Boşuna 2.0 ların en az yakanı demiyorlar :eek: :icon_tup:
http://www.youtube.com/watch?v=lkxcvPgTU7E
http://www.streetfire.net/video/clio...at_2070787.htm
Printable View
Boşuna 2.0 ların en az yakanı demiyorlar :eek: :icon_tup:
http://www.youtube.com/watch?v=lkxcvPgTU7E
http://www.streetfire.net/video/clio...at_2070787.htm
Çok iyi değer vallahi :D
oha ben 1.6 dizelde zor görüyorum bu değerleri valla süper inanasım gelmedi:)maşallah
Benim mondeonun 3te1'i kadar yakıyor uzun yolda güzelmiş şehir içinde tek rakibim ferrari 17-18lt :D
bi ara 3.9 oldu :eek: maşallah maşallah seviyoruz rönoları :D
o değerin değişkenliği gaza dokunma oranına göre değişiyor muhtemelen
sürekli 3.9 olsa heralde katliam olur :D
Renault'un benzinliside dizelide yakmıyor yaa:D
kendini kandaırmak bu mu oluyor? :)
ben istanbul - izmit 4.7 yaptım.. 2 kişi ile de 5.1 oldu, keza streetfire'da videosu var, forumda paylaşmıştım.. anlık tüketim pek ölçüt olmuyor..
ben arabayı 10 lt den aşşğı indiremedim uzun yolda 3.18 bmw
bazılarının fabrika verileriyle kullanımı hiç tutmuyo 1.4 tsi passat fabrika veri 7 kusur olması lazım 10 dan aşağı inmiyo ort. tüketim.
aracın arzalı o halde direkt olarak baktırmanı tavsiye ederim. Ben 320i cabrio ile hardtoplu şekilde bikaç defa istanbul yolunda ortalama 7 lt yaktım.
calibra ile ortalamam 6.5 lt.
subaru gc8 ilede zonguldaktan gelirken 7.5 lt ortalama ile geldim.
Bunlar en düşük değerlerim değil, tüm yol ortalamalarımdır. Arasında bastığımız sıktığımız ışıklara yanaştığımız anlarda var doğal olarak.
Bu videoya göre yakıt ortalaması alamassınız yukarda arkadaşlar yazmış zaten, boşuna dizele biniyor herkes bu videoya göre:) Anlık tüketim değerlerine göre ölçüm yapacaksak benim dizel cliom sabit 100 km giderken 2.0-2.5 arası gidip geliyor.
bmw kim ne derse desin şehir içinde yakıt katili.. Hele bide tiptronic flnsa evlerden ırak,renolar bu konuda basarılı
o videoda gözüken benzinle aşağı yukarı 160 170 km geldik :D
Neden kendini kandırmak olsun? Otobana çıktığımda eski RS' imle eğer yol boş ve düz ise uzun bir müddet anlık 4.5-5.5 litre arası gittiğimi bilirim. Ortalamam da 5-5.5 arasındaydı. İstanbuldan Ankaraya vardığımda çeyrek depodan fazla benzinim vardı.
Netice itibarı ile burada anlatılmaya çalışılan, arabanın anlık olarak 100km sabit hızla 4.5lt lere kadar yakıt sarfiyatını düşürebileceği. Sürekli böyle gidebilirse ve tabi yol müsade ederse ortalama yakışı 5.5 litrelerde olacaktır ki bu da ortalama 180hp ye yakın RS sınıfında bir araç için sence başarılı bir değer değil midir?
Güzel degerde az yakacagına cok gitmesini tercih ederim aracımın zira gunluk kullanmıyorum :)
anlık deger yol durumuna gore degısıyor sureklı.bence bu sekılde uzun yolda 100 km yap ort lıtreyı gorelım :) bu sekılde ztn 5 6 ltre cıkar herhalde ortalama:D
Farkettiysen araba hakkında hiç bi fikir belirtmedim.. Aracın az yaktıgı bu sekilde değil, ortalama değerle anlasılır.. anlık olarak her araba yeri geldiginde o degerleri gosteriyor.. buna bakıpta yorum yapmak, hiçbirşey ifade etmez. O yüzden buna gore yapılan yorum kendini kandırmaktan baska birsey değildir benim gozumde..
Şehir içi 7.1 - 7.2 ortalama ile geziyorum tam karma kullanım yeri geliyor gazlıyorum yeri geliyor normal sürüyorum.
Şehirler arası olarak bu yaz Kuşadası 'na 5.5 ortalama ile gittim ardından yaz sonu 5.6 ile de Artvin-Hopa ya gittim.
Artvin dönüşünde 220 tl lik benzinle ilk 150-200 km'si gazlıyarak toplamda 1000 km yol yaptım Rs ile.
3-5-7 önemli değil kardeşim benzinciye gir deponu fulle bitir bakalım kaç km yapmışsın ?
Azıcık matematik bilginiz varsa 4 litre yakan 50 litre deposu olan arabanın 1 depoya 1200 km gideceğini hesaplayabilirsiniz.Clio rs veya benzeri herhangi bir araçtada bu mümkün olmadığından fazla heyecan yapmaya gerek yok :)
heyecan yapan kim her yol böyle dümdüz değil bununinişi çıkışı duru kalkı var uzunda 800-900 leri devirdiği biliniyor rs in muhalefet olan arkadaşlara ne oluyor onu anlamadım ben ? bokunu çıkarsanız uzun yolda 6-7 litreyi geçmiyor yakıt işte bunu anlayabilmek önemli ve bunu 2.0 bir araçta görmek tabiki güzel bir değer
Arkadaşlar niye kasıosunuz ki rs ler herzaman üvey evlat olmuştur,gerçi sadece rs ler değil renault'un bütün arabaları,az yakan bir araba olduğunu kullananlar,aracı bilenler bilir gerisi teferruat
1.6 avensisle anlık 77.6 lt görüyoduk bazen oda en çok yakanımı :D
fıyat/performans/yakıt/bakım vs vs konularında..
alınabılcek yegane arac..
4 ay oldu yaklasık alalı..
ıyıkı almısım..
tek pısmanlıım,keske cok oncelerden fırsatım olsaydıda alsaydım..
yakıt konusunada gelınce..
yerı gelır gazlarım,yerı gelır sabıt hız kullanırım sehır ıcı cok anormal bısey olmadıkca,7 lıtre ıle 7 bucuk lt arasında gezer benım 100 km..
bır de tuplu palıo m var..
ondada lıtre hesabı yapamam ama,20 lıraya 80 km anca gıder..hesap edın..
bırı 2.0 lt 180+ hp bı arac,bırı 1.4 lt bıldıın essek..
anlık tüketim değilde 1 depo ortalamasına bakmak lazım asıl
Ortalama gösterdiği değer 1lt eksık oluyo, dobloda aynıydı
Yok o kadar değil de yine de 1 depo ile 100 ü geçmezseniz sabit hızda 700km yi görme ihtimaliniz çok yüksek.
Zaten yukarıda RS kullanıcıları ben de dahil bizzat kendi tecrübelerini yazıp konu başlığında verilen videonun doğruluğunu teyit etmişken arabayı tam olarak bilmeyenler kalkmış yok kendinizi kandırıyorsunuz yok heyecanlanmayın filan gibi ilginç yorumlarda bulumuşlar.
Halbuki biz de videoyu görünce okadar da çok heycan yapmıştık ki sormayın gitsin. Yani hep bu videoyu bekliyordum yayınlanınca acayip heyecan yaptım bir anda :)
bence yanlis anlamissiniz yorumlari . kimse rs cok yakiyor yada sukadar yakiyor dememis, denmek istenen bu anlik degerler ile ortalama aracin yaktigi yakitin hesaplanamayacagi .
ornek vermek gerekirse , 3.7 v6 bir jipimiz var uzun yolda 10 litreye kadar cekebiliyorum ama sehir icinde 15 17 gordugu oluyor , 1 depo ortalamasi ise ( karma kullanimda ) 13 litre . umarin anlatabilmisimdir .
zaten bir aracin nekadar az yada cok yakmasi birazda bizim suruculerin elinde, duzgun lastik basinci hissiyatli bir sag ayak ile bakimlari tam bir arac 1 depo ile guzel bir ortalama cikartabilir. ( kendi wrxim ile sehir ici 680km gittigimi bilirim . )
Clio Rs deposu 50 litre.1 depoya 700 km demek 7.1 litreye tekabül eder.Dijitalde gördüğünüz 2-3-4-5'li rakamları bilemem ama istasyonda o değerlerin imkansız olduğunu kimse ilginç bulmaz herhalde.
Ayrıca iddiaya girerim 7 litre gerçek ortalamayı,cooper s,type-r gibi arabalarda tutturur ve tutturuyor o hızlarda zaten.Açıkçası clio rs ' i severim,15 liralara alınacak seri arabaların başında gelir ama nedir mastürbasyonvari konular anlamadım gitti :)
valla iyiymiş bedava spec :D