şimdi hangisi daha hesaplı ben kendi aracımdan yola cıkarak 5.5-6 litre arası yakıyorum 100 km de bazı arkadaşlar 100 km de 8-9 lt lpg yaktığını iddaa ediyor bunun doğruluk payı varmıdır sizce :confused:
edit:uzun yolda değil şehir içi
Printable View
şimdi hangisi daha hesaplı ben kendi aracımdan yola cıkarak 5.5-6 litre arası yakıyorum 100 km de bazı arkadaşlar 100 km de 8-9 lt lpg yaktığını iddaa ediyor bunun doğruluk payı varmıdır sizce :confused:
edit:uzun yolda değil şehir içi
Valla lpg'nin kışın sıkıntısı, bazı araçlarda ( Özellikle karbüratörlülerde )rolanti sorunu vs çekilmez.. Dizelin torku yeter :) Bugün partner tepee ile 380 km yaptım sakarya bursa çeyrek depodan biraz fazla yaktım agzım açık kaldı. 3,8'lerdeydi 110'u hiç geçmedim 90 110 arası yol yaptım hep..
dizelde huzur vardır her zaman, LPG'nin şunu bunuyla uğraşmaya değmez bile bence.
valla bu konuda bende cok kararsızım.ama hızlı bı arabaya lpg takıp ıstedıgınde benzınde gazlamak da mantıklı
Mantıken tabiki dizel.. Sadece dizelin bakım masrafı fazladır.. kapalı otopark yüzünden bile lpg alınmaz :)
tabikii dizel...uzun yolda 3,5 - 4 litre...
aracım volvo s40 1.8 lpgli km'de 22kuruş yakıyorum gayet memnunum en azından şöyle bir mukayese yapıyorum benim aracımın ederi 17-19 arası bu fiyatlara dizel ve volvodan indiğime değecek bir araç yok :)
Lpg aracın benzinde yaktığından 1-2litre daha fazla yakar ama birim fiyatı düşük olduğundan daha hesaplı
50liraya 240-250km arası yapıyorum 22 kuruş yakıyor aracım lpg ile.
Geçen kastım ama 24litre gaz ile 274km yaptım 19kuruş yaktı:D
%30-40 arası tasarrufum var benzine göre , benzinde 50tl ile 150km falan yapıyorsum 1.5ay önce
Kapalı otopark konusundada hiç sıkıntı yaşamadım , beni tanıyanlar bilir avm'lere çok giderim.Depo stepne kısmında olduğu için sorun yok
kesinlikle dizel tartışılmaz... ;)
lpg huzurmuş arkadaş 80 liraya depo full :D
dizelin masrafi yoktur pederde 206 var sifir alindi 6 sene oldu yilda200 lira bakim masrafi var bumu pahali kisin her ay lpg ye 10 lira ayar parasi vermekmi iyi yoksa
hayret kimse benzin dememiş :) bence benzin+lpg en iyisi. gerçi ben sek benzin kullanıyorum ama..
dizelci arakadaşlar benzin filtresi ile mazot filtresi arasında minumum 50 lira fark var fazlası var eksiği yok :)
ben km de 0.220 kuruş civarı yakıyorum lpg ler benden az yakıyor yani:mad:
Eger elinizde duzgun calisan bir benzinli motorlu bir arac var ise kesin lpg takin!
Yada benzilisi ucuz olan bir arac alin,markasina guvenilir lpg kiti taktir,yoluna devam et.
Dizel tabiki kullanirken keyifli ancak benzin fiyatina cokkk yaklasti.
0 km de zaten pahali.artik karburotorlu motor kalmadi gunumuzde.
Lpg nin kotu sohreti,cok eski kitler ve isi bilmez ustalardan kaynaklaniyor!avrupa 5. Nesil kitleri kullanirken bize 2. Nesil kitleri 20 misli fiyatla gazladi bu turk-yabanci isbilenler!
Her motorcu ustasi otomatik olarak lpg ustasi oldu!
Sirketimde 70 den fazla kucuk arac var ve hepsi LPG li! 2008 S500 den Reno Fluence' e yada A6 3.2 den focus 1.6 ya kadar hepsi...
Duzenli bakim yapilirsa,kitler gayet duzgun hizmet ediyor.
Nasilsa her parca ariza yapabilecegi gibi lpg kitininde parcalari bozulabilir.
Eger uzun km yapicaksaniz-dizelle fiyat farki cok ise-mazot kalitesinden korkuyorsaniz ve tamir bakim maliyetlerini dusurmek istiyorsaniz kesinlikle lpg...
LPG candır :D öyle kışın her ay ayara gittiğim falanda yok :)
ya lpg'nin bence bir güzel yanı , duman atmadan traktör sesi duymadan istediğin zaman devir çevirerek kullanabilmen
dizelinde chip sonrası tork canavarı olması güzelliği var
bırde kullandıgınız lpg kıtlerının markalarını yazarsanız daha ıyı olur lpg taktırıcaklara...
yazdığım değer ş.içi
sakin-gazlayarak vs karışık kullanımda yer yer klima açık 22kuruş yakıyor aracım
şöyle söyliyim , ya fulluyorum yada 20tl lik alıyorum arada
20tl gaz 8-9lt arası birşey yapıyor 90-100km arası gidiyorum
fulleyince de 23-24lt arası birşey alıyor 240-250km arası yapıyor
uzun yol 1kere izmite gittim ama dipgaz gidip dipgaz döndüğümüz için hesaplamadım:D
19kuruş yakma muhabbetimde şöyle oldu , aracımda arıza ışığı yanıyor şuanda(lpg den alakasız tamamen) arıza ışığı yüzünden gaza sonuna kadar bassamda gitmiyor , dede spec kullanıyorum mecburen.yavaş devirlenip 3binde vites değiştiriyorum vs.
sıkılmasam hep böyle kullansam 19kuruş yakacak demek ki:D
kullandığım lpg lovato marka
Brc ve prins bizdekiler...
valla yaklasık 4senedır evde kullanılan en az 1 arac dızel,ben hıc fazla bakım masrafı falan gormedım..laguna 2.2dci de klasık bakımdan 280TL cıktım.Peugeot 407 ilede aynısına cıktım(hatta baskı balata degıstı ıvırı zıvırı) daha bıle uyguna cıktım.
Normalde 40binde bir mazot fıltresı degıstırılıyo ben tum araclarımızda 8bınde(genel bakımında) normalde 10K 20K 'da bır yapılan bakımı benzınlı arac mantıgıyla yapıyorum.Mazot fıltresı en son peugeot servısınde yalan olmasın 15yada 25lırayamı ne aldım..Kaldı ki parça fıyatından bakımdan bahsedılırken yakıttan edılen tasarrufu kımse neden dusunmuyo ? Dızel+chıp ıkılısını LPG'nin yakalaması cok zor.Normal dizeli belki yakalar ama tork var birkere+lpgli bir araç satımı TR'de ne kadar hızlı bılmıyorum ama dizel araç bu devırde herkesın ıhtıyacı.
dizel ve benzine lpg den hızlı zam geliyor lpg her zaman ucuz kalacak(vergi indiriminden dolayı) eğer uygun motorda misal vw grubu atmo 102 lik çok oldukça ekonomik ve sıkıntısız kullanılıyor
abiler 19-20 kuruş yaksam bahçeye tuvalet yaptırır arabayla gider gelirim :D 50 kuruş yakıyorum
Bence eğer elinin altında sorunsuz benzinli bi araç varsa lpg takılıp devam edilmeli ama sıfır km alınacaksa dizel olmalı yazılımla keyifli ve tutumlu gezilir
Dizel olacaksa en aşağı bu olacak... :D
http://www.truckwallpapers.net/data/...xor2644_01.jpg
60 liralik gazla uzun yolda net 390-400 km yapiyorum.sehir icinde 330-350 arasi degisiyor..km hesabi yaparsak 150-170 kurus yakiyorum.mazotlu 307 de ise lpg ye gore 10-15 kurus fazla yakiyorum ama 1ay sonra mazot 4 lirayi gectiginde lpg cok cok karli olacak.
Şimdiki fiyatlarla klima açmadan ara ara gazlayarak Ankara şehiriçi 20 kuruş yakıyorum. Dizel aracımız da var, onda da 25-28 kuruş arası. Çok değil 6 -7 ay önce aynı yakıyorlardı iki araçta :) Bir 6 ay sonra dizele bile binilmez. 2 yıla kadar Lpg-dizel farketmez hiçbir şeye binilmez. Ama bize bol bol binilir vergilerle.
sesi dışında tabiki dizel.bu ses te yeni araçlarda gittikçe azaltılıyor galiba.geçen 2011 doblo ya bindim dizel ses yok gibiydi nerdeyse.
dizelde zamlanıyo ne anladım bu işten.. abi eniyisi gaz ver gazı ver gazı bedava 1.1 uno gazlı oh bedava
dizel iyidir :)
bu konu cok tartisilir ben otto son susturucumla 43 kurus yakmaya devam ediyorum sorun degil somurun . . .
eskiden lpg ye ayar olurdum ne o arabayi hadım ediyonuz derdim onun yerine dizelin sesi bile cekilir derdim ancak artik lpg ye hoş gozle bakiuorum :S
clio sybmol 1.4 romano marka sıralı lpg ile uzun yolda 16 krş ş.içi :20-22 krş miss :D
bende 50 liralık gazla 350-400 km yol yapıyordum Tüp Brc Markaydı Ş.içi 50 liralık gazla 300-350 yapıyorum gaz huzurdur en fazla 2.5 olur gaz en fazla daha cıkmaz cıkamaz gibime geliyor
aracım marea kit olarakta üzerinde atiker mevcut ş.içi ortalama 20-21 krş yakıyorum (yer yer klima açık arada gazlıyarak)
ş.dışı klima sürekli açık 18 krş yakmıştım 1 ay önce
ama kit olarak atikeri tavsiye etmiyorum kimseye ben aracı aldığımda üzerindeydi ilk fırsatta değiştiricem kiti ayar tutturana kadar akraba oldum bizim gazcıyla :D
gaz cıkmaz abi genel kullanılıyo cesaret edemezler.. benzin lükse giriyo savaş var bahaneleri saglam adamların