Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili genç kardeşim,
Ben 13-14 senelik deneyim ve izlenimlerimden çıkarak bir fikir verdim. Elbette doğru olmayabilir, elbette uygulanmayabilir.
Lâkin fikrime eleştiri getirecek isen yazdıklarımı okuyup, idrak edip onun akabinde bir eleştiri getir.
Ben;
- Mercekli far alınacak ise servisten alınsın, içindeki xenon tesisatı dışarıdan alınsın dedim. Bunu derken bir çok servisin benim "dışarıdaki adamdan" aldığım xenonları da aynı "adamdan" aldığını görerek dedim.
-Mercekli far alınmayacak, normal far alınacak ise gene içindeki xenon ampül-balast sisteminin dışarıdan alınmasını yukarıdaki örnekte belirttiğim sebeplere dayanarak söyledim.
Tutup da çakma bir sistem yapsın, farı açtırsın, içine mercek koysun gibi saçma sapan bir laf ettim mi ki bana bu örneği veriyorsun?
Hava yastıkları ve kumaş karmaşasına gelince... Gene yazdıklarımı ya okumamışsın ya da okuduklarını idrak edememişsin.
Servisten gidip 3.30 almak istedin.. Deri döşeme opsiyonunu eklettin, rengini belirledin.. Bir çok marka bu uygulamayı gidip de bmw fabrikasına
-bana ordan bi 3.30, deri döşeme, rengi de bla bla olsun
şeklinde gerçekleştirmiyor. Bmw burada sadece örnektir..
Şahit olduğum, bir çok servisin sıfır araçları dışarıda bir yere deri kaplansın diye götürdükten sonra müşteriye sattığıdır. Ben de, servise "dışarıda kaplatılmış döşeme" için 2000 lira ödeyeceğine, döşemesiz al, git müşteri gibi kaplat diyorum.. Servisleri ve fabrikasyon yapıyı bu kadar da gözünde büyütme, dışarıdaki ustalar usta ise bizde de bir çok usta var.. Dışarıda yapılanın birebir aynısını, daha kalitesini yapacak yerler mevcut.. Bulduktan sonra elbette..
Daha çok gençsin.. Yazıları okuyup algıladıktan sonra cevap ver ki boş yere ne kendini zamanını harca ne de karşındakinin..