Yabancı ve yerli basında gördüm... Beklemediğim bir karardı açıkçası... Biraz ilginç oldu... :)
Printable View
Yabancı ve yerli basında gördüm... Beklemediğim bir karardı açıkçası... Biraz ilginç oldu... :)
Hemen kazandığı dövizleri bozdurup TL'ye geçsin.
Şampiyon olduktan sonra niye bıraktı?
tarlasında domates falan ekecek galiba...
adam zirvede bıraktı...
Hamilton; bari zardan düşseydik be abi diyebilir. @MK8800
Bunu duyan merc. ya alonso yada max in peşine düşer eriador görürse genel bir bilgi verebilir.
Ful açıklaması şöyle:
“This season, I tell you, it was so damn tough. I pushed like crazy in every area after the disappointments of the last two years; they fuelled my motivation to levels I had never experienced before. And of course that had an impact on the ones I love, too – it was a whole family effort of sacrifice, putting everything behind our target. I cannot find enough words to thank my wife Vivian; she has been incredible. She understood that this year was the big one, our opportunity to do it, and created the space for me to get full recovery between every race, looking after our daughter each night, taking over when things got tough and putting our championship first.
“When I won the race in Suzuka, from the moment when the destiny of the title was in my own hands, the big pressure started and I began to think about ending my racing career if I became World Champion. On Sunday morning in Abu Dhabi, I knew that it could be my last race and that feeling cleared my head before the start. I wanted to enjoy every part of the experience, knowing it might be the last time… and then the lights went out and I had the most intense 55 laps of my life. I took my decision on Monday evening. After reflecting for a day, the first people I told were Vivian and Georg (Nolte, from Nico’s management team), followed by Toto.
“The only thing that makes this decision in any way difficult for me is because I ** putting my racing family into a tough situation. But Toto understood. He knew straight away that I was completely convinced and that reassured me. My proudest achievement in racing will always be to have won the world championship with this incredible team of people,the Silver Arrows.
“Now, I’m just here to enjoy the moment. There is time to savour the next weeks, to reflect on the season and to enjoy every experience that comes my way. After that, I will turn the next corner in my life and see what it has in store for me…”
Kısa özeti:
Bu yılın sadece kendisi için değil ailesi için de zor geçtiğinden bahsetmiş. ama özellikle eşinin desteğiyle her yarışa hazırlanabildim falan diyor.
Suzuka yarışını kazandıktan sonra, şampiyonanın sadece kendi elinde olduğunu anlamış. O andan itibaren hissettiği baskı ile şampiyon olması durumunda F1'den emekliği ilk kez düşünmeye başlamış. Abu Dabi GP'nin, en son yarışı olabileceğini bilerekten yarışa çıkmış ve tam konsantrasyon ile hayatının en yoğun 55 turunu atmış. emeklilik kararını ise pazartesi akşamı almış.
Kararını ilk olarak menajerine ve Toto'ya açıklamış. Toto, onun kararından ne kadar emin olduğunu anladığından kendisini anlayışla karşılamış. En büyük başarısının gümüş oklar ile dünya şampiyonu olmasından da gurur duyduğunu belirtmiş.
Artık anın tadını çıkarıp, hayatın ailesi ve kendisi için neler getireceğine bakacakmış...
Kazanacağım parayı kazandım, fazlası gerekmez zaten gencim riske ve strese de gelemem yeter demiş özetin özetini de geçersek. Bu işin çok tutkunu değilse eğer bence mantıklı hareket, şimdi kafa rahat yaşar geri kalan hayatını. Umarım arkasında paylaşmak istemediği bir sağlık sorunu falan yoktur.
Todo Wolf un telefonu
http://i65.tinypic.com/33peadd.jpg
Rai'de böyle yapmıştı. Geri döndü dönmesinede, Rosberg dönmeyecek gibi...
Zirveden inmez..
Yok artik , olaya gel . Inanmasi guc.Simdi herhalde HULK Renault'a imza attigi icin kan agliyordur :) Tum mevcut pilotlarin sozlesmeleri var ancak Mercedes'in himayesindeki Pascal Wehrlein musayit bence onu 2. planda tutarlar herkesin gozu herhalde Alonso'da .Bakali teklif gelicekmi yada McLaren onu birakir mi ? Button gittikten sonra Alonso'da giderse lider & popular Pilot kalmaz sponsor bulma konusunda cok sikinti olur .McLaren Alonso'yu zor birakir.
Max 'ın Mercedes ' e gelmesini çok isterim , veya Ferrari ' de olmasını , çok güzel bir sezon izleriz..
Çok stres yapmış belli. Bence 1-2 sene dinlenip tekrar gelir.
Alonso vs zor olurda. Hamilton'un yanına anca genç yetenek alırlar oda Wehrlein yada Ocon olur.
Maldonado gelsinde her yaris onden kimi patlaticak diye ayri bir heyecanla izliyelim :)
Bende duyunca çok şaşırdım.
Açıkcası hamilton ile 1-2 sezondur yarışıyor.Diğer takımları rakip olarak görmedi resmen.Buda sanırım kendisinde çok büyük bir stres baskı yaptı.Bir sonraki sene hamilton daha agresif yarışıp niki lauda ve james hunt şavaşına dönüşüp kendisine bir zarar gelmesinden bence korkuyordu ve haklıda bir ailesi var.
Bence şampiyonluğu çok hakeden bir pilot ve aldı.
F1 tadı kaçmaya başlamıştı tuzu biberi oldu bu haberde
ben pilotların eskisi kadar zevk almadığını düşünüyorum, Niko bu yeni nesil F1'in ruhuna uygun yarıştı ama bundan daha ileri yapabileceği bir şey yok, seneye motive olabileceği bir ortam da yok... karakterli adammış yine de...
Aslında michael schumacher zamanı heyecanı yok
Araçlarda eski ruh yok
Teknoloji gelişme güzel gözüksede nedense ruhunu kaybetmiş sanki
Ben uzun zamandır f1 izlemiyorum
İlgi çekici bir ortam yok gibi artık
artık F1 sinir stres tartışma olmazsa kimseyi heyecanlandırmayacak bir durumda maalesef... Kimse kusura bakmasın ama sezonun yarısı bu lastiklerle nasıl oluyor da Mercedes üreticinin verdiği ömürden daha uzun gidiyor tartışmasıyla geçti... mercedesin şasi yapısı hada hödö... yahu tamam da üretici 23 tur atarsın diyor takımlar ona göre strateji kuruyor, mercedes çıkıp 35 tur atıyor... bunu ilk yıkan Red Bull oldu aynı şase ile daha uzun turlar atmaya başladılar, ne değişmişti peki? hiç bir şey... sezon içinde ferrarilere çarpan kaç pilot ceza aldı? savunma yaparken sadece bir kere yön değiştirebillirsiniz diye dünyanın en saçma kuralını getiren yönetim, pistte dans edenlere daha sonra sesini çıkartamazken, bu kuraldan en fazla cezayı hangi takım aldı dersiniz?
bu kadar kural eşitsizliğinin olduğu bir organizasyon bakalım ne kadar devam edecek, Bernie gerçekten bırakacak mı? sorular sorunlar...
Eskiden F1 araclarina bakinca uzay mekigi gormus kadar etkilenirdik , sesi , gidisi her seyi ile şaheserdi.Buna ek olarak Schumacher dunya capinda bir adamdi , Mika'da oyle kisaca ne araclar eskisi kadar karizma nede suruculer eskisi kadar karizma.Yabanci forumlarda ozellikle bakiyorum yas ortalamasi rahat 25 civari .Biz ilkokul sonu , orta okul zamaninda ( Michael - Mika ) 15 civari basladik ( suan tam 30 )
Valla benim ilk yarış 94 İmola (malesef) 97 ye kadar ara ara denk geldikçe izlerdim. 97-2007 arası birfiil kaçırmadan takip ettim resmen yaz ayları harici.. Her konuda en keyifli yıllar bizim nesil için 97-2005 arasında kalan süreçtir diyebiliriz bana kalırsa..
Teknoloji ile daha orantılı olarak daha keyifli hale gelebilirdi fakat bunu kısıtlayan etken değişen kurallar oldu işin aslı. Bir de kers-drs tarzı şeyler geçişi kolaşlaştırınca zevk azaldı, eskiden virajdan hızlı çıkan, öndekinin rüzgar tünelini iyi kullanan yanına çıkar geçmeye çalışırdı bu mücadele de seyir zevki katardı yarışlara..
2017 deki daha geniş araçlar, lastikler vb gibi değişimlerle araçları bir tık hızlandırarak bu açığı kapamaya çalışacaklar sanırım, bakalım izleyip görürüz artık.
Konuya dönersek, Ros hem ailesel durum, hem mental baskıdan dolayı bırakmış olabilir. Bir ihtimal de ki bu biraz taraflı açı sayılır, eğer Redbull yada Ferrari aracı Mercedes seviyesine getirebilirse ortam kızışır, Ros'un şampiyonluk tekrarı ihtimali ciddi azalır ki bana kalırsa pilotaj olarak Ros, ne Hamilton eder, ne Vettel, ne Alonso, ne de Verstappen.. Yani denk araçta 5-6. lık üzeri zor zanaat olacaktı, pilotluktan emekli oldu ancak arka planda yine F1 içerisinde yer alabilir, yada daha önceki dönemlerde emekli olan diğer F1 pilotları gibi DTM, WTCC tarzı touring yarışlarında yer alabilir.. Fikrimce de DTM de boy gösterir diye düşünüyorum keza babası da F1 kariyerini bitirdikten sonra 2 yıl LeMans da yarıştıktan sonra (89-91), DTM e geçiş yaptı.. Benzer bir kariyer geleceği söz konusu olabilir yani.
Bernie hemen kulislere başlamış, Alonso Mercedese geçebilir demiş... aman iyi bakın mercedese başına bir iş gelmesin...
Bizim arkadaş decoder i yanında taşırdı yaw . Ne günlerdi :)
Bu arada rosberg artık evinden sanal olarak yarışacakmış. Yakalarsak tokatlarız
http://oi66.tinypic.com/2427ehf.jpg
Tabi birde Button sikki var her ne kadar emekli oldum desede herhalde suan Mercedes'den teklif gelirse tekrar oturur dusunur.Seneye yeni araclar olucagi icin tecrubeli bir pilot icin yogunlasabilirler.
Rosberg çok mantıklı bir hareket yaptı. F1 tarihine imzasını attı ve ayrıldı. Çok karizmatik bir hareket. Başarılı bir sezon geçirdi. Hak ederek aldı. Belki bir iki kritik olay olmasa Hamilton şampiyon olabilirdi ama F1'de kazalar motor patlatmalar vs herşey var. Mercedes son yarışta son turlarda ki davranışından dolayı belki Hamilton'ı kovabilir diyorlardı da Nico gittiğine göre artık yeri sağlamlaştı. Ama olay zaten Nico ya da Lewis değil Mercedes pilotsuz da şampiyonluğa oynar.
bu hareketiyle efsanelerin arasında yerini aldı bence , defalarca şampiyon olupta yaşı ilerleyip yarışmayı bir bırakıp bir dönüp maskara olacağına zirvede bıraktı
Ben bu yıl aslında hamilton dan bekliyordum bu haberi ama rosberg gitti şaşırdım seneye çok seyir zevki olurdu ama açıkçası rosberg in bir daha şampiyon olması zordu açıkçası tamamen mercedesin avantajı ile podyum gördü ve şampiyon oldu ve hamilton daima ondan hızlıydı bunları bildiği için ilk şampiyonluğunda zirvede bırakıp kaçtı. Hamiltonla hikayeleri tam anlamıyla niki ve hunt hikayesine döndü james huntta dünya şampiyonluğu için asılmış daha sonra final yapmıştı niki kalıp dünya şampiyonluğuna devam etmişti. Ham çok sıkılıcak bu yıl yanına max gelmedikçe max gelirse eğer efsane eğlenceli bir sezon olur. İki hızlı ve gözü kara şöför ile oldukça rekabetli bir sezon olur.