Octane Nickli Üyeden Alıntı
Yukarıda yazılanlar doğru.
Bugün arka freni kampana 1.4 dizel polo 100bin tl. Alanın gerçekten aklından şüphem var. Megane 4 120 lira olmuş, golf 150 lira.
Fakat bu işler buralara gelmeden protesto edilmeliydi. Sıfır araç alınmamalıydı. Baktılar ki ötvye zam geldikçe, kur farkı fiyata yansıdıkça millet iyice sıfır araç almaya başladı. Normalde tam tersi olmalıydı, yani elalemin 2007 f430 aldığı paraya biz burada neden polo alıyoruz yaris alıyoruz, üstelik onda biri maaşımızla, bunu sorgulamak lazımdı.
Burada ne anlatıyorum? Şunu: bu durum olmayan otomobil kültürüyle birleşince halkın her kesiminde bir sıkıntı yarattı. Basitçe ikiye bölündük yine her zaman olduğu gibi, büyük çoğunluk bu şekilde 1.0 1.2 1.4 araçlara 100bin, 1.6 araçlara ise 300bin tllere varan para harcadığı için, bunu meşru kılmaya ve genel geçer doğru yapmaya çalışıyor. Çünkü mesela adam 0km 418i almış 300bin tlye, ben yanında 2008 TT ile durunca yediremiyor, çünkü benim arabam onunkinin 3te biri parası. Üstelik 5 katı da araba. Üstelik her gün bozulsa bile aradaki 200bin tlyi harcayamıyorum.
Bir de benim gibiler var, gidip 50bin tlye 100bin kmde captiva alır boyasız, 80 90a TT alır, 45e focus alır, 35e celyse alır 24e 2000model new beetle alır anasına verir.
Fakat biz bu toplumda istenmeyiz. Çünkü çekememezlik bu ülkede bir hastalık.
Komşum beni polise şikayet etmişti, 5 tane aracım bir de motosikletim var diye. Eve geç saatlerde giriyor bir sürü arabası şeyi var hep başka lüks araçlar bazen alıp bırakıyor falan demiş.
5 aracımın toplam fiyatı onun 3 serisi ile eşit ama. Orası önemli değil onun için, çünkü kendisi 1.6 arabaya 300bin verdi ya ben kesin uyuşturucu satıyorum.
Bunun gibi cahillikler, insanları toplumsal baskı altında bırakıyor. Evlenirken bile eşiniz demedi mi ya şu araba da eskidi yenileyelim bilmem ne.
Durum aslında çok basit.
Otomobiller makinelerdir.
Nasıl ki sitenizdeki jeneratörün model yılının bir önemi yoksa bunun da önemi yoktur, eğer ki artık çürüyecek kadar eski değilse.
Keza çürüse bile restore edilebilir şeylerdir makineler, çürüyen yere yeni panel kaynatırsın olur gider. Çalışmayan parçayı değiştirirsin çalışır.
Uzun oldu ama bu konu hakkında saatlerce konuşabilirim. Sizin neden clio aldığınız ve çevrenizdekilerin neden böyle bir şey söylediklerine kendi açımdan bir açıklamayla dahil oldum, kusura bakmayın.
Sizin içinizde de benim gibi petrolheadlik mevcut.
Ben şu sıralar ae86mı bitirmek üzereyim. Bitince gelin buyurun bir gezelim. Tekrar içinizdeki o ateşi yakabileceğini düşünüyorum ae86nın.
Herkesin yaptığını yapmak her zaman mantıklı değildir.