Burada saçma sapan iðneleyici cümleler kurana kadar siz de en azýndan bir Wikipedia kaynaðý koysanýz ya önümüze, iþkembe-i kübradan sallamak kolay.
Okuldayým þuan o yüzden öyle çok detaylý kaynak taramasý yapýp yollayacak vaziyette deðilim, söyledim, tembellik yapmak yerine keþke girip araþtýrsanýz.Wiki 3. kiþilere açýk bir oluþum olmasý nedeniyle deðiþime açýk ve genellikle gelip birleri bir þeyleri eklediði, düzelttiði için doðru oluyor.Kendi okuduðum, bildiklerimden yola çýkarak doðru olan kýsýmlarýný yazdým buraya.Ben araþtýrmadan hiç bir þeye inanmam siz merak etmeyin.
Bu gün sosyalist, komünist ülkeleri, üretim araçlarýnýn devlet tekelinde olduðu memleketleri görüyoruz sefalet içerisindeler.Bangladeþ, Hindistan, geçmiþte Sscb, Suriye böyleydi.Rekabetin olmadýðý yerde geliþme beklemek yersiz, ayrýca bir insan yemek yaparken, ayný anda koþamaz, bir devlet de her üretim kalemine yetiþemez.Kuzey Kore'nin ekonomik zayýflýðý Gsmh'lerinde görülüyor.Yine ayný þekilde ordu giderlerinin ne kadar kýsýtlý olduðu( ki askeriyeyle kafayý bozmuþlar) altýn rezervlerinin yetersizliði gayet net.Alýn bu sefer farklý bir baðlantý koyuyorum, defencetalk gibi oluþumlarý da vaktiniz varsa kendiniz incelersiniz.
North Korea Military Strength
Rakamlarýn yanýnda söylediðim gibi çoðu eski, hiç modernize görmemiþ zýrhlýlar, savaþ araç-gereçleri.Defencetalk'ta, Türkçe kaynak olarak Trmilitary'de keþif yapabilirsiniz.Ýki forumda da, emekli subaylar vs var.Amatör yorumlar içermezler, zaten yazýlsa da taþlanýrlar, anlarsýnýz.Size bir kýstas olarak bizim ülkenin ayný sayfadaki altýn rezervi, savunma sanayii giderleri vs rakamlarýný da atayým.
Turkey Military Strength
Ýktisat dersleri bir bilim haline gelmiþ ki üniversitelerde okutuyor.Bilim deðiþime açýktýr, ama bu gün, kabul edilmiþ gerçek bu ve deney-gözlem sonucunda iþe yaradýðý, tekrarlanan sonuçlara sebep olduðu kanýtlandýðý için kitaplarda yer almýþ, yoksa ne hukuk ne kimya ne de bilim var olurdu, o yüzden iktisat dersine dayanarak yazdýklarýmý geçersiz bulmanýza da ben anlam veremedim.
Tutumunuz devam ederse daha yazmam, merak ettiðiniz, olur ya kaynak bulamadýðýnýz bir durumda seve seve yardýmcý olurum.