Araçta gelişme yokmu ?
Printable View
Araçta gelişme yokmu ?
Maşallah kardeşim imola efsane olur , merakla takip ediyorum
Almanya bmw müzesinde kendi çektiğim bu fotoğraflar belki yardımcı olur
http://i.hizliresim.com/qlz18R.jpg
http://i.hizliresim.com/Myj5gg.jpg
Kaporta bitti araç elektrikçide tüm tesisatı sıfırlıyoruz ve bir sürpriz yapacağız :)
Birkaç resim olaydı iyiydi be :) insan meraklanıyor.
Fotoğrafları ekleyeceğim önümüzdeki hafta. Projemizde değişiklik oldu m54 koymaktan vazgeçtik birazcık çuf çuflayalım dedik :)
*M20b23 Blok
*M20b23 STD Krank
*M20b25 Kol
*M20b23 Kapak / Port&Polished MK-Performance
*Kolbenschmidt 8.5 Cr Piston
*Kolbenschmidt Ana, kol yatak
*Kolbenschmidt Supaplar
*Kolbenschmidt Camshaft
*Kolbenschmidt Yağ pompası
*Cometic Çelik conta
*ARP Saplamalar
*RB26 480cc enjektör
*Custom emme manifoldu
*100mm kelebek
*LS1 bobinler
*Greddy T78 TwinScroll Turbo
*Tial 38mm wastegate
*Aeromotive benzin regülatörü
*2xBosch 044 pompa
*Custom Oil Cooler
*Tomei Evo Radyatör
*Apexi 8LT Intercooler
*e36 m3 5 speed şanzıman
*VEMS ECU
*Kaaz - Limited Slip Differentials (LSD) VACMOTORSPORTS (Yolda)
*VAC Motorsports Rear Sub-Frame (Yolda)
*Mahle komple ön düzen (Yolda)
@1 Bar :)
Ne zaman cufcufluyoruz? Guzel liste pull videosu icin sabirsizlaniyorum
Niye m50 degilde m20 ?
Dip not: Motor icin forged olmasa bile conrod bolts gibi seyleri de arp yapmanizi tavsiye ederim.
Orjinal parcalari kaliteli olduktan sonra ve kaliteli bir sekilde turbolandiginda stock internal olarak bir problem cikarmaz. Suan ki setup listemde kol piston ve yatak degistirip ayni malzeme listesi ile 500 hpleri rahat gorebilirim. Suan ki hedefimiz olabildigince stabil ve sorunsuz bir sekilde gunluk 300 hp olarak binmek. Suan ki setup ile orneklerine gore 350-370 hp mumkun.
1 bar'i gecmenizi tavsiye etmem size stock m20 de. Yapan cok var ama pistonlarin omru kisa oluyor.
Maşallah çok güzel ilerliyor,ağız tadıyla keyfini çıkara çıkara binersin inşallah. Bu kıbrıstaki body kit kaç parça biraz bilgi verebilir misin?
Sıkıştırmamız 8.5 olmasına rağmen 1.2 1.3 rahat gezebiliriz ama gerek yok bizim için önemli olan sağlıklı olması teşekkürler.
Valla o body kiti ben daha görmedim :D henüz gidemedim kıbrısa sadece geçmeli olduğunu biliyorum gidip göreceğim rodaja doğru..
sabırsızlıkla takipteyim ve bekliyorum :) MaşAllah
Bekliyoruz Toprağım :) 01 olunca plaka kan çekiyor abi :))
pistonların ömürlerinin kısa olmasının sebebi ayar :)
düzgün bir M20 bone stock halde güzel bir ayarda 1 bar çok rahat günlük binilir. kaldı ki sıkıştırması 9.7cr (1985-90 arası olanlar) :)
En güzeli stock motora turbolanacaksa US spec M20 turbolamak bence ( 1986-1993 arası ) sıkıştırma 8.8cr :)
piston işini düşünme 8.5cr ile çok rahat 1-1.2 bar ile gezebilirsin :)
Biraz farkli dusuncelerimiz var hesaplamalarimiz tutarsa ve uyarsa paylasacagim :)