User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
55 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Herkes galerici oluyor

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Herkes galerici oluyor

Herkes galerici oluyor para kazanma hırsı güven sarsıyor

Ankara’da 20 yıldır otomotiv sektörünün içinde yer alan ve son üç yıldır galericilik yapan Cadde Otomotiv’in sahibi Yaşar Badem, “ikinci el otomobil” sektörünü Ankara Hürriyet’e değerlendirirken, ikinci el oto alacaklara da uyarılarda bulundu.

OTOMOBİL sektörü ile henüz 12 yaşındayken tanıştığını, bayi ve sokak galericiliği işini çok iyi bildiğini ifade eden Cadde Otomotiv’in sahibi Yaşar Badem, “Ankara’da artık millet işin kolayına kaçıyor. Vergi vermeden, ek bir kazanç olsun düşüncesiyle araba alım satımı yapılıyor. Bu da işi ciddi şekilde yapmaya çalışan bizlere zarar veriyor, canımızı yakıyor. Galericilik işini kurumsallaştırmaya çalışıyoruz ancak bugün Ankara’da bakkalı, manavı, kasabı, fotoğrafçısı, kuaförü hatta hapisten çıkanı bile bu işi yapıyor. Herkes galerici olmamalı, galerilerin taşınmasından önce bu konular üzerine ciddi adımlar atılmalı” dedi.

Ana bayiler de taşınsın

Ankara’da ikinci el oto galerilerinin tek bir merkezde toplanmak istenmesiyle ilgili proje hakkında Badem, şunları söyledi: “Geçtiğimiz aylarda ruhsatı olmayan galerileri mühürlediler. İşi layıkıyla ve doğru yapanlar kalsın. Ancak sokaktaki ana bayiler ikinci el otomobil satamasın ya da onlar da taşınsın. Biz her türlü yeniliğe açığız, önemli olan mantıklı hareket edilsin. Eğer bu tip adımlar atılmazsa şehir dışına çıkarılan galericiler bu kez şehir merkezlerine büro açacaktır” diye konuştu.

Hırs güven sarsıyor

ikinci el oto galerilerin vatandaşın gözünde “güven” sorunu yaşadığına da değinen Badem, şöyle devam etti: “Önemli olan müşteriyi kazanmak. Galericilerin genel anlamda bu işte kaybetmelerinin başlıca sebebinin altında her sattıkları arabadan yüksek miktarda para kazanmak istemeleri yatıyor. Tek seferde büyük kazançlar düşünüyorlar. Bizim işimiz ileriye dönük bir iş bu yüzden önemli olan kalite, güvenilirlik ve prestij olmalı. Bazı galericiler, her araba başı ciddi para kazanmaya çalıştıkları için insanları kandırmaya yöneliyorlar. Herkesin kapısının önünde ikinci el araba var. Kavun değil ki bu koklayarak anlayasın. Bütün bunlardan en çok etkilenen vatandaş oluyor. Bizim halıkmız iyi niyetli bu iyi niyetinden zarar görüyor.”

Otomobil pazarına dikkat

ikinci el araç almayı düşünen vatandaşlara bazı uyarılarda bulunan Yaşar Badem, otomobil pazarlarından araç satın almanın son derece “risk” taşıdığına dikkat çekerek, “Otomobil pazarlarından araba almak komple zarar. Otomobil pazarı o kadar kötü bir piyasa ki, adam sadece Pazar günleri ortaya çıkıyor Pazartesi günü ise kayıp. Hiçbir yerle bağlılığı yok. Tüketicinin şunu görmesi gerekiyor. Pazarda her türlü sahtekarlık var. Vatandaşımız çok iyi bildiğini zannediyor ancak en büyük zararı da bu düşünceden görüyor” de

Fatih TEKECİ
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çoğu kişinin kafa bu tarz işlere kilit ucuza alıp pahalıya sat mantığı
    Ama görüyorum devlet hepsinin evine yolluyor gel gel diyor
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir arkadaşın abisine 48 bin tl kitlemişler o kadar kazanamadım ki diyordu
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

ibooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Type-r ı satan galerici oluyo arkadaş

Jem89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden 10.000' liraya araba alıp bi sene binince 8000 tl ye satmak için uğraşırdık.. Şimdi 10.000'e aldığımızı binip yıpratıp 12.000 fiyat çekiyoruz.. Devir çok değişti..

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Esasında çoğu şeyde şişirmece
    Bundan 2-3 sene önce Springim vardı
    Herkez gibi sahibinden comda eş değer ilanlara baktım fiyatımı 5500 TL koydum
    İnanın araba 1 sene satılmadı 5000 e düşürdüm 4500 e düşürdüm derken 4000 TL oldu en sonunda
    Fakat 4000 TL ye bile arabayı zar zor satmıştım
    Bazı şeyler satılıyor diye gözükebiliyor yüksek rakamlara ama yersen taktiği
    4000 TL ye satınca ohhh çekmiştim
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jem89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskiden 10.000' liraya araba alıp bi sene binince 8000 tl ye satmak için uğraşırdık.. Şimdi 10.000'e aldığımızı binip yıpratıp 12.000 fiyat çekiyoruz.. Devir çok değişti..
    Neden öyle diyon ki kanka adam arabayi aldi mi illa ki o kayişlar zincir baski balata değişiyo gram boya olmuyo bütün bakimlarini yapiyo 12bin istiyo

Jem89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By_HaNNibaLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neden öyle diyon ki kanka adam arabayi aldi mi illa ki o kayişlar zincir baski balata değişiyo gram boya olmuyo bütün bakimlarini yapiyo 12bin istiyo
    Sahibinden muayyer oluyo sonra.. Direk çakıyolar fiyatı.. Allahtan araba alıp satmıyorum benden çok kötü bi galerici olurdu..

Arabanın nesi var nesi yok anlatırdım ben

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bakkalı , manavı , HATTA HAPİSTEN ÇIKANI BİLE GALERİCİ OLUYOR , bu ne demektır yahu, hapiste yatmış adam zaten hiçbir yerde iş bulamadığı için mecburen birşeyler yapmak zorunda , hırsızlıkmı yapsın adam , namusuyla iş yapıyor

ben bu lafa çok takıldım , bunu söyleyen vatandaş bırgün içeri düşerse sakın galericilik yapmasın o zaman

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    etme bulma dünyası... hem otomobil alıp satan hemde emlak işi ile uğraşan biri olarak söylüyorum. şu anki işim yine otomotiv(traktör) bayiisinde çalışıyor olmak.. biraz çuvaldız iğne ne varsa kendime batırmak hatta saplamak istiyorum.. bir galerici değilim ama zamanında insanları az kazıklasaydık. bir emlakçı olarak insanları az kazıklasaydık... sokakta galerici ve emlakçılar için o kadar içaçıcı o kadar güzel konuşuluyorki..!!! önce bunlara bakalım... imajımız neden bu kadar bozukki bu kadar alımsatımcı türedi ona bakalım.. alımsatımcılarda vergisiz dükkansız galerici olma yolunda mı evet yolunda. niye çünkü para hırsı her sektörde insanları yoldan çıkarıyor...

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabanin a si dan anlamayan insanlar biraz nakiti ile galeri acmaya basladi

2006 da 206 rc ile istoctu sanirim bu galerilerin oldugu site gezerken birkac galericiden fiyat aliyim dedim ve alamadan geri dondum sebebide

Arabayi her goren kac para harcadin 206 yi bu hale getirebilmek icin dediginden hizla uzaklastim ordan

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

KM_562 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir yılda 4 'den fazla araba alım satımı yapan vatandaşa Vergi denetmenlerince Gözlem geliyor. Ticaret yaptığı anlaşılırsa Uçuk rakamlarda Vergi cezası kesiliyor. Bu cok ii bi yaptırım bence.

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla kimse kusura bakmasın yıllardır bile bu işi yapan çar çakal galerici kaynıyor piyasa... dürüstlükten bahsediyorlar galeriicilerde bence önce aynaya baksınlar... hepsi için demiyorum tabiki ama gezdğim galerileirn %90 üçkağıtcı hasarlı arabayı hasarsız diye yedirmeye çalışan tipler... onun yerine gidip sahibinden yada bu işi serbest olarak yapan adamdan alırım daha iyi... ayrıca yazıyı yazan eleman hapishaneden çıkmış adam muhabetinden tiksindim... önce insan olunsun.....
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    firmalar değerinde araçları almaya başladı bu dahada yayılıcak toyota bunu başlattı.. diğerleride alt yapısını buna hazırlıyor bildiğim kadarı ile ikinci el satış yeri arayan büyük araba firmaları var yani şahıslardan aldıkları araçları kendilerinin satabilicekleri ikinci el alanları..

galeriler bu yönde azalıcakdır zamanla..

kim ayakda kalıcakdır aldığı araca bir yıl iki yıl garanti verenler ayakda kalıcakdır şimdi diyebilirsiniz ikinci el aracın garantisi olurmu avrupa ve amerikada veriyorlar..
    adam misal sizden isterseniz 10 yaşında - 20 yaşında araba alıyor zaten bu insanların anlaşmalı yada kendi servisleri oluyor yani tamirata bir para gitmiyor adamlar aracı komple check yapıyorlar elden geçiyorlar değişmesi gereken yerleri değiştirip eskpertizini yapıp satıyorlar ve kendi anlaşmalı oldukları yada kendi servislerinde bakımları yapılırsa bir yıl iki yıl sattıkları araca garanti veriyorlar çünkü servis ayağındanda güzel para ve müşteri kazanıyorlar yani bir taşda iki kuş..

bu sistemler türkiyeyede gelicek bunu yapanlar kazanıcak diğer leri kaybolup gidicek..

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KM_562 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir yılda 4 'den fazla araba alım satımı yapan vatandaşa Vergi denetmenlerince Gözlem geliyor. Ticaret yaptığı anlaşılırsa Uçuk rakamlarda Vergi cezası kesiliyor. Bu cok ii bi yaptırım bence.
    hiç faydası olmaz bır senede 12 araba satacaksa mesela 3 tanesını annesının üzerine 3 tanesını babasının üzerıne 3 tanesını eşinin üzerine 3 tanesinide kendi üzerine alır, devlette yıne havasını alır

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hiç faydası olmaz bır senede 12 araba satacaksa mesela 3 tanesını annesının üzerine 3 tanesını babasının üzerıne 3 tanesını eşinin üzerine 3 tanesinide kendi üzerine alır, devlette yıne havasını alır
    Şuan okuyunca aynisi aklimdan geçti

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1994 ten beri galerilerden alış veriş yapmıyorum şükür.O zaman için yaklaşık 130 milyon liralık arabayı 100 milyon teklif etmelerine ve vermeyi kabul etmeme rağmen arabayı teslim ederken bir sürü kusur bulup 85 milyona düşmelerinden dolayı vazgeçtim.Ve o gün bu gündür şükür galeriyle işim olmuyor.
    Nadide şeyler değerlidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kim ne yaparsa yapsın yeterki düzgün.dürüst. herşeyi yerli yerince yapsın herkesinki 1ekmek davası allah düzgün çalışıpta ekmeğini kazananlara bol kazanç versin.

VTEC® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Toyotanın sistemini herkes yanlış anlamış, toyota bir açık arttırma sistemi kurdu, nakit olarak aracınızı almıyor, diyorki sizin aracınız 10 liraya satılır diyor, ve kendi açtığı açık arttırmadan satışa sunuyor, açık arttırmada ya satılmazsa??? o zaman galerici fiyatına iniyor o şekilde fiyat teklif ediyor, yani dediği fiyata almış olmuyor alma ve arttırmada satılma ihtimali sizin şansınız demek oluyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)