Futbol meraklıları ; dünya kupası her takımı en az 2 maç yaptı, takımlar hakkında genel bir kanıya vardık.
Bazıları erken pes etti. Son duruma bakarak bir anket düzenledim. Bakalım anket ile sonuç ne kadar benzeşecek. Hadi oylayalım.
Printable View
Futbol meraklıları ; dünya kupası her takımı en az 2 maç yaptı, takımlar hakkında genel bir kanıya vardık.
Bazıları erken pes etti. Son duruma bakarak bir anket düzenledim. Bakalım anket ile sonuç ne kadar benzeşecek. Hadi oylayalım.
Ben açılışı yapayım. Almanya , ve Brezilya dışında sürpriz Belçika diyeceğim.
Ben Portekizi ile Hırvatistanın futbolunu çok beğendim.
Bi uğur yapayım, ankette bile yer vermeyeyim de şu Almanlar elenip gitsin dedim, 90+5 de direkte döndü gene şerefsizler :) Yok arkadaş illa Alman futbolu ki hiç bana zevk veren bir futbolları yok, temcit pilavı gibi 4 yılda bir mahkum oluyoruz bunları finalde görmeye.. Belçika, Hırvatistan, İngiltere, Portekiz, Nijerya bile daha zevkli bir futbol sergiledi..
Diğer işaretliyen arkadaşlar favorilerini yazarsa sevinirim..
uruguay yazan olmamıs bana göre ilk 3te uruguay
Portekiz'i de aday gösterenler çok olmuş ama, akşam zorla beraberlik . İspanya desen ona keza, Bu sene kupalar değişik bir havada geçiyor. Hollanda , İtalya , olmaması zaten tadı kaçırmıştı, Arjantin, Brezilya İspanya , Portekiz, Almanya beklentinin altında..Yıldızları parlayanlar Hırvatistan , Belçika, İngiltere ...
arjantin neden yok?
2. maçlar yapıldıktan sonra anket düzenlendi. Arjantin şu an 1 puanla grubunda sonuncu.. Diğer seçenekler olarak Arjantin diyebilirsiniz , hala Arjantin'e güveniyorsunuz. Messi bile iddiamız yok demesine rağmen. Uruguay da yok , 2. gruplarda elenir diye tahmin ediyorum. listede. seçenek sayısı sınırı var... Belki İsveç yerine onu koyabilirdim. ??
Ben Portekiz dedim
Demez olaydım
Turnuvanın favorisi yok bence
Her maç alakasız bitiyor :):)
Almanya Brezilya olarak değiştiriyorum portekiz demiştim :)
Portekiz malı götürür bence. Bu turnuvada oturup 90 dk maç izledin mi derseniz, yok izlemedim.
Hırvatistan gizli finalistim benim :)
Arjantin mi :D
http://i65.tinypic.com/9prxpk.png
Gelişine koymuş Pele :D :D
Arjantin Hırvatistan 'nın arkasından 2. çıktı gruptan. Bu dönüş finale götürür mü bir de; Ankette yer vermedik kapak olur mu bize ? :) Bu dünya kupası seçim döneminde güme gidiyor , onu anladım. Türkiye futbolseveri kupalara odaklanamıyor.
Bu kupanın heyecanı meyecanı yok... :D
su kupada 2 takımım var desteklediğim.
1-portekiz
2-uruguay
iran ve hakem sagolsun penaltı yuzunden ikiside birbiri ile eşlesti :(
ve bence kazanan uruguay olacak. portekizi ronaldo tasıyor takım gercekten iyi değil final falan hayal olur kupayı almaları ise mucize.
sol korıdordan gelen takımlar cok cetin allah kurtarsın sap koridordan gelen takımların macları daha belli gibi duruyor.
benim favorim belcika guzel top oynuyorlar.
Ahmet kardeşim Portekiz , Uruguay, derken Belçika ile bitirmişsin.. :)
Koridorun önemi yok, finalde olmak önemli. Final kimler arasında ve kupayı kim alır o önemli.
27.06.2018 16 :00 itibarı ile durum böyle... bakalım maçlar oynandıkça sapmalar başlar...
Rusya 2 2.90%
İspanya 7 10.14%
Portekiz 18 26.09%
Fransa 4 5.80%
Hırvatistan 7 10.14%
Brezilya 10 14.49%
İsveç 0 0%
belçika 14 20.29%
İngiltere 3 4.35%
Diğer 4 5.80%
favorim İspanya.. klasik barça oyun anlayışı sıksa bile adamlar kazanmaya en yakın takım bence.
Gönlümden geçen Muslera dan ve bionik insan dan dolayı Uruguay - Portekiz
Bugünkü tahminlerim: Meksika-İsveç= İsveç G.Kore-Almanya = Almanya İsviçre - Kosta Rika = İsviçre Sırbistan - Brazilya = Brazilya
panzerin yakıt bitti:)portekiz favori..
Almanya yı G.Kore yeniyor ve Almanya eleniyor.
https://www.youtube.com/watch?v=A6JstYo5whU
Benim totem işe yaradı listede yoktu ve elendiler :D
Almanya şaka gibiydi
Bazı takımlar çok havaya sokuldu. Bunlardan biri İzlanda idi. Her ne kadar grupları iyi bitirseler de gruptaki takımların formsuzluğundan kendilerini aradan sıyırdılar. Dünya kupasında halleri ortada.
Brezilya. Hala takım değiller. Bana göre 98-02'den sonra hiçbirzaman takım olamadılar. Bütün takım Neymar'ın üstüne. Keza Arjantin'de bu şekilde.
İngiltere sittin sene kupa kazanacak takım olamayacaklar. Enteresandır ki tüm takım neredeyse İngiltere'de oynuyor ve en takım olma olayı bunlarda olması gerekirken hiçbir turnuvada favori olarak gösterilmiyorlar.
Uzun uzadıya gider bu muhabbet.
Benim favorim gruplarda kötü de oynasalar Fransa.
Wikipedia, Tarihte Bugün sayfası;
Türkiye, ilk kez katıldığı Dünya Futbol Kupası finallerinde Federal Almanya'ya yenilerek elendi (1954)
İsveç grup lideri çıktı, Almanya nın elendiği gruptan , 78 kişiden biri de İsveç 'e şans vermemiş :) Çok duygusal davranıyoruz bence. İsveç Meksika maçını gece tekrar da izledim , tamamını olmasa da ; İsveç hiç de yabana atılacak takım değil. Meksika yı manyağa çevirmişler, Gerçi elendik havasında oynadıklarında Meksika son dakikaya kadar kendinde değilmiş. :)
https://resmim.net/f/hbLquA.png
Gruplar ve puan durumları bu şekilde 3 er maç sonrası durum bu.
Bizim şans vermediğimiz,
Uruguay
Danimarka
Arjantin
İsviçre
Meksika
Kolombiya
Japonya
2. turda devam ediyor.
Fikir değiştiren var mı?
fransa-arjantin arjantin den artık bi silkelenme bekliyorum. ''fransızları millet olarak da gunahım kadar sevmediğimden mumkunse burada elensinler'' :)
uruguay-portekiz iki takımıda destekliyorum ancak kazanan bence uruguay olacak ''portekize oy veren 24 kişiye selamlar:D''
ispanya-rusya ispanya rahat gecer.
hırvatistan-danimarka cok zor maç ama hırvatlar bi sekilde tur atlayacaktır.
brezilya-meksika evlere senlik maç olur brezilyanın işi çok zor bu maç ile ilgili tahmin yapamıyorum.
belçika-japonya as oyuncularını dinlendirme fırsatı bulan kupa Favorim belçika kalite farkı ile japoyayı yenecektir.
isveç-isviçre maç ortada kim kazanırsa tebrik ederiz tahminim yok.
kolombiya-ingiltere gönlüm kolombiyadan yana ama bu ingilizler sanki çeyrek final gorecekmiş gibi hissediyorum :S
Lionel Messi, dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi 3 futbolcusundan biridir, Cristiano Ronaldo ise gelmiş geçmiş en iyi 3 golcüsünden biridir.
Arjantin-Portekiz finali isterdim ama eşleşme gidişatına göre finalde karşılaşmaları maalesef mümkün değil.
Ronaldo'nun olduğu yerde,messi leğen ile Ronaldo'nun ayaklarını yıkamakla hükümlüdür.
Çok iddialı olmuş bu laf.. Ben birçok elklasiko izledim zon zamanlarda Messi ve C. Ronaldo'lu ve Messi daha çok gülen taraf diye düşünüyorum. İnternette bu karşılaştırmalar bolca var.. İncelemende fayda var.. Ronaldo Messi den daha kötü mü anlamına gelir , gelmez tabi. Nasıl Messi Arjantini tek başına şampiyon yapamaz sa Ronaldo da Portekiz'i yapamayabilir .. Bu yüzden en iyi takım oyunu oynayan Belçika dedim bende..
Şimdiye kadar tek başına kazandırdıklarını da listelemeye kalkarsak çok uzun bir yazı bizleri bekler.
İstisnai durumlar geneli değiştirmez. Futbol bu, oyuncu iyi maç da çıkarır, kötü de.
Bu onun genel kalitesinin yüksek olduğu gerçeğini değiştirmez.
Bu arada Ronaldo'ya laf eden kim oldu ki böyle birşey yazma gereği duydun dostum?
Ben iki ustanın karşı karşıya final oynamasını arzuladığımı söyledim sadece.
Hangisi daha iyi, hangisi daha kötü tartışmasına girmeyelim.
Zaten bu konuda ikiye bölünüyor futbol kamuoyu.
Kim hangisinde ne güzellikler gördüyse bırakın onu sevsin.
Ronaldo'nun motoru çok güçlü, aşırı performanslı. Düzlükte hızlanma ve top speed için birebir.
Bu hızını ve atletik yapısını çok iyi kullanıyor. Olması gerektiği yerde gaza basıyor.
Messi'nin hacmi ise daha düşük ama boyutları daha ufak olduğu için pistte çok iyi.
Ağırlık dağılımı yere daha yakın olduğundan virajlarda kıvrak.
Ronaldo - Audi R8 V10 Plus (7 ileri S-Tronic)
Messi - Porsche 911R (6 ileri manuel)
21. yıl önce Simpsonlar çizgi filminde Trump ın başkan olacığı ip ucunu veren bu modern zamane kahini 2018 dünya kupasında Portekiz ve Meksika finali görülüyor bi sahnesinde. internette dolaşıyor bu bilgi..
Bu da çıkarsa pes derim artık. İşin garibi bu iki takım sadece finalde karşılaşma ihtimali var.. Oha demesem olmaz.. Hadi bekleyip görecez bakalım. :D
Portekizde CR7 li, Pepe li, Quaresma li donem sona ermek uzere ki bu muhtemelen son dunya kupalari. Ronaldo nun kariyerinde eksik olan tek sey dunya kupasi. Ben Ronaldo nun dahada extra isler yapip en az final gorecegini dusunuyorum. Turnuvanin ikk gununden beri iki favorim Modric li Rakitic li Hirvatistan ve ronaldolu, quaresmali, pepe li Portekiz.
messiye kotu demiyoruz ama sen diyorsun ki messi gelmis gecmis en iyi 3 futbolcudan biri ''ronaldo bu sıralamada yok anladım'' ronaldo en iyi 3 golcuden biri dediğin an olaya mudahele edip bir ornek gostermek istedim.
en iyi golcu dediklerimize ornekler sayabiliriz
brezilyalı ronaldo
ibrahimovic
Marco van Basten
batistuta
levandowski
vs vs liste cogaltılabilir ki bunların hangisini secip ilk 3 e koysan diğerine haksızlık etmis olursun.
ronaldo komple bir futbolcudur kanatta da oynar forvette de oynar duran top da kullanır forvet arkasında da oynar ve bana göre messinin girdiği her listeye girer onunda onunde olması gerekir.
messinin barcelona ile kurtardıgı maclar illaki vardır ama messi barcelona dısında kulup bazında baska bir takımda oynamıstır o yuzden aynı performansı gösterip gosteremeyeceginden ben sahsen emin değilim kaldı ki milli takım performansını hepimiz goruyoruz yerlerde surunuyor.
Messi, Arjantin ile 3 kez Güney Amerika finali gördü.
1 kez de dünya kupası finali oynadı.
Şu anki dünya kupasına da Messi sayesinde çıktılar.
Son Bolivya maçını kazanmak zorundalardı, Messi'nin o maçta yaptığı hat-trick olayı bitirdi.
Arjantin teknik adamında problem var, oynatamıyor, sorun Messi'de değil.
arjantinin dunyanın cesitli ülkerinde oynayan üst duzey futbolcularının hepsini toplasan dunya kupasını kazanmaya aday 2 takım cıkarırsın ortaya arjantin de boyle bir potansiyel varken takımın tamamen messiye odaklı olması bence isleri bozuyor.
arjantinin şuan ki teknik adamı bence bulabilecekleri en iyi teknik adam ama onunda eli kolu baglı tam anlamıyla istediği topu oynatamıyor takıma.
hırvatistan macı oncesi kaybedeceklerinden o kadar emindim ki nitekim 2-0 maglup oldular o kadar iyi oyuncuları olmasına ragmen messi odaklı futbol bi yerlerde tıkanıyor.
ispanya , açık ara favorim benim. aha da buraya yazıyorum. göreceksiziniz en az final oynayacaklar..