User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
71 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Clio Rs 172 100kmh da yakıt sarfiyatı !!!

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kendini kandaırmak bu mu oluyor?
    Neden kendini kandırmak olsun? Otobana çıktığımda eski RS' imle eğer yol boş ve düz ise uzun bir müddet anlık 4.5-5.5 litre arası gittiğimi bilirim. Ortalamam da 5-5.5 arasındaydı. İstanbuldan Ankaraya vardığımda çeyrek depodan fazla benzinim vardı.

Netice itibarı ile burada anlatılmaya çalışılan, arabanın anlık olarak 100km sabit hızla 4.5lt lere kadar yakıt sarfiyatını düşürebileceği. Sürekli böyle gidebilirse ve tabi yol müsade ederse ortalama yakışı 5.5 litrelerde olacaktır ki bu da ortalama 180hp ye yakın RS sınıfında bir araç için sence başarılı bir değer değil midir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel degerde az yakacagına cok gitmesini tercih ederim aracımın zira gunluk kullanmıyorum

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anlık deger yol durumuna gore degısıyor sureklı.bence bu sekılde uzun yolda 100 km yap ort lıtreyı gorelım bu sekılde ztn 5 6 ltre cıkar herhalde ortalama

erh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neden kendini kandırmak olsun? Otobana çıktığımda eski RS' imle eğer yol boş ve düz ise uzun bir müddet anlık 4.5-5.5 litre arası gittiğimi bilirim. Ortalamam da 5-5.5 arasındaydı. İstanbuldan Ankaraya vardığımda çeyrek depodan fazla benzinim vardı.

Netice itibarı ile burada anlatılmaya çalışılan, arabanın anlık olarak 100km sabit hızla 4.5lt lere kadar yakıt sarfiyatını düşürebileceği. Sürekli böyle gidebilirse ve tabi yol müsade ederse ortalama yakışı 5.5 litrelerde olacaktır ki bu da ortalama 180hp ye yakın RS sınıfında bir araç için sence başarılı bir değer değil midir?
    Farkettiysen araba hakkında hiç bi fikir belirtmedim.. Aracın az yaktıgı bu sekilde değil, ortalama değerle anlasılır.. anlık olarak her araba yeri geldiginde o degerleri gosteriyor.. buna bakıpta yorum yapmak, hiçbirşey ifade etmez. O yüzden buna gore yapılan yorum kendini kandırmaktan baska birsey değildir benim gozumde..

CUB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şehir içi 7.1 - 7.2 ortalama ile geziyorum tam karma kullanım yeri geliyor gazlıyorum yeri geliyor normal sürüyorum.
    Şehirler arası olarak bu yaz Kuşadası 'na 5.5 ortalama ile gittim ardından yaz sonu 5.6 ile de Artvin-Hopa ya gittim.
    Artvin dönüşünde 220 tl lik benzinle ilk 150-200 km'si gazlıyarak toplamda 1000 km yol yaptım Rs ile.
    Sessizliği anlatmanın en iyi yolu sessizliği haykırmaktır. www.wolfson-music.com

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3-5-7 önemli değil kardeşim benzinciye gir deponu fulle bitir bakalım kaç km yapmışsın ?

Azıcık matematik bilginiz varsa 4 litre yakan 50 litre deposu olan arabanın 1 depoya 1200 km gideceğini hesaplayabilirsiniz.Clio rs veya benzeri herhangi bir araçtada bu mümkün olmadığından fazla heyecan yapmaya gerek yok

Shellkolik
    Misafir
    heyecan yapan kim her yol böyle dümdüz değil bununinişi çıkışı duru kalkı var uzunda 800-900 leri devirdiği biliniyor rs in muhalefet olan arkadaşlara ne oluyor onu anlamadım ben ? bokunu çıkarsanız uzun yolda 6-7 litreyi geçmiyor yakıt işte bunu anlayabilmek önemli ve bunu 2.0 bir araçta görmek tabiki güzel bir değer

eser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar niye kasıosunuz ki rs ler herzaman üvey evlat olmuştur,gerçi sadece rs ler değil renault'un bütün arabaları,az yakan bir araba olduğunu kullananlar,aracı bilenler bilir gerisi teferruat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar niye kasıosunuz ki rs ler herzaman üvey evlat olmuştur,gerçi sadece rs ler değil renault'un bütün arabaları,az yakan bir araba olduğunu kullananlar,aracı bilenler bilir gerisi teferruat
    kesinlikle katılıyorum çok acıklı bir durum isterse 4 lt yaksın piyasa degeri ikinci elde el degistirme hızı ortada yani arac az yakarak bu sınıfta prim yapmıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı seko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesinlikle katılıyorum çok acıklı bir durum isterse 4 lt yaksın piyasa degeri ikinci elde el degistirme hızı ortada yani arac az yakarak bu sınıfta prim yapmıyor
    aynen öle az yakması,konfor ve ekipman olarak dier rakiplerine göre daha iyi olması hiçbir şekilde prim yapmıyor,gerçi gerçekten renault fanatikleri için buda hiç sorun değil hatta işimize bile geliyor

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 avensisle anlık 77.6 lt görüyoduk bazen oda en çok yakanımı
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

morgy_drag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fıyat/performans/yakıt/bakım vs vs konularında..
    alınabılcek yegane arac..
    4 ay oldu yaklasık alalı..
    ıyıkı almısım..
    tek pısmanlıım,keske cok oncelerden fırsatım olsaydıda alsaydım..
    yakıt konusunada gelınce..
    yerı gelır gazlarım,yerı gelır sabıt hız kullanırım sehır ıcı cok anormal bısey olmadıkca,7 lıtre ıle 7 bucuk lt arasında gezer benım 100 km..
    bır de tuplu palıo m var..
    ondada lıtre hesabı yapamam ama,20 lıraya 80 km anca gıder..hesap edın..
    bırı 2.0 lt 180+ hp bı arac,bırı 1.4 lt bıldıın essek..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar niye kasıosunuz ki ,az yakan bir araba olduğunu kullananlar,aracı bilenler bilir gerisi teferruat
    +172. evet gerçekten az yakıyor. aılıp kullanınca ben de gözlerimle gördüm. şehir içi karma tüketimde 7,2 lt değerini gördüm, gazlama da dahil. arkadaşımın 2010 model yeni kasa civic sedanında bile göremediği değerler bunlar..

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anlık tüketim değilde 1 depo ortalamasına bakmak lazım asıl

chiefkadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ortalama gösterdiği değer 1lt eksık oluyo, dobloda aynıydı

Shellkolik
    Misafir
    Alıntı dragstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anlık tüketim değilde 1 depo ortalamasına bakmak lazım asıl
    clio rs ler genelde 1 depoyla 800km yi geçiyor uzun yolda normal kullanımda

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Shellkolik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    clio rs ler genelde 1 depoyla 800km yi geçiyor uzun yolda normal kullanımda
    Yok o kadar değil de yine de 1 depo ile 100 ü geçmezseniz sabit hızda 700km yi görme ihtimaliniz çok yüksek.

Zaten yukarıda RS kullanıcıları ben de dahil bizzat kendi tecrübelerini yazıp konu başlığında verilen videonun doğruluğunu teyit etmişken arabayı tam olarak bilmeyenler kalkmış yok kendinizi kandırıyorsunuz yok heyecanlanmayın filan gibi ilginç yorumlarda bulumuşlar.

Halbuki biz de videoyu görünce okadar da çok heycan yapmıştık ki sormayın gitsin. Yani hep bu videoyu bekliyordum yayınlanınca acayip heyecan yaptım bir anda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok o kadar değil de yine de 1 depo ile 100 ü geçmezseniz sabit hızda 700km yi görme ihtimaliniz çok yüksek.

Zaten yukarıda RS kullanıcıları ben de dahil bizzat kendi tecrübelerini yazıp konu başlığında verilen videonun doğruluğunu teyit etmişken arabayı tam olarak bilmeyenler kalkmış yok kendinizi kandırıyorsunuz yok heyecanlanmayın filan gibi ilginç yorumlarda bulumuşlar.

Halbuki biz de videoyu görünce okadar da çok heycan yapmıştık ki sormayın gitsin. Yani hep bu videoyu bekliyordum yayınlanınca acayip heyecan yaptım bir anda
    abi sorma heyecandan tansiyonum düştü yıkıldım yerlere renault iyiki böle ezik bir araba yapmış rs ler olmasa heyecanlanamıycazda

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bence yanlis anlamissiniz yorumlari . kimse rs cok yakiyor yada sukadar yakiyor dememis, denmek istenen bu anlik degerler ile ortalama aracin yaktigi yakitin hesaplanamayacagi .

ornek vermek gerekirse , 3.7 v6 bir jipimiz var uzun yolda 10 litreye kadar cekebiliyorum ama sehir icinde 15 17 gordugu oluyor , 1 depo ortalamasi ise ( karma kullanimda ) 13 litre . umarin anlatabilmisimdir .

zaten bir aracin nekadar az yada cok yakmasi birazda bizim suruculerin elinde, duzgun lastik basinci hissiyatli bir sag ayak ile bakimlari tam bir arac 1 depo ile guzel bir ortalama cikartabilir. ( kendi wrxim ile sehir ici 680km gittigimi bilirim . )
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)