6 çok sık kullanılır, ama 7075 en ufak bir emniyet riski taşımaz.
Bir de şu var: Sırf sanayiye gittiniz diye milletin hıncını sizin bijonlarınızdan çıkarmasına da izin vermeyin.
Aracınız ile spacer kullanacak kadar ilgileniyorsanız, bu tür hayati konulara da dikkat ediverin.
Ben yanımda tork anahtarı götürüyorum mesela.
Bu arada, aradığınız şey "güvenlik" ise, başına bekçi koyarsınız.
"Emniyet" için etrafına korkuluk dikersiniz.
Güvenlik: Security
Emniyet: Safety.
aynen 7075-T6 alunun özelliklerine bakarsanız çelik mukavemetinde olduğunu görürsünüz
alu derken onu kastediyorum, yoksa zaten çeşit çeşit alu var
diş konusunda ise verdiğim örnek resme bakın diş açılmışmı?
hoş 7075 için gene sorun olmaz diş konusu sanırım
Bence yaptırmak mantıklı değil. Ben Tolgadan aldım o yaptırmıstı alu dan gayette memlunum 400-500 tl gibi bir bedele aldım bijonsuz. bijon için 100 tl harcadım.
Powershopta stgxmotorsport‬ 4 spacer bijonlar dahil 325tl malzeme gayet kaliteli bence hiç maceraya gerek yok.
Powershop spacerları kaliteli duruyor açıkcası kullananlardan tavsiye alabilir miyiz..?
Önemli olan en sağlamı değil optimum çözümdür. Döner aksamda 1.5 kg ağırlık size çok fazla şey kaybettirebilir. Atalet momenti nedir biraz bakmanızı öneririm.
Tüv onaylı firmalar 7075 kullanılırken sizin Alüminyumdan istesenizde yapmıyorum demeniz komik olmuş.
Uzaya mekik göndermiyoruz arkadaşım, altı üstü spacer yapıyoruz :) bu nedenle komik olan bi durum yok ortada, biz alüminyumdan spacer yapmıyoruz, kesinlikle bu alaşımı isteyen arkadaşlar zaten daha yüksek rakamlara bahsi geçen bu ürünlere ulaşabiliyor, bu işi yaptıran arkadaşların büyük bir çoğunluğunun önceliği maliyet ve güvenlik, döner aksamdaki atalet moment hesabını sanırım kimse umursamaz, umursayanda zaten bizden spacer yaptırmaz :)
uzun bıjon yapıyormusunuz peki
Spacer sonrasi arac uzerinde balans sartmi?, ben bi taktirdim geri soktum cok hafif balans var gibiydi sadece frende o da, arac ustunde balans yapilmamisti, taktirdiklarim hr marka idi.
Arkadaş olayı çok iyi açıklamış "döner aksamdaki atalet moment hesabını sanırım kimse umursamaz, umursayanda zaten bizden spacer yaptırmaz" %100 MADE IN TURKEY ' diye biliyorm :)
Yakıtla, verimle, kalite ile işi olan beni aramasın diyor kısaca. Haklı tabii ki herkesin müşteri kitlesi farklı
Tam olarak öyle değil yavuz364, yaptığımız ürünlerde herhangi bir kalitesizlik söz konusu değil, tersine kaliteli spacer yaptıracaklar bizi arasın! ama dediğin gibi illaki alüminyum olsun benim için spacerın ağırlığında kaybettiğim 1kg.lık yüke eş değer gelen verim kaybım olmasın diyen arkadaşlar başka ürünlere yönelebilir... demek istedim,
Bu nedenle piyasada, (sanayilerde) yapılan ve hazırda satılan çoğu üründen kalitesi yüksektir, merdiven altında üretmiyoruz bu spacerları bunuda açıklamış olayım, :)
Yapılan spacerlarda imalat sırasında herhangi bir eşmerkezlilik (salgı) veya paralellik (yalpa) problemi yoksa veya montaj sırasında her hangi bir hata yapılmamış ise sizin kullanım esnasında fark edeceğiniz bir balans farkı olmaz bu nedenle spacer montajı sonrası kesinlikle kullanmadan önce araç üzeri balans kontrolü yaptırın demek doğru olmaz.
Amerikalıların meşhur bir lafı vardır: unsprung weight.
Yani, aracın yayları üzerinde taşınmayan ve salınımı olan, dinamik ağırlık.
İşte bu ağırlıkta tekerlek başına 1 küsür kg artış, aracı pişmemiş köfte gibi yapar.
Bir de, her tekerlek birer volan aslında.
Hem hızlanma, hem frenleme, hem de direksiyon tepkisi çuvallar.
Yani, bir konuda bilgin olmadıkça çok iddialı olmayacakmışsın.
7075 aluminyum celige mukavemet olarak denktir dayanagi nedir?
Spacer uygulamasinda bakacagimiz mekanik ozellik cekme ve basma dayanimi degerleridir
7075 icin
Cekme 220 mpa basma 105 mpa
1040 imalat celigi
Cekme: 620 mpa, basma 415 mpa
Bijon spacerdaki dise aciliyorsa cekmeye bakmak gerekir bu acidan 1040 bile 3 kat daha mukavemetli
Saplamali olanda basma dayanima bakmak gerekir bu durumda 4 kat mukavemetli
Amacim tartisma yaratmak degil ama yillardir edindigim bilgiler aluminyumdan spacerin guvenli olmayacagini soyluyor bana.
Bilmedigimden soruyorum aluminyumdan porya goreniniz oldu mu?
Aluminyum salincak kollari z rot lar var. Ama ben porya gormedim duymadim.
Mantigim diyorki porya oluyorsa spacer da olur
AL spacer dogru olculerle ve dogru malzeme ile yapildiginda guvenli olur.
7075 t6 dedigin 80000psi civari cekme gucu (tensile) olan bir metaldir. Cok kabaca yazmam gerekirse kaza yapip lastiginizi kaldirima vurup katlamadiginiz surece bu rakama ulasamazsiniz, o yuzden "overdid" yani turkcesi bokunu cikartmanin bir anlami da yok. Dunya'da uretilen spacerlar genellikle 6061 kullanirken siz tutup 7075 T6 guvenli degil derseniz bu sacma olur gercekten.
Bu arada 80.000psi yaklasik 600 mpa eder, 1040 imalat celigine selamlar.
Gelelim ana konuya, elde CNC var sanirim, bu guzel bir haber. Spacer disinda baska imalat yapabiliyor musun Murat? Hangi boyuta kadar parca isleyebilirsin? cnc kac eksenli?
1045 320 330 mpa altındaki değerler için metal yorgunluğu yapmıyor. 7075 1.5 ton arabada ne zaman metal yorgunluğuna başlar?
Evet abi baktim haklisin t6 nin degerleri cok daha yuksek ama hala 1040 dan ustun degil
Kaldiki 1040 da dogru malzeme degil
Ben kardesimin polosuna yaptirdim 4140 dan yapip sonrasinda islah islemi ile sertlestirttim.
Vardigi degerler t6 7075 in minimum iki kati.
Ben flans gibi iki turlu yuke maruz kalacak bir malzemede 1040 a ancak muadil 7075 t6 yi tercih etmezdim. Hafiflige laf yok ama diger turlu soru isareti.
80000 psi 560 mpa gibi, 1040 dahi 600 mpa larda.
Bu kadar ince kesitle normalde poryaya binen yukun iki kati yuk binen parcada
Porya yapiminda bile tercih edilmemesi gereken 1040 a muadil 7075 t6 ya ben guvenemezdim.
Bu nedenle cok daha yuksek dayanima sahip 4140 tercih ettim.
7075 t6 yi agir bir arac semi slick lastik ve yaris pisti asfalti zorlayabilir sorunda cikartabilir.
Neden spacer konusunda bu kadar titizleniyoruz?
Spacer'in yan komşusu daha fazla yük ve strese maruz kalıyor.
Boyutları itibarı ile burkulma momenti vs konularında daha büyük acımasızlıklara göğüs geriyor.
Komşu da, bildiğimiz jant işte.
Hem de aluminyum alaşım.
Bir de magnezyum olanları var ki, sadece çok yüksek yük gören yarış araçlarında kullanıyorlar.
Bir de, yine bu malzemelerden (aluminyum ya da magnezyum) imal edilen bijonlar var ki, diş miş de sıyırmıyorlar.
İşte bunlar hep hafiflik.
@xsi
gereksiz yere tedirgin oluyorsun
alu 7075-T6 bu iş için fazla bile
yarış arabalarında, ralli arabalarında kullanıyorlar spacerları
hemde öyle ince falan değil!
sapacer için dünyanın en sağlam maddesini kullanmana gerek yok zaten
tekrar yazayım 7075-T6 bu iş için fazla bile
bu başlığı açan arkadaşa bir çift lafım olacak
siz şirket olarak alu üretimi spacer yapmıyoruz derseniz kimse birşey demez-diyemez
ama alu güvenli değil derseniz orada duralım 2 dakika
zaten insanların itirazı ona
ayrıca, siz normalde böyle bir başlık açamazdınız buraya
çünkü bu ticari bir reklam, bu forumda normalde buna izin verilmiyor
arkadaşlar bu başlığı silecekti ben yerli üretime destek olmalıyız diyerek rica ettim sağolsunlar
fakat görüyorumki sizin daha yol almanız gereken mesafe var
birkaç güne başka bir firma sahibi arkadaş yeni bir başlık açacak bu bölümde
spacer imalatı yapıyormuş onlarda
birde onları görelim, düşüncelerini alalım
amaç, saçma sapan paralara burada daha iyisi yapılıyorken yurtdışına para gömmemek!
Abi gozumun onunde dis siyirdi bi spacer.
Birde spacer + uzun bijon kombinasyonu mu yani spacerda dis var mi ve vidalaniyor mu bu onemli.
Spacer sadece spacersa, orjinal bijonun uzunu kullaniyorsa o zaman durum degisir.
Biz biraderin poloya 5x100 orjinal araliga 5x130 jant taktik.
Bu spacer a hem arabanin kendi yukleniyor diger taraftanda janti baglayan bijonlar dogrudan bu spacera asiliyor
Ve spacerin kalinligi 20 mm
20 mm bu spacerda aluminyum kullanmak bence cesaret ister
hangi alu ?
güğümde aluminyumdan yapılıyor yapma gözünü seveyim
ayrıca alu ya diş açmayıp böyle saplama takılıyor;
http://tunertools.com/prodimages/lar...20.002.4-1.jpg
Abi sana o kadar teknik detay yazdim, gordugum durumda ki kullanipmis olan aluminyumun ne oldugunu bilmeden
Aluminyum dis siyirdi
diyecegimi neden dusunuyorsun.
Made in turkey ve 7075 t6 dan yapilmis spacer di.
Bijon anahtari ile asildilar cirt etti gitti dis.
Daha sonra uzuncana tork anahtari ile sıktılar.
Kac lastikci tork anahtari kullanacak?
üzerinde diş olması gereken spacer da, dişli deliklerine helicoil uygulamış bir üretici..
http://www.bloxsport.com/images/pors...30716-35-1.jpg
http://www.bloxsport.com/blox-35mm-a...-991-p-43.html