Zevkle okudum, kazasız cezasız sürüşler dilerim. Aracın kondisyonunu yükseltip uzun yıllar yaşayacağını görmek türkiye şartlarında mutluluk verici. Sonuçta çok özel bir araç. Nazarlık şart.
Zevkle okudum, kazasız cezasız sürüşler dilerim. Aracın kondisyonunu yükseltip uzun yıllar yaşayacağını görmek türkiye şartlarında mutluluk verici. Sonuçta çok özel bir araç. Nazarlık şart.
06 ZON 32 91 Crx Satıldı
06 YA 1000 89 Crx Satıldı
06 YA 1000 G4 Prelude 2.0 MT Satıldı
06 TM 495 G5 Prelude 2.2 VTI
06 TUM 42 G5 Accord Coupe 2.2 IES
__oNuR__
kazasız belasız herşey çok güzel... ama motor içini boyatırken amartisörü ve vidalarınıda maskeleseydiniz yada sökseydiniz bence o kadar titizliği baltalamış...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
Maşallah sonuna kadar okudum, çok güzel olmuş. Allah kaza bela vermesin.
Yürüyen aksamda coilover/lover control/subframe gibi şeyler ve frenler için upgrade düşünüyor musunuz?
Ayrıca kendi fikrim, typer koltuk yerine s2k koltuk daha güzel olabilir.
Teşekkür ederim, 20 yaşında bi araca sürekli binecekmiş gibi restore etmeye çalıştık. Daha iyisi sizlerin olsun.
Torpido da sakladığım bi nazarlık vardı ama daha belirgin bi yere koymak şart bence de, teşekkür ederim.
Bu konuda tamamen haklısınız, atölyede lift olmayınca ne de olsa söker temizleriz diyerekten atladık ama en azından maskeleyebilirdik, yakın zamanda ele alıp bi makyaj yapmak şart.
Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim. Koni yaylardan beklemediğim şekilde memnunum ama frenden sonra coilover upgrade fena olmaz, yeni dolar kuru ile kaliteli bi coil nerden baksanız 3.000 TL, o nedenler beklemeye devam. Yürüyen için lover control/subframe den ziyade komple bushing kit düşünüyorum. Lover control ve subframe brace performansından ziyade görselliği ile ön plana çıkan güncelleştirmeler. Fren diskleri, balatalar ve hortumlar upgrade edildi ama yaza inşallah willwood OEM replacement kaliperlerle değişecek ön kaliperler.
S2K koltuk arıyorum ama ya çok pahalı ya da temiz değil, biraz şans işi. TypeR koltuklar sıfır ayarında olduğu için onu aratmaması lazım, kısacası takipteyim.
Maşallah ellerinize sağlık çok güzel işçilik çıkarmışsınız.
Lafa gelince fenaa esersiniz, icraate gelince pamuk şekersiniz..
DR.ecu.Öz
sistem garage
imrenerek okudum maşallah çok titiz çalışmışssınız umarım uzun bir süre sıkıntısız keyif alarak binersiniz aracınıza.
35 KU 606- Outlander MT Turbo
34 ENP 29 - TypeR
34 VTE 64 - S2000
34 VG 3670 - Type-R
10 E 6622 - Civic vti
Yoğun iş programından dolayı konuyla ilgilenemedim, kaldığımız yerden fotolarla devam edelim,
Timing ayarı Paşaoğlu’nda, sübap ayarları Kurtez Racing’de yapıldı, rodaj biteli yaklaşık 1500 km oldu, çok şükür beklenmedik bir sorunumuz yok. Su koyuveren benzin pompası değişti, enjektörler takıldı. Sadece ufak tefek eksiklemiz ve ayar kaldı.
Güncel fotolar bunlardır, arada kil uygulayıp boya temizliğide yaptık, geçici olarak cilası da yapıldı ama yaz öncesi polisaj ve boya koruma yapmakta fayda var.
Kalan eksiklerimiz aşağıdadır,
- Piston tipi vtec iticilerinin yaylı tip ile değiştirilmesi,
- Davlumbaz siparişimizin elimize ulaşması, montajı ve çamurluk içlerine pütür yapılması,
- Filtrenin değişmesi ve tampon altına alınması,
- Kapı ve cam ayarlarının yapılması,
- Amortisörlerin sökülüp, kule başlarının boyasının temizlenmesi,
- Kapı İzolasyonları,
- Innovate MTX yağ basınç ve sıcaklık göstergesi,
- Zaman olursa detaylı iç temizlik,
- Willwood 4 piston ön kaliperler (belki),
- ECU Mapping. Konu ile ilgili bir kaç hafta önce Özgün’le görüştüm, fakat kendisinin uygun olmayan programı, kar yağışı ve vtec iticilerinin değişecek olması sebebi ile bir süre ertelendi. Benim yurtdışına yeniden dönmem süreci bir müddet uzatacak ama bahar gelmeden eksiklerimizi tamamlayıp sonucu görmeyi umuyorum.
Zaman oldukça yeni fotolarla konuyu güncellemeye devam edeceğim. Konuyu okuyan herkese teşekkür ederim.
projenizi baştan sona okudum gerçektende çok emek harcamışsınız maşallah geçmişi temiz bi del sol'a proje yapmısınız emeginize sağlık böylesi emek harcanıp ve bilinçli kişilerde del sol olmasından çok mutlu oluyorum ...
kazasız sürüşler ...
her postu okuduğum nadir konulardan.emeğinize ve anlatımınıza sağlık
kazasız, belasız ve güzel günlerde kullanmanız dileği ile![]()
Çok teşekkür ederim.
Beğenmenize sevindim, Türkiye’deki nerdeyse her delsolün geçmişi hakkında bilginiz var. Yazın sizin oralara yolum düşebilir, inşallah denk gelirde tanışırız.
Konuyu takip eden herkese tekrardan merhaba.
Şu sıralar yurtdışında olduğumdan gelene kadar parça taderiğine devam etmekte fayda var, önceki postlarda LMA’ların (Türkçe’si vtec iticisi olsa gerek) yeni tip olanlar ile değişeceğini yazmıştım. Bu konuyu biraz açıklayayım istedim, bu meletin görevi egzantiğin vtec lobu altındaki rocker-arm’ı (piyano) geri itmek. B serisi vtec motorlarda bu parça piston şeklinde tasarlanmıştır ve bu tasarımdan dolayı zamanla itme kabiliyetinin kaybolması kronik bir sorun. Ayrıca yüksek liftli ekzantirik kullananların bu parçayı yenilemesi çoğu egzantirik üreticisi tarafından tavsiye edilmekte. Honda bu hatayı farketmiş olmalı ki ilgili parçayı tıpkı H22, K20 ve f20 motorlardaki gibi yaylı tipte, yeni parça no’su ile üretmeye başladı. Tabii ki tek çözüm bu değil, aftermarket ürünler ya da H22 LMA’sının altına şim plaka koymak sureti ile kullanımı da alternatif çözümler arasında. Ki zaten bu yeni tip LMA’da şim plaka ile beraber geliyor, hatta bunun birebir H22 LMA’sı olduğunu, hondanın şim plaka ile beraber paketleyip sattığını söyleyenlerde var.
Sonuçta önümüzde çeşitli alternatifler var. Açıkçası H22 LMA’sı, şim plaka uydurma işi yüzünden, aftermarket parça ise USA’dan sipariş ve gümrüğe takılma ihtimalinden dolayı cazip gelmedi. OEM parçanın servis fiyatı da uygun olunca verdik gitti siparişi. Bir ay kadar bekleyeceğiz, ama vakit bol olduğu için sorun yok.
Resimler ile durumu ve alternatifleri açıklayayım,
Çeşitli B serisi vtec motorların piston tipi iticileri.
Aftermarket çözüm 1, Skunk2 LMA.
Aftermarket çözüm 2, Science of speed LMA
Yeni tip OEM LMA, PN #14820-PCB-305
H22 LMA vs B16 LMA
Daha detaylı bilgi almak isteyenler bu linkteki konuyu inceleyebilir.
Okuyan herkese teşekkürler.
maşallah herşey yerli yerinde. çok beğendim
Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)