Ne yapamam gerek :) Biraz feyz almalýyým ama nereden-kimden? :)
Printable View
Sökme takma iþlerini seven insanlar sevdikleri markalarýn klasikleþmeye yüz tutmuþ Hothatchlerini alabilirler bence.
R11
Clio 1
Megane 1 Coupe 1.6e 8V , 2.0 16V F7R , 1.6 16V
Renault 19
Renault'ta alýnýp gayette güzel zevkle binilecek arabalar bunlar.
Özellikle Clio 1 , Renault 19 HB , Megane 1 Coupe 8V
10.000 bütçe ile çok rahat sahip olunup eþsiz zevkler verebilirler.
alýn þöyle 200-250hp bir araç bak nasýl seviyorsun ;)
75hp nedir yahu? yaþlý amca arabasý
Benden :)))
YouTube
"borç ödenir, ama dün bir daha yaþanmaz" demiþti motorunun konusunda wolrath barýþ abi.
Aracý satýþýný yapmak için krediyi kapatýp, bir baþka hayalini kurduðun araca yönelebilirsin gayet. Yaþýn daha çok genç. Ýþin var, özel sektördeki gibi topun aðzýnda da deðilsin saçma bir hata yapmadýkça.
Bende iþ hayatýna adým atacaðým inþallah. Etraftan araba almam için gelen öneriler
60 bin tl'ye toyota yaris,
90 bin sunroofsuz, bomboþ toyota corolla,
30.000 1.6 eþþek vw bora.
Ýnsanlar bomboþ 1.6 civic ies'lere 30.000 tl veriyor. Güvenlik paket, klima hidrolik direksiyon. Baþka bir özellik var mý ?
Bu yaz kardeþime 40.000 tl'ye kadar Bmw baktýk. E36 1998 320 coupe aldýk. Deðiþen parçasý yok, Recaro koltuk ,Dijital klima, Güvenlik paket, Orjinal m paket,Orjinal m süspansiyon, Orjinal zender spoiler'a kadar dolu bir araç.Bize sürekli araba önerenler þuan sýrf sesini duymak için arabanýn yerini deðiþtirtiyor :)
Ben biraz daha mantýksal yaklaþýcam olaya þuan 9000km de olan sýfýr araç almýþ olsam artýk kararýmdan dönmez binmeye devam ederdim ülkenin durumu ***** ortada yakýt fiyatlarý desen þaka gibi benzin 6 tl olmak üzere.. Maddi imkan olarak çok iyi durumdaysanýz tabii keyfini sürün hayatýn gençken :)
Şimdi ne denir ne söylenir bilemiyorum ama seni en iyi ben anlarım abi,
Vakti zamanında aile büyüklerinden birisinde ilk sahibi olduğu 1999 model 1.4 80 Hp'lik Broadway RNİ vardı. Biraz baskımla beraber Broadway satıldı yerine 2010 model sıfır km symbol geldi 1.2 16v 75'lik olanlardan. Ben bu arabadan hiç bir zevk alamıyorum abi yıllardır, kullanmak bile bir eziyet geliyo insana ve ayrıca yoruyorda. Rampa yukarı çekelemez bazı durumlarda gaz yemez yani tam bir beladır, Keza 2014 yılında dayım 1.2 icon clio4 aldı ort. 2.5 yıldı sattı oda aynı dertten muzdaripti. Kısaca Renault'un D4F motorlarından kesinlikle uzak durulmalı eve avluya sokulacak motorlar değiller. Clio4'ü satıp temiz düzgün bi megane3 coupe almanı umuyorum onur abi :)
Yukarýdaki yazý karmaþasý için özür diliyorum abi sorunu farkettiðimden beri çabalýyorum ne silebildim nede düzeltebildim. :D Anladýðým kadarýyla renault'tan ufak bi sýkýlma var gibi, Megane2 RS'lerinde bir çoðu artýk bildiðin üzere turþuya kaçma durumundalar abi güzel bir e90 ,e46 veya e39 tarzý otomobiller daha zevk verir diye düþünüyorum. Hayýrlýsý olsun þimdiden onur abi :)
Fantazi mý arýyorsun hocam? BMW E36, E34, E46, E39 al fantezinin ta kendisini yaþa :D Ama ucuzlarýndan al ki tam PetrolHead karakterine otursun.
Þaka bir yana eðer gelecekle ilgili büyük planlarýnýz var ise bence arabanýz'a þükredin. Ýnanýn eski araçlar ne kadar düþük km olsa bile önünde-sonunda patýr patýr bir þeyler çýkartmaya baþlýyor. Bence fazla sýkmayýn canýnýzý..
senin yeni araban eskisinden kötü çýkmýþ abi sýkýntý orada acilen aracýný deðiþtirmelisin :)
bende kendimi ayný durumda hissediyorum 4 yýl boyunca 1.6 clio sport kullandým arabamla uðraþmaktan biþetler yapmaktan keyif alýyordum daha sonra bir anlýk kararla sattým ve bir sürü býdý býdýnýn ardýndan dizel laguna 3 araba aldým ama bu araba hiç bana göre deðilmiþ benim 20 30 sene kullanacaðým tarzda bir araba kýsmetse bu yaz arabayý deðiþtireceðim , aklýmda küçük ve benzinli bir araba almak var þu aralar 1.0 eco tsi ibizalara bakýyorum
Bence asil sorun aracin 75hp olmasi ve garanti kapsaminda olmasi :D Degistirecekseniz bence 4-5 yasini gecmemis turbo motorlu bir araca gecin. 1.6thp yada 1.4tsi tercih edilebilir.
Benimde 2003 model 200k kmde sürekli sorun çýkaran bir 307m vardý. Araba bir bende bir sanayide olunca çevremdekilerin baskýsýyla istemeye istemeye deðiþtirip sýfýr clio aldým 2014te. Hayattan soðudum, 2 yýl kadar bindim clioya ama zorla bindim, coil vs yaptým yine olmadý. Sonra yine kaþýntý baþladý satýp 3.20d aldým 2011 160k kmde. Ara sýra ufak tefek sorun çýkarýyor, 307 kadar olmasada þimdilik durumlar iyi.
Ama ilk araba olduðundanmýdýr bilmiyorum 307nin verdiði keyfi hiç bir arabadan alamýyacakmýþým gibi geliyor.
307yi 19a alýp en az 20bin masraf yapýp (3 kere motor vs) satarken 16,500e bir günde satmýþtým
kardeþim Bak o kadar araba aldým sattým hala 07 CYB 55 Coupe'mi özlüyorum..
Ayrýca yaþa da baðlý olarak yavaþtan tat almýyoruz bazý seylerden,çabuk sýkýlýyoruz galiba YAÞLANIYORUZ :D
Bende 2014 yýlýnda aile baskýlarýna dayanamayýp o km CC almýþtým. 1 sene ancak dayanabildim hafta sonu binerim diye e36 cabrio aldým.Cabrioyuda 1 sene kullandýktan sonra sattým. 6 ay sonrada CC yi sattým. Þimdi 2008 WRX var birde E39 M5 var yakýt konusunda bazen çok þikayetci olsamda ikisinde beni çok mutlu ediyor
:) Ben de ayný fikirdeyim. Teþekkür ederim cevabýnýz için ama "old school" araçlar nedense daha bir cazip geliyor. :)
Sanýrým emek verdikçe benimsiyor insan, sahiplenme duygusu verilen emek miktarý ile doðru orantýlý :)
Coupe özleniyor, geçen karþýma çýktý eski arabam hatta, inceden bir duygulandým :)
Daha dur be abi yaþýmýz kaç sanki :D
Umarým bana da, sizin mutluluk kaynaklarýnýzdan bir tanesi nasip olur :) Teþekkür ederim cevabýnýz için :)
Bir de bunun tam tersi versiyonu var. Keyifli aracý olup sýrf deðer kaybetmesin, km'si de daha fazla yükselmesin diye düþüncesi uðruna var olan arabasýný ilana koyup standart bir araç arama durumu var (ben).
Tüm arkadaþlarým ideal uðruna gençliklerinin üç dört yýlýný asistanlýkla geçirirken kimilerine göre aptalca da olsa ben keyifle hobilerimi yapabileceðim bir yol seçtim ve önce istediklerimi gerçekleþtirip sonrasýnda kariyer yapmayý amaçladým.
Belki mantýk ölçüsünde yarýn piþman olacagim ama keyifle arabama sahip olup onu istediðim gibi modifiye edip her iþlem sonrasý kullanma zevkini yaþayarak piþmanlýk duygusunu kafamdan uzaklaþtýrdým.
Uzun lafýn kýsasý, ekonomi yapmaný gerektirecek ciddi bir durum yoksa istediðini yaþamak gerek. En azýndan bütçenin elverdiði ölçüde de olsa sana uyacak bir kalýp bulabilirsin bence :)
Sevmek için çok uðraþtým, hala uðraþýyorum ama olmuyor. Sanýrým kendi sikletimde hafif hothatch bir otomobil beni mutlu edecektir :) Teþekkürler cevabýnýz için :)
Nereye veriyor ya, o his o keyif þimdiki araçlarda yok maalesef :(
biz ne yapalým sýfýrken aldýðýmýz 25 yaþýnda renault 9 umuz. arabayý çaldýlar vallahi aðladým allhtan bir yýl sonra buldum . eski araba terapi gibi birþey . her eve lazým .
Yorumlarý okuyunca eþimden dolayý Allah'a þükür ettim. GC 4.7 jeep'im vardý sattým 2012 suzuki swift sport aldým 1.6 136hl 1045 kg acaip keyifli idi ama konfor sýfýrdi haným bir kere ses etmedi. Sattým Clio rs182 aldým arada Mercedes clk komp. vardý haným yine ses etmedi . Benzeri motosiklet'de oldu haným artçým sattým Suzuki gsx ve Honda forzayi gittim ducati monster aldým mono kapaklý.hanim yine gram ses etmedi her defasýnda mutlu musun diye sordu. Benim içten yanmalý araçlar üzerine ekstra bir ilgim aþkým var o sebeple eþim de sevdiðim keyif aldýðým seyi yaptýðým için destek oluyor. Ha birde býrakýn çevre baskýsýný ailem bile baský yapamaz araba konusuyla alakalý. Bir kez doðdum ve ne zaman öleceðim bilmeden yaþýyorum . Þimdi de þirket aracý yerine güçlü atmosferik arkadan çekiþ alacaðým hanýma yanlarýz diyorum tamam diyor :) bu arada 1 yaþýnda oðlum var çok keyif alýyor arabayla performanslý gezilerden .