dogru dıyorsun ıcı torpıdo falan guzel ama et gıbı yumusak boyası falan beyazda sedeflı hep
Printable View
Benim şahsi görüşüm,o paraları hak eden bir otomobil değil.:)
2 senedir büyük keyifle kullanıyorum. :)
Şehiri içi yakıt tüketimi dışında; bir kere bile, keşke civic değilde şunu bunu alsaydım diye pişmanlığım olmadı.
30 lira civarı bir paraya,benzinli, 2-3 yaşında bundan daha mantıklı bir araç göremedim henüz. :)
Kroniklerini arkadaşlar yazmış zaten, ekleyecek pek bir şey yok. :)
arkadaslar cok tesekkur ederım fıkırlerınız ıcın sızın yorumlarınızdan sonra gıttım honda cıvıc 1.6 premıum modelını aldım extradan navıgasyon derı doseme cam fılmı gerı gorus kamerası cam ruzgarlıgı park sensoru boya koltuk koruma kasko dahıl 34 bın lıraya aldım
bugun tertıbatı takıldı uzerıne yarın muayneye gıdıcek sonrası plaka ıslemlerı sanırım 1 haftaya elımde olur
aracım 2010 model füme 6binde araç. Frenlerimde bahsedilern uğultu yok ama şöför kapısındaki zırıldaam bazen beni delirtiyor oda menteşelerden sanırım kapıyı biraz kendinize çekince düzeliyor. onun haricinde 5cm yay var mükemmel yol tutuşu oldu yay kullanmadanda harikaydı. bunu bizzat açık alanda test ettik. 140-150 km hızla yağmurlu havada deneme şansım oldu. kafadan kayma yapıyor ardından toparlıyor ve dönüşümü sağlıyorum. VSA harika bişey bilmiyen birisi kaza yapabilir. tepkisini, bilmek gerekiyor.
Araç yol sesi alıyor. uzun yolda kullanımı çok rahat yakıt açısından uzun yolda 4.8 lt yakarak gidiyorum. şehir içinde 6 lt ortalamam var sürekli test ederim. performans açısından 1.6 motor araç için gayet iyi.
teyp ayarlarında bikaç gizli ayarı var bikaçını çözdüm ama bikaçını çözemedim hala :D Hız göstergesi olabiliyor birde aracın bi frekansını gösteriyor ama anlamış değilim:)
Ben megane coupe 1.5 dizelle 6 litrelerde gezınıorum,6 litre nasıl gezıyorsunuz bende anlamadım her bındıgınızde 0 lıyorsunuz sanırım yol bılgısarını duzgun hesaplıyamıyor.
Ki ben 1.5 dizeli en az yakan motor tıpınden biri diye aldım vallahi bilseydım 15 mılyar ucuza honda alırdım bence bir yanlışlık war bu işte...aynı araba biri 10 litre diğeri 6 litre yakarmı?4 litre fark olmaz aynı arabada...
Arabanın kullanımına göre çok farkeder. Ben uzun yolda a4 2.0tfsi ile 6.4 ortalama yakalamıştım. şehir içi 9 litreleri hiç görmedim bile. Gerçi s2000 n/a ikende 8-8.5 larde dolaşıyordum. Astra 1.3 cdti ile de 5.2 lt ortalama ile geziyorum. Bence uzun yolda civic 5 civarı dolaşabilirde 4.8 e bende şaşırdım daha astra ile ben yakalayamadım o değeri. İnsanın ayağı ağır ise her arabaya fazla yaktırır. Olay tamamen kullanıma bağlı ayağın hassaslığına yani :)
abi çevremdekilerde böle tepki gösteriyor az yaktığıma inanmıyorlar :icon_tup:
mümkün olursa gösteriyorum.
yeni kasalarda yakın ekonomisi için kadranda yeşil ok işareti var onlara uyduğunuzda bahsettiğim lt yi yakıyorsunuz. ama pek uymuyorum artık 7lt geçmedim
forumdan ümit arkadaşımla bi gece Vtec kovalamaya çıkmıştık. Cam Car olarak tabi:)
o gün ful gazladım 8.5 lt yakmıştım. konuyu görürse yazar zaten :D
Benzinin 4 Lira Olduğu bu devirde Fd6 Kasa honda ile 6 Litre imkansız gibi diil imkansız.
24 Liraya 100km bu söylediğine sen inanıyorsan insanların diyecek hiçbir$eyi yok
240 Kuruş km birde şehir içi
cennettemiyim ben ya biri cimdiklesin.
Arkadaş sanırım 6 lt yi karışık kullanımda söylüyor. Şehir içi dediğimiz zaman ışık trafik dur kalk şeklinde düşünüyoruz sanırım. Ben karışık kullanımla audi ile yazın trafikte azken 7-7.5 lt ile gezebiliyordum. Civic 6 yakabilir mesela o durumda
2010 model Düz vites 6bin kmde aracım şuanda ben öle kullanıyorum. hatta şöle söyliyim. beylikdüzünde oturuyorum beykentteki Full den aldım benzinimi %7 indirimli olarak
tam ışık yandı hemen gittim 2km uzağımda benzinci oradan 150 lira benzin aldım.
güzergahım beylikdüzü - aksaray arasında oluyor fındıkzadede takılıyorum arkadaşlarla bu şekilde ve bazı akşamlar kaçamak yapıp avcılar sahile takılıyorum. yeri geliyor trafiğede kalıyorum yeri geliyor boş yol oluyor. bu kullanımla 595kmde tekrar ışığım yandı
tolga ile bayağa bi arkalı önlü gittik eğer yavas sakin ol derseniz cidden sakin kullanıyor :D :D tecrübe ile sabit
Valla 3 senedir otomatik fd6 elegance kullanıyorum.Evin arabası olarak yani eş dost vs. değil.Eski kız arkadaşımdada 1.5 yıl manueli vardı,hatta ilk full mugenli olandı dergiye çıkardık sonra ortalık mugen kaynayınca hemen sattık...Uzunada gittim kısayada,gazladımda,öyle gazlayarak 8.5 litre,şehir içinde 6 litre falan fazlaca iyimser :) Yalnız otomatiğin 5.vites dişlisi 3000 devirde 158 km görecek şekilde ayarlanmış(manuel 120-125 km falan görüyor ancak) o yüzden şehir içinde manuel az yakıyor uzun yolda otomatik bariz az yakıyor bunuda belirteyim..
Birde şöyle bir şey var bazıları devamlı tem de e5 te boş yolda akıyor 80-90 km ile ve bunu şehir içi sayıyor.O zaman civic 6 litre tutturuyor evet ama aksi durumlarda falan o rakamları ancak "yol bilgisayarında" görürsünüz.Trafikte ve şehir içinde civic 12-13 litreden aşağı "inmiyor" açık ve net.Etrafımda bir sürü hesap kitap bilen civic'ci var onlarda onaylarlar..
He yok ben iddia ediyorum şehir içi 6 litre yakıyorum,gazlarken 8.5 yakıyorum derseniz 1 depo 45 litre,o değerlerle şehir içi 750,gazlayarakta 600 km gitmeniz gerek uzun yolda zaten 1000 km imiş menziliniz (4.8 litre) ispatlayın :) Honda civic sedan ile gazlayarak 600 km falan kimse kendini kandırmasın.Gazlarken hele inanılmaz yakıyor.Cooper s'ten farkı olmadığına her türlü iddiaya girerim üstüne üstük yürümüyorda..
p.s sürücü faktörü demeyin,hafif dolu (200 hp) cooper s ile 670 km yapmış biriyim,cruise kontrole bile almam ekonomik kullanımda çünkü yokuşlarda falan oda yaktırır.
otomatik şehir içi çok kasmadan 8 litre tüketiodu bizdeki fd otomatik.. kasarak 1 litre kırpsak, otomatikten 1 litre kırpsak kaldı 6 :) 6 bence litre çok zor değil aşırı trafik görme durumu yoksa
vallahi çoğu 2000cc racing arabadan fazla yaktığım kesin.
gitsin gitsin en fasla kıçını yırtsa bir depo ile 500-550 gider.
Eğer gazlamazsam typer, fd6 dan kat kat az yakıyor her turlu ıddıasına gırerım. Ortalama kullanımdada az yakıyor ancak tapagazda durum degısıyor ama en azından soyle bır sey var yaktıgını hakedıyor ki oda fd6 dan asırı fazla degıl.
Konu yakıt sarfiyatı polemiğine kaymış, geri kalmıyım :)
2 senedir kullanıyorum aracım manuel.
225 taban lastik, hafif 17 jantlarım var.
''NORMAL KULLANIMDA'', aracım şehiriçi 9-9,5 lt , şehirlerarası ise 6-6,5 lt yakıyor.
Biraz filtre sesi duyayım, sıka sıka gideyim dersem şayet, durumlar değişiyor haliyle.
Bodrum yolculugunda,5.4 gördüm bir tek.Araçta 2 kişiydik, sollamalar hariç, 90 ı aşmadım, klima kapalı, yükümüz azdı, bir nevi endurance yarışı gibi bir şeydi :)
Ne rekoru yahu gir istanbul trafiğine,çarşıya pazara 12 den aşağı yakamazsınki.Bizim aracın ortalaması 20 bin km'dir 12 lerde geziyor.Kullanıcısıda bayan :heyoo: 2500 deviri geçmez etmez.Yukarıdada yazmışlar zaten :) 1 depoya bazı arkadaşların iddia ettiği gibi 1000 km falan rüya maalesef.Ha şöyle birşey var bu araba otobanda gerçekten az yakıyor.Otomatiği daha da az yakıyor..Son olarakta s2000 zaten fazla yakan bi araba değilki.Beygir demek fazla yakmak demek değildir.s2000'le bir depo gezmedim ama max 3000 devir civarı gez gerçekten az yakıyor.
Şehir içi 60 ı gecmeden 1500rpm cıvarı sabıt gıderek 7.5lt yaktırmak mumkun ama emekli amcalardan kufur yıyecek bır kullanımla. normal sakin kullanırsan 8.5lt yakıyor sehır ıcı manueli. (215 45 17 jant lastıkle)
Redline kullanımda 11 litreleri gormek mumkun, karısık 9.5 cıvarı yakıyor.
Sehır ıcı tabı, sehırler arası 5.5 lıtrenın altına ınemedım ondada sureklı cruıze ıle düz yolda sabıt 90.
Burdada iş çıkısı trafıgı sızden farklı degıl merak etme :).
Sonuc olarak yakıt/performans oranı kotu bır araç yani gazlamazsan normal yakıyor gazlayınca cok yakıyor sanırım o da kasa cekmedıgı ıcın.
Yakıt sorunu harıcınde 10 numara bence. Sürüş pozisyonu konforu yol tutusu vs. gayet guzel.
Valla antalyanın yolları baştan sona kadar trafik olsa ne olur :) Oranın yerli nüfüsü kadar insan yollarda direksiyon başında,servislerde toplu taşımada oluyor iş trafiği saatlerinde :D Ki benim 12 litre ortalamamın iş saatleriyle uzaktan yakından ilgisi yok..Normal gün içinde olan trafikler..
Arkadaşlar yukarıda yol güzergahımı yazdım istanbulda olanlar bilirler güzergahı zaten. :icon_tup:
çok tepki oldu aracım az yakıyor diye acaba arızalımı diye düşünmeye başladım:beuj:
işte buna şahidim 595 kmde yandı işigi gözlerimle gördüm aracı fulledigi günüde gördüm ve ama tolga arabayı aldıgında baya hiç devir çevirmedi rodaj yaptı baya km yani aracı cook güzel kullandı.bide tolganın benzini bereketlidir 5 vite baglar yolda sabit gaz 80 km :D
zaten buyukcekmeceden erenkoydekı evıme gelıp gıdıyorum sureklı 2 kopru yolunu kullanıyorum bıde benım gelıp gıttıgım saatler hep olu vakıtler karsıdanda donerken zaten allahın emrı kavacıga kadar ıllakı bı tıkanıklık oluyor ama oda ole saatlerce degıl bındıgım arabalar 1 mılyonun altında yakmıyordu:)
İstanbul a sık gelıp gıdıyorum, belırlı saatler harıcınde genellıkle trafık akıcı tatlı kalabalık oluyor burası gibi. Şöyle bırseyde var kısı basına en cok araba antalyada dusuyormus :).
Neyse sidik yarıstırmaya gerek yok yanı İst ile ant kıyaslamaya gerek yok ist antalyanın yanında kendı basına bir ülke :D
Tarafsız yorum yapacağım, tatil için İzmir'den Antalya'ya ilk geldiğim zaman gerçekten kendimi İstanbul trafiğinde zannettim. Ciddi bir trafik var. Antalya'lı arkadaşlar mevkileri bilir, Korkuteli tarafından girip Kundu'ya gidecektik eşimle, saat 18.30 civarıydı, bir saatte gidemedik, İzmir'in gözünü seveyim dedim trafiğe girince:) 6 saatlik yolda yorulmadım, şehir içi trafiğinde yorulduğum kadar:)
konu fenalık geçiricek:Deli:yakıttan trafiğe biraz daha uzatırsak D: asfalt kalitesine gidicek :hahaha:
camurluk ıclerınde 4-5 tane vıda tutuyor, tampona denk gelen kısmını da 3m bantla yapıstırıyorlar. Butun dedıgın sanırım typer body kıt ek dedıgınde mugen rr ve normal mugen olması gerek. Ben mugen rr kullandım, bana gore en yakısılıklısı RR'dı ama tabıkı zevk meselesi :).