İki gündür kel kardeşimle motosikletin motorunu indirmeye uğraşıyoruz. Sonunda bugün indirdik. Açıkcası Turgay'dan bu kadar performans beklemiyordum. Yarısında kıvırır diye bekledim ama direndi. Bakalım nereye kadar sürecek..
Aslında bu seferki maceramız Ankara'dan aldığımız motosikletin siyah olmasıyla başladı. Hemüde mat siyah. Her ikimizde mat siyahın bu motosiklette iğrenç durduğuna karar verip boyanabilecek parçalarını beyaza çevirmeye karar verdik. Bu nedenle cuma günü önce siyah motorun tüm parçalarını söküp boyacıya teslim ettik. Haftaya transit beyazı renginde geri alacağız.. Sökmeye başlamışken kirlenen egzost manifoltlarını hem temizlemek hemde iki motosiklet arasında swaplemek işinide aradan çıakrtalım dedik. Beyaz olandaki egzostlar daha tok ve çok ses çıkartıyorlardı. Benim çok hoşuma gidiyor olsada kafamı şişiriyordu. Kel şikayetci değildi o durumdan. (aramızda kalsın kendisi ihtiyar olduğu için kulakları pek iyi işitmiyorda artık :P ) E onlarıda sökünce geriye pek birşey kalmamıştı aslında.. Benim kafamda epeydir motoru indirmek vardı zaten. Bu vesile ile onu da aradan çıkartalım deyip motoru indireceğimi Kele söyledim. Egzantrik zincirinden ses geliyordu. Silindir kapak contası da yağ kaçırıyordu. Bunları motoru indirmeden de halledebilirdim gerçi ama şasenin yarısı siyah yarısı beyaz ve dahası siyah olan kısımlar fırça ile boyadığımdan iğrenç gözüktüğü için madem yaptık adam gibi yapalım dedik ve motoru indirmeye başladık. Turgay uzunca bir süre motoru indireceğimize/indirebileceğimize inanmadı.. Ama kararlığım karşısında kerhen ve şüphe ile de olsa kabullendi..
Cumartesi öğlen 3 civarında başladık sökmeye. 7 de motoru indirdik diyebiliriz. Ama indirmedik, indiremedik. Çünkü servis kitabındaki şaft ile kısımdan ikimizde bi halt anlamadık. Malezyalı kardeşlerimiz bu motorsiklet üzerinde kaşar olduğundan, Kel onların yardımına başvurunca hemen bir cevap yetişti. Gerçi o da işimize yaramadı ama olsun.
Pazar günü yaklaşık yarım saatte bir gün öncesinden tüm vidalarını söktüğümüz motoru indiriverdik. İndirdik ama o da bizi indirdi. Ağırmış şerefsiz.
İki kişi onu eve götüremeyeceğimize karar verip sedyeye koyduk ve merdivenlere kadar götürüp oradanda apartmana sokup asansör ile eve çıkarttıktan sonra doğru balkonda hazırladığım yeni yerine taşıdık. Şu an balkonda masanın üzerinde bir CBx750 motoru bekliyor..
Neden balkon seçtik? Hatun kişinin kafası atıpta hem motoru hemde beni aşağı atmaya kalkarsa fazla yorulmasın diye..![]()
Kel kardeş karteri temizlerkene..
İşte motorun inmesindeki en önemli etkenlerden bir tanesi..
Bu da egzostlar.. Alt taraflarını yanmaz boya ile siyaha boyadık..
![]()