Herkeze merhaba öncelikle zaman ayırıp okuyan beğenen beğenmeyen değerli yorumlarını eksik etmiycek forum uyelerine teşekkur ederim. Uzun uğraşlar ve emek harcayarak bırakın maddiyatı bi kenara çok büyük mesayi ve meşakat gstererek ve tüm aksiliklere rağmen arabamı bitirdim diyodum ki yine aksilikler peşimi bırakmadıkonuya girmeden önce arabada emeği geçen Yürekli garaj Cemal YÜREKLİ ve ekibi İskender abim DR. ECU Özgün, Erdem abi Saro Edvin ARAKELYAN değerli dostlarım Mustafa Can Özçelik Ufuk İMAL Batıkan AK Hulki ÖZGÜN Mustafa Mert KAZANÇ ismini sayamadığım birok dostuma teşekkur ederim zor biriyim kendimde farkındayım işler pek yolunda gitmedi zaman zaman ama moral ve motivasyon hiç eksik edilmedi beni heralde en fazla çeken cemal abim ve iskender abimden sonra Özgün olmuştur
aklımda hep bi araba alıp uğraşıp sabahlara kadar kafa patlatmaktı bu iş benim için hobi olucaktı FOBİ değil .2005 29.000 bi mini cooper S im vardı hatırlatmak için
oldukça keyifliydi çok büyük emek harcanmış bi araçtı ama aklımda hep bi japon vardı s14a almak uğraşmaktı fakat arkadaşlarım caydırdı gc8 alalaım dedik aldık hedefimizde type RA vardı aynısı yapma kanısındaydım düzgün temiz bi gc8 bulduk anlaştık altyapı olarak istediğimiz kriterlerdeydi
![]()
arabayı aldıktan kısa bir süre sonra araba orjinal buna bodykit yapmayalım ufak tefek ekler falan filan dendi doğan usta ve cemal usta 2 side sakın bozma dediler motorunu zaten cemal usta toplamıştı arabadan o anda soğudum arabayı aldığımın 4. haftasında maslak meguiarsda şimdiki arabamı gördüm sahibiyle kısa bi muhabbetten sonra aklıma koydum arabamı sattım oncekle satmaktan vazgeçti istediği rakam ı birazcık yukarı çekti bana maliyeti şu bu derken satmaya niyetlendi ve niyetlendiği gün aldım araç ayarda rocker kırmıştı paşaoğlunda duruyodu topandı araç yuruduğunu gordum ve aynı günün akşamı noter banka derken ucu ucuna aldık arabayı garaja çektim birsonraki gün abime gostermek için aşşağı garaja indik ama arabada bi not vardı on camda pek umursamadamım aracı çalıştırmaya çalıştım çalışmadı daha sonra notu okuduğmda kaputumun altına bi kedi kaçtığını çalıştırmadan bi kontrol etmemi yazıyodu sitede baya bi olay çıkardım güvenliği çağırdım falan kaptu açtım bişe yok kedi çıktı heralde dedim ama tam solumda akunun üstüne yatmış kocaman bi kara kedi fırladı gitti çok şukur araba çalışmadı o gun heralde kısmetimdi abim de güldü bu mu araban dedi çekti gittiilk günden biraz tatsız oldu Özgün ve cemal abi geldi e manage dan olmuş update ledi programı ve çalıştı arabanın bikaç sorunu vardı turbo ağrızalıydı bi süre boyle biniyim dedim gittiği yere kadar dedim 500 km kadar gittim daha sonra kozmetik işleriyle uğraştım ön lip tampon kotu durumdaydı arka lip tamponla bir boyanmıştı kotude boyanmıştı atıyodu hepsini elden geçirmek iin low rider customs semih abime gittim komple pasta yapalım dedim bana arabanın koşelerine çok pasta girmişler incelmiş pasta girersek boyamamı icab edebilir dedi çünki çok incelmiş koşeler dedi olucaksa burda olsun dedim girdik ve astar gozuktu bağzı yerlerde on 2 çamurluk ağzı arka çamurluk koşleri on lip arka lip boyandı daha sonra ağar pasta cila girişildi maşllah ok gibi çıktı renkte tutmama gibi bişe olmadı
low riderdan çıkıcağım gün araba yine çalışmadı 2 hafta boyunca hergün çalıştırdılar benim isteğim üzerine ama son gün alışmadı çekici çağırdım yükledim yürekliye goturdum konuştuk ettik turbo değişelim dedim external a geçmek istedim derken bi liste çıkardık araçtaki mevcut parça listesi projeye başlamadan once
motor cosworth ana yatak kol yatak conta wiseco 86.5 piston godspeed inetrcooler hks ssqv yürüyende enkei rpo3 jant teincoilover egzost olarakta hks hipower sonsusturucu vardı gosterge olarakta maxidisplay vardı aracın %99 unu antalyada Ömer abim Ömer Jular tarafından yapılmıştı benden onceki sahibi maxi display walbro benzin pompası ve ağar tesisat yapmıştı madem girişiyoruz dedik arabaya bi liste yapalım dedim
1.GT28 RS turbo
2.fullrace manifold
3.up pipe ve down pipe komple duz boru external wastehate borusu ve mafı iptal edip mapa donmek için filtreye krom boru çekildi üstündeki HKS den bıktığım için jasma son susturucu arabanın down pipe ve duz borusu demirdi heralde arabadan bi 35 KG attık![]()
4. tial 44mm external wastegate
5.HKS evc 6
6.HKS Type 0 turbo timer
7.maxide water tmpp ve egt bağlı diğldi onlarda bağlandı
8.e manage vardı meğerse olmasa daha iyiymiş bozukmuşaraba bu yuzden çalışmıyomuş yerini HKS F CON V pro ya devretti
9.ayarlı rot kolları ve kaster kolları geldi on arka kule gergilerim vardı
10.saplamalarım bitikti 20 tane saplama yaptırdım
11.work emotion CR KAi 18inch
12.conti sport contach 3 lastikler onlere 235 40 18 arkalara 255 40 18 fakat arkaları takmadım arkalara 2 tane kumho aldım arabadan uzak kaldığım için bunlarla biraz haster giderip onlara geçmek için
13. custom oil catch can
14.turbo tertibatındaki herşeyi aerokipe çevirdik
15. aşşağı yukarı motor tertibatındaki birçok eskimiş hortumlarımızı silikon olanlarla değiştik
16.D1 bijon aldım pek içime sinmesede rays alana kadar bunlarla idare edicem
17.üst kapağı kumlatıp yeni zx10R mavisine boyattım
18. blitz radiator cap
19. HKS oil cap resmlerde yoklar çekmedim
20. mishimoto oil cooler
aksilkler peşimi bırkmadı HKS F con geldi fakat harness siparişini geçtikten 2 hafta sonra hks ye mail attığımızda sizi unuttuk kusura bakmayın dediler ve free shipping le kargoya verdiler ve sadece 1 gun sonra elmizde oldu harness tebrik ettim gerçektenbi turbo değişimi diye girdim bunları aldım fakat hep bi aksilk oldu workler 5 gunde gelir dendi kıbırstan fuat yolladı kendisi çok ilgilendi sağolsun koşturdu tır ve gümrukten kaynaklanan sebeplerden aksadı 1 ayı buldu gelmesi ama değdi fuat a da çok teşekkur ederim az uğraşmadı 1 ay hergun aradım
saplama bulmadım 10 gune yakın sürdü saplama işleri ewdeki hesap çarşıya uymadı ve bi turbo için bi dondum baktım arabayı kaldırdık arabanın plkası ilk 34 TT 300 du resmeri daha s14 a görünumune kavuşmadan ve YSL olduğu hali aldığım ilk günler arkadaşlarımla toplu fotograflar yürekli garajın onunde beklemelerimiz toplu olarak yüklüyorum
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nihayetinde aldığımdan beri 600 km anca yaptım yapmadım hep aksilik falan filan derken ayaklandırdık arabada bass yoktu eski sahibi sökmuştuk tesisattan pek anlamam benim beklentimi 25 cm lik bi bass karşılıyomuş o alındı bagajda bi yer yaplıdı fotograflayamadım bagajı engellemiyo birde i podu mu bağlattım teyp e gerek duymadım sıkldıkça i phonedan açıyorum web radio yada ipoddan dinliyorum arabamızın ayarını geçen hafta özgünle çarşamba günü yaptık 0.9 bar açtık 6.900 e ignition cut koyduk bi süre bin dedi enjektor alıcaktık 1.1 açıp tadında bırakıcaktım perşembe günü arabayı iş yerine götürdüm abimler görsün diye 5 ay sonra gorebildiler arabayıfotograf çektiren ufo gormuş gibi bakanlar çeşit çeşit sorulardan sonra akşam ufak bi gezelim dedik ama debriyaj geri gitti gelmez vitesler geçmez arbayı beşiktaşta ıhlamurdaki isparkın kapalı otoparkına çektik jdm works mustafayı aradım kırmadı gecenin bi vakti atı merak edilicek bişe yok hidroliktendir dedi ve dediği gibi hidrolik azalmıştı koyduk fakat o biyerden kaçırıyodur sabah git hallet dedi arbayı orda bıraktım can kardeşimde kaldım sabah gittiğimde arbanın yanına sağ arka lastik yerdeydi gittim lastikçi buldum getirdim lastiği şişirttim daha sonra lastikçiye gittim çok buyuk bişe yok dendi arabayı maslak ta hunter mahmut abilere goturdum bu zamana kadar tüm sök tak rot balans saplama işleriyle mahmut ve tuncay abim ilgilendi sağ arka ve sol on tekere çivi girmiş çıkmış yapıldılar daha sonra yürekli garaja gittim debriyaj hidroliğindeki kaçağı bulduk hortumu aerokiple değiştirdik
perşembeydi sanırım arabaya vantuzlu kamera ayağı almaya gittim Özgürden (low rider) herne kadar YSL yi goremesedeayak üstü hoş sohbetten sonra arbanın yanına gittim aldım cemal abi sıkı sıkı tembihledi basma bimiyoruz motor içini nerde nasıl yapıldı bilmiyoruz sakin kullan olabildiğince sozune uydum sakin sakin kullandım
cumartesi pazar izmite gittim autodroma hem can kardeşim motoruyla piste girdi hemde sevdiğim bi abim prokartta yarışı vardı pazartesi akşam çok sevdiğim bir arkadaşım siteden komuşum Uraz abimle S3 le denemeye çıktık 0.9 barda baya tatmin etti bizi ama yağ lambası ufak bi fake attı yandı sondu ve kafamda ampul yandı arbayı salı sanayiye goturdum iş yoğunluğumdan akşamı buldu 9 falandı iskender abiye gittim abi arbada ses var ufak çaplı duduyorum dedim kanala girdim cemal ustayı aradık geldi saat 10 falan olmuştu çalıştır ded çalıştırdım tamam kapa kapa yatak boşaltmışşsın dedi bi aydınlandım bi rahatlık ferahlık çoktü üstüme
uzunlafın kısası şmdi motor açılıcak aklımda hep motor vardı soru işareti kaporta boya elektirik tesisatı muzikti turboydu derken herşey yenilendi ama motor hep dyodum motor açtırıcam dye gittiği yere kadar dedik
bi parça yoruldum artık arabayı şuanda mashattan a arkadaşımn evine çektik 2 hafta ara hem yürekli garage çok yoğun sırada supra var r35 skyline ve bitane lambo gallardo ağustosun ilk haftasına randevulaştık 2 hafta arabayla alkalı bişe duymak konuşmak istemiyorum çevremdeki herkez başta kız arkadaşım artık duymak istemiyo 2 hafta iyi bi tatil deniz havuz deşarj olup donduğumde ağar motora girişmeyi planlıyoruz motor açılıcak
motor diye başlıyorum bakalım bu sefer neler harcicaz
ana yatak kol yatak conta yağ ve su pompasını değişicem oilcooler rad. değişicek daha 400 km yapmadangirmişten eğer krankta bişe yoksa ki umarım yoktur bunları değişicem piston ve kollarıma bakıcam idare eder mantığı ne bende nede cemal abide olmadığı için gereken herşey değişicek krankada bişe olduysa ki lütfen olmasın SR22 ye donebilirim wishlistimde tomei kilit de var hazır indirmişken herşeyi elden geçirelm hayırlısı hep bu proje arçlar bolmundeki durmaksızın harcamalar yapmalar falan okuduğumda şaşırırdım ya bunun tamamı var dahası olmamalı ama oyle değilmiş bu işe hobi diye girdim fobi olduşturdu bende bu noktada ara verdim 2 hafta kadar başka şeylere kafa patlatıcam başka arabada var hem sorunsuz hem oldukça gidiyo gorsel olarakta iyi
ona bineriz bir süre uzun oldu okuyan herkeze teşekkurler lütfen bir maşallahı eksik etmeyelim aracın son hali yandan fotografta gölge düşmüş boya ile alkası yoktur
![]()
2 hafta sonra kısmetse motoru indirdiğimde gelişmeleri burdan yazarım saygılar