|
|
#1 | ||||
![]()
Otomobil: JJ Saxo évo-II
|
Project Saxo l'évolution
Aldığım gün ![]() ![]() Hedefim hızlı bir vts yapmak. Turbo en kesin çözümdü, turbo basıncını açabilme imkanı, pek prensipli bir insan olmadığım için turbo vts yi pek uzun ömürlü kullanamayacağıma karar verdim . Arabayı alır almaz parçalarımı toplamaya başladım, hatta egzantriklerim yaklaşık bir sene önce geldi .Aklımdaki parçalar tamamlandıktan sonra arabamı Overboost ‘a bıraktım. Mete Usta çok hızlı bir şekilde saxoya başladı ve bitirip tertemiz teslim etti. Beyin montaj ve ayarı için Piston Garaj Erkut’a teslim ettik. Şu anda arabamın bir eksiği kalmadı gibi. Buda Bakımları ve ilk boya koruma sonrası ![]() JJ Saxo l'évolution Specs 80 mm. 12.2 wiseco piston ve segman takımı CRS H-beam Forged piston kolu+Arp kol Saplaması Oem Üst Kapak contası Oem triger seti Oem termostat Oem fan müşürü Oem yağ pompası Oem Su pompası Üst kapak port-polish Acl Race Series ana yatak Acl Race Series kol yatak Pipercam double yay + şapka Oem subap KentCams PT52 Eksantrik Kentcams ayarlı eksantrik kasnağı Kentcams İtici Oem benzin pompası Aem benzin regülatörü Msd Bobin ve kabloları Fidanza Hafif Volan 2.4 kg (Rahmetli oldu, Orjinal takıldı) 14/60 - 13/61 Ayna Mahruti Qualife kilitli diferansiyel Spoox Saxo quickshift Mocal saxo yağ soğutucusu kiti (paslanmaz çelik ) Bronz debriyaj balatası Borla Son Susturucu 60mm catback düz boru 4-1 Custom Eksoz maifoldu GMC/ATP Thorttle Bodies Omex 600 Ecu + Basic Loom Sarı Koni amortisör takımı Eibach prokit Yay Sparco Kule gergisi Silikon Hortum seti Gündelik : Michelin Energy Saver 185/55/14 Drag Spec : Yokohama Advan Semi-Slick 175/65/13 & MH 22.8.13 Drag Slicks Saxo Mk1 Morette Far M3 style stop ?? Siyah sinyal Sparco Sprint V koltuklar Sparco 4 nokta Emniyet Kemerleri Sparco Karbon fiber pedallar Sparco vites topuzu Momo Top Power Direksiyon Plasma gösterge kiti (kph/mph) Apexi turbo timer Prosport 52mm yağ basıncı saati Prosport 52mm yağ sıcaklık saati Prosport 52mm EGT saati Aem wideband ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------- Saxo évo --------------------- * 22.05.2011 Akhisar -15.101 sn- Sınıf-1 Birincisi * 25.09.2011 Konya -14.085 sn- Sınıf-3 İkincisi * 16.10.2011 Konya -13.824 sn- Sınıf-3 Birincisi JJ Saxo l'évolution-2 Specs ve yeni egzantrikler dönmeye başladı ![]()
__________________________________ Saxo évo : 13.824 sn. ![]() Piston Garage & OverBoost Garage Nazmi TOÇAK Son Düzenleyen KingoAtmo; 17-04-2012 12:10. |
||||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Maşallah. Araçta orjinal enjektör kullanıyorsunuz sanırım. Benzin basıncınız kaça ayarlı acaba ? Birde borazanlar ileride daha uzunları ile değişecek mi ?
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: sıkıntıya 5 kala..
|
tam da şu sıralar aklımdan geçen bir projeyken ilaç gibi gelir bana. tamamen bitti mi şu anda araç ? ne kadar güç hedefliyorsunuz ? aynı proje itb'siz olsa ne kadar güç alabiliriz sizce ? biraz da hafifletme var sanırım araçta. kaç kg söktünüz veya şu andaki hali kaç kg ? teşekkür ederim şimdiden maşallah araca.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Black&White GTR...
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: [ ABARTH ]
|
borazanın uzun veya kısalığına göre alt devirler yada üst devirlerini canlandırır
__________________________________ hızlı olmak korkmamakdır.... |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: jdmek20 haram beygir & new kangooR & mercedesEclasse
|
Maşallah parça listesi süper
piston kolları NA araca uygun degil ilerde turbo yapmayımı düşünüyorsunz ? __________________________________ insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür |
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
http://i52.tinypic.com/viegl1.jpg __________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#9 | |
![]()
|
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#11 |
![]()
|
Evet haklısın Levet. Enjektör bağlantı yerlerini dikkate alınca anladım.
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#12 | ||||
![]()
|
mekanik dostum (edit: İticiler kentcam fakat hidrolikmiş...) Saol Kadircim __________________________________ Saxo évo : 13.824 sn. ![]() Piston Garage & OverBoost Garage Nazmi TOÇAK Son Düzenleyen KingoAtmo; 28-11-2011 08:17. |
||||
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
Son Durum Güncellemesi ;
24 temmuz Akhisar drag yarışına katılmak için arabamızı Akhisara indirdikten sonra daha ilk denemede anladığım kadarı ile baskımız koptu, volan falanda dağıldı sanırım, süresini göremeden kurtarıcıya geri bindi canavar... bir haftadır arabaya küstüğüm için söküp bakmadım durumuna ama haftaya ilgilenmeye başlayacağız ... __________________________________ Saxo évo : 13.824 sn. ![]() Piston Garage & OverBoost Garage Nazmi TOÇAK |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: 95 EG Coupe, Doblo, Fiarino, Caddy
|
Masallah araban çok güzel olmuş
Nedir şu siz 106 ve saxo cuların baskı ve volandan çektiği yokmu bunların sağlamları turbo saxo ahmet bi ara sürekli volanttı dağıtıyordu |
|
|
|
|
|
#15 | |
![]() |
bende 2 kez kırmıstım 106 zamanında. __________________________________ R-Turbo Kalbimizdesin.... |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#16 |
|
TechTurkey
|
volan civatalarını arp den alırsan olmaz gibi geldi
__________________________________ www.drecu.com www.EcuFast.com Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!! |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: garaj 106 gti,günlük skoda favorit
|
sorun volanın orijinalinden daha hafif olmasından dolayımı kaynaklandı acaba?
__________________________________ Erkay Peugeot Siz Arena'da Galibiyeti Kutlarsiniz, Biz Kadiköy'de ŞAMPİYONLUGU! |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: look for new one
|
ben okadar yıl turbo saxo ya bindim arp volant saplaması kullanmadım hiç de bi sıkıntı yaşamadım ama bir iki kere debriyaj parçaladım...... turbo atmosferik birçok 106 saxo war piyasada iddaa ediyorum yüzde 99 unde yoktur volant saplaması gerçi söküldüğünde hepimiz görürüz muhtemelen ama sıkıntı volant saplamasında olduğunu sanmıyorum ya debriyaj parçalanmıştır yada ayna mahrutinin yatağının olduğu çıkıntılı bi yer war orası parçalanmıştır
tekrar geçmiş olsun __________________________________ You can sleep in your car but can't race with your house Megasquirt, Vems tamircisi
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
Büyük ihtimalle bugün sökülecek şanzuman, sorun anlaşılınca paylaşırım,
__________________________________ Saxo évo : 13.824 sn. ![]() Piston Garage & OverBoost Garage Nazmi TOÇAK |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|