Herkeze merhabalar,
Projemizi aslında geçen hafta bitirdik, Eski D16A9 sonbaharda söküldükten sonra projeye ara vermeden hemen başlamayı düşünürken özel sebepler ve ailevi problemlerden dolayı uzunca bir süre brandası çekili vaziyette yatan aracımıza sonunda kolları sıvadık baharla birlikte projeye başladık, aslında en başında farklı bir motora hazırlık yaparken özel sorunlardan dolayı bir türlü nasip kısmet olmadı sağlık olsun ve daha sonra tercihimizi huzur'dur, can'dır diyerek b16 dan yana kullandık ve ilk iş olarak istanbuldan faturalı olarak aldığımız '98 VV VTEC'den çıkma olan motorumuzu alıp bursaya getirdik, havaların ısınmasıyla birlikte harekete geçtik tabi elimizde olmayan sebeplerden dolayı ufak tefek sorunlar aksaklıklar, talihsizlikler, şanssızlıklar yakamızı bırakmasada nazar dedik, sabredip PRO STOCK GARAGE sağolsun hepsini halledip sorunları çözdü projemizi sağ salim bitirdik. Bu hafta; egzoz emisyondan geçti, makina mühendisleri odası projesi hazırlanıp onaylandı, sigortası yenilendi, TÜV muayenesi yapıldı, motor ruhsata işlendi, evrak prosedürleri tamamlandı, artık sonunda bitmiş oldu ve özgürce gezip dolaşabiliyoruz. Şu kısa sürede diyebileceğim tek şey kullanım karakteri olarak bambaşka, daha zevkli, çok atak, çok agresif, biraz tehlikeli ve porsche gibi dalgınlık affetmeyen bir araca dönüştüğü...
Bu aşık olduğum, hatta benim için yaşam biçimi olan vazgeçemediğim aracıma DOHC VTEC motor uygulaması uzun yıllardır hayalim olan birşeydi ve şükürler olsun ki sonunda oldu. Tabiiki kendi aramızda arasıra küçük denemeler yapacak olsakta amacım drag, roll koşturmak veya buna benzer oganizasyonlar değil. Pist, track day, time trial vs organizasyonlarına kendi çapımda yavaştan bir hazırlık yapıyorum, olurda birgün piste çıkarsam diyerek aracı pist ortamında kusursuz ilerleyip, güvenli bir şekilde zamanlama yapabilecek hale getirmeye çalışıyorum. Zaten o hale geldiğine emin olduğumda ilk olarak vizeyi alıp ringe çıkma hayalim var. Nordschleife'i başarıyla atlatıp turist parkurunu net ölçemesekte ortalama 8:40/9:20 civarında dönersem Türkiye'deki katılabildiğim her pist organizasyonuna katılma arzum var. Bunu zaman gösterecek tabi şimdilik hedef olarak önümde duruyor. Yaşadığım sürece Allah korusun kaza bela olmazsa, asla aracı satma niyetim yok, o hatayı bir kere yaptım bu yüzden daha ileride yapılacak sırada bekleyen çok uygulama var ve alınıp takılacak çok parça var, 8p roll cage, x-bar, wilwood kit, 4.9fd, 1.5lsd, ecu, egzantrik, emme vs. gibi...
Son olarak aracı A'dan Z'ye hazırlayıp, herşeyiyle ilgilenen PRO STOCK GARAGE (E0041) Okan Yılmaz kardeşime ve emeği geçen (by_vtec) Gökhan ÇAKMAK kardeşlerime yardımlarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Ayrıca ufak tefek sorunlar çıktığında manevi destek verip yardım ettikleri için (Elpadre) Melii'ye, (16EC813) Gürsel agaya, (Kanashibari) Ercan'a, (CVC) Murat'a, (Denon) Yusuf abiye, (Despe) Emre abiye ve Önder abiye çok teşekkür ederim. Yazmayı unutuğum arkadaşlar varsa onlarada çok teşekkür ediyorum. (SABRİVTEC) Sabri abiye gece gündüz telefonlarımdan bıkmayıp iyi niyetiyle ilgilenip sorunları çözmede elinden geldiğince yardımcı olduğu için teşekkür ederim. Biz otomobil sevdalılarına paylaşım ve bilgi alışverişi hizmeti sunan techturkey'e de ayrıca teşekkürlerimi sunarım..
Motor; '98 VTi Stock B16A2
Şanzıman; '98 VTi S4C + oem FCC
ECU; Stock P2T
Akslar; '98 VTI
Kulaklar; EG & EF
Linkage; EF Custom
Kadran; JDM CRX EF8
Debriyaj; Custom Mekanizma (Telli)
Ayrıca;
Neuspeed Ön viraj çubuğu,
Neuspeed Arka viraj çubuğu,
Neuspeed Üst Gergi,
Neuspeed Arka Gergi,
Neuspeed Arka Alt Gergi,
Eibach Yaylar,
Tokico ön şoklar,
Momo Monte Carlo Direksiyon,
Custom SuperShort Shifter,
Titanyum Topuz,
Isotta Pedallar,
Short Ram Air,
Catback,
Rot kolu,
Aydınlatma/Elektrik
vs..
Bunlar son dönemde projeyle birlikte yapılan işlemlerdi..
Saygılar..
![]()
![]()