arkadaslar 2 aracda atmosferik gırtlak yüklü deneme yapıcaz sonuc ne olur fikrinizi almak istedim cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederimm....
Printable View
arkadaslar 2 aracda atmosferik gırtlak yüklü deneme yapıcaz sonuc ne olur fikrinizi almak istedim cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederimm....
gırtlak yüklü derken? swift alır gibi 0-400 de ama sağlıklıysa...
specleri yazsan daha kolay yorum yapilir belki ?
Swift 1.3 GTi lar gerek atmosferik gerekse turbo olarak ülkemizde pek tercih edilemesede güzel yüklenen araçlar... Videoları araştırlabilir, yada forumlarında bakılabilir.
Zaten köpek gibi devir dönüyorlar...
Civic d16 makine ile ne kadar oluyor atmosferik bilmiyorum, swift kendi 1.3 makinası ile atmosferik ne kadar oluyor onuda bilmiyorum, şanızman oranları ve dönecekleri devirleri hiç bilmiyorum. Bu soruya o sebeple çevap vermek nasıl olur... onu hiç bilmiyorum...
Bazen aracınız daha güçlü olur ama devir dönen daha güçsüz araç gelir zort die geçer sizi...
gırtlak mevzusu, polemik mevzusu olur yani...
swift =dereceli,piston,cai,egzos,ince conta
si sahibi arkadasta gırtlak dolu olduğunu söyledi bende onun yalancısıyım :D
swift kullandım cidden ii devir dönen düzgüm dokunuşlar yapıldığı zaman çok ii yürüyen araçlar.ama si ın da speclerini bilmemiz lazım..
merak ettim sonucu :)
ben çok sağlıklı swift 1.3 gti kullandım çok iyi gidiyor si yi geçer..
si da yüklüyse si geçer.
gırtlağın durumu önemli bencede.swiftlerin cok iyi gittiğini biliyorum ama
arkadaslar swift arkadasımın arabası speclerini yazdım bu specler baz alınarak yorum yapılsada olur nden diceksiniz si nin speclerini bilmiyorum bilmedğim için bu sekilde yorum yaparsanız az cok kafada sekillendirilebilir swift 780 kg si 1000 kg onun için belkide orantılı olabilir...
Si'da gırtlak olayı çok değiştirir.
Yani Si specleri şöyle olursa.
Tepeli güzel sıkıştırmalı bir piston ana kol yatak
headers + emme + eksoz sistemi + egzantrik + 3. 4. crx
cai + beyin olursa bence Si'ın şansı gayet yüksek çünkü böylece gayet güzel yürüyen bir makine çıkar ortaya ;)
swift =dereceli,piston,cai,egzos,ince conta oaln specli bir swift i geçer bence :icon_tup:
Swift yapmak daha zor olucaktır emme ne kullanılacak?Genelde Custom çalışılır imkanlar daha kısıtlı eğer Si gerçekten tam anlamıyla dolu ise n\a olarak si alır ama arkadaşınızın gıtlak kavramı chip filtre eksoz headers ise malubiyeti kaçınılmaz olur
valla arkadaşlar 2 aracada sahip oldum :D
standart swift standart si yi sıfırdan kalkınca elek eder :D
cihanında dediği gibi si nin gırtlak tabiri bambaşka olabiliyor :D ama egzantrikli pistonlu bi swift çook fena yürür :D
Rally otomobili hatırlıyorum 160 hp Swift atmosferik.. Kilosu da ***** neredeyse yok :D
"Gırtlak"tan kastınız böyle bir şeyse işler değişir (:
swiftin çok ciddi bir kilo avantajı var, 250 kilo fark var, ayrıca swiftlerde çok iyi giden makineler.
yapılan modların hakkını vererek yürürse swift geçecektir
Yok kanka o spec lerdeki bi swift'i geçer bence dedim cümle doğru :) :icon_tup:
Swift hafif makine ama aktarma ıvır zıvır bence güzel yüklü bir Si'nin geçiceğini düşünüyorum halen.Bu arada denemeleri 0 dan mı yapıyoruz roll mü 40 200 mü 60 200 mü son hız mı neye göre? :)
O speclerdeki bir Swift'i ciddi güzel hazırlanmış bir Si ama cidden güzel atmo gırtlak mantığı taşıyorsa geçer derim halen :icon_tup:
Yani Si'ına atmosferik gırtlak diyen arkadaş Skunk2 emme Güzel bir egzantrik kasnak sağlam güzel sıkıştırmalı bir piston ana kol yatak cai eksoz sistemi dc headers adam gibi bir eksoz 3 4 crx dişlisi güzel bir beyin ve ayar yapılmış mantığındaysa işler çok değişir.Si alır derim.
Ama arkadaşın gırtlak mantığı açıkta boruyla yalıtımsız bir filtre el yapımı bir dandik aktarma borusu vadesi gelmiş bir stock motor p29'a ayarsız bir chip sadece 51'lik eksoz falansa şansı çok az arkadaşın :) Günümüz Tr'sinde böyle araçlara gırtlak mantığı biçen arkadaşlarımız çok :) Heleki şanzıman değerleri orj ise 4.viteste tutunması imkansız gibi bişey olur :icon_tup:
swift yola tutunmaz o kilo ile ama standartlara bakarsak si a şans vermiyroum :)
yükleyeceksen bence swiftle uğraşma hem çok masraflı hemde aldığını gücü yere yansıtamayacağın bir araç ortaya çıkarmış olacaksın ;)
si alacaksanda biraz daha üste çık vtec al bence ;) ama yinede 2,0 lara karşı şansın çok zor olacak.
Arkadaşım o zaman Si gırtlak mantığı ne? Bence buraya bu konuyu açmadan önce Si'ın spec lerini iyice bir öğrenseydinde yardım yada bilgi istiyorsun ona göre bilgi verseydik.
O zaman şöyle diyelim Swift'teki şeylerin aynısı Si'da olursa Swift alır.3 4 crx dişlisin olmadan Si zor :icon_tup: Bunlar 2 araçta sağlıklı durumda ve sağlıklı söförlerle olduğu sürece :icon_tup:
Konu araç almak değil :) Bu arada şunuda belirtiyim Si alıcağına Vti al mantığı çok saçmadır :) Si alır Vti alıcağım parayı dökerim Vti'ada boy boy açarım mantığıda güzeldir aklınızda olsun :icon_tup: Zevk ve maddiyat meselesidir :icon_tup:
Bu arada Swift'in yola tutunamıyacağı kararını nerden aldınız merak ettim :soru: Bana garip geldi niye tutunamasın?
ya bilmiyorum swiftin nasıl yürüdüğüne canlı canlı şahit olarak mı yazıyosunuz bunları ama si crx 3-4 bile taksa zor o iş :D
ben standart swiftten bahsediyorum bu arada bakın ;)
bide rolling değil drag olacakmış :D
dereceli pistonlu contalı swift fena üzer :)
Alacam sonunda bir swift o olacak hee:)
alet bildiğin motorsiklet mantığıyla üretilmiş kanka ulen nasıl devir çeviriyo varya aklın çıkar :D
hesap et benim araba 1 tontan ağırdı yine :D tesisat falan :D
o hali ile bile dragta si geçemiyordu beni
rollingtede 2 de bastığımızda ben 2-3 boy çıkıyodum 4 te geliyodu anca yanıma :D
Muştu abim şunu belirtmey çalıştım Swift'in Tr şartlarında Atmo yapacağı şeyler kısıtlı.
Si'a arkadaşın ilk bahsettiği gibi gerçekten gırtlak mantığıyla yaklaştım.Swift'in specleri belli yazmış.
Si eğer cidden atmo gırtlak olursa baskısıyla balatasıyla 3 ü 4ü ile herşeyi ile o zaman Swift'in gram şansı olmaz kalkışada gelsin :icon_tup:
Bilmiyorum ben kendi aracım için konuşıyım.Beni o speclerdeki Swift ben atmosferik gırtlak bir Si yapsaydım geçemezdi diye düşünüyorum ki bence gayette doğru muhabbet devir çevirmek değilki sadece bunu benden daha iyi biliyorsun :icon_tup:
bak burada haklısın yavrım burada parçasını bulmak çok zor kanada tarafında baya parçası varmış diye duydum ben ;)
ama bak yine diyorum sen si yi gırtlak yükle bende swifti inan dragta geçemezsin :D
ama dediğim gibi honda her zaman şanslı parça konusunda ;)
bu tamamen kendi fikrimdir ;)
neyse yaw bize ne denesinler görsünler :D
Kesinlikle abi ona bende katılıyorum 2'side gırtlakken konu tartışılmaz bile Swift kopaaaaaaaaaaaaaaar gider bu böyle :icon_tup:
Ama Swift'in spec lerini yazmış arkadaş.Si için ise atmosferik gırtlak demiş :)
Eğer Si gırtlak olursa Swift hiçbir türlü gidemez o Si ile onu diyorum :)
Swift yüklenince mükemmel performans çıkaran bir araç videolar neyin ne olduğunu fazlasıyla fena şekilde anlatıyorki ilk aracımı almayı düşünürken Swift'lerle çok ilgilendim herşeyini okudum ettim izledim araştırdım fena makineler alıyordum temiz bir 106 parası çıkaramasaydım son anda Allah'ım yüzüme güldü :)
Puahhaha :D Bence Si gırtlak diyen arkadaş geçilir tahminim çünkü o Si gırtlak mırtlak deil en fazla p29'a chip sıcak çeken bir filtre eksoz sistemi headers conta vardır :D
Dediğin gibi denesinler videoda bu konuda paylaşılsın :D
swift hep merak ettiğim araçtır bencede geçebilir nede olsa zamanında 205in rakibiydi :)
swift ın alacagını dusunuyorm maalesefff :)
swifft ler iyi makinedir pek kimse uğraşmasada ,,,bende swifft den yanayım .............
arkadaşım bu işte belli olmaz arabaya takılan her parça arabaya artı bişey katmaz hatta geri döşürdügünde canlı gözümle gördüm iyi ayar yapılmadıysa istedigini tak yürümez herseyın detaylı bilinmesi lazım ucunda bir idda var mı??
ben si kullanıcısıyım ben sinin yüklendigi zaman nasıl gittigini biliyorum ama swift ti bilmıyorum ama duydugum kadarıyla swift stock halde stack 106 yı agırlıgından dolayı geçtigini duydum stock bir 106 nında stock si ye 4 5 araba açtıgnı var sayarsak swift bence daha avantajlı ama gene bilenemez arabaların durumları nee? hadi deneyin ögrenelim allah kaza bela vermesin...
kör dövüşü olmuş konu :D arablar muamma :D
Marka sempatizanı olmayın 1 kerede yahu :) Aynı speclerde olursa ikiside swift ayıra ayıra geçer bu kadar basit.
:icon_tup:
158 HP 620 KG.
swift ve si bukadar yüklüyse neden pıyasa cıkarmıyorsunuz yanı drag getirmiyorsunuz görelim bakalım resmide ne yapıcak merak ediyrumm.....
si vs vti konusunda benim aklıma bişeler sokacağına eşit orantı kur, mantığını sınırlarını zorla ;)
swift kullandınmı bilmiyorum ama diri standart bir swift bile 3. vites alt devirlerde yürürken gaza yüklendiğinde patinaja sarabilir(çünkü çok hafif bir araç). yüklüsünü inan 5. viteste bile pati koyarken görebilirsin. tutunma derken, gücü yere aktarma demeliydim belki..
swift in hafif kasasina karsin girtlak yuklu bi si 3-4 crx dislisi ile birlikte rahat alir ki zaten stock vti larla kafaya kafaya cikiyor:cool:
Valla standart olsa ikisi kalkışta swift biraz açar sonra si alır gibime geliyor 100 ü tamamlamadan veya tamamladıktan hemen sonra..İşin içinde modifiye varsa tahmin yurutmek imkansız bence tam olarak bilmeden neyin nasıl oldugunu.Takılan parçaların ne verecegini , uygulamanın ne kadar saglıklı yapıldıgını..Kaldıki her arabada aynı model olsa bile aynı yürümüyor.Ben kendi crx ime iyi gidiyor derken std halimleyken , yine std halde benden çok daha iyi giden gördüm.Kısaca araçları tanımadan incelemeden hatta sürmeden tahmin etmek zor.Ama ikiside gırtlaksa birini seçeceksem Si olur sanırım
swift geçecektir. güçlü ve gideri iyi arabalar..