User Tag List

Sayfa 16/42 İlkİlk ... 6141516171826 ... SonSon
788 sonuçtan 286 ile 304 arası

Konu: 2014 Model Del Sol Projem.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yürüyen montaj devam..

Yürüyen montajı ile konumuza ve projemize devam edelim.
    Bu kısımda eksik kalan komple fren sistemi güncellememiz, el freni güncellememiz, ufak tefek tadilatlarında yer aldığı güncellemelerimizi içermekte, alışkanlığımı bozmadan yine sadece fotoğraflar ile ifade etmeye devam ediyorum.

Ve yıkıldığım an Mevcut jant lastiklerim henüz daha 300*400km kullanılmıştı, ancak ne yazıkki sığmadı

Bunlar yerine Advanti 17" 4x100 Ultra Light ( 6,9kg. ) krom renkte jantlar ve Bridgestone Potenza S001 215/45/17 sipariş vermek durumunda kaldım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Motor toplama

Evet sıra geldi aracın kalbine,

Motor bloğu, üst kapak hariç tüm parça ve bileşenler değişiyor .
    Yine herzaman ki gibi fotolar eşliğinde anklatıma devam ediyorum.

Not: Proje başlangıcında Piston sıkıştırmamız 9.8cr idi ancak vaz geçtim ve şu an montajda ki sıkıştırma 11.2 cr oldu.

Merak edenler için Piston blok montaj videosu

https://www.youtube.com/watch?v=fQtAt-zga20
    BORKED

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Motor toplama devam..

Aynı hızla devam ediyoruz, bu gün epey bir foto ile güncelleme yapacağım, gördüğünüz gibi

Motor bloğu, üst kapak hariç tüm parça ve bileşenler değişiyor .
    Yine herzaman ki gibi fotolar eşliğinde anklatıma devam ediyorum.

Erukay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah çok güzel ilerliyor proje.

Elinize emeğinize sağlık
    Astra G Coupe Z20LET

President - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu aşamadan sonra işin incelikleri başlıyor. Projenin gıcık kısmı yani

Shinigami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu başından beri bende takip ediyorum. Herşeyiyle Mükemmel ötesi bir çalışma (Kaput hariç) elinize, emeğinize sağlık, kesenize bereket...

Yalnız benim kafamı kurcalayan bir kaç şey var müsaadenizle sormak isterim..

Öncelikle Emme içerisine yaptığınız sistemde petek kullanmadığınızdan ötürü havanın daha az noktaya temas ederek geçerken daha az soğuması yada etkisiz olması durumu mevcut olabilir mi? Sonuçta üst devirlerde yüksek flowdan dolayı soğutma kanallarına (peteğe kıyasla) daha az temas edecek.(tabii ki kişisel düşüncem).

İkinci bir kafamı kurcalayan mevzu ise Motora bu çok kadar soğuk hava vermek gerekli midir? (Su sebili muhabbetinden bahsediyorum) Motordan en yüksek performansı alabilmek için havanın ortalama sıcaklığı kaç derece olması gerekli? Ayrıca Sıcak yanma odasına sürekli aşırı soğuk hava vermek gömleklerde veya pistonlarda sıcak-soğuk farkından dolayı ileriki zamanlarda hasara yol açar mı ?

Çok oldu ama son olarak aküyü bagaja alıp kabloları gizlemeyi düşünüyor musunuz? (Onuda yaparsanız )
    Alıntı taytay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni motor yapmış sonra ustasıyla çıkıp gazlamış *** dynosuna göre 210 hp olduğuna karar vermişler biz hala çabalıyalım yıl olmuş 2014

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gene bir solukta okudum, proje ilerledikçe çok daha keyifli hale geliyor, başarılar dilerim.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Dr.Ecu Chiptuning KCANN_220 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abıcım masAllah rabbım nazarlardan korusun gercekten kusursuz ılerlıyor ınanın canlı gorsenız cok daha guzel her cıvatası her noktası ınce ayrıntısı mukemmelık gosterıyor ustamın ellerıne saglık serhat abı kesene bereket..
    __ATA MOTORSPORT & ENGINEERING__
    DR.ECU ---MOTUL --- EBC BREAKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Jant lastİk

Yeni Jantlar bu gün elime ulaştı, valla siz ne dersiniz bilmem ama ben çok beğendim ve tüy gibi hafifler, ( 6,9kg lik bir tüy nasıl olursa o kadar )

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel güzel jantlar güzel çeviz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Shinigami Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu başından beri bende takip ediyorum. Herşeyiyle Mükemmel ötesi bir çalışma (Kaput hariç) elinize, emeğinize sağlık, kesenize bereket...

Yalnız benim kafamı kurcalayan bir kaç şey var müsaadenizle sormak isterim..

Öncelikle Emme içerisine yaptığınız sistemde petek kullanmadığınızdan ötürü havanın daha az noktaya temas ederek geçerken daha az soğuması yada etkisiz olması durumu mevcut olabilir mi? Sonuçta üst devirlerde yüksek flowdan dolayı soğutma kanallarına (peteğe kıyasla) daha az temas edecek.(tabii ki kişisel düşüncem).

İkinci bir kafamı kurcalayan mevzu ise Motora bu çok kadar soğuk hava vermek gerekli midir? (Su sebili muhabbetinden bahsediyorum) Motordan en yüksek performansı alabilmek için havanın ortalama sıcaklığı kaç derece olması gerekli? Ayrıca Sıcak yanma odasına sürekli aşırı soğuk hava vermek gömleklerde veya pistonlarda sıcak-soğuk farkından dolayı ileriki zamanlarda hasara yol açar mı ?

Çok oldu ama son olarak aküyü bagaja alıp kabloları gizlemeyi düşünüyor musunuz? (Onuda yaparsanız )
    Müsade etmek ne demek.. Elbette zevkle cevaplarım, hatta bilenler katılsa bu konuda aydınlanmış olurum ama ne yazık ki bu benim konumda pek olmuyor

Gelelim Internal soğutma sistemimle ilgili sorunuza, evt benimde şüphelerim var, acaba yeterince soğutma sağlarmı diye? Umudum sadece sağlaması yönünde, petek koymaktı ilk hedefim belki hatırlarsınız, hatta video da koymuştum . Ancak hem peteği sığdıramadım hemde bu sefer flow da aşırı bir kayıp olur tereddütü yaşamıştım. Benim sistemde flow daha rahat olacak ancak, bu sefer komple emme manifoldunun tüm yüzeyleri soğuyacak, güvendiğim ayrıntı bu, çünkü sağ ve sol sıvı depoları aliminyum gövdeye kaynaklı buda ısı yayılımını tüm gövdeye yaymakta, ilave olarakta 10 mm dış çapta 7 adet sıvı borusu kullandım. umarım açıklayıcı olmuştur.

Bu ikinci soru aslında benimde en merak ettiğim ayrıntı, tek bildiğim ise ne kadar soğuk hava o kadar avans ve düğük detanosyon sebebi, bir bilen açıklasada bende aydınlansam

Apocaltique - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerçekten 2014 olmuş, ben böyle parça listesi, böyle emek, böyle proje görmedim, duygularıma tercüman oldunuz, hedefim bu

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ortaya çıkan ürün çok iyi olacak. Jant seçimi de çok başarılı.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SERHAT07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Müsade etmek ne demek.. Elbette zevkle cevaplarım, hatta bilenler katılsa bu konuda aydınlanmış olurum ama ne yazık ki bu benim konumda pek olmuyor

Gelelim Internal soğutma sistemimle ilgili sorunuza, evt benimde şüphelerim var, acaba yeterince soğutma sağlarmı diye? Umudum sadece sağlaması yönünde, petek koymaktı ilk hedefim belki hatırlarsınız, hatta video da koymuştum . Ancak hem peteği sığdıramadım hemde bu sefer flow da aşırı bir kayıp olur tereddütü yaşamıştım. Benim sistemde flow daha rahat olacak ancak, bu sefer komple emme manifoldunun tüm yüzeyleri soğuyacak, güvendiğim ayrıntı bu, çünkü sağ ve sol sıvı depoları aliminyum gövdeye kaynaklı buda ısı yayılımını tüm gövdeye yaymakta, ilave olarakta 10 mm dış çapta 7 adet sıvı borusu kullandım. umarım açıklayıcı olmuştur.

Bu ikinci soru aslında benimde en merak ettiğim ayrıntı, tek bildiğim ise ne kadar soğuk hava o kadar avans ve düğük detanosyon sebebi, bir bilen açıklasada bende aydınlansam
    O zaman merakla internal soğutma sisteminin çalışmasını beklemekten başka çarem yok gibi

Hava sıcaklığı ile ilgili de Techturkey'de Sadece Ufak bi tartışma bulabildim... http://http://www.techturkey.com/for...-iliskisi.htmlDiğer taraflarda pek de açıklayıcı birşey yok. Sadece KTU'nün bir araştırma tezi vardı deney şeklinde onunda bizim bildiklerimize bir artısı yok gibi... Neredeyse eksi derecelerde olacak olan bir soğuk emme sistemi nasıl çalışacak ve performansa etkisi nasıl olacak takipteyim... Galiba siz deneyince görmüş olcaz

Jantlar güzel seçim bu arada Kolay gelsin...
    Yeni motor yapmış sonra ustasıyla çıkıp gazlamış *** dynosuna göre 210 hp olduğuna karar vermişler biz hala çabalıyalım yıl olmuş 2014

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Shinigami Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O zaman merakla internal soğutma sisteminin çalışmasını beklemekten başka çarem yok gibi

Hava sıcaklığı ile ilgili de Techturkey'de Sadece Ufak bi tartışma bulabildim... http://http://www.techturkey.com/for...-iliskisi.htmlDiğer taraflarda pek de açıklayıcı birşey yok. Sadece KTU'nün bir araştırma tezi vardı deney şeklinde onunda bizim bildiklerimize bir artısı yok gibi... Neredeyse eksi derecelerde olacak olan bir soğuk emme sistemi nasıl çalışacak ve performansa etkisi nasıl olacak takipteyim... Galiba siz deneyince görmüş olcaz

Jantlar güzel seçim bu arada Kolay gelsin...
    Valla - derecelere inecek waterChiller projemi uygulayacak pek sabrım ve vaktim olmayacak sanırım radyatör ile klasik sıvı soğutma uygulayacağım , şimdilik

Bu arada verdiğin link çalışmıyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SERHAT07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla - derecelere inecek waterChiller projemi uygulayacak pek sabrım ve vaktim olmayacak sanırım radyatör ile klasik sıvı soğutma uygulayacağım , şimdilik

Bu arada verdiğin link çalışmıyor?
    Aynen link olmamış Edit olarak tekrar deniyorum...

http://www.techturkey.com/forum/gene...sicakligi.html

Dynoda Hava Sıcaklığı

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Serhat bey projenizde başarılar dilerim

17 jantlarda muhtemelen tutunma amaçlı lastik ölçüsü seçtiniz.

Nacizane fikrim görselliği ön planda olan bir araç için bir takımda 205 40 17 lastik kullanmanız.

En azından foto çekimleri için coilleri sona indirip güzel bir görüntü elde ederdiniz.

Tekrar başarılar dilerim

Painkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu yeni gördüm ve hiç sıkılmadan 16 sayfayı da okudum, emeğinize hayran kaldım, nasıl birşey çıkıcak ortaya merakla bekliyorum. Kolay gelsin.
    '01 Black 106 GTI / '01 Silver Clio RS / '99 Blue 106 GTI / '02 Silver Civic Type R / '11 White Polo GTI / '02 Blue Bugeye STİ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)