Gercek saticilar-alicilar bilgi verirse sevinirim, nasil piyasa suan? Yakin zamanda arac alan satan var mi? O kadar abarti fiyatlar var ki. Arac alma hevesim kalmadi.
Printable View
Gercek saticilar-alicilar bilgi verirse sevinirim, nasil piyasa suan? Yakin zamanda arac alan satan var mi? O kadar abarti fiyatlar var ki. Arac alma hevesim kalmadi.
Evet ziyadesiyle gerçek.
Haa illa alacaksanız tek modele yoğunlaşıp para cebinizde bekleyeceksiniz. İlla ki uygun araç denk gelir. Yoksa onu mu alayım bunu mu alayım, kredi çıkıyordu çıktı derken sinir olduğunuzla kalırsınız. Fazlasını verip beklemeden almak da bir seçenek elbet.
Corsa piyasasına yakınım, geçen seneye göre 2 bin lira fazla alınıp satılıyor. Malesef yükselme eğilimi var.
2015 1.18 i joy paket 140 yazmışlar :D bende çok baktım sanırım akbil cıkartıp toplu taşıma kullanma yapılıcak tek mantıklı hareket , en büyük hatam elimdekini çıkarmak oldu , aralıkta 100 bindi 0 sunroof lu
Eldekini satıp da arabaya almaya kalkışırsanız, çakallara yem olup gereksiz meblalar vermek durumunda kalabilirsiniz.
Ama sabırlı olursanız, sağ duyulu bir satıcıya illa ki denk gelirsiniz.
Yani bu işlerde aceleci olmamak lazım.
sıfır araç fiyatları böyle bir ivmeyle yükselirken, ikinci elin olduğu yerde sayması mümkün mü sence? @Schwarz II
Şu da var; bazı araçlar haddinden fazla yükselme eğiliminde. 2017 320d 250bin lira iken 2012 modeli 130 bin civarı satılıyor. Golf, Leon gibi araçlarda ise sıfırıyla makas daha az. Kolay paraya çevrildiği için olsa gerek.
bence sağ duyuyla pek ilgisi yok sonuçta aracı satan kişide almak istediği aracı alırken karşı tarafa vericek kendi aracının üstüne eklediği parayı belki fazlasını belki azını ama piyasada durum buyken çakal demek doğru olmaz . yanlış anlamayın bende bu durumdayım şuan daha iyisi diye diye artık onuda alamıyoruz aynı paraya
Hocam araba almak üzereyim sıfır alacam kısmetse tüm bayileri arayıp 2016 sı elinizde var mı diye soruyorum aşırı bi yükselme var fiyatlar da
İşte herkes yenilemek maksadıyla satmıyor. Yatırım amaçlı ya da ihtiyaçtan satanlar da oluyor. Mesela ben ticaret yapıyorum. Paraya ihtiyacım olursa üçe beşe bakmam okuturum arabayı. Paranın yüzü sıcaktır. Hele işe yatırım için satacaksam hiç acımam.
O yüzden alım satım işlerinde net olmakta fayda var.
her sene zam olması da normal değildi ama evet oluyor. Bunun dışında ötv zammı oldu ve döviz fırladı. Son bir iki sene içinde ki araç fiyat artışlarını incelemeni tavsiye ederim.
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
2015 haziranda poloyu almadan once şu aracın birebir aynısında borusanda 99bin tl fiyat aldım sıfır
sıfır fiyatları arttıkca doğru orantılı olarak ikinci elde artıyor malesef
2006 ambition tek kapı A3 (60.000Tl hasar kayırtlı) 22.000 Tl'ye satıldı. Satan kişi akrabam, bizim haberimiz olmuyor tabii ki biz alalım. Alıcı arkadaşım çıktı. Araç biraz kirli idi ama bayan arabası. Ben araba ararken bu aracın bu fiyata verilmesi o gece uyumamı biraz zorlaştırmıştı tabi ki.
Sadece arabalar değil herşey zamlanıyor o yüzden araba fiyatlarındaki artışa çok şaşırmamak gerek.
İnsanların alım gücü düşüyor fakat sürekli borçlanarak,üretmeden tüketmeye alıştığımız için şimdilik kimseden ses çıkmıyor.
Verginin vergisini ödeyen bir milletiz bu artışlar hiç durmayacak.
Bilinçsiz bir şekilde uçmuş fiyat yazanlar hariç ne yazıkki fiyatlar gerçek.
Evet gayette gerçek. Adam gözümün önünde 2007 sembole 24 lira verdi aldı. kitlendim 10 dk kendime gelemedim :) örneğin temiz düzgün cam tavanlı yeni kasa passat 90 - 95 arası alınıyordu. Şimdi oldu 110 - 115.
2013 dizel otm. icon fluenceleri 45 liradan alıyordum. hatta geçen ay 2014 icon otm. 52.500 e aldım boyasız. 58 e 1 haftada sattım. Şimdi 2013 bulsam 50 ye dahi alacağım. düşünün yani. boyasız 2013 joyları 38 liralara alıyordum geçen sene şimdi bulsam 41 e alırım.
cruzelerin kimse yüzüne bakmazdı , 2015 in sonunda 19 liraya almıştık hasar kayıtlı. 6 ayda güç bela 24 e vermiştik. şimdi kazalısını bulamazsın o paraya mesela.
otomatik albelar , paliolar tezgaha gelse , getiren adam arabasını yakacak konuma gelirdi , kimse bakmazdı teklif bile vermezdi. bi esnafın 12 liraya otm. albea aldığını hatırlıyorum. şimdi olmuş 25 kağıt.
beğenmediğin kapının önüne koymayacağın tipsiz moduslar idealar 30 lu rakamlar veriliyor. ben anlamakta güçlük çekiyorum.
honda ve toyota mevzuuna girmek istemiyorum zaten :)
defterime bakıyorumda hüzünleniyorum bazen :D 2012 dizel jettaları 40 liralara almışım peş peşe. şimdi oldu ölüsü 50 lira...
bu piyasa yükselmeyede devam edecek ben söyliyeyim size.
Aynen hasarsız sattılar. Aracın sadece içi kirli idi (torpido çizikleri, tuşların aşınması, koltuklar aşırı kirli) ve dıştan boya istiyordu, çok çizik vardı araçta. Benim haberim olmadı olsa idi alıp kaplatıp binecektim. İlk gelene vermişler nakit sıkışıklığından.
Birde benden gelsin :D
2014'te 3K Stilo aracımı sky arızalı, motor yağ yakıyor, pert kayıtlı halde 10500 Tl'ye alıcının ayağına giderek zar zor vermiştim. Şimdi temiz Stilolara 30.000 Tl isteniyor.
Benim bir arkadaşım vardı liseden kışın parasının yettiğince 3-4 adet 96-2006 arası 3 serisi cabrio alır makyajlar, temizler yazın satardı. 40.000'e 2002' 3 serisi, 25.000'e de 97' 3 serisi cabrio aldığını bilirim. Şimdi ölülere 60.000 fiyat çekiyorlar.
Hayaldi gerçek oldu
Daha iyi günlerimiz :)
2023 te süper güç olcaz
bor gelcek krdş
herşey çok ucuz olcak
herkesin arabasında borla atak egsoz olcak
Astra H grubuna bakıyorum sürekli eve uygun dizel birşey almak için, adam 80 binde ki arabaya 48 50 bin tl fiyat biciyor. Cidden çok artti kendi arabamı satmak istemiyorum bu yüzden çok iyi de fiyat verdiler. Satsam alıcağım f30 3.20i'lerde ucuk. Bulabilirmiyiz şöyle 130 135 bin tl arası?
Geçen perşembe Jetta Comfort. 1.2 TSİ DSG 2012 model 47 binde sol ön çamurluk lokal boyali 3 bin tl tramer'li 57 bin tl ye verdik.
3 ay bekledikten sonra bulabildim...
2014 te Edremitten 67.000 km de Grande Punto aldık arkadaşa 16.500e . City direksiyon arızası vardı. Kronik arıza olduğu için serviste ücretsiz değiştirtmişti. 2016 yazında 27.900e sattı km 80.xxx bindeydi
Abi millet satarken arabanın 0 ına göre fiyatlandırırsa böyle olur 0 fiyatlarıda düşmiceğine göre böyle devam edicek malesef
adam almış 0 ını 80 e misal 0 a bakıyo şimdi 100 lira ooo diyo 85 yapıştır diğeri görüyo bu 85 se bende dio cam filmi var 89 ahahah
Bu işi berber kasap terzide yapınca böle oluyor herkes kendi işini yapsa piyasa böyle olmaz 2012 den beri piyasa düşecek diyorlar hala düşüyor 1.3 efsane kasa corolla 20 bin lira daha çok konuşmaya gerek yok ...
Elinde 15.000 25.000tl parası olan herkes kendini galerici zannederse olacağı budur.
TÜRKİYE'DE TEK BORA 50 000KM KAZA DARBE TRAMER YOK OTOMATİK
İlan No: 405986970
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
Millet kafayı peynir ekmekle yemiş 36.000 e golf 6 satılıyordu zamanında 0 km be
Golf 7 42.000 liradan gelmişti nasıl fiyatlar akıl sır ermiyor
2015 model, 16 bin km ,1.4 otomatik benzinli ,cam tavanlı i20 aracımı birazdan satışını vermeye gidicem, gecen hafta kaporasını aldım. 55 yazanda var 60 küsür da, 54 yazıp 52 ye verdim 3 günde satıldı. ytazlnız şimdi ne alacağımı şaşırdım.. 85 bin tl ye kadar dize otomatik maksimum 25k km cam tavan sunrooflu 2015 -16 araç çok zor. bir seat leon lar kalıyor onlar hakkında da pek bilgim yok. nedir ne değildir. hazır bilgili arkadaşlar buradayken önerirmisiniz?
Daha da uçması dileğiyle :)
hala araba fiyatı tartışması yapılıyor ya ben kafayı yiyeceğim :D yok şu sene bu fiyatmış şimdi şu fiyatmış. arabayı aldığın fiyatı o günkü kura göre dövize çevir, sonra yıpranma ve değer kaybını düş, kalan miktarı güncel kurdan türk lirasına çevir. göreceksinki bütün araçlar değer kazanmış. araba almayıp bütün parayı türk lirası olarak vadesiz hesapta saklasaydın zaten kol gibi zarardaydın. en azından araba alarak kötüde olsa yatırım yapmış oldun. hemde zaruri ihtiyacını karşıladın. fiyatlar gayet normal boşuna o gün bugün hesabı yapmayın.
Ne kadar konuşsak boş 2014 ekim'de seat leon fr 59.500 fiyatı vardı şimdiyıl 2017 94.000 sıfır fiyatı diye duydum ben 57 ye 1500 km alınca herkes dalga geçmişti sıfır fiyatları yükseldikçe piyasa dahada yükselicek buna bende dahil satarken kimse fiyat yükselmesinden şikayetçi değil iş almaya gelince hepimiz şikayet ediyoruz
Satarken aldığın fiyatın üzerinde satınca yüzünde tebessüm oluyor sıkıntı yok ama araç ararken niye piyasa böyle :D
Kendim de dahil kimse piyasanın altında fiyat yazıp da araç satmaz. Malesef bu devran böyle gidecek. 2014 ü 2012 yi falan konuşmaya gerek yok o zamandan bu yana yediğimiz zAmın haddi hesabı yok.
Bisiklete motorsuz taşıtlar vergisi geliyor daha bir şey konuşmaya gerek var mı ? Hökümet hava da uçan sinekten vergi alacak "havada uçuyorsun hayırdır olm" diye
maaş göreceli bir birimdir. 1400 liranın çok olduğu adam vardır 14000 liranın az olduğu adam da vardır. fakat arabada böyle değildir. marka, model, hasarsızlık, kilometre, temizlik gibi unsurları koyduğunda bir arabanın fiyatı bellidir. fiyatı alıcı belirler satıcı değil.
maaşın göreceli olması değil konu. Senin verdiğin örnek üzerinden gidersek, kimine göre Şahin lükstür, kimine göre F30 320d son derece sıradan. Ben senin yaptığın hesaba göre konuştum. Geçen sene asgari ücret kaç dolardı, şimdi kaç dolar. Geçen sene asgari ücrete kaç litre benzin alıyodun, şimdi kaç litre alınıyo. Ekmek, su, et, sigara, bira, havuç, soğan, çeyrek altın, 1 lot Apple hissesi gibi sonsuz sayıda parametreye göre bu hesabı yaparsan gün geçtikçe fakirleştiğimizi görürsün. Mesele araba fiyatları olunca sayfalarca yazılıp çiziliyo da mesele maaş olunca kimsenin sesi çıkmıyo, ya da iş bi noktadan sonra siyasete dönüyo. Demek istediğim bu. Yoksa yaptığın hesap doğru, ona lafım yok :)