clio dereceli kısa şanzuman cip headers vss daynoda 203 hp gelmektedir + 1025 kg araç
megan rs standart 225 hp turbodur sizce drag ve rolling olmak üzere sonuçlarne olur
Printable View
clio dereceli kısa şanzuman cip headers vss daynoda 203 hp gelmektedir + 1025 kg araç
megan rs standart 225 hp turbodur sizce drag ve rolling olmak üzere sonuçlarne olur
clio o kadar dolu da, meganın eli armut mu topluyor, gitsin en azından ASR iptali yapsında elindekinin kıymetini bilsin.
bu clio rs hangisi onu merak ettım bende.
bu dolulukta ya beyaz okuz ya da CVK var, Baturalp te egzantrik yok sanırım. Bu ara Batu yarın seni arıyorum :)
white değil cvk hiç değil piyasada pek olmayan Rs galiba ama Megane ayırır gibime geliyor az bi fakla :D
araç benim aracım değil sordugum araçda cvk şuanda araştırma içindeyim cvk yi alma ihtimalim var tabiki cok ii araştırarak megan rs ile karşılastırmamın sebebide standart rs zaten çogu araçtan daha ii cvk ile std megan rs nası olur onu merak ediyorum birde cvk yi tavsiye edermisiniz söylendiği gibi yürürü çok iimi şuanda çogu kişi aracını yükletip canını okuyup son günlerine doru nete koyuyor cvk nin yürürünü bilen varmıdır canlı olarak sadece kulaktan dolma bilgiler olmasın.canlı şahiti varmıdır ? ve meganla sonuç ne olur..
cvk ile bilgisi olan özelden pm atabilir yardımlarınız için teşekkürler
megani rahat gecer bahsettigin arac:D eskí sahibi zaten yukarida yorum yapan:)
Ben en son megane rs le rolling denememde 220 lere kadar gelemiyordu meggy rs.
220 KM olunca yanımda belirip 250 lere kadar anca 3-4 boy açabiliyordu top speedde
Bu bahsettiğim araçta 225 hp stock megane rs tir.Ölçümlerdede 225 veren ender bir meggy Rs ti.
Anladım teşekkürler şuanda bi 106 tım var sattıgım an gidiyorum cvk yi bakmaya.
Rs sahiplerinede teşekkürler yardımları için bi rs alana kadar onlara rahat yok :) sık sık rahatsız ederim.. Sağolun tekrardan..
Clio 1050kg / 200hp = 5,2 olduğunda göre CVK standart MeganeRS i geçer.. Megy nin ASR derdi çözülüp +boost , yazılım ve egzost yapılırsa 270-280hp ler alınıyor..1300 / 270hp = 4,8 olduğunda ki bu ilaveler CVK speklerinde bir arabanın maliyetinin 1/2 si kadar tutar 4 ün sonunda megy yetişir 5 te geçer 6 da uzar....
Batu ileride satınca arenaya gelir bizim mavis :)
Selçuk sen deneme yaparken aracın kac HP ydi :)
Megane RS tam stok haliyle cok tatsız tuzsuz, diğer bütün hothatch ler gibi.
ASR baslı basına butun keyfini kacırıyor insanın. Alır almaz ASR iptal ve en az stage 1 yazılım ve downpipe ile ultra keyifli hale geliyor.
chip + filtre + decat ile denense ikisi cok daha zevkli olur
megane 3 alır bence tork avantajı hep olacaktır.....
Clio o kadar iyi ise neden bütün cliocuların rüyasında megane Rs var bir düşünmek gerek yazmadan önce. Sadece daha lüks olduğu için olamaz heralde.
kötü yazılımdan olabilir mi acaba. Valla ben 150 kiloyum arabamda da 70 kg fazla ağırlık tesisat var. Bu hafta sonu en hızlı s2000 Urfanın 2 boy gerisindeydim AB plaka S2000 ile yanyana gidiyordum ki intercooler ve filtreden sonra yazılım güncellemesi yapılmadan. Eskiden dediğin doğruydu yazılım diye arabaların üstüne alakasız ayarlar atılıyordu. Yazılım koymayanlar komple egzost ve açık filtre yapıp ses çıkmaya başladı diye arabalarını uçak sanıp yüklü sökük Type R kovalıyorlardı. Bende turbodan sonra sadece iskender downpipe var. Greddy IC ve AEM açık hava filtresi var ki daha kazan yapamadık sadece aşağıdan IC nin oradan filtrenin ağzına kalın boru geçtik araba yürürken soğuk gelsin diye. Şu anda AFR değerim 10,4 avansım normal sadece boostum 1.2 bar. Gerisini sen düşün.
Yazilan setuplarda clio cok gecer diye dusunuyorum kendi tecrubelerime dayanarak.
Ben 2 sini de geçerim (Alper hoca ve Baturalp'e gider :D)
megane rs hepı topu.ferrari ıle kıyaslasam komık olurdu haklısın.neyse zevk meselesı tabıkı bişey dıyemem.
gidişiyle ilgili bişey söylemedim apler abi.
meg rs lerı severım fakat hızlı oldukları ıcn değil.daha konforlu oldugu ıcın.
atmosferik olması yeter clio rs ın meg rs den daha zevklı olması için.
sen ıkı aracıda kullandın.clio nun gaz tepkısını hiç aramıyomusun sehır ıcınde?
rs ı hafıf mıncıklasan 200 e kadar kopmaz kolay kolay meg rs ten.kaç kere 200 ustune cıkıyoruzkı gunluk kullanımda.
İbo simdi megane stok kullandım cok yavan geldi bana, o dolu clio mu cok ozledim.
Sonr once ASR iptal ettim hah dedim yayın geldi, sonra downpipe yaptım exh yaptım yüzüm güldü. Stage 2 yazılımdan sonra da Clio ya donmeyı bırak goresim yok :)
Clio hafiflik ufaklık ucarı kacarı yapasından dolayı cok guzel de.
Meganla Clio arasında hem yol tutus guc tork hem konfor vs konusunda hic alaka yok. Zaten o torka ve turboya alısınca hayatta atmosferik dusunmezsın. Sen gel İzmire ben senin fikirlerini değiştireyim. :)
Uzun lafın kısası artık vurmalı sazlar "atmosferik" devri bitti devir üflemeli sazlar "turbo" devri.
Clio ma harcadıgım paranın 3 te birini harcadım Megana 3 katı guc aldım daha otesi var mı bence yok.
Ha gaz tepkisine gelince benim Megane RS e Megane 3 RS lerdeki sistemi uyarladık bu anda elimde cok ufak kelebek hareketlerinde cok yuksek gaz tepkimesi veren yarıs modlarından cruise varana kadar bir dolu yazılım oldu.
Megane 3 rs te arac icerisinden aynı M serilerinde ve Ferrolarda oldugu gibi tepkimeleri degistirebiliyorsun. Benim Meggy de yazılımla bu isi becerdik
Guc ve tork egrisine gelince de Meggy hakkaten guzel gucler ureten elektrik motoru gibi sabit tork donduren bir motora sahip.
Az oynanan bir aractı 2 senedir dikisleri sokuldu, butun sorunları asıldı bu anda ASR iptalinden 400 HP Megane RS lere uzanan bir genis modifiye skalası mevcut.
Her Clio RS cinin bir sonraki duragı Megane RS olmalıdır bence :)