bu kasanın hastasıyım zaten bide böyle güçlü oldumu tadından yenmes valla masallah :)
Printable View
bu kasanın hastasıyım zaten bide böyle güçlü oldumu tadından yenmes valla masallah :)
serdar rahat ol o patlamayan catlamayan calibraların hepsini bende tanıyorum, biliyorum biliyosun ki ;) Ben yürümüyor demedim hızlı değil dedim. 1400 kg bir arabaya göre yinede kötü gitmiyor. Arabamı LET yapmaya calısmıyorum. Arabama turbo takmaya calısıyorum. Ayrıyetten LET demek illa calibra demek değil. Sadece LET kullanmak istesem Calibra alırdım. ve Astra GSI dan 350 kg daha agır olurdum. 350 kg nun ne demek oldugunu bilirsin sende.. LET ile cok yuksek bir setup a gerek duymadan hızlı olmak için mecburen daha hafif bir şasiye ihtiyac var.. Ha deneme olayını diyosan bilyiosun deniyoruz sürekli sende oluyosun deneriz tabiki bitsin arabamız..
Yukarıda aracın uzerindekileri fic olarak gordum. EMS varsa dedigim hersey değişir.. Piggyback ile chipten daha hızlı olursunuz elbette güzel bir map ile. Ama kastım evden işe işten eve gitmekse söylediginiz gibi, herzaman fabrikasdan turbolu çıkmış bir setup daha guvenli olacaktır. demek istedigim bu sadece.
moruk sendekiler sarı enjektorler degilmi bosch un orjin calibra
eger onlarsa bizde de onlardan var fakat araca yetmiyor acıklamasının sbebinide yukarıda yaptım
Calibra enjektöru
461,3 cc 4 barda
518,9 cc 4,5 barda
Ancak Walbro 255 ile benzin basinc hatti maalesef strese giriyor ve bir sureden sonra mutlaka sizintilar basliyor bilginize sunmak isterim.Borulari mutlaka yenilemek gerekiyor.
Can onemlidir arkadaslar.
Geri kalanini zaten Miniksler halleder :)
Erhan hayirli olsun projen . 350 kg kilo farki var evet. Ama astra 4 ceker degil ve astra maalesef 0,26 surtunme katsayisinada sahip olamadigi icin yuksek suratlerde hele 6 viteslerde sikinti yasayacaksin.
6 ileri kullanacaksin degilmi Erhan ? F28 sanzumani ?
Makinanin icerisindeki sikistirmayida dusureceksin sonucta c20xe makinan su an (LET makina icin kullanilan piston ve kol kullanacaksin eminim :)
Makinana gene conta vs vs alirken gene Let
F28 kullaninca ona gore akslar kullanman lazim sanzuman kulagin vs vs hepsi Let e ait olacak :)
Sonucta ne yaparsan yap Makinanin dizayni LET olacak erhancim :)
LET ten kacis yok Erhan :)
Cikar arabayida gezelim sabirsizlikla bekliyorum bende
Hayirli olsun simdiden .
Miniks ne olur Benzin borulari UNUTMAYIN.
4x4 olması acıkcası cok onemli değil benim için. 4x4 olarakta calibranın gercekten pony bir 4 çeker sisteme sahip oldgunu biliyoruz zaten. TR de kaç kişi cıktı bilmiyorum ama 400 hp üzerinde transferbox ın artık guce dayanamadıgı ortada.
Şanzuman olarak f28 düşünüyorum ama elimde m32 de var karar veremedim hangisini kullanacağıma.. İkiside önden çeker bi setup için hiçbirzaman sıkıntı yaşatmayacak kadar güçlüler. Calibranın çok iyi bir rüzgar direnç katsayısı var. Bu konuda yapılabilecek neredeyse hiçbişey yok ama bizde msupra gibi 360 a kadar çıkmayı planlamıyoruz nasıl olsa :)
Şİmdi genel olarak bunu LET-XE polemiğine çevirmeye gerek yok. Eğer çevrilecekse, LET zaten XE üzerine yapılmış bir motordur. Yani LET in atası XE dir ;) LET için üretilmiş diye birsey sozkonusu değil yani. LET in en büyük farkı beyin ve tesisatıdır ki, onu da kullanmayınca normal bir turbo xe ile let in bir farkı olmadıgını sende bilirsin. Conta vs bunların hiçbirisi genuine GM olmayacagı için LET demek yanlış olur. Zaten akslar, motor kulakları vs değişmesine gerek yok çünkü birebir aynılar :)
Sonuc olarak konu neden buraya geldi anlamadım. Sanki calibraya kötü diyormuşum gibi hissettiriliyor ama öyle birsey soyledigimi hatırlamıyorum :) 1400 kg'yla yinede iyi yürüyen bir araba.
Okan abim ne yaptın 4 bar da 461ccm deil ya:D 345ccm- 350ccm @3 bar. 4bar da 400ccm özgününde dediği gibi artı bastığın boostu da koy 4 barın üstüne 0.5se 4.5bar 421 ccm civarı. Bu setupta yetmiosa ben size astra h opc injectorünü öneririm. 3 barda 470ccm gibi bi değer. Calibra calibradır arkadaşlar yapmayın. aerosu iidir vs ama ciddi hazırlanan olmadığı için şimdilik yok maalesef bu deil ki calibra yürümez. Yürüyenleri deli gidio. Ama ağır. Yane proje kısa mesafede hızlı olmaksa gsi hızlı olur bence. Bi de şu konuya açıklık getirelim c20let ii makinadır ve ucuzdur(parçaları vs). Bu yüzden genelde c20let üzerinde çalışılır. Ama opelin en iii blok u z20leh tir. Eğer z20leh e sahip olsaydınız. Stock internallerle 400hp alırdınız. C20let ve z20let için sınır 310hp max. Piston kol vs girmek gerekio sonrası için...
Hakanim orjinal enjektor 3 barda 346 cc/min gonderiyor standard olarak dolayisi ile 4 bari hesapladiginda veya 4,5 bari hesapladiginda benim verdigim rakamlar cikacak (Vakumu sokerek 4 bara getirerek hesaplanacak tabiki )
Internal stock ise 310-320 hp den sonrasi cok agir risk tasir . Mutlaka catirdatmaya baslar.
Evet Kisa mesafede cok guzel Erhanin dedigi gibi tutunursa yere ,guzel gider.
sunu soyleyeyim Yazilim konusunda Ozgun hata yapmaz sonucta std beyin degil ama ben sunu diyeyim gene BENZIN BORULARI :(
Araci 4 küsür barlarda lutfen kullanmayin yada hatti yenileyelim derim .Atmaya basliyor bir sure sonra . externall Gas reg de olmuyor benzin basincini kisarak kutuk icinde basinci arttirmak iyi degil.
Erhan evet M32 neden konulmuyor ? Sende vardi ?
4,5 bar da 426 ccm yapıo abi prob deil sonuçta dediğim gibi güsel proje, senin calibrayı da bekleoz:D
Abicim 4 bar da sağlamsa bi şey olmaz ki neden olsun. Tabi eskiyse olabilir ben pipe out 4.2 barda kullanıom. Ümit(sarı astra) pipe out 4 bar da ve prob yok. Ama bakılması lazım tabii hatta. Yoksa genelde hep benzin basınçını yüksek barlarda kullanıo opel tunerları...
M32 yi koymayı istiyorum aslında.. Vites geçişleri vs herseyi harika. Vites yolları belirgin gecişler güzel ve çok sağlam. Ama debriyaj hidrolik oldugu için bunu gsi a takmak istedigimde, debriyaj üst merkezi alt merkezi debriyaj pedalı akslar(çok farklı aksları.. uydurma şansı bile yok. Mutlaka GTC aksına ihtiyac var) vites kolu, vites halatı vs vs vs herseyin değişmesi gerekli. Bütün bunları yapana kadar Bir F28 aldıgımda cuk diye oturacak.. Yukarıdaki hiçbirşeyi değiştirmeye ihtiyacım kalmayacak. M32 daha iyi bir sanzuman ama aracım coupe turbo olsaydı düşünebilirdim ancak. GSI için zahmetli olacak.
Z20LEH te orjinal olarak under piston oil jet'ler mevcut. Kolları daha saglam. Onun dışında cok bi fark yok zaten. OPC motoru bulana kadar internalları cok daha yuksek guclere dayanacak forged malzemelerle değiştirip oil jet takmak cok daha uyguna gelir maliyet olarak bence. Ayrıyetten zaten 400 hp üzeri hedeflendiği için hertürlü parçalar değişecek :D Birde C20LET in cosworth imzalı ve 800 hp ye kadar cok rahat flow u olan o harika kapağı beni cezbediyor acıkcası :)
c20let'in standart kapagi 800e flow ediyor mu dedin yanlis mi okudum?
Z20leh in pistonu da daha sağlam. Kapak olarakta bi farkları yok ekzantrikleri biraz daha iii. Vs.. Astra gsi turbo projesi güsel, emeğinize sağlık...
On3R doğru söyluosun pistonlarda güçlü c20lete göre. 800hp stock kapak olamaz. İşlenmiş derken neler var üstünde, çünkü en son markus 880hp let den ve kapak komple işlem görmüş bi kapak... 800hpler prob deil opel motoru için düzgün ellerde:D On3R ne içtiysen aynından isteom:D
islenmis olduktan sonra ne sirketler var cosworth'u gecicek :)
Pistonların saglamlıgı birazda tuner a baglı. C20LET in mahle pistonlarıyla 500 hp görenler mevcut.
Kapak olarak Coscast kapak herzaman opelin 1 numarası olmuştur bu su götürmez bi gerçek. Zaten sfi motorların da en büyük kozu üstündeki kapak.. Yırt dışında da genelde ecotec kapagıu kullanmak yerine coscast kapak kullanmayı tercih ederler bu sebepten.
Kapak işlenmişten kastım XE eksantrikleri ve port polish.. flowbech te 800 hp ye kadar verebiliyor. Bu da, sanayide bile yaptırabileceginiz basit işlemler sonrasında bile cok güzel bi güç almanın yolu. Ayrıyetten pastacı, honda-subaru değil bu araba öyle bakkalda bile parcasını bulamıyoruz. :D
Zaten herkes işlenmiş kapaktan bahsedio güsel ellerde güsel sonuç mümkün...
Buralarda işlenen kapaklar ortada.Güçler de ortada.
Cih 16v kapağımız gelio:D 304derece ekzantrikler vs...
evet işliyorlar. 170 emme flow u çıkmış fena değil.
O kadar bahsettik bu flow dan.. TR de kim var flowbench yapan? İşletmeden önce bi götürseydim
bızde var (Oz`) eve gidince resmini koyarım.
hmm güzel gözüküyor:D gidişine kurban
hayırlı olsun abi yine yıkım bi proje basarılarınızın dewamını dilerim :D