EvO 86 Nickli Üyeden Alıntı
zaten yarış otomobilleri en çok 2 sezon da bir motor topluyor risk almamak için (grup a lar her sezon 1 yada 2 kere)
ben gördüklerimi ve yarışanların aktardıkalrını yazayım. Motorlar standart, ona rağmen çok patlatan oldu misal 6-5-4 benim gözümün önünde gitti iki tanesi. Ancak asıl konu yarışanlar mekanik olarak çok şikayetçiydi. Değiştirilmesi gereken parçalar yama usulü ile idare eder hale getirilmiş. Maalesef detayı aklımdan uçmuş ama kırılan diff açıldığında kaynaklı olduğunu görmüşlerdi.
Piste girmek veya ralliye girmek için hazır kasa olarak alınır, pist arabaları olduklarından kasa yorgunlukları fazla değildir diye tahmin ediyorum. İstanbul park haricinde ağır kaza geçirenler de olmadı diye hatırlıyorum ama emin değilim. Alınacaksa motor yapılması gerekebilir, bahsettiğim yamalara bağlı olarak değişmesi gerekenler olabilir. Yine de sadece pist için amortisör, frenler ve güvenlik elemanlarının var olması bile yeter. Sonuçta bunlar, özellikle kafes, koltuklar ve iç donanım masraf tutuyor. Ralli için tekrardan grup n özelliklerine göre fren ve amortisör (hatta diff) masrafları gerekecek. Koltuk ve kemer homoligasyonları ne durumda bilmiyorum. (tabi intercom vs de var)
Tabi işin bir de mücadele boyutu var. O sınıfta yarışabileceği araç yok kendinden başka. Cliolar bildiğim kadarıyla çok daha süratli pistte. Zaten 1.6 lardan hızlı (lögel 106 hariç :D ).