buyrun arkadaşlar el emeği göz nuru bir proje ..
proje istanbuldan tigranın bagajına koyup getirdiğim 96 model astradan çıkma c20xe ile başlıyor
uzun aramalarım sonucu bu motorda karar kılmıştım 2008 in ekim ayında gidip almak nasip oldu . 2000 senesinde kaza yapmış , ön kısmın büyük bölümü yanmış bir gsı dan çıktı motor . 2000 senesinden 2008 e kadar yatmış heryeri kir pas ve yangın söndürücü içinde .. astranın kadranıda 55 bini gösteriyordu daha bu aradaolurmu olmazmı sığarmı derken attım bagaja çıktım yola
ilk olarak motoru izmirde egetuning mustafa abimin garaja indirdik , aslında mustafa abimle birlikte girişecektik bu işe ama parça eksikliği gibi sebeblerden projeyi askıya alınca motoru ve arabayı evimin altındaki garaja götürmek zorunda kaldım ..
tr de eksik olan parçaları toplamak baya bi tuzlu olucaktı ve zor bulucaktım .. sağolsun almanyada semih diye bi arkadaşım yardımcı oldu ve almanyadan uygun komple bi motor daha aldım ..
sıra geldi almanyadaki parçaları tr ye sokmaya , ama bi türlü beceremedim , ne tırcılar ne arkadaşlar girdi araya ama hepsi yalan oldu .. en sonunda parçaları semih geçtiğimiz yaz temmuz yaında tr ye kendisi getirdi aile ziyaretine gelirken .. semihten parçaları teslim almamdan 3 ay sonra evin altındaki garajda bismillah diyip başladım çalışmaya .
senelerdir hiç dönmeyen krank pulesini sökmek tornacıda bile çok uğraştırdı ..
heleki motorun üstünde yağla bütünleşen yangın söndürme köpüğünü temizlemek 1 haftamı aldı
temizlikteki yardımcılarım bizim sokağın gençleriydi , yardımlarından dolayı hepsine minnettarım
hiç adetim değildir bişeyi aldığım gibi pis hailyle takmaktabikide kırmızı
![]()