Kaporta ve dış görünümde de ufak bir kaç dokunuşta bulunarak şık bir görünüm elde etme çabasındayım. Bu yüzden de bir kaç değişiklik ve ekleme yaptım ama dediğim gibi çok iddialı değil, ufak dokunuşlarla!
Yapılanlar :
Araç renk değişikliği nedeni ile komple saca kadar soyuldu,
Ön kaput üzerine Charger için ekstara nefes alma kanalı açıldı,
Ön çamurluk yanlarında ki sinyaller iptal edildi.
Arka çamurluklar 1,5 ar cm genişletildi,
Bagaj üzerindeki kilit iptali,
Arka sis iptali,
Arka plakalık daraltılması..
serhat abi herşey tammda o kaputtaki hava girişi nedir öyle yaa gözünü seveyim :))
16-03-2014, 11:35
gökan
kaput olmamış bence bırde arac ne renk olucak
16-03-2014, 11:41
dragon07
ki sen bu işlerden anlayan adamsın işin dolayısıyla aracın görünümü yuvarlak hatlara sahip köşeli american muscle tarzı bi hava girişi görüntüyü bozar nacizane...
16-03-2014, 12:32
Etu55
Alıntı:
dragon07 Nickli Üyeden Alıntı
ki sen bu işlerden anlayan adamsın işin dolayısıyla aracın görünümü yuvarlak hatlara sahip köşeli american muscle tarzı bi hava girişi görüntüyü bozar nacizane...
+1000 kesinlikle
16-03-2014, 14:09
SERHAT07
Daha öncede en başta belirttiğim gibi yaptığım yada yapmaya çalıştığım projenin
kimi tasarımları beğeni görecek kimi tasarımları ise eleştirilecek. BUnların tümüne
olumlu yada olumsuz ancak saygı duyabilirim.
Daha ileri safhalarda yine beğeniniz yada olumsuz eleştirileriniz olacaktır,
çünkü tüm yaptığım tasarımlar subjekf olarak kendi beğenilerime göre şekil alıyor.
Her türlü yorumunuz için tekrar teşekkür ederim en azından konuya bakıp geçmiyor görüşlerinizide yazıyorsunuz.
16-03-2014, 21:57
exvitermini
allah kesenize bereket versin sürekli takipteyim.yorumumu proje biraz daha ilerledikten sonra yazacaktım çünkü hersey cok mükemmel ilerliyordu ta ki kaputtaki hava girişini görene dek.bencede yol yakınken daha güzel bi hava girişi yapın.çünkü bukadar kaliteli bi araçta o hava girişi sırıtacak gibi duruyor.
16-03-2014, 22:37
dragon07
bizde seni sevdigimiz için belirttik sayın abim yoksa istersen kare hava girişi yap :))
aeaç bittikten sonra sende begenmezsen tekrar kaputunu söküp boyatıcaksın yeniden tasarlıcaksın 2.iş yapma diye yoksa zevk ve renk senin...
16-03-2014, 22:39
SERHAT07
Peki, bunu dikkate alalım ve size sorayım nasıl birşey yapayım sizce görselleri ile birlikte betimlermisiniz?
CooperS, evo yada STI scooplarından kalıp alınabilirse mükemmel durur bence..
16-03-2014, 23:28
SERHAT07
:) yukarıdaki örnekleri bende düşündüm arkadaşlar ancak bulamadım ne yazıkki :(
17-03-2014, 00:07
Sh4rk
Alıntı:
cookies Nickli Üyeden Alıntı
CooperS, evo yada STI scooplarından kalıp alınabilirse mükemmel durur bence..
2007 model e kadar olan sti scooplari zaten bu arac icin komik abartili olur
Tam yerinde nokta atisi gerek air inlet icin
17-03-2014, 00:32
Kutluhan
-Ön çamurluk yanlarında ki sinyaller iptali
-Arka sis iptali
Bunlar tüv'de sıkıntı yaratma ihtimali var mı ?
Ciddi para ve emek, kesenize bereket abi. Allah yardımcınız olsun.
17-03-2014, 08:09
SERHAT07
Alıntı:
Kutluhan Nickli Üyeden Alıntı
-Ön çamurluk yanlarında ki sinyaller iptali
-Arka sis iptali
Bunlar tüv'de sıkıntı yaratma ihtimali var mı ?
Ciddi para ve emek, kesenize bereket abi. Allah yardımcınız olsun.
Gerçekten bende merak ettim şimdi :)
Arka sis kaportadan kaldırıldı ancak tampon altı difüzörde varda, ön çamurluk sinyalleri tamamen kalktı, bilgisi olan arkadaşlar bir yorum yapsa, bende öğrensem :D
17-03-2014, 08:36
metinalan
Yanlız serhat abinin tasarladığı scoop hava girişi için linkteki örnekler hava tahliyesi için diğilmi ?
17-03-2014, 08:48
SERHAT07
Alıntı:
metinalan Nickli Üyeden Alıntı
Yanlız serhat abinin tasarladığı scoop hava girişi için linkteki örnekler hava tahliyesi için diğilmi ?
Valla nokta atışı yaptın :)
Benim yaptığım scoop, yüksek hızlarda tam SC nin üzerine soğutma amaçlı hava girmesini sağlamak amacıyla yapılmış tamamen teknik bir çalışma, scoop tarzının american olduğunun farkındayım fakat bu extra hava girişinede sc nin ihtiyacı var.:eek:
17-03-2014, 08:58
Chn53
tamponlar orjinal kalsa çok daha güzel olur düşüncesindeyim , inşallah sorunsuz sıkıntısız bitirirsiniz :)
17-03-2014, 09:07
SERHAT07
Alıntı:
Chn53 Nickli Üyeden Alıntı
tamponlar orjinal kalsa çok daha güzel olur düşüncesindeyim , inşallah sorunsuz sıkıntısız bitirirsiniz :)
Orjinal tampon üzerinde iyileştirmeler yapıyorum standart ABS tampon, tamponlar değişmiyor yani, bir spyshot vereyim:D
Serhat abi benim aklıma takılan arka bagaj kilidi şimdi Delsolde ben bu sorunu çok yaşadım arka bagaj kilidi anahtar haricinde herhangi bir açma yeri yok hatta AVM otoparklarına girerken stop edip inip açıyodum sonra tekrar bin çalıştır devam et :D Nasıl bişey yaparak bu sorunu çözdünüz?
17-03-2014, 09:41
SERHAT07
Alıntı:
tuner faruk Nickli Üyeden Alıntı
Serhat abi benim aklıma takılan arka bagaj kilidi şimdi Delsolde ben bu sorunu çok yaşadım arka bagaj kilidi anahtar haricinde herhangi bir açma yeri yok hatta AVM otoparklarına girerken stop edip inip açıyodum sonra tekrar bin çalıştır devam et :D Nasıl bişey yaparak bu sorunu çözdünüz?
O anlattığın inip açma olayı benim içinde çok büyük eziklikti :D
İçerden elektrikli açma kapama yapmıştım ben, şu an mekanik kollu sistemide ekledim, yani çift açma emniyetli oldu:icon_tup:
17-03-2014, 10:58
SERHAT07
Making del sol custom bumpers
Hazır, bir kaç post evvel tampondan bahsetmişken, kısa bir üretim videosu da onlar için hazırladım.
Henüz bitmediler ama neler yaptığıma dair bir fikriniz olsun istedim.:icon_tup:
Öndeki iptal ettiğiniz delikler S/C için hava girişi olarak kullanılamaz mıydı?
18-03-2014, 15:31
Etu55
kesinlikle ön ve arka tamponun tarzları çok iyi gidiyo. ön tamponu kesmeden parçaları esneterek ısıtarak vs şekıl verilip giriş açılması çok iyi bi fikir.
18-03-2014, 16:48
BARR
Tamponlar çok güzel olmuş, mantıklı bir seçim.
18-03-2014, 22:41
dragon07
kaputa toyota hilüx nissan navara l200ün hava girişini adapte edebilirsiniz sayın abim.
18-03-2014, 23:03
Tayfun.O
Bu araç efsane olacak gibi hayırlısı bakalım :D
19-03-2014, 10:30
chatlaxs
kesenize bereket emeğinize sağlık konuyu takipteyim :)
19-03-2014, 10:59
Emre Ekrem
Proje süper, anlatım enfes merak ve hevesle takip ediyorum, yalnız alacantra kaplama sıcak Antalya ortamında sorun çıkartmaz umarım, bende defalarca kez döşemeciye gidip sonra vazgeçtim, maalesef kapalı garaj imkanım yok ve her seferinde branda kullanamayacak kadar üşengeç bir yapıya sahibim. Fakat bu yaz ya flock yada alacantra yaptırmayı planlıyor, size başarılar diliyorum, maşallah.
19-03-2014, 11:30
yilmazcatalbas
ön tampon ciddi başarılı olmuş emeğinize sağlık
19-03-2014, 11:51
cagataayk
Video linki alabilir miyiz? Takipteyiz :)
19-03-2014, 19:49
güneşbalkan
Ön göğüsün komple alcantra kaplanması işleminin maliyeti nedir ? Birde videoları linkli paylaşırsanız çok iyi olur bizim için.merakla bekliyorum del solü maşallah
19-03-2014, 20:08
SERHAT07
Alıntı:
güneşbalkan Nickli Üyeden Alıntı
Ön göğüsün komple alcantra kaplanması işleminin maliyeti nedir ? Birde videoları linkli paylaşırsanız çok iyi olur bizim için.merakla bekliyorum del solü maşallah
Sadece göğüs için ne tutar bilemiyorum?
Tüm arkadaşların olumlu ve olumsuz yorumları, iyi temennileri için çok teşekkür ederim. :icon_tup:
Bu arada şu ana kadar yayınlamış olduğum tüm videoların mobilden izlenmesi için tüm direk linkleride eklemiş bulunuyorum, iyi seyirler...:icon_tup:
19-03-2014, 22:27
SERHAT07
Alıntı:
ontheair Nickli Üyeden Alıntı
Öndeki iptal ettiğiniz delikler S/C için hava girişi olarak kullanılamaz mıydı?
Benim amacım direk Charger emme üzerine soğuk hava almak, tampondaki "uzun" far oyukları ile bahsettiğim bölgeyi soğutmam mümkün değil! :icon_tup:
19-03-2014, 22:41
halilkarakas
çok uğraşıyosun abi harbi allah kesene bereket versin güzel olucak delsol :)
20-03-2014, 11:48
SERHAT07
Alıntı:
halilkarakas Nickli Üyeden Alıntı
çok uğraşıyosun abi harbi allah kesene bereket versin güzel olucak delsol :)
Harbidende çok uğraşıyorum :D
Amin cümlemize...:icon_tup:
20-03-2014, 11:57
SERHAT07
Custom intercooler cooling project....
Intercooler custom cooling projeme yavaştan başladım.
Ancak başıma komik bir olay geldi, sigaram ve çayım bitmiş çalışırken gidip alayım dedim, yaşadıklarımıda ufak bir cingıl haline getirdim :D
Keyifli seyirler..:icon_tup: