merruse Nickli Üyeden Alıntı
İyide galiba senin tecrübelerin pek doğru yönde ilerlememiş.
- Hemen herşeyi desteklemiyordan kastın nedir bilmiyorum ama hem NOS hemde boost control opsiyonel olan şeyler. Standart MS alıp takarsan hiçbirisini hatta coil on plug ı bile desteklemiyor diyebiliriz. Ama bunların tamamı eklenebilir şeyler. Ve atla deve paralara falanda değil.
- Aramayı bilirsen her türlü yazılım ve donanım desteği var.
- Ne coorrectionu lazım sana? ambiente pressuredan tut EGT ye kadar herşeyin correctionunu ekleyebileceğin bir altyapı vermiş adam. Direk AFR tabanlı tune yapabiliyorsun, ister narrow ister wideband correctionu istersen iki ayrı wide yada narrow banda dayuanan correction verebiliyorsun, MAP, IAT, ECT, TPS cart curt onları saymıyorum bile. Hadi bunlar yetmedi ABC sensörü takacağım ve onunda correctionunu istiyorum diyorsun onun içinde boş port var. Software de ne yapman gerektiği geliştirenlerin direk kendilerinin müdahil olduğu forumlarda açık seçik anlatılıyor.
- En ucuz MS 139 dolar. Ateşleme ve diğer opsiyonlarıda isteyeceğim, ileride kaşınıp antiri kuntiri birşeyler daha ekleyebilirim dolayısı ile herşeye açık bir alet olsun dersen 253 dolar. 450 nereden çıktı anlamadım. Yok eğer ben lehimden falan anlamam kardeşim gönder kablolarını bağlayayım sensörlerini takayım dersen 240 dolardan başlayıp 399 dolara MS var. SMD board ile montaja hazır şekilde 411 dolara satın alabilme seçeneğin var.
Herhangibir boardta yolun kalkması için ciddi danalık yapman lazım. Eğer incecik yol olan 4 layerlı bir boarda 100-200W lık havya ile dalarsan ayağa bile kalkar. Montaj 25 W lık havya ile yapılır. Lehim yapmayı bilmeyen adam zaten montajı tamamlanmamış şekilde almasın gitsin montajı bimiş yada SMD montaja sahip kiti alsın.