Selam arkadaşlar, başlıkta da yazıldığı gibi arabanızı temizlerken, temizletirken dikkat ettiğiniz hususlar nelerdir ? Nelere özen gösterirsiniz yada yapılmasını istersiniz. ?
Teşekkürler
Printable View
Selam arkadaşlar, başlıkta da yazıldığı gibi arabanızı temizlerken, temizletirken dikkat ettiğiniz hususlar nelerdir ? Nelere özen gösterirsiniz yada yapılmasını istersiniz. ?
Teşekkürler
Mesela ben ılk etapda camların temızlıgıne önem verırım :)
Camlar ve jantlar pırıl pırıl olmalı kaportada göze çarpan bişey olmaması yeterli içinde en ufak bi pisliğe tahammül edemiyorum ama sanırım bizim kız beni alıştıracak
camlar ve konsolun temizliği...
gerisi önemli değil zaten max 5 dk sonra tekrar kirleniyo..
En başta içi pırıl pırıl olacak güzel kokacak.Kaportada da çamur olmasın yeter:)O kadar yıkıyorum 1 saat sonra yine toz kaplıyor arabayı.Siyah aracı temiz tutmak çok zor.Ama yıkayınca da fena oluyor:)
Son susturucu gövdesi,ucu,boruları vs komple tertemiz olmalı :)
en güzeli benim gibi kendiniz yıkayın kafanız rahat etsin sinir stres olmayın :D
abicim en önemlisi direksiyonun temizliğidir sonra camlar dışardada egsoz ucu vede jantlarım.kaporta önemli değil.
Camlar ve bagajdan akan sular...
Yıkamadan çıkmadan önce bagajı açarım akan sunları tekrar sildirtirim...
Tabi birde fırçasız olması :) Yolda filan genelde yıkatmam, genelde hepsi fırçasız hepsi ama dandik fırçasız (pril :) ) olanlarda yıkatmam. Genelde onlar çok köpürür...
Bir'de uzun mesafe yaptıktan sonra aracı yıkatmam. Mümkünse çok kısa mesafeden sonra yıkatırım. Diskler zarar görmesin die.
Far ve aynalardan akan sularda önemlı benım için :)
çamurluk içlerini tertemiz siyah görmeliyim :) + jantlar ve aracın içi temizlenmeli en son komple araç durulamadan sonrada hızlı cilayla temizlik sonra pırıl pırıl..:)
işte en güzeli akan kokan olmaması için yolda yıkatıp kurutmak 1 saat :D
torpido çok önemli benim için hele o hava kanalları kesinlikle sim siyah olmalı jantlar pırıl pırıl olmalı egzoz un ucuda koltuk aralarına dikkat ederim vites körüğüne de panzota ben biraz kılım galiba:D
Jantlar lastikler davlumbazlar çamurluk içleri tertemiz olmalı .
İç temizlikte tavan ın ıslak şeylerle silinmemesi geldi aklıma. Sonradan çökmeye neden oluyor çünkü.
En ayar oldugum konular...
* ARaba yıkandıktan sonra üzerindeki fazla suyun bezle degilde cam silecegiyle alınması
* Bagaj fitillerinden akan sular
* ARaba yıkandıktan sonra kurulama bölgesine çekilirken abuk subuk gaz veren elemanlar
* Kapı içlerindeki kilit mekanizmasının çevresinin kurulanmaması
* Kadranlarının çerçevesinin tozlu bırakılması
hangi yıkamaya gitsemde iş bitiminde ben tekrar bi kat ince geciom detay:)
ıcınden gırerım dısından cıkarım
haytt surayı sıl burayı sıl demekten bıktıysanız kendınız yıkayın yawas yawas wakıty gecer en ıyısı bncee
aracınızın temizlik konusunda ne kıl adamlarmışsınız yaa :D:D
işin şakası tabi, benim arabanında jantları ve içi temiz olsun dışını yeni yıkatıyosun 10dk. sonra gene toz vs. oluyo siyah renkli araçlar için yazın hafta sonları garajda yıkıyorum roll öncesi yakışıklı gözüküyo :)
autoclean da bir kere yıkatma fırsatım oldu eksik bir yer göremedim güzeldi elinize sağlık cihan, iç mekandaki kolorifer ızgaralarının tozunun alınıp parlatılması hosuma gitti çoğu serviste bunu esgeciyorlar:icon_tup:
arac yıkandıgı zaman davlumbaz ıclerı les gıbı oldugunda sınır olurum davlumbaz ıcıne nekadar su vurulursa vurulsun temız durmaz.lastık parlatıcıyla davlumbaz ıclerıne sıkarım ve kap kara olur : )
bırde jeeplerde genelde range lerın arka arabanın altında ıvır zıvırı cok sarkık arabanın araba tertemız oralar camur arkadan cok kotu duruyor araba ılerlerken.. range olsa kesın oralara bakardım : ) yıkandıktan sonra
yıkamadan sonra arabanın sağından solunda akan sulara uyuz olurum,hava tabancasıyla köşe bucak girişirim hep.
camurluk içleri davlumbaz sımsıyah olmalı !
her cumartesi yada pazar günü hangi gün uygun olursam daha ağırlıklı mesai sonrası gece saatlerini tercih ederim. genelde tenha oluyor ve belediye saolsun aracımı park ettiğim yerin tam üzerine 150 milyon wattlık bir lamba taktılar:Dsaolsunlar işim daha rahat oluyor.
Öncelikli olarak evimin parkına aracımı çekerim.
Paspaslarını çıkarır içindeki ıvır zıvır( sakız kutusu, eskimiş ayna kokuları, kola kutuları vs) şeyleri atarım.
Meguairs jant temizliyicimi jantlarıma davlumbazlarıma, egzos ucuna( dizel olunca gerekiyor :) ) sıkar beklemeye alırım.
2 kova ılık suyum hazırdır. 1 tanesi ile önce aracı ıslatır kendi havlu-süngerimle yıkarım. kapı araları, bagaj kenarları, temizlerim. kovamdaki kalan suyumun bi kısmıyla durulama yaparım.
İş gelir 3M Kil ile aracın üzerindeki reçine toz vs karosere yapışmış şeyleri temizler son durulama suyunu atarım.
Mikrofiber bezimle bir güzel suyunu çeker kurularım. kapı araları ön ızgara, aynalar, plaka arkaları cam fitillerinin aralarında kalan suları olabildiğince çekerim.
iş gelir özel işlemlere :) meguairs 21 numara superwax ile araca özel pedi ile geçiş yaparım. mikrofiber bezle cilalarım.
bunun dışında 3M showwax ile son kat cila atarım ve detaylı yerlerin iyice silinmesini sağlarım. tabi bunları manual elle yaptığım için birazcık canım çıkar. :)
ön cama özellikle meguairs 21 uyguluyorum yağmurlu havalarda hiç sileceğe ihtiyac duymuyorum :)
işlem sonunda ıslak-hızlı cila ile karoserdeki ufak hareleri( elle yaptığım için ne kadar uğraşsakta hare olabiliyor) gideriyorum.
bu işlemler sona erdiğinde aracın siyah yerlerini kaplama yaparım Meguairs birşeydi adı aklıma gelmedi pembe bir zımbırtı. gayet başarılı ve güzel çok uzun ömürlü şekilde aracın üzerinde kalmakta.
ne kadar dikkat etsemde lastik parlatıcı madde camlarda nokta nokta kalmakta o yüzden tüm camları camsil ile geçerim.
Torpidoma kesinlikle parlatıcı falan sürmem hatta sinir olurum. pamuksuz nemli bir bezle kapı içleri ve diğer plastik aksamı silerim, paspaslarımı aracımın içine koyar coconut esanslı yeni kokumu aracımın içine takarak temizlik işimi bitiririm.
Bu peryodu haftalık olarak yapmaktayım.
hergünde hava durumuna göre ıslak cila ile tozunu alıyorum.
mutlaka aylık olarakta şirketimin temizlik elemanları tarafından iç detaylı temizlik yaptırıyorum.
konsol ve koltuk temizliği.. aracı kullanırken gördüğüm yerler.. direksiyon, gösterge paneli özellikle -kapı eşikleri-.. aracım pis olduğu vakitlerde bile bunlar temizdir.
En gıcık oldugum sey bazen bınıp bı yere gıdecek olsam kapıyı actıgımda kapı kolundan su aktıgını goruyorum ıcerı gecıp camdan sılıyorum akan yeri tabı sonra bakmıssın camın da kuru yeri islanıor :)
Benım ıcın de afedersınız dısı b*k götürsün içi pırıl pırıl ve miss gibi koksun...
Bagaja koydum airwick in yuvarlak kokusunu 1-1.5 ay arabaya her bındıgımde koku etrafta yayılmıs bıcımde oluyor...Hatta ustumdekı kıyafete bıle sınmiş oluyor :D
Sadece Özel Vıp mısafirler olduğunda yıkatırım minibüsü kendim yıkamaya kalkınca baya yorucu ve bi zaman sonra sinir edici oluo. Genelde Yağmurdan yağmura üstüne su gelir o kadar. daha dun yıkattım 1.5ay sonra ilk defa euheue arabanın rengi kendine geldi. Siyah araba harbiden çok sıkıntı ya. yıkıosun beş dakka sonra tozlar gözünün önünde duruo..
Dikkat ettiğim nokta az da olsa var.
*Öncelikle içerisi komple iice süpürülmeli
*koltuklar silinmeli
*Camların içten güzelce silinmesi
*ARka bagaj kısmındaki suyun iice yok edilmesine bakarım.
Focusuda c.tesi sabahları 15dakkalık bi kova su ile hallederim camuru gitsin yeter benim için.
camları güzelce temizledikten sonra fitiller kurumadan camı açıp leke yapanlara sinir olurum
tamponlar ve dış plastık aksam mutlaka sılıkonla parlatılmalı olmassa olmaz
balata tozu olmasın öncelikle jantlar çok önemli
ne kadar hava sıksamda 3 saat ugraşsamda su illa akıyo
o yüzden yıkattıktan sonra yolda biraz sürat yapıp suyu akıtıyorum sonra evin önünde bi daha siliyorum
mümkün oldugunca hafta içi ve sabah saatlerinde gidiyorum daha boş oluyo
en uyuz oldugum koltuk ayarı ve dikiz aynasının ayarının bozulması :D:D
Genelde kendim yıkıyorum. Çünkü şuana kadar Meguiars dışında kafama göre araba yıkayan bi yıkamacı görmedim.
Öncelikle araba yıkandıktan sonra üstünde nokta bez izi, su damlacıkları, hata olmamalı. 10 dk sonra toz olacağını bilsemde pürüssüz olmalı. Jantlarda leke olmamalı. Davlunbaz içleri simsiyah olmalı. İç aksamda kapı eşiklerinde ayak izi, leke olmamalı. Konsola parlatıcı sürülmesine uyuz olurum sadece bezle tozunu alırım. Paspaslar pırıl pırıl olmalı. Camlarda iz olursa kafayı yerim. Lastikler ve plastik aksamlar parlamak zorunda. Cilasız siyah bir araba düşünülemez.
Tüm bunların yarısını bile uygulayan meguiars(bostancı hariç) dışında yıkamacı göremedim ben.
Ctesi veya Pazar günleri yaklaşık 4 saatimi alsada karşısına geçip izleyince hepsine değiyor.:)
Bu arada Cihan senin sorunun cevabı yani yıkamacılardaki eksikler bence şunlar;
-Koltuk ve ayna ayarlarının bozulması
-Silecekle su çekilmesi
-Görünmeyen kısımlarda kir,çamur kalması
-Camlarda leke olması
Aslında daha çok var ama aklıma bunlar geldi şimdi.
Ayna altlarında su kalması ve yola cıktıgımda yan camları berbat etmesine deli oluyorum.
Hicbiryerden akan su vs kalmamalı, hava tutulmalı ya da iyice silinmeli...
İceride de el freninin altındaki bölüm adam gibi silinmeli, genelde ihmal edilen biryer...
Sükür güzel bir yıkamacım var.
Jantlar, arabanın bel altı arap sabunu ile yıkanıyor, bagaj komple yine arapsabunu...
Pırıl pırıl oluyor :D
adam gibi yıkamacı bulcan için rahat etcek ya da kendin yıkayacaksın. en önemlisi başında duracaksın. İçine binince o temizliği görmek hissetmek ve dışardan bakınca jant egzoz vs. parladığını görmek ve leke görmemek önemlidir.
-Jantlardan akan sular
-Cam fitillerinden.kapi kollarindan,kaputun altindan,on farlardan,arka stoplardan,bagajin altindan akan sular.
-Icerden camlarin deli gibi silinmesi
-On konsolun kuru bezle silinmesi(losyon,sprey turevi seyler sklmamasi)
-Kapi esiklerinin koltuk altlarinin ve elfreni,koltuk yukseklik ayari bel ayari gibi oynak yerlerin altinin ustunun silinmesi
-Tamponlarin altinin silinmesi(genelde ustten silerler uzaktan bi bakarsiniz,alti camurludur.
bunun gibi seyler cihanim . . :)
koltuk ve ayna ayarinin bozulmasinida ekliiyim son olarak.
Ic mekanda gozonunde kil-tuy-kirinti kalmasin, disinda tertemiz olmayan yer kalmasin, jantlar ve lastikler parlasin yeter benim icin.. davlumbazlarin ici cok onemli degil.. zaten hep kendim yikadigim icin kusur kalirsa da cok onemli degil.. :)