arkadaşlar yalovadan dönüşte radara yakalandım 85 puanım varmiş benımde haberım yok ehlıyetime el koydular 2 ay..
Printable View
arkadaşlar yalovadan dönüşte radara yakalandım 85 puanım varmiş benımde haberım yok ehlıyetime el koydular 2 ay..
Geçmiş olsun bayram üstü... Nasıl görüyorlar 85 puan olduğunu...
Gerçi yılbaşında sıfırlanıyor puanlar ama ???
Moruk çok geçmiş olsun yaw 2 ay derken yılbaşına kadar sanırım yeni yılla ceza puanları sıfırlanıyo diye biliyorum
valla 6 ay gezdim ehliyetsiz riskli ama mecbur :D bu arada arabaları kullanmayacaksan ver birinize bayramda gezeyim :D
geçmiş olsun ağabey
al dedi git dedi benım cekıcek halim yok dedi..patron dedi kızar dedi AL dedı kendını git dedii
http://www.youtube.com/watch?v=rNJNn...eature=related
geçmiş olsun
amaaaannn bişey olmaz gezmene bak :) 2 ay ddgn ne ki
yaw benımde haberım yoktu ya ne bileyim amann alsınlar be kac kere cıkardımki ömrumde ben gene gezerım öle ya:)
ilk ceza tarihinde mi 0 lanıyor yoksa yeniyılda mı?
ben hersene 0 lanıo sanıyodum öle bşley yokmus yaw..
yediğin cezanın üstünden 1 sene geçtikten sonra sıfırlanıyo her ceza için 1 sene tekerrür yani geçmiş olsun sulhi
geçmiş olsun abi :)
öncelikle geçmiş olsun.. cezalar her sene sıfırlanmaz.. ceza gününden 1 sene sonra sıfırlanır...
Geçmiş olsun Sulhi...
Ceza puanı cezaı yedıgınız tarıhten 1 sene sonra sılınıyor.Yılbaşından sonra sılınme gıbı bır durum yok.
en son ceza yediğiniz tarihden 1 sene geçmesi gerekiyor sıfırlanması için tabi o 1 sene içindede hiç ceza yememeniz gerekiyor
şöyle olacak sen ocakta radar cezası yedin şubatta park cezası falan yedin
sonraki yıl ocakta radar cezası siliniyor puanı düşülüyor şubatta park cezası silinip puanı düşüyor
yani ceza puanı sıfırlanma diye birşey yok
şöyle bir yazı buldum
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ:
CEZA PUANI UYGULAMASI VE SÜRÜCÜ BELGELERİNİN GEÇİCİ OLARAK GERİ ALINMASI
Madde 167 - (Değişik fıkra: 09/06/2008 - 26901 S.R.G Yön\13mad) Karayolları Trafik Kanununun kural ihlali saydığı fiilden dolayı haklarında ceza uygulanan sürücülere, aldıkları her ceza için (Ek:35)'deki "Ceza Puanı Cetveli"nde belirlenen ceza puanları verilir.
Trafik kuralının ihlal edildiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde toplam 100 ceza puanını aştığı Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Merkezince tespit edilen sürücülerin, sürücü belgeleri 2 ay süre ile geri alınır. Bu süre sonunda kanunda öngörülen eğitimi gördüklerini belgeleyen sürücülerin sürücü belgeleri iade edilir.
.
b) Ceza puanlarının hesaplanması, belgelerin geri alınması ile ilgili yapılacak işlemler,
1) (Değişik alt bent: 09/06/2008 - 26901 S.R.G Yön\1.mad) Sürücülerin ihlal etmiş olduğu her trafik kuralı için, ihlalin özelliğine göre 5'ten 20'ye kadar ceza puanı verilir ve sicillerine kaydedilir.
2) Karayolları Trafik Kanununun ilgili hükümlerine göre cezai işlem yapılan sürücüler hakkında "Ceza Puanları Bildirim Listesi" tanzim edilerek, bilgisayar ortamına aktarılmak ve sürücü sicillerine kaydedilmek üzere ilgili trafik zabıtasına bildirilir.
(Değişik paragraf: 09/06/2008 - 26901 S.R.G Yön\3.mad) Trafik kuralını ihlal eden sürücülerin almış oldukları ceza puanları, uygulamaya başlama tarihi esas olmak şartıyla ve son ihlal tarihinden başlamak üzere geriye doğru 1 yıl içindeki ceza puanları toplanır.
Ceza puanları toplamı 100 sayısını (100 dahil) aşan sürücüler tespit edilerek haklarında işlem yapılmak üzere bilgisayar kayıtları esas alınarak hazırlanan "Ceza Puanı Çizelgeleri"ne istinaden 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 118 inci maddesine göre birinci defada 2 ay süre ile geri alınır ve Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğine göre eğitime tabi tutulur. Aynı yıl içinde ikinci defa 100 ceza puanı dolduran sürücülerin sürücü belgeleri 4 ay süre ile geri alınarak, psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulurlar. Muayene sonucunda sürücülük yapmasına engel hali bulunmayanların belgeleri, süresi sonunda iade edilir.
1 yıl içinde 3 defa 100 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri süresiz olarak iptal edilir.
c) (Değişik bend : 18/05/2007 - 26526 S.R.G Yön/35.mad) Alkollü içkilerin etkisi altında araç kullanmak suçunun geriye doğru 5 yıllık süre içerisinde birinci ve ikinci defa işlenmesi durumunda, geriye doğru bir yıl içerisinde hız sınırlarının % 30'dan fazla 5 kez ihlal edilmesi halinde ve bir yıl içerisinde 100 ceza puanının birinci ve ikinci defa doldurulması halinde, sürücülerin sürücü belgeleri, trafik polisi veya jandarmanın trafik eğitimi görmüş personeli tarafından Karayolları Trafik Kanununda yazılı süreler kadar re'sen geçici olarak geri alınır.
Ne karışık işler bunlar ya... Atacaksın sakalı geçeceksin kamera yoksa eğer ne puan ne ceza
yaw şimdi sorguladımda aradığınız belge numarasına ilişkin ceza kaydı bulunamadı diyor ?
ama yakın zamanda bi kaç tane ceza yemiştim ?
geçmiş olsun
Geçmiş olsun sülü ...
İki ay dinlen evinde vakit geçir yeni evli adamsın polis amcalar ondan almıştır ehliyetini :D
Sanayilerde sürtme die :D
en basit açıklama geçenlerde konu açmıştım
bu ilk açtığım konu;
http://img11.imageshack.us/img11/8030/asdsadadsa.jpg
buda bugünkü sorgulamam 8 puan yok
http://img442.imageshack.us/img442/847/asdadsa.jpg
eray ehliyet numaranı özelden yazsana yanlış mı sorguluyorum ben hiç bişi çıkmıyo
ah senınki burda başka yok
http://img101.imageshack.us/img101/847/asdadsa.jpg
şu puan baktığınız linki yazarmısınız
tabiki söyleriz sayın samsa
http://sorgu.trafik.gov.tr/tbssorgul...sorgulama.aspx
çok kibarsınız sayın eray bey :p a.k. ama verdiğin link çalışmıyor hahahah
nasıl çalışmıyor yav ben baktım şimdi bembeyaz bir sayfam varmış trafikte :o hiç cezam yok
:D moruk ozaman google a ehliyet puan sorgulama yaz tıking go WTF
Gecmis olsun kardesim :)
Valla link calısıyor, 1 tane radar var 10 puan :)
bende bu çıkıyor kapı gibi
The page cannot be displayed
Explanation: There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.
Try the following:
* Refresh page: Search for the page again by clicking the Refresh button. The timeout may have occurred due to Internet congestion.
* Check spelling: Check that you typed the Web page address correctly. The address may have been mistyped.
* Access from a link: If there is a link to the page you are looking for, try accessing the page from that link.
Technical Information (for support personnel)
* Error Code: 500 Internal Server Error. An internal error occurred. (1359)