araba çalışdımı çalışmadıysa çok üstüne gitmeyin blogu üstten kestirmeyi deneyin:)
Printable View
araba çalışdımı çalışmadıysa çok üstüne gitmeyin blogu üstten kestirmeyi deneyin:)
herkes bişey yazmış herkesin kafası karşmış..
araç çıksın eminimki yürüyecektir.Cem de boş bi insan değil yapan ustalarda eminim ki öyledir..
araç çıksın tam specler yazılsın videolar dyno çıktısı konulsun foruma ondan sonra eksik veya yanlış birşeyler varsa eğer ona göre yorumda bulunalım. aştım kendimi yav :D
Kimse yürümez yazmıyor. Bu turboyla 1 barda o güç imkansıza yakın diyor, birde 6 enjektör bilgisi ***** sonradan geldi, öncesinde 4 enjektör için o güç alınamaz dedi yorum yapanlar.
Yürümesini kıskanacak kimse olamaz, hepimiz başka illerdeyiz :D inşallah yürümez uçar
ama takılan turbo güzel bi turbodur iveco daily dencıkıyor mhi marka (mitsubishi) alt devirlerde çook keyifli olucaktır
ardacım alt devirleri nasıl güzel olacak ? bana kalırsa sıkıştırma cidden baya düşük
Ne güzel işte hydrolock olmaz
arda en son alıntı yaptığım resme baksana piston ne kadar derinde :D
1.7mm contada var, güzel olur güzel
bu projede ciddi bir planlama yaptınız mı??? yani şu kolu kullanırsak sıkıştırma şu olur, buna karşılık şu turboyu seçeriz, enjektör şöyle olmalı, pompa şu barda vs vs diye...
ben bu motorun çalışacağından cidden şüpheliyim hel ki bir de kalın conta demişsiniz de, araçta nerdeyse hiç kompresyon kalmayacak bu gidişle, turbo bile doldurmayacak o derece...
burda insanlar araba yaparken ill birinin üzerinden atlamak için yapmıyor, o nedenle de yardımlaşmada sıkıntı olmuyor ama siz bu konuya yorum yapan herkesin bildiği şeyleri sır olarak saklayıp, proje paylaştık diye düşününce eleştiriler arka arkaya gelmiş... en basitinden emmeden 2 ekstra enjektör yerine 4 enjektörü büyütmek her zaman için daha mantıklıdır, kompresyon çok düşük, hele ki bir de 1 barda 300 hp demişsiniz o tamamen imkansız ...
bu hesap her motor için universal midir? farklı sıkıştırma oranında ve afr lerde de aynı verimi mi verir aynı cc ler? kısaca her motorda bu hesabın geçerli olması mantıklımı?
bencede projede enjektörler ve sıkıştırma büyük bir problem ama bu hesaplama yöntemide bana tuhaf geldi bir dayanağı varsa açıklayabilirmisiniz?
çiçek masaLLah..
bizde 2006 2007 senesi arası golf3 gti turbo yapmiştık baştan aşşağıya custom sekılde 267 hp almiştık..
Olması gereken normal AFR değerlerinde dielim. Genel geçer bir formulizasyondur, hatta yaklaşımdır demek daha doğrudur
senın hedeflediğin hp ye paraleldir bu hesaplama yöntemi kardeşim , senın sıkıştırma oranın nasıl hedeflediğin hp ye göre değişiyosa enjektör hesaplamasıda ona paralel gider, yanı 9 cr sıkıştırmada şu enjektör 11.5cr sıkıştırmada bu enjektör diye bişey yok senın afr nı karşılayabılecek ve yorulmayacak enjektörün hangı hacımde oldugunu hesaplama yöntemi bu , nette de araştırırsanız bu hesabın dünyada bu şekilde oldugunu göreceksiniz
hesabın içinde duty cycle ın %kaç kullanıldığı ve verimlilik oranı olmayınca bana biraz mantıksız geldi yorulmuycak enjektör olarak belirtilmesi duty cycle bu denklemde kaça denk geliyor %100 değildir heralde yorulmuycak dendiğine göre.
neyse teşekkürler ben sorunun cevabını aldım.
arkadaşa projesinde başarılar.
golf gti ın orjinal sıkıştırması 10.5 tir. :)