***** herkes yenı kasa honda cıvıc lerı bılıyor yuzlerce yapılmısını gorduk sekıl sekıl cokda yakısıklı arabalar ama kullanıcılar bu konuda ne dusunuyor
yol tutusu yakıtı guvenlıgı performası bu konuyla ılgılı goruslerınızı paylasırmısınız
Printable View
***** herkes yenı kasa honda cıvıc lerı bılıyor yuzlerce yapılmısını gorduk sekıl sekıl cokda yakısıklı arabalar ama kullanıcılar bu konuda ne dusunuyor
yol tutusu yakıtı guvenlıgı performası bu konuyla ılgılı goruslerınızı paylasırmısınız
yakıt olarak turboyken daha az yakıyordu :) yol tutuşuna ben hastaydım hala da arkadaşlarıma söylerim hondamın yol tutuşu ahhh ahh diye .. 1.6L atmosferik bir araç için gayet yeterli performansı var ..
Yol tutuş vasat (orjinal süspansiyon ve yayla), süspansiyonun fazla yumuşak olması da büyük etken tabi. Fakat megane coupe ile birebir kıyaslama yapabiliyorum, aynı segment araçlar oldukları için, arada dağlar kadar fark var.
Yakıtı (otomatik için konuşuyorum), şehir içi 10 lt civarı yakar dur kalklı trafikte. Ama uzun yolda 6 litre civarıdır bunun sebebi uzun seçilmiş vites oranları. 170 km/h ile giderken 5. viteste 3500 devirde oluyorsunuz öyle anlatayım.
Performans, ilk 3 vites fena değil, sınıf ortalamalarında. Ara hızlanmalarda keza öyle, ama eski civicler gibi seri değil kesinlikle. (otomatik için konuşuyorum tekrardan)
Motoru yapı itibariyle performanslı kullanımdan çok ekonomi ve emisyon odaklı. Manuel vites düşünüyorsanız, ara hızlanmaları biraz daha başarılıdır ve şehir içi tüketimi daha azdır otomatiğe göre. Fakat uzun yolda otomatikten çok tüketir.
İç mekan kalitesi, eski civiclere göre büyük ilerleme göstermiş, ama bir VW Golf kalitesi beklememek gerekir. Keza yol sesi için de aynı görüşü söyleyebilirim.
Direksiyon hissiyatı da bence başarılı, özellikle eski kasa civiclere nazaran (aynı zamanda eski nesil civic kullanıcısı olarak bunu söyleyebilirim). Megane coupe'den de daha başarılı direksiyon hissiyatı ve tepkisi.
Sürüş konforu başarılı, huzurlu bir araç. Sürüş pozisyonuda çok güzel. Performans beklentiniz 1. sırada değilse, sizi mutlu edebilir.
bende gayet memnunum ben yakıtına bas cıkamadık tup taktırdım beyaz benımkı haftada 2 kere yıkanır beyaz ıyıdır:D otomatık vıtes 60 tl tuple 300 km gıdıyor :) sehır ıcı garantı dısı oluyo o da sadece motor kı zaten araba honda adam gıbı kullanırsan kolay kolay bısı olmaz motora gerı kalan kısım yıne garantıde almanızı tavsıye ederım
tup olunca motor garantı dısı oluyor tabı dımı
pekı bu adamlar dunyada en cok tercıh edılen aracların basında honda cıvıc neden dızel motor uretmıyor bu adamlar hep benzınlı
ılgınc bısı tabıkı de adamlar neden sadece accord a cıkarmıs bılmıyorum :)
Honda klasiği işte dizel yok :)(son 1-2 model hariç)
Honda Civic i-CTDi diesel versiyonu yurt dışında mevcut ülkemize japon araçlarını daha yeni yeni dizel olarak göndermeye başladılar.
bu arada bu gün esat bpde çok temiz gri hacback bi vti gördüm, içim gitti nazarım deymesin maaşallah diyim. konuyla alakası yok kusura bakmayın. içimde kalmasın dedim.
japon arabaları eskı donemlerdemı daha saglam uretılıyordu yoksa cıvıc de donanım ıscılık kalıtesı eskıye gore cokmu dusuk ornegın adam dıyorkı eskı kasa cıvıcle gonul rahatlıklıgıla 100 km de serıt degıstırmek fren cok ıyı yenılerde kafa sallıyor arkası hep kayıyormus
vsa nedır bılmıyorumda 1.6 dream sedan modelınden bahsedıyorum
vsa bıldıgı esp aslında ama dreamler de yok sanırım tam bır bılgım yok o konuda ama bende oyle bır problem yok .
Makyajlılarda dream modellerinde de var vsa
bende çok memnunum yol tutuşu omp yayları takınca çok çok iyi oldu bide tüp bağlattım ankara kazan ben kepçe vallaha
Ben iki aydır kullanıyorum yol sesi dışında memnun olmadığım hiçbirşey yok,yakıtı abartıldığı kadar çok değil en son depoda 145 liraya 520 km gittim karma kullanımda,daha önceki depoda 162 liraya 555 km yol yapmıştım benzinli bir araca göre tüketimi normal,performans olarakda 3. vitesi çok seviyorum harika ivmeleniyor,bazı eksik donanımları olmasa uzun müddet kullanılacak bir araç
2007 modellerden itibaren 3+3 yıl garantili
Lpg takıldıgı halde +3 yıl garantisi bitiyor aracın
ılk 3 yıllık garantı ıcerısıne fren dısklerı dıreksıyon kutusu amotrısoler gıbı malzemeler gırıyor +3 yıllık garantıde motor aksamı ve sanzıman dahıl.
yanı lpg ben onermem yenı kasa cıvıclerde
sorunlar cıkabılıyor
duz vıtes almanızız tavsıye ederım sehır ıcı 5.5 lt yakan arkadaslarımız var :)
otomatık gercetken cok yakıyor
kronık problemlerı
aracın ıcerısınden ses ler gelebılıyor
camlar ses yapabılıyor
kapılar zor kapanabılıyor
ön fren dısklerı ses yapabılıyor
ama halledılen sorunlar
onun harıcınde dızaydan kaynanklanan bazı problemler var
aracın arkasında 4 kısı varken cukura dusunce arka amortısorler vurma yapıyor
aracın arkası sallanıyor
yakıt konusunda şehiriçi 10 lt yakıyo otomatik çok fazla yol tutuşunu zorlamadım ama sert frenlerde felan kesinlikle öyle kafa sallama veya arkasının attması gibi bi olay yaşamadım iç mekan kalitesi güzel sürüş pozisyonu iyi
performans normal 1.6 bi araba için makul kafayı yedirtmez yani
frene basınca ara sıra ses geliyo o neyden kaynaklanıyo ve nası gideriliyo acaba ?
kardeşim ben söyleyim sana hepsini 2009 beyaz mugen sahibiyim
yakıt konusunda 600 yakıyo kimderse bana söylesin 240 yakıyo 230 yakıyo yalannnn
virajlara girerken kıcını atıyo sag sola
dışardaki sesler aracın içinde
yeter bukadar sana heralde
ama dışardan görsel bakımından on numara her yerde dikkat cekiyo :))))
AKLIMDAYKEN FREN HİÇ YOK ULUDAG MİSALİİ KAYA KAYA
yol tutusundan son derece memnunuz. şekıl tıp oalrakda guzel. Babamın hassas kulaklarına gore yalıtımı çok dusuk butun yol sesını ıcerı alıyor. Ama herhangı motor sesı dusuk devırlerde gelmıyor. Bu sadece bızım araçta olsa gerek motor çok sağır neden bılmıyoruz ama basınca motor 4 bin devıre kadar ckıyor 2-3 sn bağırıyo daha sonra o bağırtıyı yavasca tekere verıyor e halıyle acayıp hantal kalkıyor otomatık vıtes olmasına bağladım ama aldıgım yorumlara gore otomatık vıtesı bıle cok serıymıskı zaten 1.6 125 hp arabanın okadar hantal olması ımkansız bır olay helekı Honda motorunda. hepsı bır yana motor olayı hallolursa ben acayıp memnunum.
bu arada bendekı sıstem pipolu sıstem tup hıc bır problem yok belkıde benım şansımadır :)
Ben birkaç ay önce almayı planlıyordum.Test sürüşü için randevu aldım ve kullandım aracı.
Otomatik vitesti. Araçtaki ivmelenme çok az, hiç seri değil. Yol sesini çok içeri alıyor.Heleki parke yollarda lakur lukur.
Jant + yay vs takınca nasıl olur hiç düşünemiyorum.
Açıkçası ben o tasarıma ve aracın oturaklı yapısına bu kalitesizlikleri yakıştıramadım ve almaktan vaz geçtim.
Manuel olanınıda kullanmak isterdim ama kısmet olmadı daha sonra.
Daha önce VW-Opel gibi araçlar kullanmadıysanız alınabilir Civic Sedan.
Benim izlenimlerim bu şekildeydi.
Cok yakar az kacar, fren ve yol sesi haricde problemleri yoktur. 5cm yayla cok guzel yol tutar, bakimlari ucuzdur ve genel olarak cok sorunsuzdur.
Goruntu anlaminda guzel modifiye parcalari vardir, cok yakisikli bir arac. Benim icin tek sorunu yakitiydi :)
Yanılmıyorsam fren problemi vardı disklerle ilgili bir sorundu ? Bu makyajlı kasalarda da devam eden bir durum mu yoksa giderildi mi ?
beylıkduzu honda dıyokı senın soledıklerını bende sordum ona abı dıyor ılk modellerde dogru bunlar oluyordu ozaman araba 900 kg du zayıftı yol tutmuyordu gelıstırılmemıstı dream degılde premıum modelı 1300 kg hıc bole bır problem olmuyor dedı bana yakıt konusunda haklısın galıba 8.3 ortalama dıyor ama sehır ıcı 10 lıtre:)
400 kg mı oynamış en boş donanımıyla premium arasında
sattığı arabayı ne kadarda iyi biliyorlar
benim 3000 km ortalamam şu anda 8.3 litre, otomatik araç ve hep istanbul şehir içi trafiğinde kullanılıyor, çoğunluğu da kısa mesafe
hepsının fıyatları aynı zaten uc asagı bes yukarı
sole dıyım cıvıc 43.500 otv bandrol ındırımı bana gelısı 31.000ytl
mazdada 44 bın 32 bın gelısı
golf de 43 bın lıra gelısı 32,kusur
passatta agustosa sıra varmıs suan yokmuss
fıesta var benzınlı oda 32 bıne satıyolar gelısı 23 bın
yakın bır arkdasımda hatchback olandan gıdısı ıyı dıyor 1.8 mıs ama cok yakıyor dedı :)
Kesinlikle Japon olacak derseniz, Mazda'nın japonların arasında ciddi anlamda kalite farkı var.
Mazda3 Sedan Otomatik vites test sürüşüne de gittim, Mimarsinan'daki bayide.
Donanım olarak zaten koltuk ısıtma vs çok dolu bir araç ve teknolojik yenilikler var.Uzun uzun yazmıyorum, resmi sitesinde bigiler var zaten.
Kötü yanları olarak şunu söyleyebilim; Otomatik 4 ileri olduğu için gerçekten hantal.gitmiyo yani.
Birde 2. eli değer kaybediyor.
Başka eksiğini görmedim aracın.
Cruze bakın, servisler LPG konusunda yardımcı oluyor. En azından LPG'yi takan bayi sürekli oraya gittiğinizde Garanti konusunda sıkıntı çıkarmıyor.Donanım olarakta baya tatmin edici.