Gelelim son susturucuya, başımıza açtığı muazzam zorluk ve modlamaya
Dalga geçmiyorum harbiden de çok uğraştırdı, şu ana kadar en fazla zaman ve emek harcanan alt projelerden biri oldu gerçektende ve resmen yıprattı
Daha evvel ediğim gibi, tek HKS tip ten Çift çıkış VAREX'E dönünce büyüyen kazan DelSol ün mevcut alanına hiç bir türlü sığmadı...
Egzos konusunda, bence Antalya'nın, hatta biraz iddialı olacak ama Türkiye'nin de sayılı yeteneklerinden Ümit PİYAN devreye girdi
Benim işimi yaptı diye yazmıyorum bu övgüleri, bir çok usta bir çok işçilik gördüm otomotiv sektöründe, son 10 aydır çok yoğun olarak.
Taktir edersiniz ki bende, biraz vizyon tasarım gücü ve el becerisine sahibimBu görüşümle iddia ediyorum Ümitin sayılı yeteneklerden olduğunu.
Herneyse bu kadar övgü yeter sanırım
Çektik aracı PİYAN Garage'a...
Aldık askıya
Baktım öle çekiçle gömçürerek başarılı bir sonuç almak pekte mümkün görünmüyor
Bu durumda zamanında tanıştığım, İsmail Usta, kaporta ustası, devreye girdi
Kendisinin kaba saba ellerine emanet, artık
Şaka bir yana İsmail usta da çok emek sarfetti aracımda,
Ve verdi kesimi bagaja ):
Şimdi fotolarla devam edelim biraz da...
Varex'in tamı tamına sığacağı kadar bir parçayı alıverdi İsmail usta, DelSol'ün bedeninden
Varex'i de keserler be güzelim
Tüm ayarlamalar yapıldıktan sonra, İsmail ustaya teslim DelSol'ün yaralı bedeni artık
Sıkıntılı, yorucu ve uzun günler süren bu hikayeden sonra güzel oldu be DelSol'ümün estetik ameliyatı
![]()
Projeniz, kendinize has anlatımınız gerçekten çok başarılı ancak benim gözümde bu projeyi önemli kılan kısım detaylar. Gerçekten yürekten maşallah. Merak ettiğim motor kendi sıcaklığına ulaştığında ve gazlandığında afr değerleriniz ne olacak? Birde sc kendisi için yeterli soğutmayı yapabilecek mi?
Techturkey dediğin 12, bilemedin 16. sayfada adamı bulur, 500.000 yerine 1m alır, konuya giren herkesi ihya ederdi...
bizde araba yapıyoruz sanıyoruz kendi çapımızda emeklere bak ya abicim gerçekten inadına hayran kaldım
Çok az kaldı en fazla 15 güne kadar rodaja başlarım sanırım
Öncelikle övgüler için teşekkür ederim. Gelelim merak ettiğiniz noktalara,
- rölantide 12,1-12,5 dip gaz da ise 11.1 civarı olacak..
- Belki de atlamışsınızdır aslında bu konuya çok önem verdim, yani SC nin soğutma sistemine, zaten emme manifoldu içine su devridaimi için 1cm çapında 7 adet boru yerleştirdim, bu + aem methanol kit gerekli soğumayı sağlayacaktır. Yok eğer siz blower ın ısınmasından bahsediyorsanız, fabrika 15k rpm öneriyor, benim setup ımda ise maksimum eğer +9k rpm çevirirsek zaten blower 15k rpm görecek, yani güvenli ve tavsiye edilen dönüşte olacak, ayrıca kaputa yaptığım ve estetik olarak büyük ölçüde beğenilmeyenscoop ilede dışardan tam SC üzerine soğuk hava girişi sağlıyacağım
Sanmıyorsunuz, elbette yapıyorsunuz, yapacaksınızda. Yok öyle bir kavram kargaşası ! hepimiz bir şeyler yapıyoruz, elimizden ve cebimizden geldiği kadarıyla, ben daha dünkü acemiyim sizlerin yanında, akıl yaşta değil baştadır, herkezin emeği ve parası çok kıymetlidir,
bende inadına sana teşekkür ederim![]()
Hay maşallah ya , valla sabırsızlıkla tamamen bitip yollara çıkmasını bekliyoruz, Araç tamamen Custom Roadster car oldu. Del sol değil artık.
aslanz61 , camsız far stop bence bu araca gitmez, ayrıca komple değişik bir şekil peşinde değilim, mevcut ana hatları bozmamaya gayret ediyorum![]()
Artık sıra yavaş yavaş, ufak ayrıntılara geldi. Biliyorsunuz ben kaportada ki yan sinyalleri tümüyle kaldırtmıştım. Daha sonra özellikle yoğun trafikte gördüm ki bu sinyaller güvenli yolculuk için, özelliklede araçların dip dibe olduğu
durumlarda istenmeyen kazalara engel olmaktalar..
Bu nedenle de, sinyalleri kaportaya olmasa da sinyal verdiğinizin yan ve yakın mesafelerden görünmesi için mutlaka adapte etmem gerektiğini farkettim
Anladım ki olmazsa olmazlar dan birini iptal etmişim
Dizik aynalarım bu tür bir uygulama için uygun görünüyordu...
Gerisi foto anlatımla...
![]()
Elinize, emeğinize sağlık.
Kesenize bereket.
Mükemmel mükemmel mükemmel.
Gerek konuda anlatımınız, gerek aldığınız parçalar, gerek sarfedilen işçilik hepsi muazzam.
Hayırlısıyla bitmiş halini merakla bekliyorum.
Merdo'm Seni Unutmayacağız...
206 sinyalleri galiba. Maşallah proje mükemmel ilerliyor. Allah nasip ederse ben de böyle bi araba toplamak istiyorum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)