User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Network ağı nasıl kurulur?

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Network ağı nasıl kurulur?

EDITT::
    arkadaşlar konuyu güncelleyelim ,,,,
    3 pcye de aynı cd den format attım (biri imac , bootcamp ile win7 kurdum ve driverlerını kurdum ,, normal bi pc gibi davranıyor tamamen) ,, sonra 5 portlu gigabit switch aldım , 3ünü pclere , diğerini modeme bağladım , bu sayede internet çoğaltabilmeyi sağladım.
    Yine 3 pcye de aynı setup tan kullanacağım çizim programını kurdum...Ama herşey buraya kadar ,,, Network ağı olayını çözemedim(Win7'm ingilizce olduğu için çok hakim değilim networkun detay menülerine).Kullanıp aşama aşama anlatabilecek arkadaş varmı acaba?

__________________________________________________ ___________________________________
    Arkadaşlar , kullandığım çizim programının render denilen bi aşaması var ,, işlemci tam performans dakikalarca , çizimin kalitesine göre uzun saatler boyunca render dediğimiz işlem ile 3 boyutlu resmi oluşturuyor...Ne kadar çekirdek varsa o kadar işlem yapan kare gözüküyor ekranda...İşlemciniz ne kadar hızlıysa o kadar çabuk bitiyor render...

Bu kısa bilgi doğrultusunda ;;network render denilen bi sistem sayesinde birden fazla bilgisayarı network ağı ile birbirine bağlayıp tek bi sahneyi daha hızlı bi şekilde render edebilmek mümkünmüş..(misal bi i7 bi core2quad , bi i5 varsa ,,, ekranda bormdalde 8 işlem kutucuğu varken 18 kutucuğa çıkıyormuş teoride ,,, resmi kendi aralarında paylaşıp öyle render alıyolarmış)

Fakat network ağı kurma ile ilgili hiçbi bilgim yok...Ağ kurma sonrasındaki aşamaların resimli anlatımı var ama ağ kurmayı bilmiyorum...Standar bi kullanıcının yapabilecğei bişeymidir?3 pc yi birbirine bağlayabilmek için (biri mac , onada bootcamp ile windows kurucam) ethernet kabloları haricinde hangi parçalara ihtiyacım var?

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Network agı kurarak render'ını yani pc nin cpu ve grafik performansını hızlandıramassın.

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ağ kurmasına kurulur pc bilginizin rahatlıkla yapabileceğini düşünüyorum ama diğer pclerin işlemcilerini kullanma filan extrem geldi bana. Naman adlı üye Deniz abi bu konularda baya bilgilidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit: Şöyle imiş o olay , mesela bir sahne renderlicaksın , 24 kare diyelim sen onları tek basına renderlıcaga senin için ayrı ayrı renderlayıp geri sana upload ediyorlar yani aslında pc in hızlanmıyor senin yerine baska pc ler işi yapmış oluyor.Burdan bakabilirsin
    NETWORK RENDER İLE RENDER NASIL ALINIR...

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Xeon islemcilerden sansini dene,masaustu islemcilerle performans bir yere kadar
    Built to fall....

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen aynen ,, mantık dediğiniz gibi , resmin karelerini paylaşıyorlar ve resmin oluşma süreci kısalıyor...Hangi pc hangi işlemci hızında ve çekirdek sayısındaysa ;;yine o hızda render alıyor.Sadece resim render edilmek üzere pc lerce paylaşılıyor..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunun için pek çok yol kullanılabilir, seçenekler çok fazla
    normal şartlarda ağ kurulumu bir server üzerinden yapılır, işte switch leridir diğer ekipmanlarıdır, server yazılımıdır, makinesidir bu şekilde yarı profesyonel, tam profesyonel veya farklı düzeylerde tamamen bütçe ile alakalı olarak ağ tesis edilebilir.
    Ancak sizin bu şekilde bir düşünceniz olduğunu sanmıyorum. O yüzden windows özellikleri ile bir ağ kurulumu yapmanız daha mantıklı olacak. ancak network ağı dendiğinde kasıt budur.
    bunu da evdeki modem ile yapabiliyorsunuz. modeme bağladığınız makineler biribirlerini görebiliyorlar. vista da falan media player şarkı listesi film listesi gibi seçeneklerin paylaştırılabildiğini gördüm. windows un ağ sihirbazı ile bu daha ileri düzeylere taşınabilir diye düşünüyorum. ancak uzmanlık gerektirir. sizin takip etmeniz gereken (denemeniz gereken) bu gibi bir yoldur. yoksa diğer türlü astarı yüzünü geçer. ancak ev ağı ile bahsettiğiniz programı 3 makinede çalıştırabilirmisiniz buna birşey diyemem....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Server işletim sistemi kurarak belki olabilir ancak normal windows işletim sistemiyle pek mümkün olabileceğini sanmıyorum o kadar yetenekli bir işletim sistemi olduğunu düşünmüyorum.

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8 portlu gigabit bir switch ? 30 metre kablo ile isin gorulur. Cocuk oyuncagi ag kurmak yahu...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 adet gigabit switch alıcaksın (ortalama 40 tl ) 3 tane straight ethernet kablosu. bitti gitti. o kadar da zor değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    8 portlu gigabit bir switch ? 30 metre kablo ile isin gorulur. Cocuk oyuncagi ag kurmak yahu...
    abi normal kurulan bir ağda CPU share etmek mümkün mü

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Windows 7 kullanıyorsanız ağ kurulumu 5 dk. nızı alır.Ancak işlemci paylaşımı muhtemelen özel bir yazılım yardımıyla yapılıyordur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre57 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi normal kurulan bir ağda CPU share etmek mümkün mü
    cpu share edilirmi hiç açıklamasını yaptık bikaç mesaj üstde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cpu share edilirmi hiç açıklamasını yaptık bikaç mesaj üstde
    ben de öyle biliyorum da render denen olayı o şekilde anladım ağ kurulumu falan geçince öyle dedim abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ağ kurmak başka olay, render farm kurmak başka olay
    If you don't go when you want to go, when you do go, you'll find you're gone.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ağ kurmakta birşey yok ta

bu render olayını tam anlamıyla bilmiyorum

ps3 un boyle bi uygulaması var hatta dünyadaki tum ps3 ler üniversite için işlem vs yapıyor

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

palamut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    proxy kullanarak resmi Xe bölüp X adet makinaya render aldırıp 1/X sürede sonuç alan çok kişi var hatta çinli birçok render farm lar var özellikle animasyon için kullanılan. ücret karşılığı online bu hizmeti veren.
    network kurma kısmından sonra tüm malzemeleri textureları bump vs mapleri tekrar diğer cihazlara atman ve vrayspawner ile istediğin regionları makinelere paylaştırman gerekli bu aşamada yine zaman kaybedeceksin. bilmiyorum ama tek sahne renderı için kullanıcaksan 2 cihaz %50 zaman tasarrufu demek olmuyordu benim aktif kullandığım dönemde. şimdi biraz daha kolaylaşmış olabilir. animasyon için prosedür hakkında net bir fikrim yok.

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahmet poligon sayılarını arttırdın sanırım Baksana render farm arıyorsun

bence networke gerek yok, ben i7 2600k kullanıyorum, hava soğutma ilede oc yaptım 4,8ghz ve 8 çekirdek bana yetiyor. Eğer daha extrem bişi arıyorsan intel xeon işlemcilere bak, o da olmazsa yakında çift çekirdekli anakartla çıkacak i7 için, ben şahsen onları bekliyorum.

KSE71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 Bilgisayarı bir birine bağlamakla ilgili biraz internetten baktım. şu link belki işinize yarar diye paylaşmak istedim.
    3 Bilgisayarı Birbirine BağlamaK iStiyorUM!
    burda gerekli bilgiler var ama, inşallah istediğiniz şey budur.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)