Bi anket yapalım mı ?
:)
Printable View
Bi anket yapalım mı ?
:)
Ben hep 20 TL mazot alıyorum sikinti yogg sikilişmeye devam:)
Ne alakası var ? Avrupa ve Amerika krizde
zengin dahada zenginleşti
fakir dahada fakirleşti
orta direk aman kimse bana dokunmasın durumunda
Ben hep 50 liralık benzin alıyom, benzin zamlansa bana 54-55 liraya vermeleri lazım değil mi, bunlar hep yalan haberler yok kriz falan
Hayır tabiki yok üstelik sen bide bizi 2023 te gör ok mu ? Reis iyiki varsın .
Ne alakası var ne krizi saçmalamayın.Dolar bizim paramızda mı biz düşünecez.Amerikalılar düşünsün:hahaha:
saçmalamayın lütfen ne kırizi ötv ye yeni zam yaptık siz şimdi görün yeni gemimi
Şıklara lütfen "teğet geçti" veya "dolar alan yaya kalır" seçenekleri eklensin.
o evinde bekleyen %50 dışarı çıksa kalmayacak kriz filan, esnafız sokaktan insan geçmiyor..!
saçmalamayın ülkenin altı hep Bor... Borun üstünde oturuyoruz da ondan böyle.. kıskanıyorlar borumuzu.. onların bizimki gibi değil...
Münafık münafık konu açmayın ya. Töbe haşa çarpılacağız
"olm kriz falan yok sokaklar lüks araba dolu demek ki millette para var bırak inanma hep ameriganın almanyanın işi gör bak 2023de musul kerkük bize bağlancak lozanın süresi doluyo zaten gizli maddelerde varmış halepe kadar incez azeriler zaten bize bağlanmak istiyo ondan büyümeyelim die yapıyolar görmüyonmu ayda bir köprü açılıyo heryer inşaat"
son 5 aydır çevremde bu şekilde konuşan çok fazla inanmış insan var
Ekşide okumuştum geçen gün bu entry i
2001 yılından bir haber: Beşinci vites - Ekonomi Haberleri
türkiye'de, bmw satışları 2001 krizinde %37.6 artmış.
mercedes satışları %15.4 artmış.
porsche satışları %53.8 artmış.
ekonomik krizlerde zengin fakir uçurumu artar. orta sınıf biter, fakirlerin ve çok zenginlerin sayısı artar.
hepimizin aynı gemide olduğu söylemi bir zengin masalıdır, fakirlere yedirirler.
Şimdi ben 2. şıkkı seçtim ama niye seçtim, çünkü kriz olmamalı. Son dakikaya kadar Allah ne verdiyse yardıracağız. İşler öyle böyle zorlaşmadı. Tuzumuz kuru da değil başkaları gibi. Araba falan umurumda değil. Bisikletle idare ederim. Ama gerisi için ne yaparım bilmiyorum. Hakkımızda hayırlısı.
ne krizi ya ben 100tl lik alıyorum hep :D
yine teğet geçti
Merak ettim erdoğan'ın satmadığı ne kaldı benim bildiğim 10+ havaalanı, 10+ hastane,5-6 tane otoban doğru mudur? yoksa daha satacak bir şeyler varmıdır?
Daha TMSF nin elindeki şirketler var satılacak.. Daha el koyacağı şirketler var.. Durun bakalım.. En çok BankAsya para eder herhalde.. Onlar bitince de bulunur bişeyler elbet dert ettiğiniz şeye bak..
Türkiye'nin gündemini meşgul eden ekonomik kriz ile ilgili oldukça ilginç bir yorum yapan Adnan Oktar, ekonomik krizin Allah tarafından "insanların azmaması için" çıkarıldığını iddia etti.
"Allah istese tüm dünyayı zengin eder. İmtihan için Allah tarafından ekonomi kasten daraltılıyor. Çok fazla şeyde azma oluyor. Allah'a dine karşı olmaya başlıyorlar. Ekonomi kısıldığında insanlar daha da Allah'a yaklaşıyorlar. Daha halim, selim, daha sevgi dolu oluyorlar.
Ekonominin kısılması Allah'ın güzel bir sanatıdır. Nerede, nasıl ekonomik kriz olacağını Allah kaderde tespit etmiş. Fakirlere dikkat edin, Allah'ı daha çok severler."
Adnan Oktar: 'İnsanlar Azmasın Diye Allah Ekonomik Kriz Yaratır' - onedio.com
Kriz olsa bi kere darphanede sabahtan akşama kadar türk lirası basılır piyasaya sürülür. Hükümeti eleştirmek için yalandan konu açıp insanlara yanlış şeyleri empoze etmeye çalışmayın...!
Listemde bi kac tane hukumet sevdalisi arkadas var , onlarin sayesinde bu sayfayi gordum adamin fotografa aciklama olarak yazdigi sey su asssagidaki gibidir , olm anlarim cok fanatiksinizdir , sizi bi tarafindan ceken bir yani vardir vsvs ama mal olmayin ya , salak olmayin ya bu seylere inanmayin , arkadas ayakta sikiyolar sizi , bizi zaten siktiler de sizi ayri sikiyolar haberiniz yok .
Hani utanmadan bilmiyormuş gibi soruyorlar ya, "Dolar niye böyle oldu?"
Cevabı çok basit : SİZİN ŞEREFSİZLİĞİNİZ YÜZÜNDEN BÖYLE OLDU.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...65&oe=58B29626
sayfanin adi Buyuk Devlet Turkiye
Beyler bu ihanete ortak olmayın dolar almayın kaynak:Omer TURAN auf Twitter: "9. Şu aşamada bilerek dolar alan herkes haindir. Bu ihanete ortak olmayın, devletin gittikten sonra doların olsa ne olacak."
Sıçımda değil, ay başı gelsede dolar alsak
Dolar dolar boşalır bukadar şeyapmamak lazım. Dolar yeşil olan paramıydı...!
Ya şu şangay'ı bi beklemiyorsunuz .
Bu ülkede ekonomik kriz var diyenler,feto kafasına sahiptirler.
Şükürler olsun. Allah devletimize zeval vermesin.
nisan mayıs gibi milli piyango satışa çıkıcak diye biliyorum
Ankete göre kamoyu yoklamasında yüzde 83 krizdeyiz diyor
Demek ki doğruymuş teğet geçen birşey yok
Bugün aksarayda parça almaya gittim
Esnaf akp iş varmı yok eee o zaman olsun diyor
Adam euro ile parça satıyor dükkana malzeme almıyor
Ee malzeme bitince ne olacak bakacaz diyor
Geçen sene 2 adam çalıştırıyormuş işten çıkarmış neden dedim
Gerek yok dedi boşuna masraf
Ulanm ibine desene piyasa moku yemiş ne kadar zor kabullenmek
Benimle sidik yarışı yaptı ama gözleri haklısın bakışı yediremiyor kandırıldığını vatandaş sanırım
Beyler yazar kasayı nereye atmamız gerek :):):)
Yazar kasa atan dayı ortalıkta görünmüyordu ...
O zamanlar yazar kasayı atmayı ifade edecek kadar özgürlük vardı en azından. Şimdi yiyosa atsana ? fetoculuktan başlar suikaste kadar kimbilir ne suçlardan yargılanır bide yapacak olan kişinin 7 sülalesi kurutulur vatan haini olur muhtemelen. Birde yakında beklediğim bir konusmanın bilindik bir repliğini paylaşıyorum '' KANDIRILDIKKK!!! ''
Ak parti baş sıvacılarından(partide yetkili) çok kandırıldığımıza inanmıyoruz diyor, ne istedilerse verdik diyorlardı sonra kandırıldık hay ben sizin kafa yapınıza oy verenize
Oy veren kesimde bir akıllanmadı arkadaş ya herhalde oy vermekten vazgeçmeleri için ülkemize savaş açılıp kaybetmemiz lazım,ama onuda yine muhalefete yıkarlar
SONUÇTA KANDIRILDIK
valla kendi semtimde çarşı full dolu mağazalardan hep alışveriş yapan var..saymadım ama 1 km mesafe içinde 12 13 den fazla kuyumcu var..araçları saymıyorum bile *** kadar mesafede 50 tane 320d görüyorum...bilmiyorum kriz kime var kime yok bu ülkenin son 10 senesinden bi *** anlamadım.
Dolar bu inerde çıkarda Trump abiyle Eyyyyy ABD düşünsün. Benzin zamlarına gelince 50 TL alın zamdan etkilenmiyormuşsunuz o zaman :)
Tüketime odaklı ve tepeden tırnağa sağlıksız olan türkiye ekomisinin durumunu "kriz" olarak nitelendirmek, en hafif tabiriyle devekuşu şekilde yaşamış olmayı gerektirir.
ani ya da beklenmedik hiç bişey olmuyor şuanda. tamamiyle ilgisiz olan ben bile doların yıl sonu beklentisinin bu seviyelerde olacağını aylar öncesinde defaat kez duymuştum.
çürüyen ekonomilerde kriz olmaz.
Doğru 2 ay önce söyledi bakan 3.30 da olur 3.40 da
Bize birşey olmaz
Yakıta neden zam geldi
Ötv neden zamlandı
Amaç para harcamayın borçlanmayın koyun gibi yaşayın
En büyük tefeci çeteci hükümet
Babalık yapacağına bize üvey evlat muamelesi yapıyor 14 yıldır
Cep doldurmakla devlet yönetilmez
Diledikleri kadar doldursun giyecekleri kefenlerde cep yok
Allah zaman gelince herkese hesap soracak nasılsa
ekonominin cenaze namazının kılınmasından önce gelmesi beklenen mahşerin 5 atlısından ilki : eyyyy bankalar... indirin faizleriniziiiiii
bunun sebebi devletin bizzat halkın borçlanmasını istemesi.
Aslında bu herkesin işine geliyor .
- bankalar faizi indirir, insanlar daha ucuza borçlanır. kendisine ait olmayan parayla ev araba alan adam mutlu
- arabaya , eve önündeki yıllarını haczederek koyuna dönmüş insanlar, itaat eden ucuz insan gücüne dönüşür. şirketler mutlu
- ucuz insan/beyin gücü sayesinde yatırımlarını artıran şirketlerin kredi aldıkları bankalar mutlu.
borçlanma üzerine kurulmuş olan bankaların şuan kendilerini döndürmekte güçlük çekiyor olması şuan problem olan. Zira pahalıya borçlandı pek çoğu.
He benim fikrim halen çok net : ekmek 5 lira olsun.
bu sayede;
ya fakirler açlıktan ölür. bu hükümet gider..
ya da karbonhidrat tüketimi azalacağı için millet daha akıllı hale gelir. bu hükümet yine gider:)