bu işin aslı nedir, net bilgisi olan var mı?
Printable View
bu işin aslı nedir, net bilgisi olan var mı?
evet çalınmış,
buradan kontrol edebilirsiniz :)
https://thanksgiving.who.ec/
Secmen kaydi diyorlar, ama esimin, ailesinin ve 2009 2010da oy kullanma hakki olan bazilarinin kaydi yok
mernis sistemindeki 2009 yada 10 daki secmen bilgileri kuvvetle muhtemel.
sql den zerre anlamadığım ekşideki bir tavsiye edilen programı indirdim bakmak için, zipten çıkınca 7 gb falan bir dosya buarada bilgiler.
49 küsür milyon secmen bilgisi gayet hazır ve nazır sekilde önümde, dosyada yada benim
görüntülediğim programda bir düzen olmadığı için arayıp bulması biraz sıkıntı. ctrl+f yapınca 49 küsür milyon kişi için yazılan bilgilerin fazlalıgından dolayı napcagını şaşırdı pc
2009 seciminde oy kullananlar varmis sanirim. 1990 ve yukarsi dogumlular cikmiyor.
geçmiş olsun umarım zararsız atlatırız ,ev adresin elimde ler başlar şimdi tehditler dolandırmalar hırsızlıklar .. yine akp hükümeti yine rezillik!!!
Secmen kaydi bs,bu bilgilerle hersey yapilir!
Hulocan'lar dan bir aciklama bekliyorum.
Binali Yildirim,kimlik bilgilerinin calindigi haberleri dogru degil dedikten 1 saat sonra kendi bilgileri sosyal medyaya dustu!
Ulan bir konuda da cuvallamayin....!
Bu bilgiler ysk üzerinden sandık sorgulama sayfasından çalındı değil mi? Bir sonraki seçimde bu uygulamayı devre dışı bırakmak için iktidarın bir projesi olabilir mi bu ?
buyrun buarada bu linki simdi kesfettim
Home Page - Thanksgiving
şimdi bu bilgilerle neler yapılabilir onlara bir bakalım:
üzerinize istemediğiniz kadar abonelik açılabilir, telefon gsm vs
bankalarda telefon bankacılığı yapmak için bütün bilgileriniz hazır nazır dolandırıcının elinde olabilir, hangi bankada hesabınız varsa, içeriden bu hesap numarını alıp kolayca işlem yapabilirler
e-devlette sizin donunuza kadar ne varsa sorgulatıp 'amcacım bak senin Kadıköyde devam eden davanla ilgili 20.000 tl yatırman lazım' dediklerinde sorgusuz inanıp yatırabilirsiniz
son zamanlarda artan sahte kimliklerle alım satım yapabilirler
bu liste uzar gider
şimdi düşünün bakalım son 5 yılda bu tarz dolandırıcılık nasıl bu kadar arttı?
Site patladı
Yaklaşık 2 gün önce internetten 1,7 gb boyundaki dosyayı indirdim.
1929"lu yıllarda doğanlar dahi var.
Yalnız worldpad açmak için çok büyük diyordu, bende dosyanın %5-10 arasını masaüstüne çıkartıp açtım.
Hemen hemen herkesin bilgileri orada var.
Dolandırıcılara gün doğdu... Bence bu kadar fazla bilginin de bir arada tutulmaması lazım bu tarz durumlar için
e-ticaret sitelerinde fraud'un dibi dönmeye başladı bile. geçmişler olsun.
hükümetin ışık hızında tc kimlik numaralarımızı yenilemesi lazım bu işin başka çözümü yok, siteyi engellemek falan kendimizi kandırmaktan başka işe yaramaz.
anne baba adı soyadı açık adres doğum tarihi vb bilgiler ile her türlü bankacılık vb işlemler tehlikede an itibariyle.
Olayın Özeti Burada arkadaşlar...
http://t24.com.tr/haber/hayvanat-bah...amalari,280869
Her halt ortada.Acil bir çözüm bulunması lazım
İçişleri Bakanı Efkan Ala: "(Kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddiası) Asıl nüfus bilgilerinin tutulduğu Nüfus Genel Müdürlüğünden bir sızma yok. Vatandaşlarımız rahat olsun, endişe etmesin."
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAhAHAHAHAHAHAHAH....
kendim dahil herkesi buldum.. bütün kimlik bilgileri ev adresi kapı nosuda kadar.Bütün arkadaşlarım var.. ünlüler bile var.. Düşününki kanlım var yıllardır arıyordum.. Adresini buldum gidip öldürücem.. Eski karım benden kaçmıştı adresini buldum gidip öldürecem... Yıllar önce sevdiğim ama bana yüz vermeyen kadını buldum... Kapısına gidicem beklicem ya benim olursun ya topragın... Kredi lazım istediğim birinin üstünden bilgileri ile kredi alayım... Zengin iş adamının adresini buldum gidip kaçırayım.. daha neler neler
Arkadaşlar yüzyılın skandalıdır bu... Çok acil meclis toplanmalı hemen yeni kararla bütün kimlik bilgileri değişmelidir.
Valla bir de telefon verselermiş çok güzel olacakmış. Adamlar ülkenin yatak odasını şeffaf oda yapmışlar resmen.
Yalnız bilgilerde hatalar var muhtemelen eski bilgiler. Daha sonra adresi soyadı değişenleri sorguladım çıkmıyor.
En az 2 sene civarı bu bilgiler. He kullanmak isteyen bunla neler yapar neler.
Tc var ad soyad ana adı baba adı doğum tarihi gün ay yıl olarak. Dün bankayı aradım telefon - ve anne adı ile internet şifremi değiştirdim.
Gerisini siz düşünün :S Aktrollere sorsan nolacak yaw derler geçerler.
Bir işi de düzgün yapın be, her işin içinden bir eksik bir hata çıkıyor. Bu bilgileri de "kandırıldık" öyle mi aldılar diyecekler merak içindeyim.
aşbakan Ahmet Davutoğlu, 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin internete sızdırılmasına ilişkin olarak, "Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım gerekli çalışmaları başlattı. Milletimiz gerekli tedbirlerin alındığından endişe etmesin" dedi. Kendi bilgilerinin de internete sızdırıldığını hatırlatan Davutoğlu, "Benim de evimin adresi beyan edilmiş, sormuş olsalardı söylerdim. Misafir olmak isteyen varsa buyursun gelsin" diye konuştu.
Elhamdülillah teğet geçmiş yine.
Kimlik numaralarını değiştirmek acayip zor bir işlem olsa gerek. Sıfırdan yeni bir algoritma, tanımlı sistemlerin baştan aşağı yenilenmesi, ehliyet ve pasaport gibi kimlik kartlarının yenilenmesi vs. uzar gider bu liste.
Böyle düşününce altından kalkabileceklerini sanmıyorum. Evvela bu güvenlik açığına sebep olanları ömür boyu hapse tıkmakla başlayabilirler.
Komik ötesi, şuursuz bir açıklama. Sen başbakansın halkla iç içe olman normal. İstediğini ağırlarsın beni de ilgilendirmez.
Ama ben bir bireyim, şahsımla ilgili bilgilerin korunması en temel gereksinimlerinden birisi.
Şaka gibi ya, bazen düşünüyorum 23 nisandaki çocuğun beynini mi naklettiler buna diye. Başka bir açıklaması olamaz :D
Ne malmışsınız la .
kendimi buldum ama eski adresim yazıyor onun üstüne 2 ev degisti.
ama sabit adresi olanlar ıcın nokta atışı olmuş
Bu adamlari hala ne diye desteklerler,aklim almiyor?
Burada akp sever uyeler vardi,Allah Rizasi icin neolur yazin. Yemin ederim kotu amacim yok,bilmek istiyorum. Bunca skandala ragmen neden hala destekliyorsunuz? Yurtdasiniz olarak soruyorum...
Benim de adres hariç çıkmış aynen.
:D Adamlar kendileriyle tşk geçilmesi için ne gerekiyorsa yapıyor.
Sonra bunları savunan armutlar da yok yol yaptı yok baraj yaptı, yok imf kapımızda para için yalvarıyor da, yok kasalar ağzına kadar dolu da diye avunuyor.
Olm adam seçmeninin bilgisine sahip çıkamıyor daha. Kim bilir o seçimlerde ne dümenler döndü,
Ne demiş ünlü düşünür Adnan Aybaba "vay anam vay neler dönmüş Serhat ya"
@997TT 2. foto süpermiş. Yapan inceyi görmüş.
En çok merak ettiğim bankalar nasıl önlem alacak bu duruma. Tek tek her hesabın, her kredi kartının bilgilerini değiştirdik diyelim. Bu işi bilinçli kitle harici kimse yapmaz. Al sana milyonlarca dolandırılacak vatandaş. Ülke ülke değil GTA 5, hırsızı, sapığı, dolandırıcısı, her bk şaka gibi senaryolarla karşımızda.
Netde gördüm biraz önce sorgulama yapmayın yazıyordu.
Sorgulama yapınca bilgileriniz başkalarının eline geçebilirmiş.