Herkese merhabalar, yaklasik 4-5 ay once 'otomobillerimiz' bolumunde yeni aldigim aracim 350z nismo nun fotograflarini eklemistim, Cogu kisinin bildigi uzere 335i'yi satip suanki aracimi almistim. Arac aldigimda ustundeki K&N filtreler haric tamamiyle stockdu. Forumdaki cogunluk gibi bende alirken kendi kendime araci bu sekilde stock tutup uzun bir sure binicem demistim.
ANCAK, yine cogunluk gibi oyle birsey soz konusu olmadi. Ilk konuyu gormeyenler icin tekrar araci cok kisa tanitayim .
*2008 Model 350z Nismo 1535. arac. Dunya genelinde toplam 1613 adet uretilmistir. Peak Pearl White boya kodu ile fabrikadan cikmis. Kagit uzerinde bakildiginda en nadir renk kirmizi ancak suanda Peak Pearl White bizim tabirimizle fil disi beyazi veya inci beyazi en nadir bulunan renklerden. Araci BMW bayiisinin 2. elinden sans eseri buldum ve cok sukur alabildim.
Aldigimda arac 49.xxx km'de idi. Suanda 2 gun once 56.xxx olduk. Gayet saglikli herhangi bir problemle karsilasmadim cok sukur. Ve cokta memnunum... EVET !!! Gelelim neler oldu neler bitti bu surecte...
*Seytan rahat durmadi inceden inceden durttu, TR'de ki arkadaslar ve buradaki arkadaslar 350z bu kadar sessiz mi olur al suna bir egzos dediler... dediler de dediler ... KiramadimTomei Marka Komple titanium ultra hafif cat back sistemimizi aldik. Siparisi verdigim donem stockta mevcut degildi yaklasik 1.5 ay kadar bekledim ama kesinlikle beklmeme degdi .
Egzos gelir gelmez bastim direk arkadasimin evine gittim hemen takma islemlerine basladikyaklasik 4 5 saatimizi aldi aksilikler vs derken ama gece yarisina dogru bitirdik.
Burada Youtube linkini paylasiyorum egzos takma islemini izlemek isteyen arkadaslar icin: YouTube
orjinal egzosu sokerken :![]()
Egzos takildi ancak bildiginiz gibi sesin oturmasi birkac hafta aliyor gittikce dahada guzel oldu tabii![]()
suraya bide tunel videomuzu birakayim sesi merak edenlere![]()
YouTube
Daha sonra 1 hafta daha sakin durabildik ... Jantsiz lastiksiz olur mu ? Tabii ki Hayir. Hafif ve pist odakli jant ve lastik almak istiyordum . yani boyle buyuk jant ince yanak lastik dip basik bir arac degilde aklimda ki daha boyle hem show hem piste yonelik bir arac yapmakti.
O yuzden tercihimi enkei rpf1 18 inch janttan yana yaptim. Lastik olarakta Nitto NT05 lastikler aldik . Araci biraz indirmek istedim onun icin Tein yay siparisinide jant lastikle beraber verdim. Geldigi ilk gun urunlerin:
![]()
Bundan sonraki is lastikleri janta takip montajini yapmakti . Arkadasim sag olsun ben yaparim ucretsiz dedi ertesi gun gidip janti lastigi aldik
![]()
Sonra direk takmaya![]()
jantlarin montaj fotograflarindan once , unutmadan...
Carbon parcalara ayri bir sempatim var ... Ayrica Amuse superleggera 350z'yi cok begeniyorum o yuzden AMuse style carbon fiber hood siparisi verdik . 1 hafta sonra elimize ulasti.
![]()
Sabirsiz biri olarak o an is yerinde olmama ragmen kaputu is yerine goturup hemen taktik![]()
Takilirken ki fotograflar ,,
takmasi cok basit 4 adet vida sokup yeni kaputu koyup tekrar vidalari geri takiyosunuztek ihtiyac olan kaputu tutmak icin 1 kisi daha
![]()
VEEEe.... Kafadan goruntumuz !![]()
Ben cok begendim !
Daha sonra dedigim gibi jant lastikleri takmaya gittik. Jant lastikler takilirken yaylarida takiyoruz tabii ***** yuksek olmasini istemiyoruz.
2 saatte falan yay islerini bitirdik. Jantlari lastikleri taktik acayip heycanliyim nasil gorunecegi hakkinda. lastikler takildi arabayi bi bastik .... SOK .
Neredeyse milim inmedi![]()
Dediler 2-3 hafta sur alisir iner falan bir dunya yazi okudum forumlardan kim ne kadar indirmis ayni yaylari takinca vs. Neyse beklemeye basladik .
O surecte cok begendigim on tampon canardslari(Bicaklari) MCR markasinin tampon canardlarini siparis verdim ! TAbiki onlarda carbon![]()
2 hafta sonra falan geldiler...
Soylememe gerek yok heralde tabii ki ayni gun hemen arkadasi aradim cagirdim takmak icin![]()
Tamponu soktuk...
urun gelirken icinde nasil takilacagini gosteren kagit ile geliyor enine dikey vs olarak olculerini ve fotograflarini gorup ona gore takiyorsunuz.
tamponu salona cikardik duz bir yerde yapmak icin . Bizimki ufaktan sinirlendi![]()
4-5 saat falan surdu yapmamiz ince ince ugrastik. ama kesinlikle degdi !
Tabi bu surecte aracin hala inmesini bekliyoruz inmiyooooorr.... cildiracam...
Baktik olacak gibi degil . Coilover siparisi verdim . Coilover i siparis etmeden birkac gun once hep benim kendi aracima uygulamak istedigim 'carbon face' modifiyesi vardi o hedefe dogru bir yol aldikCarbon fiber camurluklari aldim. camurluklar oemden 12mm daha genis indirdigimizde de sorun cikarmayacak hemde hava girisleri vs mevcut cokta agresif duruyor.
coiloverlar geldi...![]()
Camurluklar siparis ile yapildigi icin yaklasik 2 ay kadar bekledim... ama sonunda onlarda ulasti elimize.
MUKEMMELLL !!!!
hafta sonu arkadaslarla bulusup coilover ve camurluk takma islerine basladik inanmassiniz belki ama tam tamina 10 saat surdu
Sabaha karsi bitirdik coiller takildi ve cok sukur bastik !
Ben cok begendim yakindan gercekten fotografa gore cok cok daha iyi ve canli...
Daha sonra kafamdaki dis goruntu bitti sayilir suan icn daha birsey yapmayi dusunmuyorum
Ilerleyen zamnlarda on tampondaki amerikan versiyon nismolarda gelen yandaki reflektorleri ya kapattiricam jdmler gibi yada govde rengi beyaz reflektor ile degisicem.
Onun haricinde belki one carbon tampon yapabilirim BELKI ... Bir sure bu sekilde binicez seneye kismetse motora girmeyi dusunuyorum![]()
Onerilerinizi paylasabilirsiniz umarim begenmissinizdir.
Ayrica Youtube videolari yapiyorum hem kendi aracimin isleri hemde buradaki modifiye ortami etkinlikler nasil aktif olarak kanalima videolar atiyorum. Oradan destek olursaniz ayrica sevinirim ... Linki birakiyorum burayaCOK TESEKKURLER.
https://www.youtube.com/channel/UCd1..._as=subscriber
Detayli video olarakta gormek istediginiz merak ettiginiz seyler olursa yazarsaniz cok seviniriim .
Nasil icerikler oldugunu merak edenler icin son etkinlik videom ! https://www.youtube.com/watch?v=5ykS-0fn95g&t=206s
![]()