Specler
Clio rs : egzantrik ,emme, headers, egzoz, filtre ,yazılım, sökük
Meg rs: Egzoz , dv ,yazilim , takılı
iyi seyirler
https://youtu.be/AIwBrI66ZRU
Tıc Rs Vs Megane Rs - YouTube
Printable View
Specler
Clio rs : egzantrik ,emme, headers, egzoz, filtre ,yazılım, sökük
Meg rs: Egzoz , dv ,yazilim , takılı
iyi seyirler
https://youtu.be/AIwBrI66ZRU
Tıc Rs Vs Megane Rs - YouTube
Masallah ıkı aracada tıc rs guzel cevırıyor sesıne bayıldım.
Megane 2 sanirim?
maşallah tıc rs in sesine soluğuna gidişine :)
Opel gtc konusu neler yaptırdı :) hemen en hızlısından bir rolling :) maşallah Clio Rs e
Formu hep zirvede TIC'ın maşallah
Megane rs in turbo kaç bar basıyor ? Yazılım stg1 mi ?
meg rs'ler yürümeyecek ;)
bimedğimden soruyorum hakikaten iyi giden mrs 2 var mı ya. üstünkörü bi aramayla ben birşey bulamadım, iynn-rs?
Bu işler keyif işi, giderine bakmayin, kimi şaseye bakar kimi yazilima kimi direksiyon turuna...
Keyif isi..
Keyif...
...
Çok keyifli ya ahahahahhaha
Benim astra coupede 2.4 litre cooler var orjinalden hemde tampon arkasında :) meg2 de kaç litre var? Ve denedigimzide sonuç bu :)
Astra coupe turbo vs Megane RS - YouTube
tic rs güzel gitmiş, sesi soluğu çok iyi, megane la arada ciddi fark var.
tamamda her arabada sorun aynı değil. Megane a yazılım yapıyorsan iyi bir intercooler almak zorundasın. Kendi intercooler ı hem küçük hemde alanının yarısından fazlasını tampon demiri kaplıyor. Downpipe ve egzoz 76lık olmak zorunda. Zaten sürekli avans vurmaya meğilli o nedenle mümkün olduğu kadar ısıyı uzaklaştırmak ve içeri gireni de soğutmak zorundasın. Alttaki kaplamayı delmek zorundasın ki motor alanı soğusun. Kaput üstündeki keçe aynı şekilde. Motor üstündeki kapak keza öyle. Hava filtre kutusunu çöpe atacaksın filtrede kullansan yetmiyor emme borusu çok dar. Filtre ile turbo arasındaki hortum o yüzden sürekli daralıyor. Açık hava filtresi kullanıp basınç açtıktan sonra da daralıyor. Onların silikon olması şart. Turbo ile intercooler arasında küçük hortum var. Onunda ilk gaz tepkisi için silikon olması şart. Yoksa ilk o şişiyor basınç gecikiyor. Motor kulakları orjinali dahil çok yumuşak güç geldikçe tepkiler azalıyor o nedenle onlarında güçlendirilmesi şart. üzerindeki volan eşşek ölüsü gibi ve asr yüzünden geberip gidiyor. Baskı dayanmıyor bütün bunların değişmesi şart. ASR iptali listenin en başında. PAtinaj çekmese bile sürekli olarak her vites değişiminde gaz kelebeğine müdehale ediyor. Gaz kelebeği yavaşlıyor. Daha yazayim mi?
vol2 - YouTube
buyur. Denediğim rocco semihin roccosu. Semii 90 kg vardır yoktur ben 150kg ım. Arkada eşşek ölüsü tesisat var ve bagaj ağzına kadar tekstil katalogları dolu ve yazılım olarakta sadece stg1 var. İş için bursada olduğumda yaptığımız bir deneme. Yakıt vs olması zaten imkansız. O akşam o rocco kprosuna kadar olan ep3 ü geçiyordu.
o akşam ki denemesi de bu.
semii-rocco vs. ep3 Type-R K-Pro part2 - YouTube
Aynı sorun opelde sıcak calısıyor, astrayada yazılım yapıyorsan cooler şart 2litre diorm yarısı tampon arkası yarısı koruma demiri arkasında, aynı şekil downpipe ve egzos 76 olmak zorunda :) BENİM ARACIMDA YOK , MEGANE RS DE VARDI. Fltre sorunu bizdede kötü Filtre borusu motor üstüden geçiyor ve bütün sıcagı emiyor :) http://i.hizliresim.com/G38p52.jpg traction control bizdede var :) He gelelim sadede biri fabrikasyon 225 beygir biride 192 beygir :) ikiside yazılımlı . Hala megane savunmayın bence :) Veya getirin en iyi megane nınız hangisi ise deneyelim...
Mesela turbo araç atmosfer basıncından etkilenmez olayı hakkında konuşcak olursak
Başka bir Megane rs'in log değerleri için
İstanbulda 1.2 peak 0.9 cont giden bir araç ankarada 1.0 peak atıp 0.5 lere kadar basıncının düştüğünü biliyorum
Bunları ne tıc rs için yazıyorum nede opel için
Megane rs 'in log değerlerine bakabiliyorsanız ya da bana yollayabiliyoranız bakalım sensörler neler okuyor
bak güzel kardeşim türkiyede dünya kadar megane rs yanlış yazılımdan dolayı sekman kırdı. Nedeni de çok basit. Kimse basınç saati kullanmadı yazılımdan sonra. RS tuner cihazı türkiyede kaç tane var sence 3 ya da 4. Onlarda sadece ASR iptali için kullanıldı. Kimse log almakla uğraşmadı. Yazılımların çoğuda hemen hemen aynı. Avanslar sonuna kadar açık basınç stock basınç Araba deli gibi gidiyor sanıyorsun atmosferik gibi gaz tepkisi var ama yan yana gelince tam tersi oluyor. Beni opelde ne olduğu alakadar etmiyor ama megane da kimin yazılımı var değerleri neler o alakadar ediyor. Yazılım sonrası yavaşlayan dünya kadar megane rs var ve hala da o yazılımla hızlı olduklarını sanıyorlar. RS tuner takıp log alan yok.
Sağlıklı şişmeden arıza vs yakmadan rs kullanmak istiyorsan bunların bazılarını yapmak zorundasın. DV koyduğun anda zaten megane rs yavaşlar. En büyük hatadır. O hatayı bende yaptım ilk aldığımda. Turbo araba dedik subaru ya aldık buna da alalım dedik gittik orjinal HKS Black edition aldık. Araba loglarda yavaşladı. yazılım sonrası AFR 10.5 olduğu halde iat 20 derecelik havada 50 derecelere geliyordu 1.1 barda ve arada avans vuruyordu ısıdan dolayı. Herkes forge bolt on intercooler koydu ben powershoptan Cupra Stg 2+ iç,n koydukları greddy intercooler alıp koydum. Çünkü bolt on aldığın zamanda tampon demirinin arkasında kalıyordu intercooler. Ben tampon demirinin altına ayak yapıp taktım. İntercooler hortumlarını metal yaptım ısıdan dolayı çok yumuşayıp basınçla şişiyordu. Bunlar megane da ince detay ama fark yaratan detaylar. Megane evet zordur ben zaten kolay araba demedim. Ama bunları yapmazsan ve kara düzen kafana göre yükleyip arıza yakınca insanlar sorunları arayıp çözmek yerine megane sorunlu yaa diip arabadan kurtulmaya çalıştıkları için piyasada megane sorunlu olarak kaldı. Bende kara düzen genel reçetelerle başladım ama her arıza ışığından sonra sorunu bulup çözüp devam ettim. Dünya kadar megane rs var shortshiftli 2 araba var. Biri benim biri izmirde Alperin arabası. Araştırıp cesaret edip yapan adam yok. En fazla maliyeti 30 lira olsun.
Denemedeki Rs hangisi DT mi ? DT değil ise DT ile denemelerdeki sonuç nasıldı , hatırlamıyorum cidden.
İbo hafif olsun diye mi Tshirt ile deniyorsun hasta olma sonra :)
Ne takıyorlar ne ediyorlar orasıda beni ilgilendirmiyor. Bir deneme videosuna yorum yapmışsınız cooler gerek vs demişsiniz bende ona istinaden yorum yaptım bizimkide öle die. Şimdide bahane yazılımmı oldu :) Ama merak ediyorum renault fabrikasından felan hissenizmi var :D Ha kendine güvenen rs varsada deneyelim. Dİkkatini cekerim bu konu pist degil rolling konusu hadi bakalım :)
ben 2013 yılında sattım megane ı benim megane ım yok. Referans olacağımda tek donanımlı iki araba var biri benim araba ile aynı parçalara sahip benim yaptığım izmitte diğeride izmirde Alperin arabası. Candan da parça eksiklikleri var yeniden toplayacak. Benim arabam orduda ama üzerindeki volanı yan sanayi laguna volanı koymuşlar baskısı balatasıda yan sanayi o yüzden çalışırken ses yapıyor diyerek söküp atan ustaların ellerinde ne hale gelmiştir bilemiyorum.
Bu dt degil. plakası bende kalsin.
Dt le deneyeli 2 seneyi gecti haci ne alaka simdi.Dt le 2 kere denedim ben filtre egzoz yazilim vardi sadece ,ilkinde armagandaydi stock halde kafa kafaya gittik.Sonra yazilim cooler egzoz lu haliyle akinla denedim düz de 5-6 boy gecti yokus asagi 4 sonuna kadar kafa kafaya gittik.
o hali benim 175 hp flan cikiyodu.Sonra egzantrik emme headers yazilim vs yaptik su an 205 hp.Su an denesek gecemez beni. Denemesi 20 litre benzine bakar :)
Atmosferik aracla degil birde diger 2.0 turbolarla kıyaslamak lazim. RS severim tamam ama doğruyuda konusmak lazim. 2.0 turbo en verimsiz araclardan biri meg rs.
Benim konumada varsayimlarla yazi yazmayin.
Arabasi olan varsa cikar deneriz.
Hadi bol güneşler.
TIC Rs Vs. DT Megane Rs - YouTube
bu da megane rs le ibonun denemesi. Acaba iki megane da aynı durumda mı. Tamam ibo hızlandı da. fark belli ki hala bu megane içinde yorum yapamam. Sorun şu ibo tamam hızlanmış olabilir arabası diğer cliolardan hızlı olabilir ama ama bu da övdüğünüz megane lar işte bu diye öne attığı megane en iyi megane mı? M3 var m3 var lafı vardır ya megane o lafın X2sidir.
anlamak istemeyene davul zurna az. Al yukarıda benim yaptığım deneme var. Aynı rocconun aynı akşam full spec type r ile denemesi var. oradan feyz alın. Ondan sonra megane hakkında yürümez diye atıp tutarsınız.
En güncel ve yapılı araç İzmir'de Alper hocada.
Laf olsun diye yazmıyorum. Ama şu an en kral Clio RS (1-2-3-4) en iyi ihtimalle, kamyoncu aynasındaki vesikalık resim gibi asılı kalır roll bitene kadar....
Kalipson bos ver Alper abiyi. Ankaradaymissin gel hem tanisalim muhabbet ederiz sonra senin meg rs le deneriz.
Alper abi sevdigim bi abimdir. rolle flan ici olmaz zaten bu muhabbete hic sokmayalim onu.
Davete icap etmek lazım. İnşallah diyelim.
Ben denemeyeyim; benim Megane TR'nin en yavaşlarındandır. :D
Gerek yok.
Muhabbete gelirim ama. :)
Merak ettim sordum hacım niye ne alaka olmasın ki. Hemen niye yanlış anlaşılıyor denen herşey.
Megane Rs en verimsiz motorlardan biri nerden çıktı onu anlamadım 2.0 225 hp güç çıkarmış ve bu gücü veriyor mu veriyor. Amacı sonradan modlamakta değil fabrikanın amacı. Senin araç 900-1000 kg bu araç 1400 - 1500 kg tüm dünya da referans olunacak şekilde yol tutuşa sahip araçlar Megane Rs ler. Tüm testlerde neredeyse kendisinden üst sınıf araçlar arasından sıyrılıp başlara oynayan bir araca kalkıp roll yaparak kötü demek ( seni kastetmiyorum burada sen verimsiz demişsin :) ) çok komik geliyor bana.
Bu tarz konular iyi oluyor valla bi megane rs sahibi olarak çok detay bilgiler öğreniyorum. :)
2005 yılında (Avrupa'da 2004) hothatch denen kavramı tekrar ateşlendiren araçtır Megane RS.
Hemen hemen herkesin hatırlaması lazım; aynı ayardaki hatta üstü olan bir çok marka kıyaslama için testlere çıktılar ettiler...
Bunların hiçbirinin neticesinde de ben şahsen "yav amma da büyütmüş millet bu RS'leri, bi b.k da yokmuş ki bunlarda... muahahahaaa " şeklinde bi yorumla karşılaşmadım. Halk arasında da...
Şu muhabbetler bi bizde dönüyor :D
Konu rolling. Varmi yuruyen meg rs deneyelim aksama. Fazla laf salatası yapmaya gerek yok.
2.0 Turbo arabamda var. Onlada basarim varsa. Makyaj aynasina asilmis resim gibi olur ama vazgectim :D